Gość: Konrad IP: 212.87.18.* 14.07.03, 11:01 Czy ktoś z was podróżował po Słowenii Autostopem i jakie ma odczucia. Słyszałem, że jest to niezwykle dogodna forma podróżowania po tym kraju. dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irek Re: Autostop w Słowenii IP: *.dial.kolumbus.fi 17.07.03, 10:24 witaj!!! potwierdzam, że stop funkcjonuje w Słowenii bez zarzutu - byłem tam co prawda parę lat temu, ale naprawdę nie było problemu generalnie kierowałem się od granicy H/SLO w stronę granicy SLO/HR (na Rijekę); najtrudniejszy był chyba pierwszy odcinek, większość samochodów jechała niedaleko, ale w końcu zatrzymał się kierowca tira i gdybym chciał mogłbym z nich wylądować aż we Włoszech! ponadto możesz dłużej czekać w okolicach górskich, bo tam ruch mniejszy. No i polecam nauczenie się paru słówek w serbsko-chorwackim albo słoweńskim, żeby móc zagaić rozmowę - zwłaszcza na prowincji często możesz złapać lokala, który niekoniecznie włada angielskim, francuskim czy niemieckim... no a poza tym serdecznie polecam Słowenię - zachwycający kraj i sympatyczni ludzie! irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malia Re: Autostop w Słowenii IP: *.dial-up.volja.net 20.07.03, 20:28 Do Slowenii jezdze b czesto i polecam bo to piekny kraj i jeszcze nie odkryty przez naszych rodakow! Wszyscy jezdza do Chorwacji a tak naprawde powinnini tutaj.Potwierdzam autostopem mozna podrozowac bez problemu! Kazdy sie zatrzymuje...kazdy student dojezdza do szkoly autostopem!!! ZAPRASZAM DO SLOWENII!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś