Gość: Kuba IP: *.aster.pl 04.10.10, 08:59 Witam, chciałem zakupić mieszkanie we Wrocławiu i natknąłem się na tą firmę. Co mi powiecie o tym deweloperze. W końcu mieszkanie to poważny zakup, a tu ceny mnie zainteresowały.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bela Re: Gant z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.10, 12:14 znakomity developer, buduje szybko, sprawnie i wiarygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 04.10.10, 13:01 Jedyna korzyść, że to duża firma i nie ma obaw, że zniknie lub budowa będzie się ciągnąć w nieskończoność. Co do jakości to średniak jak archicom czy dachbud, więc do przyjęcia. Jeżeli cena mieszkania, które chcesz kupić jest atrakcyjna to śmiało. Wadą developera jest to, że buduję wg mnie w nieciekawych lokalizacjach, zapewne dlatego, zęby tanio kupić ziemie i zaoferować przyzwoitą cenę m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 05.10.10, 17:28 Jak to nieciekawych, moim zdaniem właśnie to są dobre lokalizację jak chcesz w centrum miasta to masz na przykład Legnicką, a jak wolisz to masz dalej Stabłowice. Która lokalizacja Ci się nie podoba? Ktoś jeszcze ma jakieś informacje o Gancie? Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 05.10.10, 21:41 Do Kuby. 1. Legnicka - no faktycznie super mieszkać przy placu Solidarności. Zapytaj mieszkańców starych bloków, którzy tam mieszkają to powiedzą ci co nieco o "zaletach" mieszkania w tym miejscu. 2. Stabłowice, samo osiedle fajne, nawet sam byłem zainteresowany, ale pojechałem zobaczyć na żywo i tam będzie załamka z wyjazdem rano z osiedla. Postawiono duże osiedle na tyłach osiedla domków jednorodzinny a wyjazd do ulicy Głównej przez wąskie uliczki osiedlowe. Do tego drugie osiedle Murapolu, jeden wspólny wyjazd. Rano to nawet nie będą korki tylko jakaś masakra. 3. Opolska - szkoda gadać, szczególnie pierwsze bloki od ulicy. 4. Gorlicka - osiedle wybudowane z dwa lata temu. Blok przy samej ulicy Gorlickiej, na parterze były jakieś mieszkania 2-poziomowe, tylko dolny poziom to 40-metrowa piwnica bez okien, ale dev. chwalił się tanimi mieszkaniami o pow. 100 metrów. Dodatkowo zapomniał dodać w wizualizacji, że dosłownie obok i na tyłach osiedla (mniej niż 10 metrów) będzie budowana obwodnica dla Psiego Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Gant z Wrocławia IP: *.chello.pl 05.10.10, 17:37 ja z tym deweloperem miałem styczność w Warszawie i większych problemów z nim nie było, co do cen oferowanych przez nich mieszkań no to na tle konkurencji wypadają dobrze, budują też dosyć solidnie i bez opóźnień, oczywiście przy tak dużych inwestycjach zalecam ostrożność i pilnowanie swoich spraw, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: Gant z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.10, 19:48 znakomita firma, polecam, mój wujek jest tam murarzem, muruje równo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 06.10.10, 08:50 Szczerze mówiąc, mnie interesuje najbardziej właśnie Pastelowa Kraina jest tam całkiem fajnie i czytałem właśnie , że wyposażenie łazienki teraz w promocji jest. ( czy ktoś wie jak to wygląda) a druga rzecz o której czytałem to nagroda w Gazecie Wyborczej, ogólnie to bardzo ładna okolica. Tak na prawdę to nie wiedziałem nic o korkach tam, myślicie, że nic z tym się nie da zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Gant z Wrocławia IP: 91.90.161.* 06.10.10, 10:49 pojedz tam chłopie... na próbę autobusem, bo tramwaju tam nie ma... pospaceruj.. zobacz: powstaje tam osiedle Murapolu, jest ten Gant a obok bedzie budował tez Milart. Nie ma zadnego dojazdu, poza wąską dróżką, ktorą wybudują, ona ma odebrać cały ruch z tych osiedli. Ale dojazd tą dróżką też będzie do ulicy willowej (Świeża) a dopiero stamtąd do Głównej gdzie jezdzi komunikacja... Masakra, jak na tych trasach pojawi się dwieście nowych samochodów albo więcej... Do autobusu masz pieszo 20 minut. Miasto nic tam więcej nie wybuduje, zadnych ulic. Budowa będzie trwała jeszcze całe lata: bo startuje obok Milart a Murapol bedzie budował następny dom. Czyli mieszkasz na placu budowy przez najblizsze pare lat i to z fatalnym dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 06.10.10, 11:27 Do Kuby Tym wyposażeniem łazienki nie ma co się ekscytować. Mi przy dużym mieszkaniu chcieli zejść z ceny plus jedno miejsce stanowiskowe gratis (przy zakupie dwóch). Jednak wycieczka na osiedle całkowicie zniechęciła mnie do tej inwestycji z powodów dojazdu, który tam będzie codziennym horrorem. Jak już chcesz kupić mieszkanie w tamtych okolicach to polecam SM Stoczniowec, sprzedają mieszkania przy ul. Głównej, realizuję też kolejne etapy osiedla. Standard zdecydowanie wyższy niż to co oferuje Gant. Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: Gant z Wrocławia 06.10.10, 14:47 ciekawe... problemow byc nie moglo, bo buduja dopiero pierwsza inwestycje mieszkaniowa w warszawie o czym sami piszą na stronie, aż dziwnie, że pracownicy Ganta tego nie wiedzą. co do opóźnień, to powiedz to mieszkańcom przy Kaszubskiej we Wrocławiu, którzy od 3 lat czekają na akty notarialne. co do jakości to porównanie z dachbudem rozumiem, ale Archicom? Czy spad_ukp widziałeś kiedyś jedną i drugą inwestycję? Powiem więcej nawet nie trzeba oglądać - wystarczy poczytać standard wykończenia, aby stwierdzić, że Gant robi najtaniej jak się da. Za przykład podam brak wykończenia balkonów - zwykła płyta betonowa jak w PRL oraz fakt, że instalacja TV i Internet wykonana przez operatora kablowego i tylko z jego usług mogą korzystać klienci Ganta. Poza tym później sam dziwnie stwierdzasz, że SM ma lepszy standard niż Gant. Sorry, ale dla mnie to paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Gant z Wrocławia IP: 195.20.110.* 06.10.10, 16:27 zachęcam do policzenia metrów mieszkania?! zastanawiałam się nad kupnem mieszkania od ganta i jakoś metry mi się nie zgadzały, Gant często (ja się jakieś pół roku temu z tym spotkałam) podaje metraż mieszkania wliczając w nie ściany(dodając sobie metraż poszczególnych pokoi,wychodziło mi mniej o jakieś 3 metry od metrażu całkowitego)Pytając się pracownika, stwierdził, że na czymś muszą wyjść do przodu! (być może to już się sprawdziło - ale tym stwierdzeniem zniechęciło mnie to ) Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: Gant z Wrocławia 07.10.10, 13:27 tak, o tym zapomniałem - z metrażami mają rzeczywiście lekki przekręt, o czym mi mówił nawet człowiek z pracowni, która dla nich projektowała. Zastanawiam się tylko jak później mierzy im to geodeta do aktów notarialnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 06.10.10, 22:21 Do yeetii. Posiadałem mieszkanie wybudowane zarówno przez Dach-Bud jak i Archicom. Uwierz mi, jakością wykończenia nie ma różnicy, wręcz Dach-Bud wiele rzeczy wykonał solidniej od Archicomu. O zgłaszaniu reklamacji i usuwaniu zgłaszanych usterek to nie ma co porównywać, Archicom mógłby pójść na praktyki do Dach-Budu i wiele się nauczyć. Dla przykładu w Dach-Budzie przy wstępnym odbiorze mieszkania zgłaszałem porysowanie szyb w oknach. Po dwóch tygodniach przy przekazywaniu kluczy i odbiorze końcowym wszystkie szyby, które miały rysy zostały wymienione. Podobny przypadek miałem w Archicomie, gdzie na wymianę czekaliśmy około 8 miesięcy, ostatecznie, żeby nie czekać dłużej gość wymienił szybę z klatki schodowej bo okno było identyczne i szyba nie była porysowana. Jak pytałem w Archicomie dlaczego to tak długo trwa to każdy zrzucał winę na swojego podwykonawcę, tak doszedłem do podwykonawcy, który był podwykonawcą Archicomu. Wracając do wątku widziałem osiedle Ganta i jakościowo było podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: Gant z Wrocławia 07.10.10, 13:24 Spad_ukp - zwracam honor. Jeśli byłeś klientem jednego i drugiego developera to wiesz lepiej jak się z nimi współpracuje. Natomiast to o czym piszesz jest kwestia jakości wykonania a nie wykończenia. Dlatego rozumiem, że na tym poziomie wielu dev a także SM mogą być podobne. Co więcej takie firmy jak Dachbud czy SM mogą proponować solidniej wykonanie budynki niż np. Archicom. W przypadku Archicomu z tego co zauważyłem standardem są drzwi wenątrzlokalowe, drzwi antywłamaniowe wejściowe, rolety, osiedla są zamknięte, chronione, wyposażone w monitoring, ładne wykończenie klatek schodowych, place zabaw itp dodatki, których z tego co widziałem często w Dachbudzie nie znajdziesz. Oczywiście pozostaje kwestia realnej wartości tych dodatków co za tym idzie adekwatności ceny do oferowanego produktu. Przy czym tą oceną już pozostawiam każdemu z potencjalnych klientów. Będę dalej zatem lekko obstawał przy tezie, że Archicom jest lepszy od Dachbud :) A przy najmniej ma lepszą markę :) Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 06.10.10, 22:23 Do yetti c.d. Polecam wybrać się na osiedle wybudowane przez SM Stoczniowiec przy ul. Głównej, czyli niedaleko inwestycji Ganta. Stoczniowiec na prawdę bardzo solidnie buduje swoje bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Gant z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.10, 22:42 Co do archicomu, racja. Zalecam jednak unikać ciągu inwestycji: Murapol, Gant i Milart (będzie budował obok), bo to w sumie będzie kilkanaście budynków dla kilkuset rodzin w totalnie szczerym polu. Bez dojazdu: korki będą masakryczne. Jeszcze dalej jest osiedle Salwiraka Owocowe. Stoi już dwa lata: nadal nie ma tam żadnego dojazdu: klepisko, nie ma ulicy. Developerzy na spólkę robią wąską drogę dojazdową aale ona nie da rady z takim ruchem. Poza tym, znów uwaga, Murapol będzie tam budował kolejny dom. Czyli tą samą dróżką będą tam jezdziły przez najbliższy kolejny rok betoniarki i auta z cegłami. Mieszkanie tam to przez najbliższe pięć lat będzie masakra. Może w koncu uda się zmusić miasto, zeby zrobiło normalny dojazd tam. Na razie nie ma go w planach i do 2013 nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 07.10.10, 07:41 No właśnie też mi się wydaje, że nie mogą tak zostawić tego dojazdu, w końcu muszą coś z tym zrobić. Macie rację, pojadę tam i obejrzę jak to wszystko wygląda. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Gant z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.10, 08:48 Obejdz dokladnie całą okolicę, zajmie ci to z godzinę ale warto. Zobacz gdzie są przystanki, gdzie sa i bedą domy. I zapytaj w urzędzie miasta, niech Ci pokazą plany rozbudowy ulic w tym rejonie. Na aleję stabłowicką nie licz: jak powstanie to tylko do Kosmonautów, dalej nie pójdzie w najbliższych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 08.10.10, 10:15 No rzeczywiście dojazd może nie jest za specjalny, ale szczerze mówiąc myślałem, że będzie gorzej, w sumie to nie byłem w godzinach szczytu, może dlatego nie przeraziło mnie to bardzo. Ogólnie nie wiem co robić bo osiedle mi się bardzo podoba, z deweloperem rozmawia się również konkretnie i dobrze i cena w miarę mi odpowiada, ale stanie rano w korku mnie przeraża. Ile wam zajmuje wyjazd z osiedla rano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: Gant z Wrocławia IP: 91.90.161.* 08.10.10, 11:37 Kolego, teraz nie jest zle, bo nikt tam jeszcze nie mieszka! masakra zacznie się, jak zasiedlą wszystkie budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 11.10.10, 16:43 No skoro nie jest tak źle, to może nie będzie takiej tragedii w przyszłości, nie zakładajmy najgorszego, chociaż kto wie jak to będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Gant z Wrocławia IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.10, 17:03 A są jakieś rejony Wrocławia, gdzie rano nie ma korków? Tak myślę i myśle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. Poza tym jeżeli nawet są jakieś cudowne enklawy bez korków, to