Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

List dla wszystkich osób na forum - wino

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:26
    Szanowni Państwo

Otrzymaliśmy w dniu wczorajszym i w dniu dzisiejszym bardzo wiele dziwnych
    telefonów. Wielu z Was mówiło Nam o jakimś forum. Przejrzeliśmy z ostatnich
    dni wiadomości kilku osób, od których Państwo otrzymali podobno lub na pewno
    kontakt telefoniczny do Naszej Firmy. Nawet nie wiemy jak to skomentować,
    używając prostych słów można określić to wyjątkowo niskim poziomem. Od kilku
    dni wypisuje się na Nasz temat wiadomości z kosmosu. Nie będziemy ich
    komentować, ponieważ jest to zbyt niski poziom, aby zniżać się do niego.
    Firma Isabelle Daniel Vins jest firmą o bardzo wysokim poziomie cenioną
    również wysoko na świecie i nie będzie dla niektórych z Państwa kartami do
    gry, jednym z powodów jest to, że ścisły zarząd tej firmy to osoby z wyższym
    wykształceniem enologicznym, drugim powodem jest to, że współpracujemy z
    wyjątkowymi winnicami jak tez osobami naprawdę wielce wyjątkowo znającymi się
    na winach. To nie wszystkie powody oczywiście. Następne słowa kierujemy do
    Pana Benka. Naprawdę nie Pana sprawą jest jak promujemy nasze wina, czy
    tworzymy kalendarze czy coś tam Pan jeszcze wymyślił na temat fachowości
    promocji win. Zajmuje się tym jedna z najlepszych firm na świecie. Pana
    sugestii nie potrzebujemy. Osobom zajmującym się tzw. Naszą promocją na tym
    forum sugerujemy jedno zdanie. Nie róbcie tego, my tego nie potrzebujemy. Nie
    jesteśmy dla nikogo konkurencją i nikt dla Nas tez nią nie jest. Wina,
    Szanowni Państwo promowicze, to nie są guziki czy handelek na bazarze
    przygranicznym. I może jeszcze jedno. Każdy może u Nas kupić wina, to nie
    oznacza, że każdy może Nas promować. Nas w jakiś dziwny sposób promować.
    Prosimy o zaprzestanie pisania na Nasz temat. Każdemu doradzimy tak samo jak
    każdemu wybijemy głupie pomysły z głowy. Pan Panie Benku na koniec tego listu
    otrzyma od Nas odpowiedź na Swoje cztery pytania. Każdy, kto sprzedaje wina i
    je szanuje, odpowie Panu w prosty sposób. Czerwone wina wymagają przed
    wypiciem wyjątkowego spokoju przed wypiciem, tak około tygodnia po wszystkich
    przejściach z przewozem, zmiana temperatur, etc. Więc 6 godzin, czy cztery
    dni to trochę za mało, a już zaraz to na pewno za mało, aby móc poznać ich
    należyty i prawdziwy smak. W przypadku tej Australii i przelotu tam butelki
    wina, to może być Villa dei Misteri, 1753 butelki 2001 rok lub 2200 butelek
    2002 rok, ale mimo swojej potężnej siły i rejonu pochodzenia, jakim jest
    zbocze wulkanu Vezuwiusz, i genach szczepu z przed dwóch tysięcy lat jest za
    wcześnie, aby otworzyć ją następnego dnia. Jeszcze raz bardzo prosimy
    niektórych z Państwa o zachowanie godne ludzi pijących wino. Szanowni Państwo
    wielkie wina nie potrzebują zbędnych filozofii, są Same wyjątkową filozofią,
    a osoba wysyłająca ten list nie ma ochoty pracować do godz, 23 bo ktoś wpada
    na szalone pomysły.Każdy może pić co chce i na co go stać, jest wyłącznie
    jego sprawą gdzie i co kupuje.

Z poważaniem

Zarząd
    Isabelle Daniel Vins.
    Obserwuj wątek
      • docg ten fragment jest super: 01.06.05, 23:39
        "współpracujemy z wyjątkowymi winnicami jak tez osobami naprawdę wielce
        wyjątkowo znającymi się na winach"

• benek.warakomski Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 01:06
        Gość portalu: IsabelleDanielVins napisał(a):

> Szanowni Państwo
        >
        > Otrzymaliśmy w dniu wczorajszym i w dniu dzisiejszym bardzo wiele dziwnych
        > telefonów. Wielu z Was mówiło Nam o jakimś forum. Przejrzeliśmy z ostatnich
        > dni wiadomości kilku osób, od których Państwo otrzymali podobno lub na pewno
        > kontakt telefoniczny do Naszej Firmy. Nawet nie wiemy jak to skomentować,
        > używając prostych słów można określić to wyjątkowo niskim poziomem. Od kilku
        > dni wypisuje się na Nasz temat wiadomości z kosmosu. Nie będziemy ich
        > komentować, ponieważ jest to zbyt niski poziom, aby zniżać się do niego.
        > Firma Isabelle Daniel Vins jest firmą o bardzo wysokim poziomie cenioną
        > również wysoko na świecie i nie będzie dla niektórych z Państwa kartami do
        > gry, jednym z powodów jest to, że ścisły zarząd tej firmy to osoby z wyższym
        > wykształceniem enologicznym, drugim powodem jest to, że współpracujemy z
        > wyjątkowymi winnicami jak tez osobami naprawdę wielce wyjątkowo znającymi się
        > na winach. To nie wszystkie powody oczywiście. Następne słowa kierujemy do
        > Pana Benka. Naprawdę nie Pana sprawą jest jak promujemy nasze wina, czy
        > tworzymy kalendarze czy coś tam Pan jeszcze wymyślił na temat fachowości
        > promocji win. Zajmuje się tym jedna z najlepszych firm na świecie. Pana
        > sugestii nie potrzebujemy. Osobom zajmującym się tzw. Naszą promocją na tym
        > forum sugerujemy jedno zdanie. Nie róbcie tego, my tego nie potrzebujemy. Nie
        > jesteśmy dla nikogo konkurencją i nikt dla Nas tez nią nie jest. Wina,
        > Szanowni Państwo promowicze, to nie są guziki czy handelek na bazarze
        > przygranicznym. I może jeszcze jedno. Każdy może u Nas kupić wina, to nie
        > oznacza, że każdy może Nas promować. Nas w jakiś dziwny sposób promować.
        > Prosimy o zaprzestanie pisania na Nasz temat. Każdemu doradzimy tak samo jak
        > każdemu wybijemy głupie pomysły z głowy. Pan Panie Benku na koniec tego listu
        > otrzyma od Nas odpowiedź na Swoje cztery pytania. Każdy, kto sprzedaje wina i
        > je szanuje, odpowie Panu w prosty sposób. Czerwone wina wymagają przed
        > wypiciem wyjątkowego spokoju przed wypiciem, tak około tygodnia po wszystkich
        > przejściach z przewozem, zmiana temperatur, etc. Więc 6 godzin, czy cztery
        > dni to trochę za mało, a już zaraz to na pewno za mało, aby móc poznać ich
        > należyty i prawdziwy smak. W przypadku tej Australii i przelotu tam butelki
        > wina, to może być Villa dei Misteri, 1753 butelki 2001 rok lub 2200 butelek
        > 2002 rok, ale mimo swojej potężnej siły i rejonu pochodzenia, jakim jest
        > zbocze wulkanu Vezuwiusz, i genach szczepu z przed dwóch tysięcy lat jest za
        > wcześnie, aby otworzyć ją następnego dnia. Jeszcze raz bardzo prosimy
        > niektórych z Państwa o zachowanie godne ludzi pijących wino. Szanowni Państwo
        > wielkie wina nie potrzebują zbędnych filozofii, są Same wyjątkową filozofią,
        > a osoba wysyłająca ten list nie ma ochoty pracować do godz, 23 bo ktoś wpada
        > na szalone pomysły.Każdy może pić co chce i na co go stać, jest wyłącznie
        > jego sprawą gdzie i co kupuje.
        >
        > Z poważaniem
        >
        > Zarząd
        > Isabelle Daniel Vins.

Przepraszam Państwa, jesli tak wyszło, ale już wyjaśniłem to prosze spojżeć na
        ostani wpis w poscie pt że zmieniam nick na benek.warakomski z Benka, Tamtem
        drugi Benek jest pisany przez dwa v tzn. vvarakomski i dokładnie porównać
        litery w w mion nicku a w nicku podszywacza . Jego w jest zrobine z dwóch liter
        v i wyglada tak vv a moje jako prawdziwa litera w, w nazwisku w poscie pt
        Zmieniłem nick
        Jeszcze raz przepraszam że tak sie stało, ale naprawde nie mam wpływu na to że
        ktoś ma kłopoty z głową lub alkocholem.Nie chciałem źle. Cenie takich jak
        Państwo i teraz widze że obrywam nie tylko od Państwa. Prosze jeszcze raz
        porównac litery. Państwa telefon dałem tylko kilku osobom ale nigdy jako
        pierewszy nie wymieniłem tu Państwa nazwy. Jest mi przykro że tak sie to
        zakończyło dla mnie I d;a Państwa. Przepraszam jeszcze raz.Dostałem Państwa
        kontakt własnie tutaj, moze rzeczywiście troche za duzo napisałem.To naprawde
        nie byl mój wpis z tym castingiem na kalendarze. To jest mojaostania wiadomośc
        w tym forum. Macie Państwo racje poza kilka osób to zenujacy poziom. Odpowiem
        tylko komus jeszcze na jedno pytanie i wiecej tu nie wejde. Przepraszam że to
        sie stało. Mysle że Państwu wyjasniłem wszystko. Pozdrawiam
      • benek.warakomski Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 01:10
        Przepraszam Państwa, jesli tak wyszło, ale już wyjaśniłem to prosze spojżeć na
        ostani wpis w poscie pt że zmieniam nick na benek.warakomski z Benka, Tamtem
        drugi Benek jest pisany przez dwa v tzn. vvarakomski i dokładnie porównać
        litery w w mion nicku a w nicku podszywacza . Jego w jest zrobine z dwóch liter
        v i wyglada tak vv a moje jako prawdziwa litera w, w nazwisku w poscie pt
        Zmieniłem nick
        Jeszcze raz przepraszam że tak sie stało, ale naprawde nie mam wpływu na to że
        ktoś ma kłopoty z głową lub alkocholem.Nie chciałem źle. Cenie takich jak
        Państwo i teraz widze że obrywam nie tylko od Państwa. Prosze jeszcze raz
        porównac litery. Państwa telefon dałem tylko kilku osobom ale nigdy jako
        pierwszy nie wymieniłem tu Państwa nazwy. Jest mi przykro że tak sie to
        zakończyło dla mnie I dla Państwa. Przepraszam jeszcze raz.Dostałem Państwa
        kontakt własnie tutaj, moze rzeczywiście troche za duzo napisałem.To naprawde
        nie byl mój wpis z tym castingiem na kalendarze. To jest moja ostatnia
        wiadomośc w tym forum. Macie Państwo racje poza kilka osobami to żenujacy
        poziom. Odpowiem tylko komus jeszcze na jedno pytanie i wiecej tu nie wejde.
        Przepraszam że to sie stało. Mysle że Państwu wyjasniłem wszystko. Pozdrawiam
        ta sama traśc wysyłam do Państwa faksem.
        • Gość: paero123 Re: List dla wszystkich osób na forum - wino IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 02.06.05, 12:02
          Jezu, Panie Benku... Jak mozna się tak publicznie tłumaczyć, kajać się i
          przepraszac za cudze posty! Przecież to forum służy również do wymieniania
          opinii (krytycznych i pochwalnych) wiec nawet jesli Pan pisze dobrze o w/w
          firmie, to czyni Pan to zupelnie prywatnie i tej firmie nic do tego nawet jesli
          nie pokrywa się to z jej strategią marketingową/PR. Oczywiscie firma ma
          przewidziane prawem srodki do dochodzenia obrony swojego dobrego imienia w
          przypadku pomowien, oszczerstw itp. ale nie w przypadku negatywnych opinii na
          ich temat.
          Co do moich uwag a propos postu Benka VV (podwojne v) to pomimo zapewnien firmy
          IDV w kwestii ich promocji tzn. ze "zajmuje się tym jedna z najlepszych firm na
          świecie" to pragnę tylko zauważyć, że widocznie partner polski tej firmy trochę
          po omacku wykonał ruch ogłaszając się na fotoranking.pl jako, ze jest to serwis
          posredniczacy raczej miedzy fotoamatorami poza nielicznymi wyjątkamiczyli
          b.niskobudżetowymi bądź typu sesja do CKM. Wydaje mi sie, ze byłoby to
          niekorzystne jednak zestawienie kreacji ekskluzywnosci IDV (ktora z postu IDV
          przebija az nadto wyraznie) z potencjalną wpadką w postaci kalendarza firmy
          z "modelką", której poprzednie dokonania powinny wywoływać rumieniec wstydu.
          No ale nie moja sprawa...
          • benek.warakomski Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 18:38
            Gość portalu: paero123 napisał(a):

> Jezu, Panie Benku... Jak mozna się tak publicznie tłumaczyć, kajać się i
            > przepraszac za cudze posty! Przecież to forum służy również do wymieniania
            > opinii (krytycznych i pochwalnych) wiec nawet jesli Pan pisze dobrze o w/w
            > firmie, to czyni Pan to zupelnie prywatnie i tej firmie nic do tego nawet
            jesli
            >
            > nie pokrywa się to z jej strategią marketingową/PR. Oczywiscie firma ma
            > przewidziane prawem srodki do dochodzenia obrony swojego dobrego imienia w
            > przypadku pomowien, oszczerstw itp. ale nie w przypadku negatywnych opinii na
            > ich temat.
            > Co do moich uwag a propos postu Benka VV (podwojne v) to pomimo zapewnien
            firmy
            >
            > IDV w kwestii ich promocji tzn. ze "zajmuje się tym jedna z najlepszych firm
            na
            >
            > świecie" to pragnę tylko zauważyć, że widocznie partner polski tej firmy
            trochę
            >
            > po omacku wykonał ruch ogłaszając się na fotoranking.pl jako, ze jest to
            serwis
            >
            > posredniczacy raczej miedzy fotoamatorami poza nielicznymi wyjątkamiczyli
            > b.niskobudżetowymi bądź typu sesja do CKM. Wydaje mi sie, ze byłoby to
            > niekorzystne jednak zestawienie kreacji ekskluzywnosci IDV (ktora z postu IDV
            > przebija az nadto wyraznie) z potencjalną wpadką w postaci kalendarza firmy
            > z "modelką", której poprzednie dokonania powinny wywoływać rumieniec wstydu.
            > No ale nie moja sprawa...

czasami tak trzeba, szanuje tych którzy cięzko pracuja i walcza o rynek
            uczciwymi metodami, szanując nas klientów.I naprawde nie tylko dotycza słowa
            tej firmy. Uważam że jest na rynku polskim 5 wyjątkowych firm sprzedającym nam
            detalista dobre wina, trzymane jak trzeba i doradzane jak trzeba. I trzeba im
            pomóc, czasami wychodzi jednak inaczej, i trzeba to sobie wyjaśnic.Reszte juz
            tłumaczyłem
            • Gość: paero123 Re: List dla wszystkich osób na forum - wino IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 02.06.05, 19:35
              OK, przeraża mnie tylko: "Przepraszam Państwa, jesli tak wyszło..." a
              potem "Jeszcze raz przepraszam że tak sie stało..." i tłumaczenia "naprawde nie
              mam wpływu...", "Nie chciałem źle", "Jest mi przykro", i znowu "Przepraszam
              jeszcze raz" i tlumaczenia "moze rzeczywiście troche za duzo napisałem. To
              naprawde nie byl mój wpis..." i to (!) "To jest moja ostatnia wiadomośc w tym
              forum" "Odpowiem tylko komus jeszcze na jedno pytanie i wiecej tu nie wejde" i
              po raz czwarty "Przepraszam że to
              sie stało...".
              Przecież jedyne, co Pan zrobił, to D O B R Z E o firmie IDV sie wypowiedzial i
              bezinteresownie dał (marzenie kazdego handlowca) kontakt do nich potencjalnym
              klientom!
              I to wszystko z powodu tego, ze ktos zapytal na temat slubnego toastu winem i
              odpowiedzial Pan "Jest w Polsce firma która między specjalnie sprowadza wina na
              wesela bezposrednio z winnic..." a potem wywiazala sie dyskusja nt win
              moldowskich i specjalistycznych sklepow?! I ktos (vv) sie pod Pan podszyl? I to
              spowodowalo tak gwałtowną reakcję zarządu IDV???

Pozdrawiam

P.S. Mnie by to wino, ktore dostał Pan w prezencie, to chyba przez gardło nie
              przeszlo, gdybym musiał sie tak publicznie usprawiedliwiac przed darczyncą ...
      • mdobro Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 12:40
        To powoli robi się forum - humorum. Pozdrawiam wszystkich z tajemniczych firm z
        wysokim wykształceniem enologicznym. Po odpowiedzi Benka mam wrażenie, że ta
        tajna organizacja dostarczająca wielkie wina może biednemu Benkowi zrobić
        krzywdę za udostepnienie telefonu.

Benek trzymaj się ;)
        • benek.warakomski Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 18:33
          mdobro napisał:

> To powoli robi się forum - humorum. Pozdrawiam wszystkich z tajemniczych firm
          z
          >
          > wysokim wykształceniem enologicznym. Po odpowiedzi Benka mam wrażenie, że ta
          > tajna organizacja dostarczająca wielkie wina może biednemu Benkowi zrobić
          > krzywdę za udostepnienie telefonu.
          >
          > Benek trzymaj się ;)

Trzymam sie , sprawe wyjaśniłem telefonicznie, dostałem nawet wino w prezencie
          • giorgio_primo Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 18:39
            benek.warakomski napisał:

> mdobro napisał:
            >
            > > To powoli robi się forum - humorum. Pozdrawiam wszystkich z tajemniczych
            > firm
            > z
            > >
            > > wysokim wykształceniem enologicznym. Po odpowiedzi Benka mam wrażenie, że
            > ta
            > > tajna organizacja dostarczająca wielkie wina może biednemu Benkowi zrobić
            >
            > > krzywdę za udostepnienie telefonu.
            > >
            > > Benek trzymaj się ;)
            >
            > Trzymam sie , sprawe wyjaśniłem telefonicznie, dostałem nawet wino w prezencie

Czyli jednak jakiś cel masz w zaśmiecaniu forum. Mam dla Ciebie propozycję:

Dostaniesz nawet dwa wina ode mnie, tylko już nic nie pisz, proszę.
            • benek.warakomski Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 02.06.05, 18:47
              >
              > Czyli jednak jakiś cel masz w zaśmiecaniu forum. Mam dla Ciebie propozycję:
              >
              > Dostaniesz nawet dwa wina ode mnie, tylko już nic nie pisz, proszę.
              >
              A to niby dlaczego, czyzbys miał monopol na wiedze o winach, to że masz sklep z
              winami to nie znaczy że jestes najlepszy.Co do prezentu dla mnie dziekuje stac
              mnie jeszcze na wina.Ale dziekuje.
              • winoman List do Benka 02.06.05, 19:22
                > > Dostaniesz nawet dwa wina ode mnie, tylko już nic nie pisz, proszę.
                > >
                > A to niby dlaczego, czyzbys miał monopol na wiedze o winach, to że masz sklep z
                >
                > winami to nie znaczy że jestes najlepszy.

Benku drogi, na forum jest już blisko 60 wpisów podpisanych "Benek" lub
                "benek.warakomski" (tych z "vv" nie liczę). Tak, wiem, nie wszystkie są Twoje,
                ale jednak zdecydowana większość. Policz, ile z nich zawiera jakąś istotną
                treść, ile służyło Ci jedynie do przekazania nam wspaniałej informacji, że stać
                Cię na Solaię za 400 zł (i na inne wina tego typu), ile służyło Ci jedynie do
                bezproduktywnego wylania morza Twojej frustracji (pewnie w wielu wypadkach
                uzasadnionej, ale jednak trzeba znać umiar, w końcu to forum publiczne, a nie
                Twoje prywatne), ile razy próbowałeś pochwalić się faktem posiadania wspaniałej
                wiedzy o winach, nie odsłaniając ani rąbka tej wiedzy (może poza jakimiś
                tajemniczymi aluzjami do mołdawskich piwnic), albo tym, że od wielu lat
                podróżujesz po słynnych winnicach (nie informując nas jednak choćby o jednym
                przykładzie).

Nikt Cię stąd nie wyrzuca, ale w imieniu większości stałych bywalców tego forum
                (bywalcy, przepraszam za tę uzurpację :-)) ) proszę Cię, byś zawsze najpierw
                mocno się zastanowił, zanim naciśniesz "wyślij". Zapewniam Cię, że ja często to
                robię, przez co udało mi się oszczędzić innym czytania co najmniej kilku moich
                nie do końca przemyślanych wypowiedzi.

Forum "Wino" istnieje od kwietnia 2001, wiele różnych dziwnych rzeczy tu się
                działo, ale jakoś zawsze sytuacja się normalizowała, mam nadzieję, że i tym
                razem tak będzie.

Pozdrawiam!
                • michal_jerzy Re: List do Benka 02.06.05, 19:33
                  podpisuje sie pod tym co pisze winoman.
                  nie bylo mnie dwa dni na forum, dzisiaj wchodze i co??
                  naczytalem sie od groma ale niczego sensownego. wydaje mi sie ze najlepszym
                  sposobem jest ignorowanie pewnych osob i ich wypowiedzi na forum. te osoby w
                  wyniku braku zainteresowania przestana pisac.
                  pozdrawiam.
                  michal jerzy.
                • benek.warakomski Re: List do Benka 02.06.05, 21:24
                  winoman napisał:

> > > Dostaniesz nawet dwa wina ode mnie, tylko już nic nie pisz, proszę.
                  > > >
                  > > A to niby dlaczego, czyzbys miał monopol na wiedze o winach, to że masz s
                  > klep z
                  > >
                  > > winami to nie znaczy że jestes najlepszy.
                  >
                  > Benku drogi, na forum jest już blisko 60 wpisów podpisanych "Benek" lub
                  > "benek.warakomski" (tych z "vv" nie liczę). Tak, wiem, nie wszystkie są
                  Twoje,
                  > ale jednak zdecydowana większość. Policz, ile z nich zawiera jakąś istotną
                  > treść, ile służyło Ci jedynie do przekazania nam wspaniałej informacji, że
                  stać
                  > Cię na Solaię za 400 zł (i na inne wina tego typu), ile służyło Ci jedynie do
                  > bezproduktywnego wylania morza Twojej frustracji (pewnie w wielu wypadkach
                  > uzasadnionej, ale jednak trzeba znać umiar, w końcu to forum publiczne, a nie
                  > Twoje prywatne), ile razy próbowałeś pochwalić się faktem posiadania
                  wspaniałej
                  > wiedzy o winach, nie odsłaniając ani rąbka tej wiedzy (może poza jakimiś
                  > tajemniczymi aluzjami do mołdawskich piwnic), albo tym, że od wielu lat
                  > podróżujesz po słynnych winnicach (nie informując nas jednak choćby o jednym
                  > przykładzie).
                  >
                  > Nikt Cię stąd nie wyrzuca, ale w imieniu większości stałych bywalców tego
                  forum
                  > (bywalcy, przepraszam za tę uzurpację :-)) ) proszę Cię, byś zawsze najpierw
                  > mocno się zastanowił, zanim naciśniesz "wyślij". Zapewniam Cię, że ja często
                  t
                  > o
                  > robię, przez co udało mi się oszczędzić innym czytania co najmniej kilku moich
                  > nie do końca przemyślanych wypowiedzi.
                  >
                  > Forum "Wino" istnieje od kwietnia 2001, wiele różnych dziwnych rzeczy tu się
                  > działo, ale jakoś zawsze sytuacja się normalizowała, mam nadzieję, że i tym
                  > razem tak będzie.
                  >
                  > Pozdrawiam!
                  Rozumiem, ma pan nie tylko kocesje na wina ale równiez i na wiedze o winie.
                  cenie Pana uwagi, cenił bym bardziej gdyby Pan przeczytał wszystkie moje posty.
                  Ciekaw jestem tylko dlaczego, to podemnie sie podszywano, i tak wszystkich
                  drazniły moje pytania. Czyżby coś sie stało, że nie mozna odpowiedzieć na takie
                  proste pytania. Co do innych uwag, to wychodze z założenia że nalezy pisac
                  prawde właśnie tu, bo kiedy wchodzi sie sie do 90 procent polskich sklepów z
                  winami, podobno specjalistycznych, w wiekrzości z nich panienka w lrótkiej
                  spódniczce pyta co pan sobie zyczy kiedy odpowiada się nie wiem, Panienka
                  odpowiada tęz niewiem. No cóż mysle że powinniście Państwo czasami pomysleć
                  dlaczego właśnie tu zadaje sie pytania co kupić na taka czy inna okazje, lub
                  gdzie. Powód mysle że jest jasny.mała iwdza w sklepach, na temat tego co sie
                  sprzedaje. oczywiście nie we wszystkich, Teraz jestem pewien że 80 procent
                  tutejszych jak Pan to nazwł bywalców to włascieciele sklepów lub ich
                  pracownicy, którzy pod różnymi nickami mówia, tylko u Nas kupicie i tylko my
                  jestesmy na rynku. Reszta to chołota nieznajaca sie na niczym. Nie wiem o co
                  chodzi, ale jak mi dzisiaj powiedziano w firmie która jest autorem listu
                  otrzymali różne telefony łącznie z tekstami czy maja wino dla pedałow bo pewiem
                  facet ich wyjatkowo nakłania do stosunkow z firma , lub treści tego typu czy
                  przy sklepie lub firmie maja agencje towarzyska , bo szukają ładnych panienek.
                  Agencja promocji która im prowadzi to a odnalażłem ich www.jest kolejnym
                  dowodem że w Polsce brakuje nie tylko win ale i agencji modelek. dlatego moze
                  szukali takiej w Kanadzie.i agencja ta dała mozliwości może setce dziewczyn
                  zabłysnąc za granicą,Nie wiem napisałem bo sie na tym nieznam. Jakis dowcipnis
                  pewnie napisze pewnie w Hamburgu w Polsce. Wszystkim Państwu powodzenia w
                  swoich doradzaniach i stosowania tych porad. Nie jest to złośliwe . Będąc
                  kiedys w jednej z winnic hiszpani na wycieczce, zapytałem dlaczego tych win nie
                  mozna kupić w Polsce, usłyszałem akomu mozna je sprzedać w Waszym Kraju. U was
                  tylko wóda płynie w żyłach tylko na tym sie znacie.Zabolało mnie to bardzo.
                  Macie racje Państwo szkoda pisać i trzeba sie zastanawiac co sie pisze. Bo za
                  prawde mozna otrzymać po głowie. zastanawiam sie tylko dlaczego te oba chaty sa
                  takie puste, pewnie dlatego że ludzie zarzadzajacy nimi ludzi pisżacych brednie
                  poprosty tzw banuja czy wywalaja zchata jak mówi moje dziecko.Nie ma w tym co
                  napisałem żadnych wulgarności ani złośliwości. Poprostu tylko pytania. Kto co i
                  dlaczego boi sie napisac prawdy. Odpowiedz ja juz znam, Pan i Pana pobratyńcy
                  mysle że tez. Pozdrawiam.
                  • Gość: Syrah Benek koncz Waść ,wstydu oszczędź n/txt IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.05, 21:50
                  • Gość: somme Re: List do Benka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:57
                    • Gość: sommelier Re: List do Benka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:05
                      Drogi Benku!!!

Przeczytaj jeszcze raz list winomana, bo mam wrażenie, że nie zrozumiałeś ani
                      jednego słowa!

Proszę Cię napisz jeden list ze wszystkim co ci leży na wątrobie. Zastanów się
                      nad tym dobrze co chcesz zawrzeć. My (reszta maluczkich forumowiczów)
                      przyjmiemy to do wiadomości i więcej nie będziesz musiał pisać

Do reszty forumowiczów apel o nie odpowiadanie na ten list

Na prawdę Cię o to proszę!

Forum przestaje być ciekawe przez Twoją dominacje i te same wątki
                      • Gość: sommelier Re: List do Benka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:08
                        Drogi Benku!!!

Przeczytaj jeszcze raz list winomana, bo mam wrażenie, że nie zrozumiałeś ani
                        jednego słowa!

Proszę Cię napisz jeden list ze wszystkim co ci leży na wątrobie. Zastanów się
                        nad tym dobrze co chcesz zawrzeć. My (reszta maluczkich forumowiczów)
                        przyjmiemy to do wiadomości i więcej nie będziesz musiał pisać

Do reszty forumowiczów apel o nie odpowiadanie na ten list

Naprawdę Cię o to proszę!

Forum przestaje być ciekawe przez Twoją dominacje i te same wątki
                        • benek.warakomski Re: List do Benka 02.06.05, 23:25
                          Gość portalu: sommelier napisał(a):

> Drogi Benku!!!
                          >
                          > Przeczytaj jeszcze raz list winomana, bo mam wrażenie, że nie zrozumiałeś ani
                          > jednego słowa!
                          >
                          > Proszę Cię napisz jeden list ze wszystkim co ci leży na wątrobie. Zastanów
                          się
                          > nad tym dobrze co chcesz zawrzeć. My (reszta maluczkich forumowiczów)
                          > przyjmiemy to do wiadomości i więcej nie będziesz musiał pisać
                          >
                          >
                          > Do reszty forumowiczów apel o nie odpowiadanie na ten list
                          >
                          >
                          >
                          >
                          > Naprawdę Cię o to proszę!
                          >
                          > Forum przestaje być ciekawe przez Twoją dominacje i te same wątki
                          Pozostawiam bez odpowiedzi.
                  • paero123 Re: List do Benka 03.06.05, 13:10
                    benek.warakomski napisał:

> Reszta to chołota nieznajaca sie na niczym.

No ladnie :-/ Jak nie wlasciciel/pracownik sklepu czy IDV to od razu hołota :-(
                    Pieknie Pan wartosciuje ludzi, nie ma co...

> Agencja promocji która im prowadzi to a odnalażłem ich www.jest kolejnym
                    > dowodem że w Polsce brakuje nie tylko win ale i agencji modelek. dlatego moze
                    > szukali takiej w Kanadzie.i agencja ta dała mozliwości może setce dziewczyn
                    > zabłysnąc za granicą,

To nie agencja a chyba jakaś sekta! Proszę spojrzeć na strone
                    escadessmone.webpark.pl/a_mody.html i przeczytac te 12 częsci - wlos sie
                    na glowie jeży!
                    A najlepsze teksty to:
                    (O escadessmone): "Nie jest koncernem. Nie jest firmą. Jest aliansem firm,
                    instytucji, osób zajmujących się promocją, reklamą, modelingiem, obsługą
                    inwestycji, marketingiem, itp. tematami. w pewnych zadaniach współpracujących
                    ze sobą w sposób, który rozwiązuje każde problemy potencjalnego klienta w/w
                    zagadnieniach"
                    "Nietypowość Escadessmone polega miedzy innymi na tym, że pracują dla niej
                    specjaliści swoich zawodów o wyjątkowych umiejętnościach, wiedzy, wieloletnim
                    doświadczeniu zawodowym- minimum dziesięcioletnim letnim. Przede wszystkim
                    osoby, które w swoim zawodzie osiągnęły wysoki prestiż i uznanie, bez względu
                    na wykonywany zawód"
                    dla porownania zagadka:
                    "... jest firmą o bardzo wysokim poziomie cenioną
                    również wysoko na świecie (...) ścisły zarząd tej firmy to osoby z wyższym
                    wykształceniem enologicznym (...) współpracujemy z
                    wyjątkowymi winnicami jak tez osobami naprawdę wielce wyjątkowo znającymi się
                    na winach"

no i najlepsze z escadessmone.webpark.pl/content/moda12.htm :
                    "Już od samego początku dobieraj odpowiednich ludzi i agencje,- To da Ci
                    pewność, że twoja kariera będzie odpowiednio kierowana (...) Zaufaj im, ale
                    kieruj się mądrym zaufaniem"
                    a potem:
                    "Czy możemy polecić jakąś agencje, w której możesz zacząć?
                    Możemy, ale nie powinniśmy tego robić"

"Czy podjęłaś już decyzje bycia modelką? Oczywiście w Twoim przypadku Top
                    modelką. Jeśli jest ona na tak,- to pozostało Ci już tylko gonić np. Lindę,
                    Naomi, Cindy, Claudię, Agnieszkę, Beatę, pamiętając, że One tak łatwo się nie
                    dadzą dogonić i nie przeszkadza im w tym ich wiek (...) Będą na swoich
                    miejscach dotąd dopóki same z nich nie zrezygnują. Odpowiemy Ci nawet, dlaczego
                    tak jest. Bo posiadają wszystkie te cechy i umiejętności, o których mogłaś
                    przeczytać we wszystkich 12 częściach i wszyscy chcą z nimi wyjątkowo
                    pracować" :-))))))
                    "Jak trafić, do Escadessmone?
                    To bardzo proste będzie już dla Ciebie.
                    Oto wymogi- mieć przynajmniej 7 lat praktyki w tym zawodzie"

bomba, czyli trzeba byc fachowcem, zeby dolaczyc do grona fachowcow :-)

> ukończone 25 lat,

wymog >25 l. to chyba tylko w reklamie papierosów jak pamiętam?

> Być modelką,- tak naprawdę jest ich około 70 na świecie.

I wszystkie są pewnie w jednej agencji, ktorej nazwy nie wymienię :-)

> Jak widzisz niewielka konkurencja?

taaaaak, znajdzie sie miejsce dla paru modelek z fotoranking.pl :-)

> Czekać - sami do Ciebie trafimy.

OK, telepatycznie?

> I wierz w to, że zauważymy Cię na pewno, jak już zostaniesz modelką.

Każdy głupi zauważy kogos, kto juz osiagnął sukces. Cały deal polega na tym aby
                    znalezc modelke w wieku 16 lat aby w wieku 19-25 mogla byc ta top-modelka,
                    zarabiająca pare milionow $ rocznie.

"Czy są wyjątki? Tak są 1 na 10000. Jak na razie zdarzyło się to dwa razy. Z
                    czego tylko jeden jest udany. To nasza kolejna nietypowość, o której pisaliśmy
                    wcześniej."

Bez komentarza, to juz kompletna mitomania

A co do polskich agencji modelek to tacy fachowcy jak Escadessmone powinni
                    siegnac do swiatowego spisu ag.modelek agencyfile.com lub The World Agency List
                    2005 i tam są wyszczegolnione profesjonalne agencje z Polski (autorzy dokonuja
                    weryfikacji także nie kazdy moze się tam znaleźć; Escadessmone tam nie ma poki
                    co) lub użyc google.pl Badz zapytac tych "znanych fotografików polskich" :-)))

Jak na kanadyjska agencje promocji to nie ma nawet własnej domeny a adresy
                    mejlowe maja na darmowych serwerach. I linki do nieistniejących stron plus
                    jakieś kody wejsciowe :-). Pelna profeska... Widac jeszcze nie wplynęła
                    prowizja od kontraktów Lindy i Naomi :-)

Uff, chyba dałem się podpuścić...
                    Przepraszam za zaśmiecanie forum

Pozdrawiam

• Gość: Kocham Benka I za to go kocham! Takie piękne rzeczy pisze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 13:32
                      Poza tym trzeba podziwiać tą wielość osobowości i cierpliwość do zakładania
                      tych fantastycznych stron www.

Znowu mam orgazm jak myślę o nim... ojojoj! Już dosyć na dzisiaj!
                      • Gość: Pani Baworowska Re: I za to go kocham! Takie piękne rzeczy pisze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.13, 14:32
                        Gość portalu: Kocham Benka napisał(a):

> Poza tym trzeba podziwiać tą wielość osobowości i cierpliwość do zakładania
                        > tych fantastycznych stron www.
                        >
                        > Znowu mam orgazm jak myślę o nim... ojojoj! Już dosyć na dzisiaj!

Też go kocham!

• Gość: Karlo Rossi Nudni jestescie... IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 20:50
                      Z fajnego miejsca, robicie syf i spamerstwo.

Strach teraz zapytac na tym forum o jakies wino czy poruszyc inny temat związany z winem bo zaraz ktoś z Was napisze, że to promowanie firmy takiej czy srakiej.

Zakładam, że wypowiadają się tu ludzie dorośli, natomiast czasem mam wrażenie, że nie powinniście mieć dostępu do internetu bo Wasze dzieci są mądrzejsze i zlewają bezsensowne wpisy Benka, Gieńka czy innego Spamera.

Weźcie się ogarnijcie i pójdźcie po rozum do głowy i przestańcie syfić to forum!!!!!!
      • edyta881 Re: List dla wszystkich osób na forum - wino 03.06.05, 01:04
        .Beyer - producent win (moim zdaniem)plasujących się na średniej półce. Jeśli
        miałbym polecić coś naprawdę wybornego od nich to: Gewurztraminer Selection des
        Grains Nobles 1989.Jest to wino produkowane z wyselekcjonowanych kiści gron
        szcepu G. W smaku prawie słodkie z mocno zarysowanymi akcentami owoców
        tropikalnych. Nos: brzoskwinia, ananas, czekolada. Rewelacja! Polecam!

2.G.Duboeuf - ten producent win z regionu Beaujolais jest również przeciętny.
        Jeśli chciałbyś spróbować coś, to polecam: Domaine de la Seigneurie de Julienas
        i Moulin-a Vent.

3.Langedoc z PWW(bo o winach tego importera tu mowa) to moim zdaniem lekka
        pomyłka; wina te są produkowane przez Michela Larocha, ale jego wina z
        Languedoc-Roussillion są na dużo niższym poziomie niż np. Chateau Saint Blaise
        A.O.C. od Bergasse-Milhe.

4.Moreau&Fils -to firma z tradycjami, ale niestety oferuje wina stołowe
        również. Moim zdaniem wina Chablis są zbyt surowe i maja nadmierna kwasowość.
        Polecam Domaine Laroche, L.Jadot. Dużo ciekawsze, mają elegancję i wyraźny
        owocowy smak.

5. Kressmann jest nie tylko producentem, ale również wyłącznym dystrybtorem
        wyśmienitych win.
        Polecam:Ch. La Garelle AOC St. Emilion, Ch. Haut Brouard AOC Lalande de Pomerol
        Ch. Tour Blanche AOC Medoc.

Pozdrawiam,
        Edyta

W razie pytań, proszę pisz: Edyta881@gazeta.pl

• Gość: kamilaboniecka Re: List dla wszystkich osób na forum - wino IP: *.rev.netart.pl 02.10.13, 20:45
        ostatnio widzę tutaj straszną nagonkę na kilka winiarni i dystrybutorów wina. O dziwo osoby "hejtujące" robią to z takim uporem, że jest to aż śmieszne- a przoduje tu temat odnośnie Domu Wina. Cóż... Na innych forach nie spotkałam się z żadną- podkreślam żadną tak żenującą "antyreklamą" odnośnie tej firmy. Mam wrażenie, że konkurencja praktykuje tak denne metody, by odciągnąć potencjalnych klientów od zakupów. Szkoda, że nie umieją podać żadnych sensownych argumentów przemawiających za tym, że Dom Wina i inne winiarnie są aż tak nieprofesjonalne. pozdrawiam. Zdegustowana Kamila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka