Gość: gosiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:33 Hej! Czy ma ktoś jakieś namiary na pracę za granicą? Chodzi mi o sezonową pracę na wakacje (nie tegoroczne,ale przyszłe). pa- mam 17 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: praca w europie 02.06.04, 12:09 a czy ktos wie, czy 17-latek potrzebuje np. w Niemczech zezwolenie na prace, czy to sie po 1. maju zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: praca w europie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.04, 20:09 Spróbuj tak jak ja : palcem na mapie znalazłam miejsce nad morzem gdzie wydawało mi się, że może być wczasowisko. Znalazłam stronę tej miejscowości a na niej adresy hoteli i pensjonatów. Wysłałam ok.30 maili odpowiedziało mi ok.15.W ten sposób pracowałam w ubiegłym roku w hotelu w Anglii - zapewniono mi także pokój i wyżywienie. W tym roku tą samą metodą znalazłam pracę we Francji- ucz się języków a znalezienie pracy na wakacje będzie proste. Życzę powodzenia i napisz kiedyś jak ci poszło. Ps.wcześniej przez internet uzgodniłam wszystko tj. pokój, wyżywienie i stawkę za godz. Odpowiedz Link Zgłoś