Dodaj do ulubionych

łuszczyca

IP: *.bmj.net.pl 03.04.03, 12:24
dzień dobry - od 15 lat choruję na łuszczycę i miałam ją tylko na owłosionej
skórze głowy ale po urodzeniu dziecka mam na całym ciele - niestety do
szpitala nie mogę iść ze względu na dziecko i pracę - jest w stopniu bardzo
zaawansowanym zwłaszcza na plecach i w strefie intymnej - pojawiła się
również na paznokciach - proszę o poradę jak przynajmniej w warunkach
domowych mogłabym sobie pomóc - stan psychiczny pod tym względem też nie jest
najlepszy - dziękuję
Obserwuj wątek
    • wyglodnialy_wilczek Re: łuszczyca 03.04.03, 12:49
      hmm proponuje udac sie do lekarze po porade, moze okazac sie ze leczenie w
      szpitalu bedzie konieczne, lepiej pojsc teraz niz odkladac na pozniej -
      leczenie w szpitalu moze okazac sie konieczne !!
      • Gość: Mors Re: łuszczyca IP: 195.136.112.* 03.04.03, 15:12
        wilku nie negujac w ogole twojej odpowiedzi (prawidlowa:) nijak nie moge dojsc
        co luszczyca ma wspolnego z czatem ? Moze ktos wyjasnic ? Chyba ze na czacie
        bywa jakis dermatolog, a to co innego.

Mors
        • rejki a to co innego... 03.04.03, 16:02
          Gość portalu: Mors napisał(a):
          wilku nie negujac w ogole twojej odpowiedzi (prawidlowa:) nijak nie moge dojsc
          co luszczyca ma wspolnego z czatem ? Moze ktos wyjasnic ? Chyba ze na czacie
          bywa jakis dermatolog, a to co innego.

Morsie
          Dla scislosci piszemy na Forum o czacie (czat to inne miejsce w "gazecie").
          Co do bytnosci przedstawicieli roznych profesji - mnogosc wielka.
          Jezeli chodzi o problem Anety, to mysle, ze lepszym rozwiazaniem byloby
          wstukanie interesujacego hasla do google.pl i przegladniecie w otrzymanych
          linkach zawartej wiedzy. Sporo tam info (sprawdzilam).
          Mysle, ze Aneta chciala droga na tzw. skroty uzyskac odpowiedz. Jednoczesnie
          zalozyla, ze wiedza i doswiadczenie forumowiczow:) jest duze, a zyczliwosc i
          zrozumienie nie mniejsze.
          rejki
          Ps.
          Mojej kolezanki maz (ma luszczyce) ostatnio korzysta z solarium . Podobno mu
          pomaga. Ale zaznaczam, lekarza odwiedza.
    • Gość: kate1 telefon do lekarza w wwie IP: *.chello.pl 03.04.03, 17:24
      Aneto : moja mama cierpiała podobnie: olbrzymie czerwone łuskowate place na
      całym ciele, wypadające włosy. Przezd kilka lat była leczona konwencjonalnie:
      ale to było w zasadzie "zaleczanie" maściami i dietą niz leczenie. Dwa lata
      temu dostała kontakt do lekarki homeopatki (babka ma doktorat AM w Białymstoku,
      żadna znachorka) - dodam że wszyscy byliśmy sceptyczni co do tej metody
      leczenia, zwłaszcza że na efekty trzeba trochę czekać (mama ok. 1,5 roku) - ale
      SERIO po dwóch latach łuszczyca została usunięta z organizmu definitywnie
      (chociaż lekarze twierdzą że to niemożliwe) Podaję ci kontakt:
      Pani MARIA LASKOWSKA - NIEWADA tel kom. o601 382 294 Wwa ul. Łukowa 9
      (przyjmuje w czwartki) wizyta kosztuje okoł 100 zł leki wliczone. Czytałam też -
      przypadkowo - pozytywne opinie o tej pani na forum Dziecko - pisały o niej
      mamy, których dzieci wyciągała ze skazy białkowej - nie jestem więc odosobniona
      w opinii o skuteczności jej metod. Pozdrawiam Kasia
    • Gość: wisienka Re: łuszczyca IP: *.icpnet.pl 03.04.03, 17:27
      Droga Aneto-
      moja mama ma łuszczycę od 25 lat-i próbowała wszystkie maści -z prodermina i
      bez -salicylem -itd. Praktycznie raz łuszczyca zniknęła całkowicie-gdy leżąc
      na tętniaka mózgu w szpitalu-leczyli ją sterydami. Ale nie jest to zdrowe i
      bezpieczne na tyle by stosować w dermatologii -na łuszczycę.Obecnie znalazła-
      dermatologa-który ma najlepsze lampy do naświetlań zmian skóórnych.A prospo's
      solarium! to z pewnością nie pomaga-a wręcz obalili lekarze mit iż pomaga
      wyleczyć tradzik!
      Pozdrawiam
      Joanna
    • Gość: abc_abc Re: łuszczyca IP: 24.222.108.* 04.04.03, 13:47
      - w przypadku zdiagnozowania takiej choroby przez specjaliste dermatologa to
      polecam swietny produkt Lac-Hydrin. Dziala skutecznie i terapia domowa trwa
      kilka tygodni.

- w przypadku przyblizonego stwierdzenia takiego problemu skory, czesto wielu
      fachowcow zalecali swoim pacjentom Oxycort, ktory mial "wszechstronne"
      zastosowanie. Miedzy innymi uzywany byl w przypadkach: za male piersi,
      przedluzanie penisow, brodawki, wypryski, zgaga, bielmo na oku, biegunki,
      luszczyca, bronchit, czyraki, skleroza, glisty (pasozyty jelitowe), zylaki,
      egzema, puchlina, nadpotliwosc, chcice (krokowa), impotencja i wiele inych
      schozen miedzyludzkich :-) good luck

abc_abc_co_musiala_dac_lapowke_zeby_dostac_Oxycort :)
      • Gość: wi Re: łuszczyca IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 16:55
        Gość portalu: abc_abc napisał(a):

> - w przypadku zdiagnozowania takiej choroby przez specjaliste dermatologa
        to
        > polecam swietny produkt Lac-Hydrin. Dziala skutecznie i terapia domowa trwa
        > kilka tygodni.
        >
        > - w przypadku przyblizonego stwierdzenia takiego problemu skory, czesto
        wielu
        > fachowcow zalecali swoim pacjentom Oxycort, ktory mial "wszechstronne"
        > zastosowanie. Miedzy innymi uzywany byl w przypadkach: za male piersi,
        > przedluzanie penisow, brodawki, wypryski, zgaga, bielmo na oku, biegunki,
        > luszczyca, bronchit, czyraki, skleroza, glisty (pasozyty jelitowe), zylaki,
        > egzema, puchlina, nadpotliwosc, chcice (krokowa), impotencja i wiele inych
        > schozen miedzyludzkich :-) good luck
        >
        > abc_abc_co_musiala_dac_lapowke_zeby_dostac_Oxycort :)
        Jejku-....dlaczego takie bzdury piszesz?-nawet nie wiesz co ludzie z łuszczycą
        przezywają-gdy większość ich się boi "dotknąć" jakby chorowali na trąd!-
        Niewiedza ludzka doprowadza do skrajnych zachoewań-kiedy fryzjer nawet cie
        nie obsłuzy-a rehabilitantka-zaklada rękawiczki w czasie ćwiczeń! Paranoja-
        • Gość: abc_abc Re: hm...czy to jest medyczne forum ? IP: *.hfx.eastlink.ca 04.04.03, 17:10
          .....przeciez podalam Lac_Hydrin - 12% produkowany przez Westwood_Squibb
          Montreal Canada, czy mam podac zastosowanie tez...?, wejdz na Google to sie
          oswiecisz :) pozdr. abc_abc_medycznie_sflustrowana :)
          • Gość: wi Re: hm...czy to jest medyczne forum ? IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 21:04
            wystarczy mi żarówka z pobliskiego sklepu )
    • foxy_s Re: łuszczyca 15.12.16, 14:44
      Temat stary, ale mam nadzieję, że pomogę innym. W tego typu sytuacjach powinno się stosować odpowiednie preparaty (najlepiej te, które nie mają w swoim składzie sterydów). Mi, pomogły te - www.febumed.com.pl/ :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka