Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

......SKLEP Z WINEM........

IP: *.punkt.pl 06.06.02, 19:51
    Salut!!!
    Zamierzam otworzyć sklep z winkiem, taki maly lokalik, ale bez degustacji, bez
    stolikow, tylko sprzedaz:))) Co sadzicie o tym pomysle??? Czy w Polsce jest
    popyt na tego typu towary??? Spoleczenstwo biednieje.....a to jednak wiekszy
    wydatek no i berdziej dla koneserow tego trunku:))))))))))))
    Pozdrawiam:))))
    Obserwuj wątek
      • Gość: GiorgioP Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.06.02, 19:56
        Nooo... gdyby na takie pytnia dalo sie latwo odpowiedziec... hihi.

A z ciekawosci: w jakim to miescie?
      • Gość: Osteria ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.acn.waw.pl 06.06.02, 20:27
        Właśnie... GiorgioP zadał bardzo ważne pytanie. Lokacja. To jest bardzo ważne!
        Czy się to opłaca? Hm... Powiem tak, z tego co zauważyłem, to kultura picia
        wina w Polsce zaczyna się dosyć intensywnie rozwijać. To jest dobra inwestycja.
        Miejmy nadzieję, że spadnie akcyza i może obniżą stawki koncesji. Jak możesz to
        zostaw więcej informacji na temat swojego przedsięwzięcia. Służymy radą.
        Pozdrawiam
        • topiel Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 09:09
          Wspaniala idea ale .....

Jesli chcesz na wstepie, przez kilka lat traktowac to jako przyjemne i drogie
          hobby.

Na serio: w pojedynke nie masz wiekszych szans, obojetne gdzie to bedzie ale
          wedle starej zasady - ten co nie ryzykuje nic nie zyskuje. Powodzenia

• docg Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 09:31
        musiałbyś znaleźć sposób, żeby mieć wino tańsze niż konkurencja i liczyć na
        dość masową sprzedaż. Biorąc pod uwagę koszty wynajmu lokalu, obsługi itp
        rentowność takiego przedsięwzięcia wydaje się wątpliwa; myślę, że przynajmniej
        na początek musiałby to być sklep "ogólnomonopolowy", gdzie główny obrót
        robiłaby wódka i piwo. Z pewnością trzeba by sięgnąć do jakichś badań rynku,
        ale i bez nich jestem przekonany, że udział wina w ogólnej sprzedaży alkoholu w
        Polsce to zaledwie kilka procent.
        pozdrawiam
        • Gość: GiorgioP Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.06.02, 10:06
          Wywolaj Vittisa do odpowiedzi. Moze zdradzi Ci obroty sklepu we Wroclawiu. On
          sie tu kiedys pojawial i prowadzil kryptoreklame swojego sklepu...

Pa.
          • spol Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 10:30
            GiorgioP! Nie vittis, tylko panowca, bo vittis to obecnie docg, tzn. to ciągle
            vittis, tylko zmienił tożsamość, ale to ten sam vittis tylko się teraz nazywa
            docg, bo sam przyznasz, że docg to nie to samo, co panowca, a już na pewno nie
            to samo, co vittis i że vittisowi znacznie bliżej do docg niż do panaowcy... To
            chyba proste, nie? ;-) Pozdrawiam!
            • Gość: GiorgioP Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.06.02, 10:42
              A tak. Jasne, ze "panowca"... ale sie pomylilem, bo zniknal mi vittis z
              horyzontu i to dlatego... Przepraszam.

