ducale 21.08.07, 09:06 ile to czasu minelo ..ale wciaz fajnie sie czyta,polecam posty niejakiego Vittisa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=491798&a=491798 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rurale Re: w nawiazaniu do zdjec GP 21.08.07, 16:46 Żal mi tej butelki od Col dOrcia. To pierwsze brunello jakie w życiu kupiłem i do tej pory jeszcze nie wypiłem :) Przechowuję je wciąż w nieodpowiednich warunkach i czekam, ale stąd wniosek że nie za bardzo mam na co. Choć i tak pewnie sentymentalne (więc nieco przesłodzone) wspomnienia wezmą górę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtomclub Re: w nawiazaniu do zdjec GP IP: *.chello.pl 21.08.07, 18:45 He, he... moje pierwsze brunello to też była Col d'Orcia (1994) kupione w spożywczym w Montalcino przy Piazza Cavour za bodaj 34.000 lirów (to były ceny!). Wypiłem je w tym roku wiosną i było w szczycie swej dojrzałości. Kolejny rok już by mu chyba nie pomógł. Warunki przechowywania "korzystnie domowe" czyli średnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rurale Re: w nawiazaniu do zdjec GP 21.08.07, 20:55 Znaczy nie martwić się? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: w nawiazaniu do zdjec Deo 21.08.07, 17:29 No, fajnie się czyta. Tylko taka refleksja mnie naszła, ze dzisiaj w takim lekko prowokacyjnym wątku pojawiłoby się kilka przynajmniej postów naładowanych inwektywami... A spór o relację jakości i ceny należy w końcu do sporów odwiecznych...mnie się tylko podobało stwierdzenie: "nikt mnie nie przekona, że wino za 100 dolarów może być gorsze niz za 10". Dobre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idem Re: w nawiazaniu do zdjec Deo IP: 217.96.21.* 22.08.07, 14:42 Jak znalezc w wyszukiwarce forum poemat na czesc Cantemerle Waldka? Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: w nawiazaniu do zdjec Deo 22.08.07, 21:38 Gość portalu: idem napisał(a): > Jak znalezc w wyszukiwarce forum poemat na czesc Cantemerle Waldka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idem Re: w nawiazaniu do zdjec Deo IP: 217.96.21.* 23.08.07, 15:36 a ,teraz zrzozumialem o co chodzi swoja droga kiedys to furm bylo fajniejsze jak sie czyta archiwalne posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Dallas [...] IP: 194.57.157.* 22.08.07, 15:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rurale w nawiazaniu do zdjec Macieja 18.09.07, 09:45 Maciej, A czy mógłbyś opisać swoje zdjęcia na fotoforum? Byłoby fajnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: w nawiazaniu do zdjec Macieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 10:35 sprobowalem je opisac, ale moge sie mylic. Bylem tam 3 lata temu, a te zamki takie podobne :-). Moze GP skomentuje, zdaje sie, ze On wie. Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: w nawiazaniu do zdjec Macieja 18.09.07, 11:23 Niezydentyfikowana mejscowość z zamkiem z dwoma basztami i sąsiadującą kwadratową dzwonnicą to Roddi i tamtejszy zamek. Senne, malownicze miasteczko wśród winnic. Podobne zresztą do wielu miejsc w Langhe. Istotnie na jednej z fotek słusznie zidentyfikowane Castiglione Falletto i Serralunga. ;-) Na innej fotce, z widocznym na drugim planie zamkiem w Serralunga, w dość odległym tle widać na wzgórzu miejscowość Dogliani - jak wielu twierdzi serce produkcji najlepszego Dolcetto. Osobiście nie jestem pewien, ale chyba zbyt mało znam tych win. Na pierwszym planie widać zapewne południowy skraj "cru" Arborina w La Morra o zbyt słabej ekspozycji dla Nebbiolo. Obszdzony, jak się wydaje, Barberą. Odpowiedz Link Zgłoś
rurale Re: w nawiazaniu do zdjec GP 17.10.07, 17:49 A propos. To gdzie jest ta knajpka? A Apparity szkoda:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: w nawiazaniu do zdjec GP 17.10.07, 18:26 rurale napisał: > To gdzie jest ta knajpka? Niedaleko Barbaresco. Odpowiedz Link Zgłoś