Dodaj do ulubionych

ciekawe miejsca w Bułgarii

01.07.03, 13:30
z góry uprzedzam, że nie chodzi mi o plaże na których można w nieskończoność
leżeć do góry brzuchem, bo mnie to jakoś nie rusza.
Wybieramy się z końcem sierpnia do Rumunii i Bułgarii o ile tą pierwszą znamy
o tyle w Bułgarii nie byliśmy jeszcze nigdy.
Może ktoś coś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: ciekawe miejsca w Bułgarii IP: 194.206.253.* 02.07.03, 11:18
      wszystko zalezy od tego ile macie czasu, a do zobaczenie jest baaardzo duzo,
      zwlaszcza w gorach: np. kanion wraczanski, jaskinia Ledenika, (Stara Planina,
      na polnoc od Sofii) Belogradczik i jego twierdza (na polnocny zachod), Veliko
      Tyrnovo z przepiekna starowka i twierdza, ktora goruje nad miastem, nad morzem
      rezerwat Ropotamo, przewodnik Pascala jest calkiem niezly w tym wzgledzie, a
      jesli znacie francuski to polecam Guide du Routard o Bulgarii, w Warnie mimo
      wszystko mueum archeologiczne, w Plovdiv ruiny teatru rzymskiego, nie wiem jaka
      trase sobie zaplanowaiscie,

udanych wakacji!

• gph dzięki. 02.07.03, 11:52
        rzezc w tym, że nie planujemy jeszcze trasy, bo urlop dopiero za półtorej
        miesiąca, niemniej chcielibyśmy wziąść pod uwagę głosy ludzi, którzy byli i
        widzieli coś z dala od masowych "perełek"
        • Gość: Kondzio Re: dzięki. IP: 157.25.130.* 10.07.03, 14:20
          No i Riła oczywiście - strasznie fajne góry, prawie zero ludzi (ja byłem w
          lipcu).
    • Gość: wojtas Re: ciekawe miejsca w Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 12:39
      koniecznie jak będzie przekraczać granice RU-BG niewiele kilometrów dalej
      półwysep Nos Kaliakra - rzymska osada najbardziej wysunięta na wsch. -
      nie tak jak w grecji czy we włoszech zza siatki tylko wręcz depcząc po nich -
      niesamowity klimat!
    • Gość: pioter77 Re: ciekawe miejsca w Bułgarii IP: *.zielman.pl 11.07.03, 23:53
      Zarezerwoj sobie dwa tyg minimum/;-)
      Wspinaczka na musale!!! KONIECZNI!!!Wejscie od stronu rylskiego monastiru
      (klasztoru nie mozna ominac). Poza tym Nesseber nad morzem (okolice Burgas). Na
      a jesli chcesz zobaczyc bosych cyganow w wozie drabiniastym,po brzegi sloma
      wypchanym ,w centrum wielkiego miasta no to odwiedz tez Sofie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka