isabelle.daniel.vins 18.11.05, 09:49 Drodzy formuowicze. Jak się czują Wasze głowy po wczorajszym święcie wina,oczywiście młodego wina? Co piliście? Nasze w porządku ,piliśmy Beauloais z rocznika 2003.Nie lubimy młodości. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabelle.daniel.vins Re: Jak wasze głowy? 18.11.05, 09:51 Beaujolais oczywiście.Cóż mały blędzik. Wybaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enolog Izy Re: Jak wasze głowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:57 Iza! Zwiozłaś się tym kwachem co nam został sprzed dwóch lat? Przeginasz pałę. Już lepiej pij te szczeniaczki co je mamy na prezenty dla kuracjuszy a nie truj się odpadami sprzed 3 lat! Wykończysz się Izka! Zaraz jak tylko wrócę z Institudo Riojana Enologico Grande Masterioso e Unico Tinto, to powylewam te flachy do kanału. Na parę dni Cię zostawić nie można nawet. Jak z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle.daniel.vins Re: Jak wasze głowy? 18.11.05, 11:20 Gość portalu: Enolog Izy napisał(a): > Iza! > > Zwiozłaś się tym kwachem co nam został sprzed dwóch lat? > > Przeginasz pałę. Już lepiej pij te szczeniaczki co je mamy na prezenty dla > kuracjuszy a nie truj się odpadami sprzed 3 lat! Wykończysz się Izka! > > Zaraz jak tylko wrócę z Institudo Riojana Enologico Grande Masterioso e Unico > Tinto, to powylewam te flachy do kanału. > > Na parę dni Cię zostawić nie można nawet. Jak z dzieckiem. Mało dowcipne kolego. Mamy propozycje dla Ciebie,daj sobie na spokój i raczej zapoznaj się z produkcją win francuskich, bo widzę że wszystkie wina z tego regionu są dla Ciebie Besujolais Nouveau. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Jak wasze głowy? 18.11.05, 11:19 >Nie lubimy młodości oj przykra sprawa. ale jakos was probuje zrozumiec. w koncu w waszym wieku mlodosc ma prawo wkurzac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle.daniel.vins Re: Jak wasze głowy? 18.11.05, 11:21 hsirk napisał: > >Nie lubimy młodości > > > oj przykra sprawa. ale jakos was probuje zrozumiec. w koncu w waszym wieku > mlodosc ma prawo wkurzac :))) Nie lubimy... Dotyczy oczywiście win Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK ( StaryKocur ) Re: Jak wasze głowy? IP: *.bolmet.com.pl 18.11.05, 13:33 Moja głowa, dziękuję, w porządku :) Między innymi dlatego, że Beaujolais Nouveau nie pijam, bo choć zapewne jest jakaś metoda w tym szleństwie, wolę uczcić święto młodego wina czymś, po czymś, na co mój organizm reaguje pozytywnie ( Np Gamay !!! de Touraine 2004 ;). Ale za to ubawiłem się setnie wczoraj w jednym z marketów, gdzie kartony z tegorocznym Beaujolais w nader pokaźnej ilości kusiły ( głównie ceną - od 11,99 ). Otóż młoda i ładna, acz najwyraźnie niezorientowana z czym ma do czynienia, pani oglądała butelkę wypatrując pomocy. Jako że akurat stałem obok, powiedziałem jej co to jest, jak może smakować i czym ryzykuje nazajutrz. Pani spojrzała na mnie z dezaprobatą i odezwałą się w te słowa: "No co się pan czepia, przecież ma 12 %." Amen Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Jak wasze głowy? 18.11.05, 13:38 jakos mloda pani z matematyki niewprawna. kupujac 100 g spirytusu mozna za nizsza cene otrzymac nieco wiecej roztworu 12 %. i glowa nie boleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rural Kieliszek IP: 213.134.140.* 18.11.05, 16:52 Jak czytam w gazecie, że kieliszek nouveau kosztował w knajpie 12 zł to szlag mnie trafia. Nie mam nic przeciwko gremialnemu piciu tego trunku (trzeba kiedyś od czegoś zacząć, a potem i tak się z tego z reguły wyrasta), ale siła tego konceptu, polega przecież... Ech, przecież to bez sensu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Kieliszek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.11.05, 17:56 butelka natomiast w sklepach ponizej 30PLN (rozne) natomiast nie sadze aby ktokolwiek tylko kieliszek BN w knajpie kupowal:-) pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rural Re: Kieliszek IP: 213.134.140.* 18.11.05, 18:30 I dlatego właśnie, to szczyt wszystkiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Kieliszek 18.11.05, 21:14 Gość portalu: rural napisał(a): > Jak czytam w gazecie, że kieliszek nouveau kosztował w knajpie 12 zł W zaprzyjaźnionej knajpie w Toruniu kieliszek 6 zł, butelka 42, a BN było od Duboeufa. Kieliszek, dodam, 100 ml. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rural Re: Kieliszek IP: 213.134.140.* 20.11.05, 13:02 Toruń górą. Dobrze, że jest. Odpowiedz Link Zgłoś