"Panowca" to chyba jakas rodzinka z Bodegi Marques...
              • docg Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 16:25
                uffff.... a już brałem siekierę do ręki :))))))
                • docg kryptoreklama 08.06.02, 09:26
                  skoro już się pojawił wątek kryptoreklamy to pozwolę sobie wyrazić opinię, że
                  nie powinniśmy na tym forum potępiać właścicieli sklepów, czy też sprzedawców,
                  którzy chcą wziąć udział w dyskusji albo nawet zareklamować swój sklep.
                  Niedawno jeden kolega z Poznania pytał, gdzie może kupić wino w tymże mieście.
                  O ile byłoby prościej, gdyby na ten post odpowiedział właściciel sklepu: "mam
                  sklep tu - i - tu, zapraszam". I co w tym złego? Przecież nikt spoza Poznania
                  nie będzie specjalnie jeździł do tego sklepu, a Poznaniacy pewnie tak czy
                  inaczej do niego w końcu trafią. Co do Panowcy, to wcale nie uważam, żeby
                  nachalnie reklamował sklep, w którym pracuje. Podał adres, napisał, co
                  sprzedaje i tyle. Zresztą co ma pisać? "U mnie taniej" ???
                  Przy okazji taki pomysł mi się nasunął, wzięty zresztą z forum na wine-pages:
                  może by tak założyć osobny wątek, pod nazwą np "kto jest kim na winnym forum",
                  gdzie każdy kto by miał ochotę, napisałby parę słów o sobie? Co o tym myślicie?
                  pozdrawiam
                  • Gość: GiorgioP Re: kryptoreklama IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.06.02, 11:40
                    Swiete slowa. Oczywiscie: niech wlasciciele sklepow biora udzial w dyskusji.
                    Wrecz zachecalbym do tego! Tylko w momencie kiedy o tym nie wiemy, a
                    przypadkiem domyslamy sie lub dowiadujemy "skadinad", to ich wypowiedzi staja
                    sie cokolwiek "niejasne". Jesli na tym forum sa osoby z branzy (podejrzewam
                    Osterie i jeszcze kilka osob))), co dla mnie nie jest problemem!), to czesto z
                    roznych powodow nie przyznaja sie do tego.

Mam jednak wrazenie, ze niewiele osob o ktorych mowa, bywa na tym forum. A moze
                    sie myle???

Z tym "Who is who" to jest troche klopot... niby co tam mialbym napisac? Ze
                    zyje z oszczednosci? A moze, ze jestem emerytowanym prezesem? Czy to ma jakies
                    znaczenie?

Pa
                  • panowca Re: kryptoreklama 29.06.02, 10:09
                    dziekuję ale juz zostałem skutecznie spacyfikowany tylko czytam
            • panowca Re: ......SKLEP Z WINEM........ 29.06.02, 10:08
              Zostałem wywołany i prosiłbym o konkretne zarzuty
              A V po otwarciu sklepu zatem nie masz co szukać na forum bo zostaniesz zjedzony
      • Gość: Mickey Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.punkt.pl 07.06.02, 10:05
        Hmm....dzieki za porady!!!...Mysle o otwarciu takiego sklepu w Opolu.....To nie
        jest zbyt duze miasto, dlatego pewnie bedzie ciezko:(((( Ale nie bede sama,
        jesli go otworze to pomoze mi w tym Francuz:))))))))))))))))(tyle, ze tez
        jeszcze sie tym nie zajmowal)...Ten pomysl jest ciagle w fazie "gdybania". Ale
        racja, bez ryzyka nie mozna zyskac. Zobaczymy co sie z tej mysli wykluje;-))))
        Pozdrawiam:)))
        • spol Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 10:33
          No to daj znać, kiedy otwarcie! Bywam czasem w Opolu, co oznacza, że jednego
          klienta już masz :-)

Powodzenia!
        • Gość: GiorgioP Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.06.02, 10:46
          OOOO i do tego kobieta!!!

Uwazaj z tym francuzem. To naprawde nie jest tak: jesli mam wlocha w kuchni to
          mam dobra wloska knajpe. Wrecz przeciwnie! Musisz miec w tym celu dobrego
          kucharza dowolnej praktycznie narodowosci.

Powodzenia.
          • docg Re: ......SKLEP Z WINEM........ 07.06.02, 16:27
            Gość portalu: GiorgioP napisała:

(...)Uwazaj z tym francuzem. (...)
            to prawda, uważaj, sam widziałem jak pewien Francuz, mający w dodatku opinię
            znawcy wina, kupował u nas w Tesco Cambrasa, i to nie premium, tylko takiego
            zwykłego za 9 zł, i jeszcze mówił, że to dobre wino :))))
            pozdrawiam
            • Gość: Arek Re: ......SKLEP Z WINEM........ IP: *.horsens.dk 12.06.02, 15:09
              No wlasnie. Bywam od czasu do czasu w W-wie i byloby nie od rzeczy, gdybym mial
              namiar na kolege winiarza z tego forum. Chetnie bym go odwiedzil.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka