Gość: przygus IP: *.lodz.msk.pl 01.04.06, 15:07 sprzedam 2 butelki za 200pln. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Petrus'98 IP: *.devs.futuro.pl 01.04.06, 15:24 Prima aprilis !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygus Re: Petrus'98 IP: *.lodz.msk.pl 01.04.06, 16:31 brawo brawo, zostałem zdemaskowany:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 16:17 dwie butelki chyba po Petrusie Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Re: Petrus'98 02.04.06, 06:28 Jesli ktos zna sie troch na petrusie, to wie, ze cena jest za niska. O paretysiecy za niska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijacypetrusa Re: Petrus'98 IP: *.bojko.krakow.pl 02.04.06, 23:48 moim zdaniem jest stanowczo przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus'98 06.04.06, 12:05 tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E a tak z ciekawosci to sprawdze jutro ile u mnie kosztuje "najtanszy" z tego rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:12 > tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E Petrusa 1998 za 150 euro ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus'98 06.04.06, 17:01 co wiecej wlasnie sprawidzilam i w moim Carrefour znalaznam butelke za 15 E ale sa tez roczniki za ...0000 E pertus petrusowi nie rowny niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:52 pertus petrusowi nie rowny niestety ... dziecko, niestety ty nie wiesz o czym piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus'98 07.04.06, 12:05 prosze tu ze WYZWISK tak sie sklada ze mieszkam w okolicach St Emilion, Pomerol, dalej chcesz dyskutowac ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:43 To że mieszkasz obok Pomerol to nie żaden argument, arguemntem jest to co piszesz w swoich mejlach, po tym widać że niestety nie wiesz o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus'98 07.04.06, 13:34 ciesze sie ze ty wiesz o czym piszesz ;) latwo jest krytykowac innych na nicku tymczasowym, ale najwidocznie nie masz nic wieceje do powiedzenia. Tak sie jeszcze sklada ze mialam ta przyjemnosc picia wczoraj Pomerol Petrus 1998 za wlasnie cale 15 € jak juz rozniez degustowania tych lepszych rocznikow 2000 znacznie z wyzeszj polki cenowej. Ale obawiam sie ze nie mam oczym z Toba dyskutowac, bo Ty nie znasz reali cenowych jakie sa tu, na miejscu gdzie mieszkam St Emilion 04' kosztuje 4 € a sa butelki za 44 € apropos nie w "mejlach" tylko w postach a jesli juz to mail a nie mejl Zycze milego dnia i wielu doswiadczen w degutowaniu win ( nie koniecznie tyhc z wyzszej polki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Petrus'98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:58 > Tak sie jeszcze sklada ze mialam ta przyjemnosc picia wczoraj Pomerol Petrus > 1998 za wlasnie cale 15 € jak tak a ja mieałem przed wczoraj w Warszawie okazję pić Cheval Blanc za 12 zł, takie banialuki to każdy może pisać jak juz rozniez degustowania tych lepszych rocz > nikow > 2000 znacznie z wyzeszj polki cenowej. to znaczy za ile ?? za 25 Euro?? Ale obawiam sie ze nie mam oczym z Toba > dyskutowac, bo Ty nie znasz reali cenowych jakie sa tu, na miejscu gdzie mieszk > am realia cenowe w sklepach w Bordeaux są podobne jak w całej Francji, nie trzeba być geniuszem żeby o tym wiedzieć na miejscu gdzie mieszk > am > > St Emilion 04' kosztuje 4 € a sa butelki za 44 € muszę zaskoczyć że St. Emilion 04 może kosztować 2 Euro a może i 250 Euro, pytanie tylko kto zrobił pierwszy a kto drugi. > apropos nie w "mejlach" tylko w postach a jesli juz to mail a nie mejl ;-))))) to jak się nazywa wiadomości to zależy od dosłownie każdego internauty, nie ma nigdzie napisane że taka wiadomość to jest MEJL a inna post, nie widzę też żadnego powodu do stosowania twojej nomenklatury nazewniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petrus za 3€ Niemęska? Robotę już mamie załatwiłaś? IP: *.racsa.co.cr 07.04.06, 15:31 Tak, tak mija droga! Petrusy są różne, a Alex gupi jezd. Są takie Petrusy za 5€, za 15€ i za 1000€. Przecież każdy wie, że to rodzaj wina anie konkretne wino. Coś jak portwajn albo malaga, tylko kwaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska owszem, znalazlam 07.04.06, 16:30 a co ? tez potrzebujesz pomocy ? ps uuuuuu inwigilacja powialo a co do Twojej wypowiedzi na temat cen win zgadzam sie w 100 % szkoda ze nie wiele osob o tym wie ( za 5 E Petrusa nie widzialam ale za 15 owszem, mam jeszcze paragon po wczorajszych zakupach, moze wyslac jakiemus niedowiarkowi ktos chetny ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: owszem, znalazlam IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.04.06, 03:45 Hmm, Jak to dziala?? Jakis tu problem ze slownictwem:) Czyli jest petrus czy pomerol o czym my tu mowimy?? Ja mowie o Chateau Petrus A wy o jakim producencie?? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: owszem, znalazlam 08.04.06, 17:58 jestes pierwsza osoba ktora okresla o jakim Petrusie mowimy ... i moze sie teraz wszystko wyjasni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: owszem, znalazlam IP: *.chello.pl 08.04.06, 10:47 Droga Nimesko, Pisząc tak: "tak na marginesie ten rocznik mozna kupic za 150 E jak i rowoniez za 1500 E a tak z ciekawosci to sprawdze jutro ile u mnie kosztuje "najtanszy" z tego rocznika" chyba rzeczywiscie nie wiesz o co chodzi. Win, zawierajacych w nazwie słowo Petrus jest w Bordeaux bardzo dużo, nawet w Warszawie widziałem coś takiego w supermarkecie i tanio. Nam jednak chodzi tu wyłacznie o Chateau Petrus. Jest to jedno konkretne wino, a nie jakas grupa win o róznych cenach i jakosci. W przypadku Chateau Petrus niezależnie od rocznika nie ma mowy o 15 euro, a dodatkowo rocznik 1998 oceniany był najwyżej w dzisięcioleciu 1991 - 2000. Chętnie więc zobaczyłbym ten paragon. pozdrawiam winersch GTB Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: owszem, znalazlam 08.04.06, 17:56 drogi(a) Winersch taki sie wlasnie sklada ze mam pojecie o czym pisze, natomiast nie wiedzialam ze cala TA dyskusja rozchodzi sie o Chateau Petrus. Napewno cie to nie rozczaruje informacja iz pod nazwa Petrus sa sprzedawane takze w Chateau nie tylko w Chateau Petrus. Wlaczylam sie do dyskusji tylko dlatego ze w jakim stopniu znam sie na winach, jestesm ich milosniczna, przyjemnosc sprawia mi co weekendowe zwiedzanie okolicznych Chateaux i rozkoszowanie sie niesamowitym smakiem, laczenie przyjemne z pozytecznym. Cen Petrusa z Chateau Petrus zeczywiscie nie znam ale obiecuje w niedlugim czasie wlaczyc ten punkt do swojego zwiedzania, i podzielic sie z Wami info o cenach z samego zrodla. Pozdrawiam i zycze udanego weekndu Nimeska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Petrus, czy nie Petrus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:15 nimeska napisała: > Cen Petrusa z Chateau Petrus zeczywiscie nie znam ale obiecuje w niedlugim > czasie wlaczyc ten punkt do swojego zwiedzania, i podzielic sie z Wami info o > cenach z samego zrodla. Nie znasz ceny Ch. Petrus i nie wiesz o które wino chodzi? A przecież parokrotnie degustowałaś wyjątkowe roczniki i pisałaś o tym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=33739559&wv.x=2&a=35367862 Pisałaś również o cenie Ch. Petrus 2000 - 5800 EUR, co prawda bez logowania, ale to chyba przecież Ty, z francuskiego numeru IP, tutaj właśnie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=33739559&wv.x=2&a=35383802 Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus, czy nie Petrus? 09.04.06, 11:55 to ze degustowalam jeden z rocziniow nie zobowiazuje mnie do znania wszsytkich cen z kazdego rocznika. Gratuluje swietej kolejnej trafnej inwigilacji mojej osoby ! ! ! Rozumiem, ze sprawia ci to przyjemnosc ? sprawdzanie innych gdy sam nie posiadasz stalego nicka ? tak latwiej co ? bezpiecznije, mozna kogos obrazic, mozna komus poublizac, powyzywac bez ryzyka ze ktos cie namierzy i sprawdzi gdzie i kiedy sie wypowiadales i tez dogryzie ... ps dlaczego na tym forum powiewa taka nieprzycholnoscia i prawie kazda wypowiedz jest atakowana ? Dlaczego tworzycie atmosfere ktora sprawia ze nie watro sie wlaczac do dyskusji ? Przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, ze nie warto tu chyba zagladac, czytac, nabierac nowego doswadczenia, odzywac sie i dzieclic sie z Wami swoimi doswiadczeniami ... a szkoda, bo moglo by byc nawet przyjemnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sommelier Re: Petrus, czy nie Petrus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:21 > Dlaczego tworzycie atmosfere ktora sprawia ze nie watro sie wlaczac do dyskusji > ? Do dyskusji zawsze warto sie wlaczyc ale to Ty uprawiasz dezinformacje. Kiedy ktos pyta a ocene Petrusa wiadomo ze chodzi o "to" Chateau Petrus. To Ty zaczelas pisac o jakims blizej niezidentyfikowanym Pomerolu Petrus za 15 EUR, szczerze mowiac watpie zeby cos takiego istnialo. Napisz lepiej jak smakuje jeden albo drugi, to bedzie jakis konkret. Informacja ze w Twoim Carrefourze na francuskiej prowincji jest "jakis" Petrus za 15 EUR niewiele wnosi do tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Petrus, czy nie Petrus? 09.04.06, 12:58 i widzisz znow probujesz mnie obrazic ... nie rozumniem dlaczego masz tak wrogie nastawienie ? > Kiedy ktos pyta a ocene Petrusa wiadomo ze chodzi o "to" Chateau Petrus. a tu sie grubo mylisz, to to samo jak bys wszystkie wina Bordeaux wlozyl do jednej szuflady >Informacja ze w Twoim Carrefourze na > francuskiej prowincji jest "jakis" Petrus za 15 EUR niewiele wnosi do tego > forum. jesli masz watpliwosci co do istnienia Petrus Pomerol zapraszam w odwiedziny do mojej wsi. > Pomerolu Petrus za 15 EUR, szczerze mowiac watpie zeby cos takiego istnialo. najwidoczeniej twoja wiedza teoretyczna nie idzie w parze z doswiadczeniem > Do dyskusji zawsze warto sie wlaczyc ja narazie odczuwam z twojej strony bojowe i wrogie nastawienie, odrobine zazdrosci i odnosze wrazenie ze jajko jest madrzejsze od kury ;) milego dnia ps zapomniales sie ustosunkowac do mojej wypowiedzi na temat czestej zmiany nicka i brak jego stalego posiadania ???? mozesz masz cos do ukrycia ? Odpowiedz Link Zgłoś