Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opowiesc o kilku winach

27.02.03, 00:35
    Wrocilem caly i zdrowy z pieknej Italii nie lamiac sobie niepotrzebnie konczyn. Zatrzymujac sie w Wien kupilem szeroko polecane wino w supermarkecie Sparr:Boland Kelder Shiraz 2001 OOrsprong Paarl Suid-Afrika (www.bolandwines.co.za), na ktorym to nalepiono dwa medale The international wine&spirits cometition winner 2001 trophy winemaker of the year i the best south african producer. czysty shiraz o sredniej wrecz lagodnej budowie, abym nie stwierdzil, ze cienkie.....chyba a wrecz napewno takie bylo, aromat slaby i niezdecydowany a usta miekie lecz bez wyrazu i "czasu" - 8.99 ojro
    Drugie winko to Mori Vecio Trentino Rosso 1999 od Concilio: Super wino za ok. 5 ojro, pije sie je bez jedzonka jak wode a przy okazji jest lekko garbnikowe i owocowe...nie jestem pewien ale czulem tam przewage cab'a. Polecam wszystkim ktorzy maja dosc MezzaCorony(nawiasem mowiac jest niezla(producent), chyba opanowali caly region.
    A trzecie wino to kompletna dyskwalfikacja. Bylem dzis w ursynowskim LeClercu i kupilem moj ukochany region: Langwedocje....Le Bosc 2000 cotes du Languedoc Vignerons Catalans za bagatela 29.90,- import Folwark Boleslaw gdzie Pani przy kasie bez mrogniecia okiem nie oddala mi 0,10 groszy:-) (tak tak, grosik do grosika i hipermarkety zjedza nas:-)}
    Woda zabarwiona .......ach nie chce sie denerwowac, poprostu odradzam!!!
    Nastepny opis bedzie o kilku winach z Czech. Kupilem i Muller-Thurgau, Chardonnay, Sylvanera i wszystkie do 200 koron. O czerwonych nie napisze bo w drodze do wloch kupilem 2 butle frankovka modra za ok 300 koron jedna i ....no i co....nic ciekawego.

mam nadzieje, ze ten post troszke ostudzi emocje niektorych forumowiczow i przypmni, ze wszyscy chcemy wiedziec wiecej o winie a nie o .......nie wazne.

pzdr

Fuuuuuhhhhhh ale ten Le Bosc jest fatalny.
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka