Dodaj do ulubionych

L4 na Łuszczyce

16.09.21, 11:23
Witam, byłem u dermatologa na łuszczyce, mam 90 procent chorej skóry, głowa, twarz, ręce,paznokcie, też zajęta przez łuszczyce. Ledwo co żyje skóra pęka,piecze, boli i swędzi. Lekarz stwierdził, że nie widzi wskazań do L4. Przecież to jakaś parodia, nawet nie mogę kucnąć, bo skóra pęka wszystko krwawi, boli a za chwilę mega swędzi. Przepisała maści, kremy, fototerapia i to wszystko. Kiedy mam się smarować, mam pracę fizyczną z ludźmi. Co mam zrobić?ludzie na katar dostają zwolnienia, ja ledwo co funkcjonuje i muszę iść do pracy jak nie mogę. Wizyta trwała ok 5 min, była na NFZ i miałem wrażenie, że lekarz miała mnie w głębokim poważaniu.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: L4 na Łuszczyce 16.09.21, 12:00
      Pracujesz w firmie, czy na swoim? Bo jeżeli jesteś pracownikiem, to powinien wypowiedzieć się specjalista od medycyny pracy. Może nie dopuścić Cię w tym stanie do pracy fizycznej.
      • pacjent1985 Re: L4 na Łuszczyce 16.09.21, 12:07
        W firmie, ale ja nie potrzebuje być nie zdolny do pracy, chcę pracować, ale chcę zaleczyć łuszczyce, bo chodząc do pracy, nie mam możliwości jej leczyć do tego wszystko mnie boli. Ale według lekarza to nie jest wystarczający powód do zwolnienia.
        • horpyna4 Re: L4 na Łuszczyce 17.09.21, 13:48
          Pozostaje zmienić lekarza. Co to za dermatolog, który nie rozumie stanu pacjenta z pękającą i krwawiącą skórą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka