ducale 07.07.03, 14:37 Mam ręce jakiś nowy periodyk o nazwie "Alkohole- magazyn koneserów" i co widzę w stopce redakcyjnej nasz Joe!!! oczywiscie w srodku opowieść winna południowoamerykanska ,brawo ,brawo pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joe_stru Re: Joe Stru - tracimy amatora? 08.07.03, 08:12 THX!! Sam jeszcze nie widziałem , jak to wygląda , ale oczywiście zachęcam:)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: Joe Stru - tracimy amatora? IP: 212.160.147.* 08.07.03, 08:42 gdzie się kupuje ten magazyn koneserów? Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: Joe Stru - tracimy amatora? 08.07.03, 08:45 Nie wiem , może w jakichś koneserskich kioskach:))Spróbuje ustalić:)pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Joe Stru - tracimy amatora? 08.07.03, 09:10 Niestety tylko prenumerata, w żadnych sklepach tego nie będzie (przynajmniej przez najbliższych kilka miesięcy), nawet w specjalistycznych, czego nie rozumiem. W tej chwili jest to kwartalnik, później częstotliwość ma się zwiększyć. Objętość nie jest duża (ok. 60 stron), koszt rocznej prenumeraty wynosi 60 zł. "Alkohole. Magazyn koneserów" wydaje wydawca "Rynków alkoholowych", toruńska firma Kartel Press, redaguje go zespół redakcyjny "Rynków". W pierwszym numerze winom poświęcono jakieś 18 stron, pozostałe dotyczą piwa i mocniejszych alkoholi. Prenumeratę można zamawiać listownie pod adresem Kartel Press SA, 87-100 Toruń, ul. Szosa Bydgoska 56, telefonicznie lub faksem pod numerami (56) 654 85 08, 654 7261, e-mail prenumerata@alkohole.spirit.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ducale No i jeszcze Winoman... 08.07.03, 10:04 Wybacz Winomanie ale dopiero dzisiaj na spokojnie przejrzałem kwartalnik, nie zauwazyłem wczesniej Ciebie....( artykuł Klub Dobrej Ksiazki). Z innej beczki, jak to jest z tymi warszawskimi restauracjami, dobrymi ponoć ( napewno drogimi)W waszym przewodniku w ponad połowie jest płatna toaleta. Moim zdaniem lekkie przegięcie... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: No i jeszcze Winoman... 08.07.03, 10:14 > Wybacz Winomanie ale dopiero dzisiaj na spokojnie przejrzałem kwartalnik, nie > zauwazyłem wczesniej Ciebie....( artykuł Klub Dobrej Ksiazki). Miałem już nadzieję, że amatorem to wcześniej przestałem być :-))))) > Z innej beczki, jak to jest z tymi warszawskimi restauracjami, dobrymi ponoć ( > napewno drogimi)W waszym przewodniku w ponad połowie jest płatna toaleta. Moim > zdaniem lekkie przegięcie... > pozdr Ja napisałem tylko trzy omówienia książek (Bieńczyk/Bońkowski "Wina Europy", Jancis Robinson i spółka "The Oxford Companion to Wine" i Andrew Jefford "The New France"), resztę widzę dopiero teraz, a szkoda, może choć ten błąd na mapce Haut Medoc bym skorygował (ale błąd jest już w polskim wydaniu Parkera, na którym wzorował się grafik). W szczególności nie biorę odpowiedzialności ani za "przewodnik", ani, tym bardziej, za warszawskie toalety :-))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś