Gość: resmen IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 26.11.09, 08:17 Miody pitne kto robi najlepsze. Może Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: resmen Re: Miody pitne IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 26.11.09, 08:20 Przepraszam . Jeszcze raz, może się ktoś orientuje kto robi najlepsze i gdzie można je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
winersch Re: Miody pitne 26.11.09, 09:27 Wbrew pozorom najlepszy wg mnie półtorak nadal robi firma o starej PRL-owskiej proweniencji czyli lubelski APIS. - dostepne w wiekszosci supermarketów. Dobre miody, zwłaszcza na poziomie dwójniaków, także syconych robi tez Jaros - dostępne w lepszych delikatesach, czasami w sklepach winiarskich. W supermarketach mozna też dostać półtoraki i dwójniaki robione dla TIM SA - nie wiem przez kogo i nie znam jakości. Z moich doświadczeń wynika, że poniżej dwójniaka nie ma co sobie zawracać głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kohei Re: Miody pitne 26.11.09, 13:47 Sam Jaros najbardziej ceni właśnie swoje trójniaki. Ja też bardzo je lubię, ale od niego wszystko mi smakuje (z wyjątkiem takiego musującego wynalazku, dość okropnego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rioja Re: Miody pitne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 23:50 Z miodów które smakowałem najbardziej mi podchodził Dwójniak Kasztelański - TIM-a a z APISU oczywiście "Jadwiga" (półtorak) i staropolski dwójniak - pychota ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_gatunek Re: Miody pitne 07.12.09, 11:18 jak to jest im niższy tym mniej słodki czy bardziej? szczerez powiem, że sie jużniezlenajeżdziłem za jadwigą i dominikańskim apisu i nic :( mozew wiecie dokądcelowac na pewniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
winersch Re: Miody pitne 07.12.09, 21:52 Im niższy tym mniej wody dodano do brzeczki przed fermentacja, a więc jest bardziej słodki i na ogół mocniejszy. Jadwigę kupiłem ostatnio w Auchan w Piasecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy_gatunek Re: Miody pitne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 22:04 dzięki zanlazłem oba w Bomi u siebie (mam nadzieję, że to nie jakieś słodkie zajzajery i da się przełknąć ;) wstyd sie przyznać, ale nigdy tego w ustach nie miałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rioja Re: Miody pitne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 20:26 Imho, półtorak jest trochę dla mnie za słodki , preferuje dwójniaki - taki kompromis, świetny smak (szczególnie korzenny) i umiarkowana, stonowana ilość słodkości .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy_gatunek Re: Miody pitne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 20:26 kupiłem trzypak małych zeby przetestować faktycznie słodkie cholery... próbowałem dwojniaka kurpiowskiego pycha ale slodki jesli poltorak jadwiga bedzie slodszy to chyba tylko na glodnego dam rade ;), ale moj partner twierdzi, że jest naprawde ok i wcale nie za słodki obstawiam, że najlepszy bedzie ten Dominikański bez dodatku owocow a walsnie z przyprawami... Odpowiedz Link Zgłoś
hynde Re: Miody pitne 09.12.09, 00:41 winersch napisał: > W > supermarketach mozna też dostać półtoraki i dwójniaki robione dla TIM SA - nie > wiem przez kogo i nie znam jakości. Ambra robi. Z dalekowschodniego miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: Miody pitne IP: *.axelspringer.pl 09.12.09, 16:44 moja zona mowi, ze ja robie najlepsze... ale ja sie z tym nie zgadzam - pije z Apisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: Miody pitne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:50 Najlepszy miód jaki piłam to miód bardzo mało znany z majatku Sławno Miód Ziemiański. Dwójniak, świetnie smakuje i pachnie.Choć preferuje trunki wytrawne to ten miód wyjątkowo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś