Gość: mzojo IP: *.datastar.pl 26.07.02, 19:59 Czy ktoś wie , czy można zalać wiśnie zcukrem od razu spirytusem? Bo ja tak zrobiłam i boję się czy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GiorgioP Re: nalewka na wiśniach IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.07.02, 23:26 Na pewno mozna, tylko ja nie wiem co z tego wyjdzie! Tylko to pytanie chyba nie na tym forum...))) Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: nalewka na wiśniach 28.07.02, 13:00 na pewno można, a w ogóle to najlepiej najpierw zalać owoce spirytusem, a potem zlać spirytus i zasypać cukrem - powstaje z tego syrop, którym się dosładza nalewkę do odpowiedniego stopnia. przepraszam za post nie na temat, ale jako człowiek renesansu ;) wypowiadam się w różnych kwestiach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: nalewka na wiśniach 29.07.02, 11:43 Gość portalu: mzojo napisał(a): > Czy ktoś wie , czy można zalać wiśnie zcukrem od razu spirytusem? Bo ja tak > zrobiłam i boję się czy dobrze. Dobrze, ale pod warunkiem, że wiśnie i spirytus pochodzą z tego samego chateau i w nim także były zalewane.Cukier - wystarczy żeby miał apelację, nic specjalnego nie trzeba z nim robić. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś