Dodaj do ulubionych

ceny w Czechach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:35
W grudniu wybieram się do Czech. Będę tam pierwszy raz i miałabym pytanie do osób, które już tam były: jakie są ceny podstawowych produktów spożywczych i tym podobnych rzeczy? Może mi ktoś doradzi, ile powinnam wziąć pieniędzy - jadę na trzy dni. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jagna Re: ceny w Czechach IP: *.koleje.cuni.cz 18.11.04, 20:06
      Ilosc pieniedzy zalezy od tego, co zamierzasz kupic. Ceny jedzenia podobne do
      naszych. Najlepiej kupowac w supermarketach, mozna placic karta bez prowizji.
      Przykladowe ceny: niegazowana woda 10-15 KC (1 KC - 0,15 PLN), piwo ok. 15 KC,
      rogalik - 1,5 KC, mleko 1 litr - 18 KC, obiad w restauracji 100-150 KC. Jezeli
      trafisz do lokalu lezacego poza turystycznym szlakiem to w poludnie (godz.
      11.30-14.00) mozesz kupic tzw. "poledni menu" za 50-80 KC. Jesli chodzi o ceny
      markowych ciuchow i butow to niestety po przeliczeniu na zlotowki troche
      drozsze od naszych:-( Pozdrawiam i zycze udanego pobytu:-)
      • Gość: Kam Re: ceny w Czechach IP: *.ocean.tuniv.szczecin.pl 27.11.04, 18:10
        Bylam w Pradze w sierpniu.Ceny rzeczywiscie podobne do naszych.Wtedy bylam na
        tydzien i starczylo mi 500 zl(ktore zamienilam na korony,w tym juz
        nocleg).Teraz,w grudniu znowu wybieram sie do stolicy Czech.Mam pytanie,znasz
        moze jakis tani akademik?Ten w ktorym bylam jest czynny tylko w
        wakacje.Pozdrawiam,czekam na odpowiedz.
    • Gość: anjank Re: ceny w Czechach IP: *.akademiki.uni.torun.pl 28.11.04, 22:01
      Kam, ja polecam Volhe. Szczegoly na poscie "tani nocleg w Pradze..." Czynny
      caly rok, mozna zaklepac przez mail.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka