Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chateau camensac

01.03.07, 17:35
    witam serdecznie wlasie kupilem w reducie w wiadomym sklepie :)butelke wina
    chateau camensac 2002 grand cru classe 5cru cena 58 czy ktos zna to wino
    jezeli tak co o nim sadzicie i jak dlugo moze polezec w piwnicy
    pozdrawiam wojtek gnas
    Obserwuj wątek
      • reddry Re: chateau camensac 01.03.07, 18:10
        nie piłem :(

ale odsyłam www.chateaucamensac.com/Camensac/indexfr.htm

pzdr
        zpk
      • Gość: docg Re: chateau camensac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 18:36
        zapewne już to znalazłeś w sieci, ale jeśli nie, to oceny tego wina są takie: Parker 86, WS 85. Jak długo może poleżeć - cóż, nie jestem prorokiem ale na podstawie innych rekomendacji, rocznika, klasy wina przypuszczam, że to wino już się nadaje do picia i należy je wypić w ciągu 5 lat
        pozdrawiam
        • ducale Re: chateau camensac 02.03.07, 10:37
          Gość portalu: docg napisał(a):

> zapewne już to znalazłeś w sieci, ale jeśli nie, to oceny tego wina są takie:
          P
          > arker 86, WS 85. Jak długo może poleżeć - cóż, nie jestem prorokiem ale na
          pods
          > tawie innych rekomendacji, rocznika, klasy wina przypuszczam, że to wino już
          si
          > ę nadaje do picia i należy je wypić w ciągu 5 lat
          > pozdrawiam

co nie zmienia faktu ze 60 zl to swietna cena za tego bordosa..
      • marek_101 Re: chateau camensac 02.03.07, 11:16
        A ja dla odmiany polecilbym ci poczekać parę lat z tym winem, może nie dziesieć
        ale kilka. Jeden z forumowiczów - PAweł pił to wino i nie był specjalnie pod
        wrażeniem ale cena 58 zł za Grand Cru Classe jest znakomita w Polsce.
        Rocznik 2002 to rocznik Cabernet Sauvignion w Bordeaux, dla odmiany w 2001 udał
        sięprzede wszystkim Merlot. Na wina na bazie Cabernet z Bordeaux trzeba trochę
        dlużej poczekać, poza tym te wina na okres kilka do nawet 10 lat się zamykają,
        są twarde i nieprzyjemne, do picia dla masochistów. Niewyluczone ze z tym
        Camensac może byś obecnie podobnie więc lepiej daj go do piwnicy. Kilka
        miesięcy temu piłem Pichon Lalande 2002 i wino było zupełnie zamknięte.
        Teraz lepiej otwórz La Tour Carnet 2001.
      • jasob1 Re: chateau camensac 02.03.07, 16:18
        Mysle ze tak do 2010 to lepiej zostawic. Pilem niedawno 96 i obecnie jest
        apogeum ale i 96 tez lepszy niz 2002. Ale i tak, ja nawet juz jest dobre to
        przez 3 lata nie opadnie - to jednak dobre wino.
        • Gość: star Re: chateau camensac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 00:36
          parker dawal w 2005: 2005-2013

pzdr
          star
      • Gość: s.ciurs@tiscali.fr Re: chateau camensac IP: 91.168.4.* 04.03.07, 22:22
        bedzie znakomite 2010-2012 pod warunkiem ze bedzie mialo odpowiednie warunki
        konserwacji.
        pozdrowienia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka