saszanasza
01.09.20, 10:17
Dziewczyny, może zanim pójdę po raz kolejny z dzieckiem do kolejnego lekarza wy mi doraźnie pomożecie....
Córka ma od lat Azs. Była badana robione były panele (daaawno temu) IGE było wtedy w normie, wyszła alergia na jakiegoś grzyba, a ponieważ te zmiany wystepowały okresowo i dawały sie zaleczyc doraźnym stosowaniem sterydu to sie jakoś „kręciło”, zresztą kolejni lekarze bagatelizowali problem (bo przecież nic takiego nie wyszło) w pewnym momencie ja tez odpuściłam i zaleczałam doraźnie, Aktualnie zmiany są tak rozległe, że nie jestem w stanie ich niczym zaleczyć, jej rece wyglądaja jakby miała łuszczycę połączoną z grzybicą i nie wiem czym tam jeszcze. Byłam u dwóch pediatrów i dermatologa, ale oczywiście przepisali mi kolejny steryd, tyle że mam dość smarowania jej nieskutecznymi maściami. Wczoraj wykonałam jej IGE i panel (na razie pokarmowy) z krwi, musze jeszcze dorobic panel wziewny. Na razie mam tylko wynik IGE, uwaga ma IGE 11 tysięcy! norma jest do 200! Czekam więc na te panele, potem pójde do alergologa. Pytanie do was. Czy macie jakieś sprawdzone, może domowe sposoby, żeby chociaz częsciowo złagodzic te zmiany na rekach. Może jakiś cudowny krem do rąk? Obawiam się, że bez wyeliminowania alergenu cudów nie zdziałam, ale muszę jakoś doprowadzić te jej ręce do chociaż względnego ładu. Póki co, zabroniłam jej dezynfekowania rąk, bo ją to zwyczajnie bardzo szczypie.