Gość: gonia IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.01.08, 22:13 nie przyznano mi maternity bo nie mialam jeszcze Child Tax Credyt.Teraz po 4 miesiacach od urodzenia przyznano mi C T C,czy moge sie starac o przyznanie maternity drugi raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cherokee Re: Angielskie becikowe IP: 82.153.67.* 02.02.08, 21:37 Nie mozesz, masz na to 3 miesiace od urodzenia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniawl Re: Angielskie becikowe IP: *.range86-132.btcentralplus.com 30.06.08, 16:30 Pracuje jako tłumacz i miałam podobny przypadek. W chwili urodzenia dzieci (bliźnięta) rodzina nie miała załatwionych child tax credis. W wyniku tego otrzymali decyzję odmowną. Poł roku po urodzeniu dzieci napisałam odwołanie (standartowy druk dostępny w Job Centre) i rodzina dostała należną kwotę. Radzę spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Angielskie becikowe IP: 78.146.101.* 08.07.08, 02:10 gratuluje ze Tobie się udało ja mam ten sam problem tyle ze jeszcze czekam na CTC i zkładałam juz forme 2razy przed i po urodzeniu dziecka.Za kazdym razem decyzja była odmowna,a przeciez nie moja wina jest ze w ofisie kaza tak długo czekac.Więc jesli napiszę odwołanie to czy to coś da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczko Re: Angielskie becikowe IP: *.range86-156.btcentralplus.com 17.07.08, 12:30 A wlasnie jak to jest z bliźnietami??? Ja mam wlasnie taka sytuacje... i 500funtow to wielkosc zasilku calkowitego czy na jedno dziecko???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Angielskie becikowe IP: 149.254.192.* 26.03.08, 18:43 mi tez nie przyznali bo nie pobieralam zadnego zasilku poszlam do ksiegowej wziela kase obiecala pomoc i nic nie zalatwila :)a wiec uwazajcie na ksiegowych ja trfilam juz na dwie co mi nie pomogly tylko kase ciagnely Odpowiedz Link Zgłoś
marys24-1 Angielskie becikowe 28.03.08, 22:38 mi tez nie przyznali choc dochod moj jest obecnie zerowy a moj partner zarabia 210 funtow i gdzie tu jest sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Angielskie becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 20:21 to po co tam siedzisz jak masz 0 dochodów. Ukrywasz swoje dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazyna Re: Angielskie becikowe IP: *.40.25.242.sub.mbb.three.co.uk 02.06.08, 17:48 teraz dostałam list,gdyż też nie otrzymam becikowego.ja nie otrzymuje żadnych dochodów.mój chlopak ma 207 funtów tygodniowo.no właśnie gdzie tu sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina500.1 Angielskie becikowe 15.04.08, 21:31 Witam, mam pytanie -Czy przysługuje mi becikowe w Polsce, jeżeli dostałam Sure Start Maternity Grant w UK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Angielskie becikowe IP: *.40.237.244.sub.mbb.three.co.uk 03.09.08, 13:25 ze wzgledu ze jestesmy w uni mozesz otrzymac tylko jedno becikowe tu w anglii badz polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bita Re: Angielskie becikowe IP: 92.3.143.* 20.03.09, 22:15 ku... mac ludzie nie moga dostac jednego tutaj ssmg a ci jeszcze malo i w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Angielskie becikowe IP: *.mia.three.co.uk 20.05.08, 03:16 witam wszystkie mamy. czy moze ktos mi pomoc;dwa miesiace temu urodzilam synka,zlozylam wniosek o sure start maternity grand i dostalam odpowiedz ze nie nalezy mi sie poniewaz moj lekarz zamiast pieczatki wpisal mi pin na ostatniej stronie.co mam zrobic zeby dostac? z gory dziekuje za pomoc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: Angielskie becikowe IP: *.belf.cable.ntl.com 21.05.08, 23:18 zloz papiery jeszcze raz mozesz sie odwolac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabelll Re: Angielskie becikowe IP: *.leic.cable.ntl.com 15.07.08, 18:39 wiesz mi tez odmowili ale ja walcze dalej jak masz pytania napisz isabelll24@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Angielskie becikowe IP: *.bb.sky.com 03.09.08, 18:57 czesc,ja pracowalam w angli jakies 6 miesiecy,od 4 miesiaca ciazy nie pracuje.Niewicie jak to wyglada z tym becikowym?Moj maz jest tutaj i pracuje nielegalnie.wiec mam dochodow 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: Angielskie becikowe IP: 89.243.24.* 19.10.08, 11:32 praca nielegalna nie daje zadnych swiadczen. jezeli maz nie placi zadnych skladek na ubezpieczenie a ty nie pracujesz i pewnie tez nie placilas w Anglii skladek na NI, jestescie tutaj po prostu turystami zarabiajacymi na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga mam wielki problem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.09.08, 22:40 moja wspollokatorka przyjeciala do anglii 2 tyg temu jest juz prawie w 7 miesiacu ciazy nie pracuje i nie ma GP cy ktos moglby poradzic mi co w takiej sytuacji powinna zrobic?? jej chlopak pracuje ona nie. nie ma nawet potwierdzenia adresu zamieszkania poniewaz dopiero co sie przeprowadzilismy i mieszkanie jest na kogos innego. bylabym bardzo wdzieczna za udzielenie jakiekolwiek pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve19 Re: mam wielki problem IP: *.41.15.12.sub.mbb.three.co.uk 24.09.08, 15:23 musi zrobic NI bo inaczej bedzie musiala placic za kazde badania. u mnie sie pomylili i mysleli ze nie mam NI i przyslali mi rachunek za 2 scany i pobranie krwi ponad 2tys £ a wiec niech nie czeka bo nawet do lekarza teraz nie moze isc za darmo. a co do rejestracji w gp to niech jej wypisze list osoba ktora wynajmuje to mieszkanie, ze u niej mieszka mysle ze powinno wystarczyc. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: mam wielki problem 21.03.09, 20:29 >musi zrobic NI bo inaczej bedzie musiala placic za kazde badania Boze, skad Wy ludzie takie kwiatki wyciagacie? Nie jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbuska Angielskie becikowe IP: *.range86-164.btcentralplus.com 03.12.08, 22:37 Czy zarabiajac 540 funtów miesiecznie i wychowujac samotnie miesieczna córke nie nalezy mi sie Sure Start Maternity Grant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Angielskie becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:17 do sue start maternity grand nie wlicza się zarobków...to jest jednorazowa zapomoga od państwa gdy urodziłaśdziecko w UK jeśli twoje dziecko siętam urodziło złóż wniosek mi też przyznali decyzjęodmowną ale dali mi miesiąc na ewentualne dotsarczenie dokumentów bo nie miałam taksu i chaldu moja księgowa napisała odwołanie tax i chald dostałam chyba jak miała 5 miesięcy i o dziwo jak mała miała 7miesięcy dostałam list że dostanębecikowe...... ja korzystałam z usług księgowej ale dam jedną uwagę najpierw ona załatwia mi zasiłki potem dopiero gdy dostanęzasiłek jej płacę a nie przed załatwieniem......bo niby z jakiewj racji.......... Odpowiedz Link Zgłoś