getz 13.07.04, 14:22 Znalazłem w cenie 28 PLN Banrock Station Chardonnay i Mataro-Grenache-Shiraz oba 1998 rok i mam w związku z tym dwa pytania: -czyż jest to raczej rocznik zbyt odległy, -cóż to jest ten mataro? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: star Re: Banrock Station IP: *.sns.it 13.07.04, 14:27 mataro to odpowiednik francuskiej odmiany winorosli mourvedre - co do przydatnosci do spozycia to nalezaloby sprobowac - bywaja rozne niespodzianki przydatne do spozycia. pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Banrock Station IP: *.anu.edu.au 16.07.04, 08:21 Banrock Station zalicza sie do najtanszych win butelkowych w Australii i z jakoscia bywa bardzo roznie. Kupowanie rocznika 1998 wiaze sie ze sporym ryzykiem, tego typu wina spozywac nalezy raczej w ciagu pierwszego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Banrock Station 29.07.04, 14:43 getz napisał: > Znalazłem w cenie 28 PLN Banrock Station Chardonnay i Mataro-Grenache-Shiraz > oba 1998 rok i mam w związku z tym dwa pytania: > -czyż jest to raczej rocznik zbyt odległy, > -cóż to jest ten mataro? > > Pozdrawiam Getz, gdzie znalazłeś banrocka? Odpowiedz Link Zgłoś
getz Re: Banrock Station 29.07.04, 16:12 We Wrocławiu na ul. Trzebnickiej w hipermarkecie na literę L. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca Re: Banrock Station IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 18:11 a nazwa tego marketu tożsama z nazwa pewnego francuskiego czołgu tudzeż generała od którego ów czołg wziął nazwę Odpowiedz Link Zgłoś
gagapisa Re: Banrock Station 30.07.04, 07:38 A moze chodzi o pewnego francuskiego hrabiego znanego z Buffonady :)? Odpowiedz Link Zgłoś