Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gran Corpas

11.04.03, 09:56
    Uff! Przekopalam sie przez polki w piwnicy i znalazlam Gran Corpas Crianza
    Prestige 1997 Tarragona produkowane przez Union Agraria Cooperativa de Reus
    (butelka w zlotej siatce). Znacie toto? Czy te wina generalnie sa dobre?

Pozdrawiam,
    Gaga
    Obserwuj wątek
      • Gość: panowca Re: Gran Corpas IP: 217.30.134.* 11.04.03, 10:29
        Ja nie znam znalazłem na rosyjskiej stronie internetowej

Tarragona Gran Corpas Rouge (1999, 2000) (LIMITED) RED
        "It has good flavor and body, and is a very pleasant surprise for most people
        and has been extremely well received at our tastings. Made from Tempranillo,
        Garnacha, Karinena & Cabernet Sauvignon grapes"
        wineconsulting.ru/Spain.html
        Zaprawdę powiadam wam racje miał M.Bieńczyk piszac o Rosjanach że pija coraz
        lepiej i więcej wina :))

• gagapisa Re: Gran Corpas 11.04.03, 10:32
          Dzieki, Panowca. Tego nie znalazlam. Myslalam, ze moze producent ma jakas
          strone internetowa, ale nie ma.

Pozdrawiam,
          Gaga
          • Gość: docg Re: Gran Corpas IP: 212.160.147.* 11.04.03, 10:35
            u nas jest to wino w Carrefour, kosztuje coś około 20 zł (albo 25), ale jest
            bez złotej siatki (może ktoś ukradł po drodze :)
            pozdrawiam
      • gagapisa Re: Gran Corpas 11.04.03, 10:49
        Docg, piles to wino? Czy tak jak z Malesanem, trzeba byc badaczem
        zaprzysieglym, by poswiecic 20 zl, skoro za te same pieniadze mozna... ;);););)

Pozdrawiam,
        Gaga

• Gość: docg a to złośliwe babsko ;-)))))) IP: 212.160.147.* 11.04.03, 11:29
          nie piłem, ale nie dlatego, że mi szkoda 20 zł, tylko po prostu zawsze
          wybierałem coś innego. Ale zrobie Ci na złość i kupię przy najbliższej okazji
          :-)))))))
          pozdrawiam
          • Gość: gaga Re: a to złośliwe babsko ;-)))))) IP: *.pool80181.interbusiness.it 11.04.03, 11:45
            Tak, tak, wstretna ze mnie czarownica, miotla poganiam i do sabatu wzywam. :)
            Ale moze dzieki mnie odkryjesz jakowas cudownosc z Tarragony...

Tak na powaznie, to mam mikre doswiadczenie z winami obcymi (nie wloskimi) i
            ciekawa jestem opinii innych. Wino przywiozl moj malzonek z Barcelony, a jego
            pojecie o hiszpanskich winach jest mniej wiecej rowne mojemu.

Pij wiec i nie przeklinaj mnie, jesli to szkaradztwo (zawsze mozna uzyc do
            miesnej marynaty;)

Pozdrawiam,
            Gaga
            • Gość: gaga Re: a to złośliwe babsko ;-)))))) IP: *.pool80181.interbusiness.it 11.04.03, 11:49
              Tak przy okazji, jestem zwolenniczka metody prob i bledow przy malym
              zaangazowaniu srodkow finansowych. Pewnie dzieki tej strategii omijaja mnie
              wielkie emocje i drzenie czlonkow, ale przynajmniej mam spokoj duszy i konta
              bankowego. :)
              I zolc mi sie nie przewraca, gdy po wydaniu bajonskiej kwoty, czuje, ze
              zrobiono mnie w bambuko (ale o tym juz pisalam).
              Pozdrawiam raz jeszcze,
              Gaga
      • hania_76 Re: Gran Corpas 11.04.03, 11:34
        gagapisa napisała:

> Uff! Przekopalam sie przez polki w piwnicy i znalazlam Gran Corpas Crianza
        > Prestige 1997 Tarragona produkowane przez Union Agraria Cooperativa de Reus
        > (butelka w zlotej siatce). Znacie toto? Czy te wina generalnie sa dobre?
        >
        > Pozdrawiam,
        > Gaga

Crianzę znam i bardzo lubię w wydaniu Vinas del Vero Duque de Azara.
        Aromatyczne i bogate w smaku (leśne owoce, delikatnie korzenne). Daj znać jak
        Twoje znalezisko, jak już się z nim zapoznasz :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka