Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE

01.03.02, 11:18
    Obserwuj wątek
      • Gość: Amsti Żenada IP: 149.156.22.* 01.03.02, 12:44
        Daj sobie spokój

Amsterdam
      • Gość: Joe_Stru Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE IP: 192.168.0.* 01.03.02, 14:27
        Fakt , kolego , pomyliles adresy , daj spokoj...paczatuj sobie , albo co...
        • Gość: GiorgioP KATASTROFA... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 03:16
          No comment.
      • Gość: Klaudius dlaczego tanie wina są dobre? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 09:14
        Bo są dobre i tanie (jak wiecie jestem smakoszem)
        • Gość: Amsti Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 149.156.22.* 07.03.02, 17:24
          Współczuję Twojej żonie
          • Gość: winnik1 Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: *.tele2.pl 08.03.02, 10:46
            Gość portalu: Amsti napisał(a):

> Współczuję Twojej żonie
            rzeczywiscie troszkie ja denerwuje moje hobby...

• topiel Re: dlaczego tanie wina są dobre? 13.03.02, 10:20
              Bo mimo wszystko sa to wina z winogron, moga smakowac dlaczego nie ?
              Jesli komus jest obojetne co pije byleby jako tako smakowalo, prosze pij ale
              zebys wiedzial co pijesz to pewnie byc nie pil.
              A powiem ci, ze pijac te tanie wina pijesz np. ptasie gniazda, pajaki,
              dzdzownice, mrowki i wszelkie inne robactwo jakie moze sie znalezc na krzaku a
              takze zgnile owoce, liscie, badyle i co tam jeszcze jest.
              Gwoli scislosci stwierdzic trzeba, procentowa przewage maja napewno grona i
              dlatego ten plyn smakuje jak wino.
              Ma tez zapewne ze wzgledu na sklad, duzo protein.
              A wiec malo, ze "smaczne" to jeszcze pozywne.
              Smacznego

• Gość: vittis Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 212.160.147.* 13.03.02, 11:23
                piłem ostatnio wino (?) Sophia. Ciekawe jak oni doszli do tego smaku? Na pewno
                nie jest to wyłącznie sfermentowany sok z winogron, o ile w ogóle jest tam
                jakiś składnik pochodzący z winogron. Przypuszczam, że robią to wg receptury:
                woda + spirytus + jakieś dodatki. Tylko, że im nie za dobrze wychodzi. A na
                drugi dzień się źle czułem, chociaż wypiłem tylko 1 kieliszek (mały). Więc nie
                potwierdzam opinii, że tanie wina są dobre. Chyba, że Autor wątku miał na myśli
                jakieś inne tanie wina :)
                pozdrawiam
                • Gość: zjad Re: dlaczego tanie wina są dobre? IP: 217.96.43.* 30.03.02, 23:48
                  Sophia a wniej spirytus plus costam
                  chyba podrobka
                  sophia moze jest niedroga ale jest jednak winem i to
                  nienajgorszym, jedne z lepszych win stolowych a nie
                  jakiestam napoje alkoholowe z odpadow ktore z winem to
                  maja tyle wspolnego ze na etykietce jest napisane
                  tylko trzymac sie z dala od butelkowanej u nas, a
                  bedzie dobra zwlaszcza blanc de blancs lub melnik
                  no i nie da sie zakwalifikowac do katekorii tanich
                  "win" niczym innym jak niska cena
                  z przyzwoityh PRAWDZIWYCH oprocz bułgarsskiej sophi
                  polecam jeszcze wegierskie egri i egri bikaver (ale nie
                  bor)
                  no te faktycznie sa tanie i dobre w przeciwienstwi do
                  podlych napojow alkoholowyh na zgnilych resztkasz z
                  winem nie majacyh nic wspolnego
              • spol Re: dlaczego tanie wina są dobre? 03.04.02, 10:46
                Hehe! Osobiście podczas mojego pierwszego w życiu winobrania zebrałem niechcący
                ospałą jeszcze rannym chłodem jaszczurkę... Za późno dostrzegłem i poszła do
                kadzi... Cóż, piłem to wino rok później i nie było jakiejś wyraźnej różnicy w
                smaku w porównaniu do roczników poprzednich. I nie był to pospolity sikacz, a
                Julienas - jedno z cru du Beaujolais...

Pozdrawiam

• docg Re: dlaczego tanie wina są dobre? 03.04.02, 13:39
                  wyobraź sobie, co musi trafiać do kadzi w tych winnicach australijskich, w
                  których zbiór odbywa się nocą przy pomocy kombajnów. Sowy, puchacze, kruki....
                  i żeby tylko to, niejeden wombat, dziobak i kolczatka pewnie też się trafi :)))
                  I jakoś renomie win z australii to nie szkodzi, nawet sam Parker je lubi. Nie
                  zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że w Ch. Margaux dosypują do każdej kadzi po
                  wiaderku ślimaków albo żab - takie połączenie coraz powszechniejszej
                  parkeryzacji wina z zachowaniem regionalnej odrębności :)))
                  pozdrawiam
      • Gość: kol Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE IP: *.siec2000.pl 16.05.02, 20:31
        nic nei zastopi dobrego taniego wina...choćby eni wiem co było w środku i tak
        bedziemy je pili...a zapomnieliscie przy tym wszytkim wymienić siarki...bo to
        przecież nasze słynne polskie siarkofruty...pozrdrawam.. :)

p.s. skosztujcie kiedyś TAŃCOWANEGO
        • winnik1 Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE 06.06.02, 19:20
          przypominam!!!!
          • topiel Re: PIJCIE TANIE WINA- SA SMACZNE I ZDROWE 07.06.02, 09:17
            O ile dobrze sobie przypominam to w Boreaux, zab ani winniczek nie jadaja.
            Jadaja mase "owocow morza" ale te z kolei smakuje znakomicie i sa dosc drogie.
            Myslisz, ze dlatego Ch. Margaux jest takie drogie ?

Ciekawe !
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka