Gość: Joe_Stru Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE IP: 192.168.0.* 01.03.02, 14:27 Fakt , kolego , pomyliles adresy , daj spokoj...paczatuj sobie , albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiorgioP KATASTROFA... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 03:16 No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudius dlaczego tanie wina są dobre? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 09:14 Bo są dobre i tanie (jak wiecie jestem smakoszem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amsti Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 149.156.22.* 07.03.02, 17:24 Współczuję Twojej żonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik1 Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: *.tele2.pl 08.03.02, 10:46 Gość portalu: Amsti napisał(a): > Współczuję Twojej żonie rzeczywiscie troszkie ja denerwuje moje hobby... Odpowiedz Link Zgłoś
topiel Re: dlaczego tanie wina są dobre? 13.03.02, 10:20 Bo mimo wszystko sa to wina z winogron, moga smakowac dlaczego nie ? Jesli komus jest obojetne co pije byleby jako tako smakowalo, prosze pij ale zebys wiedzial co pijesz to pewnie byc nie pil. A powiem ci, ze pijac te tanie wina pijesz np. ptasie gniazda, pajaki, dzdzownice, mrowki i wszelkie inne robactwo jakie moze sie znalezc na krzaku a takze zgnile owoce, liscie, badyle i co tam jeszcze jest. Gwoli scislosci stwierdzic trzeba, procentowa przewage maja napewno grona i dlatego ten plyn smakuje jak wino. Ma tez zapewne ze wzgledu na sklad, duzo protein. A wiec malo, ze "smaczne" to jeszcze pozywne. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vittis Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 212.160.147.* 13.03.02, 11:23 piłem ostatnio wino (?) Sophia. Ciekawe jak oni doszli do tego smaku? Na pewno nie jest to wyłącznie sfermentowany sok z winogron, o ile w ogóle jest tam jakiś składnik pochodzący z winogron. Przypuszczam, że robią to wg receptury: woda + spirytus + jakieś dodatki. Tylko, że im nie za dobrze wychodzi. A na drugi dzień się źle czułem, chociaż wypiłem tylko 1 kieliszek (mały). Więc nie potwierdzam opinii, że tanie wina są dobre. Chyba, że Autor wątku miał na myśli jakieś inne tanie wina :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjad Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 217.96.43.* 30.03.02, 23:48 Sophia a wniej spirytus plus costam chyba podrobka sophia moze jest niedroga ale jest jednak winem i to nienajgorszym, jedne z lepszych win stolowych a nie jakiestam napoje alkoholowe z odpadow ktore z winem to maja tyle wspolnego ze na etykietce jest napisane tylko trzymac sie z dala od butelkowanej u nas, a bedzie dobra zwlaszcza blanc de blancs lub melnik no i nie da sie zakwalifikowac do katekorii tanich "win" niczym innym jak niska cena z przyzwoityh PRAWDZIWYCH oprocz bułgarsskiej sophi polecam jeszcze wegierskie egri i egri bikaver (ale nie bor) no te faktycznie sa tanie i dobre w przeciwienstwi do podlych napojow alkoholowyh na zgnilych resztkasz z winem nie majacyh nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: dlaczego tanie wina są dobre? 03.04.02, 10:46 Hehe! Osobiście podczas mojego pierwszego w życiu winobrania zebrałem niechcący ospałą jeszcze rannym chłodem jaszczurkę... Za późno dostrzegłem i poszła do kadzi... Cóż, piłem to wino rok później i nie było jakiejś wyraźnej różnicy w smaku w porównaniu do roczników poprzednich. I nie był to pospolity sikacz, a Julienas - jedno z cru du Beaujolais... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: dlaczego tanie wina są dobre? 03.04.02, 13:39 wyobraź sobie, co musi trafiać do kadzi w tych winnicach australijskich, w których zbiór odbywa się nocą przy pomocy kombajnów. Sowy, puchacze, kruki.... i żeby tylko to, niejeden wombat, dziobak i kolczatka pewnie też się trafi :))) I jakoś renomie win z australii to nie szkodzi, nawet sam Parker je lubi. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że w Ch. Margaux dosypują do każdej kadzi po wiaderku ślimaków albo żab - takie połączenie coraz powszechniejszej parkeryzacji wina z zachowaniem regionalnej odrębności :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE IP: *.siec2000.pl 16.05.02, 20:31 nic nei zastopi dobrego taniego wina...choćby eni wiem co było w środku i tak bedziemy je pili...a zapomnieliscie przy tym wszytkim wymienić siarki...bo to przecież nasze słynne polskie siarkofruty...pozrdrawam.. :) p.s. skosztujcie kiedyś TAŃCOWANEGO Odpowiedz Link Zgłoś
winnik1 Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE 06.06.02, 19:20 przypominam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
topiel Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE 07.06.02, 09:17 O ile dobrze sobie przypominam to w Boreaux, zab ani winniczek nie jadaja. Jadaja mase "owocow morza" ale te z kolei smakuje znakomicie i sa dosc drogie. Myslisz, ze dlatego Ch. Margaux jest takie drogie ? Ciekawe ! Odpowiedz Link Zgłoś