wystarczy, że jadąc do pracy musisz przejechać przez centrum lub okolice i już stoisz w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ross Re: Gant z Wrocławia IP: *.e-wro.net.pl 11.10.10, 18:20 Arek, nie wiem czy szukasz mieszkania, ale zanim zaczniesz wejdź na: www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=240 I tam przeczesz wszystkie wątki ad Wrocław. Zwłaszcza ten o obwodnicy śródmiejskiej - tam masz docelowy układ dróg we Wrocławiu do ściągnięcia (pdf.). I tam ładnie wychodzi (na forum) co będzie a co nie zrealizowane, i terminy. łatwo można zauważyć, że najlepsze komunikacyjnie obszary Wrocławia to będą te położone pomiędzy obiema obwodnicami (OAW i Śródmiejska) począwszy od lotniska (bez Muchoboru) a skończywszy na Kamińskiego. Bardzo dobrze będą też skomunikowane rejony pomiędzy Psim Polem a Długołęką - ale to za dekadę jak wybudują końcówkę Śródmiejskiej za Koroną, oraz doprowadzą od południa Via Romana. Może coś się poprawi w okolicy Siechnic ( Via Romana) ale problem jest z łącznikiem do Bielan Wr. A jak szukasz miejscowości pod Wrocławiem to typy te same: - Trzebnica (zwłaszcza jak powstanie S5), - Oleśnica (już świetnie skomunikowana, ale daleko) - Tyniec mały (OAW, obwodnica Tyńca) - Magnice A reszta na razie albo nie pewna, albo fatalna komunikacyjnie. Zatem albo ktoś ma kasy na 6500zł/m2 (i więcej) i może sobie jeździć tramwajami, na piechotę. Albo taniej, ale 4 kółka... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerwikaptur Re: Gant z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:19 Obserwuję inwestycję na Legnickiej (przy placu Solidarności) i mam pytanie: Czy ten blok będzie w całości budowany z betonu? Na razie jadą w górę z konstrukcją żelbetonową, co mnie zaskakuje, bo myślałem, że mieszkaniówki tak się już nie robi (komuna wraca?). Czy są jeszcze ludzie, którzy chcą mieszkać w bunkrze z niedoświetlonymi mieszkaniami (zabudowane balkony) i to na wysepce autostradowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Gant z Wrocławia IP: 89.228.174.* 20.10.10, 17:29 Ciemne, ponure gmaszysko, z małymi metrażami, wciśnięte na chama między inne domy, nad ruchliwą ulicą. I piekielnie drogie. Oto cały Gant: albo buduje w polu bez dojazdu albo w takich masakrach. I liczy sobie metraż wraz z grubością ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 07:44 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub zadzwoń : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 23.12.10, 10:37 Ja się nie zgadzam bardzo chwalę sobie Ganta, nie miałem z nim większych problemów. wręcz pomogli mi dopiąć wszystkie formalności do końca. Pomogli mi sprzedaż stare mieszkanie i wybrać korzystny kredyt. Najlepsze jest to że ich cena jest o wiele niższa niż u innych deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 23.12.10, 11:23 Cena mieszkań oferowanych przez Ganta jest korzystna bo są w kiepskiej lokalizacji lub wciśnięte na siłę jak blok przy Legnickiej. Zapytajcie Ganta ile miejsc parkingowych planuje wybudować przy bloku. Odpowiedź: 2. Oczywiście jest parking podziemny, ale liczba miejsc równa jest liczbie mieszkań, czyli wystarczy, że kilku sąsiadów kupi drugie auto i nie ma gdzie zaparkować. Zapytaj też mieszkańców Opolskiej jak to bez problemów odbierali mieszkania w pierwszym etapie w okolicach października (kilka lat temu), tylko nikt im nie powiedział, że prąd będzie dopiero w styczniu bo energetyka zaplanowała przyłączyć osiedle dopiero w tym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Gant z Wrocławia IP: 89.228.174.* 25.12.10, 21:51 Nie lubisz Ganta, spad, co? Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Gant z Wrocławia 26.12.10, 22:21 Gant jako developer jest mi obojętny jak każdy inny. Nawet byłem zainteresowany zakupem mieszkania u nich na Stabłowicach, ale jak zobaczyłem gdzie postawiono te bloki to podziękowałem. Znam też relacje znajomych z przygód jakie mieli w blokach wybudowanych przez Ganta i nie były to przyjemne wspomnienia (oddanie bloku w październiku, prąd za kilka miesięcy. Albo jakieś nadciśnienie w instalacji ogrzewania, że kaloryfer wyrwało i kilka w mieszkań zostało zalanych, które były świeżo wyremontowane po odebraniu kluczy). Kolejne ciekawe sytuacje to promocja na 100 metrowe mieszkanie na Gorlickiej, tylko ktoś zapomniał napisać, że prawie 50 metrów jest w przyziemiu z jednym oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gant Re: Gant z Wrocławia IP: 89.228.174.* 26.12.10, 23:11 Gant to kaszana ale Odra Tower bedzie OK. Kupię tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: Gant z Wrocławia IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 19:25 tak czytam Wasze wypowiedzi i sie zastanawiam czy z tym samym Gantem mieliśmy doczyniena, bo ja takich kłopotów nie miałem jak Wy a wręcz przeciwnie wszystko poszło sprawnie i bez utrudnień, a mieszkanie mam fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 30.12.10, 12:01 Ja też różnie słyszałam o firmie. Znajomi kupili od nich i nie narzekają. Mi bardzo podoba się Odra Tower, ciekawe czy zejdą trochę z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: Gant z Wrocławia IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 21:07 z tego co wiem to sporo chętnych jest na mieszkania w Odra Tower, bo lokalizacja jest bardzo dobra, ale na pewno jakąś promocję wymyślą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 31.12.10, 09:34 Ja bym chciała aby było wyposażenie mieszkania w cenie. Widziałam u nich taką promocję na innych osiedlach... To jest zawsze zaoszczędzenie kaski i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jery Re: Gant z Wrocławia IP: *.146.255.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.01.11, 13:15 zgadzam się: Gant szybko buduje, ale to takie przeciętne budynki bez polotu, a pomysł kupowania z wyposażeniem??? chyba dla osób które większość życia mieszkały na wynajmie mieszkania, są przyzwyczajone do mieszkania i spania w tym co im łaskawie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: Gant z Wrocławia IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 22:45 ta promocja z wykończeniem mieszkania w cenie uważam że była trafiona w dziesiątkę, sporo ludzi którzy nie mają czasu na szukanie poszczególnych fachowców a później jeszcze ich pilnowanie tylko czekała na taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 12.01.11, 09:32 Ja również uważam że wykończenie mieszkania w cenie to giciowa promocja. Sam się męczyłem z remontem poprzedniego mieszkania i wiem jak nerwowo się wykończyłem. Najlepiej jak zrobią coś za ciebie wiadomo. Trzeba zauważyć ,ze na zachodzie wykończenie jest prawie u każdego dewelopera. To tylko u nas jest nowością, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montana Re: Gant z Wrocławia IP: 91.90.161.* 12.01.11, 10:35 Eryk, od kiedy pracujesz w Gancie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 13.01.11, 13:44 Niestety nie pracuje w Gancie, wyrażam tylko swoją opinię. To forum jest chyba do tego, a ty czego tu szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pluszowaty Re: Gant z Wrocławia 13.01.11, 15:30 dlaczego "niestety" nie pracujesz w Gancie? Gant tak dobrze płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Gant z Wrocławia IP: *.aster.pl 17.01.11, 17:25 To nie moja branża, pracuje w motoryzacji. A skąd wiesz że Gant dobrze płaci? Pracowałeś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimek Re: Gant z Wrocławia IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 21:06 najważniejsze że Gant ma niskie ceny mieszkań i to mnie interesuje, i niech tak trzyma dalej, a to ile gant płaci swoim pracownikom w ogóle mnie nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Gant z Wrocławia IP: 217.153.64.* 12.01.11, 10:43 dzieki za wykończenie jaki proponują standart - 10 Odpowiedz Link Zgłoś