Gość: xxx IP: 80.48.253.* 14.02.07, 14:07 co to za wino? do czego i czy dobre i na jakim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: star Re: monte sacro 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:31 acessibilidade.unicer.pt/gca/?id=74 pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: monte sacro 2004 IP: 80.48.253.* 14.02.07, 15:08 ja mam to tinto ale nic nie rozumiem prosze o przetlumaczenie z gory dzieki to jakies drogie wino? czy takie co mozna bez okazji wypic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: monte sacro 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:49 Monte Sacro é um Vinho Regional, proveniente da Região Demarcada do Ribatejo, que se caracteriza pela sua cor, expressão aromática e suavidade. Pochodzi z regionu Ribatejo. Monte Sacro Tinto é um vinho elaborado a partir de uma criteriosa selecção de uvas de castas produzidas na região - Tinta Roriz, Tinta Miúda, Trincadeira e Castelão. Powyzej 4 odmiany winogron z ktorych sklada sie Twoje wino (nie bede tlum.;-) Apresenta uma cor granada, com aroma intenso a frutos silvestres e com uma prova de boca elegante e equilibrada. Monte Sacro Tinto é perfeito para acompanhar todo o tipo de carnes, massas, peixes gordos e queijos. Owocowy aromat, smak zrownowazony. Z miesami i rybami mozna je konsumowac. Wino raczej codzienne, choc dla konsumentow Sophii moze byc swiateczne. Pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: monte sacro 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:50 > Monte Sacro é um Vinho Regional, proveniente da Região Demarcada do Ribate > jo, que se caracteriza pela sua cor, expressão aromática e suavidade. dokladniej tlumaczac: charakteryzuje sie intensywnym kolorem (cor to nie serce wbrew pozorom mimo dzisiejszego dnia, a pela nie wiem co znaczy wiec zgaduje) ekspresją aromatyczną i gładkością (tak jak suave po angielsku, ew. svelte) pzdr star ps. cor przetlumaczylem dzieki: www.lingvozone.com/main.jsp?action=translation&do=dictionary&language_id_from=23&language_id_to=13&word=fubsy Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: monte sacro 2004 14.02.07, 21:07 > pela nie wiem co znaczy wiec zgaduje) Moje źródła mówią, że "pela" = "por a" co odpowiada mniej więcej naszemu "przez". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: monte sacro 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:54 Monte Sacro Tinto é perfeito para acompanhar > todo o tipo de carnes, massas, peixes gordos e queijos. > > Owocowy aromat, smak zrownowazony. > Z miesami i rybami mozna je konsumowac. aha i jeszcze z makaronami (pasta) oraz serami (przynajmniej wg tej strony) dodam, ze sery powinny byc raczej twarde np guyere pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: monte sacro 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:02 powinno byc oczywiscie gruyere dzieki winomanie za tlum. pela pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: monte sacro 2004 IP: 80.48.253.* 15.02.07, 09:42 dzieki przynajmniej wiem do czego podac Odpowiedz Link Zgłoś