kotel 26.09.03, 11:38 Mam juz pewien plan ale czekam na propozycje i sugestie. Kiedy najlepiej tam jechać? Czemu sie poswiecic Skąd jechac z Livorno La Spezii czy Nicei? Pozdarwiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot.be Re: Korsyka+Sardynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 16:43 Co do Korsyki. Kiedy, to zależy od upodobań.Jak lubisz święty spokój to zdecydowanie czerwiec.Duuużo taniej.Jak towarzystwo to sierpień. Ale zawsze WARTO.Nic innego w Europie nie zrobiło na mnie dotąd takiego wrażenia. Płynąć z Livorno do Bastii.Najtaniej i najszybciej. Jeżeli samochodem, to dobry 4WD i sporo odwagi się przydaje :-). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Korsyka+Sardynia IP: 2.3.STABLE* / 213.17.236.* 27.09.03, 19:48 Czy organizowałeś wyjaz indywidualnie czy z biura podróży, ile kosztuje taki wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Korsyka+Sardynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 09:57 Sam. W czerwcu - prom z Livorno 3 os.+auto PLN 780.- apartament 3/4os. na Cap Corse - EUR 320/tydzień (standard OK, widok z balkonu na morze, cisza idealna). Wyżywienie we własnym zakresie wiec koszt zależy od upodobań, ale generalnie w sklepach jest drogo, a w małych miejscowościach nawet bardzo drogo - większe zakupy trzeba robić np w Carrefour w Bastii przed wyruszeniem w głąb lądu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kotel Re: Korsyka+Sardynia 29.09.03, 14:18 na razie planuje ale na włąsna reke tak jest najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kotel Re: Korsyka+Sardynia 29.09.03, 14:16 a czy polecasz jakies ciekwe szczyty? byłas na monte cinto? z ktorej strony najlepiej wejsc? poleczasz cos specjalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Korsyka+Sardynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 15:06 W czerwcu było pomiędzy 37 a 42 st.C., co skutecznie eliminowało możliwość chodzenia po górach, co zresztą plamowałem ale w końcu spędziłem prawie całe 2 tygodznie w (a nawet pod) wodzie.Inaczej się nie dało. Więc nie pomogę niestety. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kotel Re: Korsyka+Sardynia 29.09.03, 15:19 a jakie plaże byś poleciła. Zalzeży mi na plażach piaskowych , małych zatoczek ze swietnymi falami nawet do 2-3 metrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Korsyka+Sardynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 16:27 Prawie całe wschodnie wybrzeże aż po Macinaggio na końcu Cap Corse jest w większości piaszczyste. Całe wybrzeże zachodnie skaliste/kamieniste. Jeżeli chodzi o krajobraz i przejrzystość wody zachodnia strona jest nie do pobicia. Można połączyć jedno z drugim jadąc własnie na kraniec Cap Corse. I zatoczki, i piasek, i skałki i jest gdzie pochodzić po górkach (np. wspaniała trasa Maciaggio-Barcaggio) i ponurkować. Wadą jest kiepski dojazd tamże (tylko auto,właściwie żadnej komunikacji), i spora odległość od "zasadniczej" części Korsyki. Droga D80 wokół Cap Corse i niektóre lokalne raczej dla tych, którzy nie mają lęku wysokości :-) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś