Dodaj do ulubionych

GANT S.A. opinie

30.08.06, 18:22
co sadzicie o tej firmie, czy ktos z was kupil moze u nich mieszkanie,
zamierzam kupic mieszkanie w tej firmie na ul. Kaszubskiej , dziwi mnie ze
mam wplacic 100 % ceny w momencie oddania budynku do uzytkowania, a nie w
momencie podpisania aktu notarialnego, czy wszedzie jest taka praktyka ? Czy
znacie inne inwestycje blisko centrum (Srodmiescie, Stare Miasto) ?
Prosze o opinie i info
POzdr
K
Obserwuj wątek
    • Gość: NotBear Re: GANT S.A. opinie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 30.08.06, 22:27
      > dziwi mnie ze
      > mam wplacic 100 % ceny w momencie oddania budynku do uzytkowania, a nie w
      > momencie podpisania aktu notarialnego, czy wszedzie jest taka praktyka ?

A co powiesz na wplate 100%, gdy nie ma nawet dziury w ziemi (np. Archicom)? :-)
      Gant to chyba jedyny obecnie deweloper we Wroclawiu, ktory nie kaze sobie placic
      za cos, czego nie zrobil. Podpisz umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego
      z wpisem roszczenia do ksiegi wieczystej. W razie potrzeby bedziesz mogl na
      drodze sadowej doprowadzic do przeniesienia wlasnosci.
      • krzysztofm30 Re: GANT S.A. opinie 01.09.06, 11:17
        na czym polega wpis roszczenia do KW, jezeli jeszcze tej ksiegi nie ma
        • Gość: Oj! Re: GANT S.A. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:55
          Jeśli zadajesz takie pytanie, nie powinieneś raczej sam kupować mieszkania.
          Chodzi o księgę wieczystą nieruchomości, na której budowa jest realizowana. Z
          niej wyodrębniane będa nowe nieruchomości - wasze mieszkania.
          • krzysztofm30 Re: GANT S.A. opinie 01.09.06, 20:56
            dziekuje
            • Gość: Izabela33 Re: GANT S.A. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:40
              Ja tez kupiłam mieszkanie na kaszubskiej.Gant wybudował ostatnio budynek na
              strzegomskiej.
    • Gość: MARIKA Re: GANT S.A. opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:06
      To rewelacja!po co Ci akt notarialny, skoro niewiadomo czy budynek w ogóle
      stanie??Oni wychodzą ludziom na wprost i proponują płacić dopiero jak już jutro
      możesz sie wproadzić:) Także jak dla mnie rewelacja i pełne zaufanie:)
      • Gość: ter Re: GANT S.A. opinie IP: *.telsat.wroc.pl 19.10.06, 23:46
        Gant jest spolka gieldowa, buduje bardzo duzo mieszkan w Krakowie, we Wroclawiu
        wlasnie skonczyl mieszkania w galeriowcu na Powst. Slaskich, Strzegomska, chyba
        cos zostalo na Kaszubskiej. Ostatnio kupil tez kamienice w Rynku (ta gdzie
        Jazda) i beda tam apartamenty. Wiecej mozna sie dowiedziec na stronie www.gant.pl
        Generalnie spolki gieldowe nie moga sobie pozwolic na jakas lipe, wiec mysle ze
        bezpieczne.
        • Gość: GANG Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.06, 20:22
          planowane inwestycje spółek zalenych od GANT kraków pod- fortem gdansk osowa
          katowice przy spodku Polanica -Bielprojekt noi wrocław opolska drukarska
          przyjazni ,dibua, bystrzycka,igielna!!! kamienna!!! same dobre miejsca
          najblizej jest realizacji opolska beda tam nie wygurowane ceny bo jest dalej od
          centrum
    • Gość: kristof Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 21:08
      firma sprzedaje na optymalnych warunkach 10% resztapo zakończeniu inwestycji ,
      mieszknia okej dobra lokalizacja tylko wykonawce maja troche do duszy znajomy
      co tydzien chodzi ze skargami do biura, moze ten ich nowy parobek Budopol
      bedzie ok na nowych inwestycjach
      • mika232 Re: GANT S.A. opinie 08.11.06, 22:42
        Mieszkam obecnie w bloku przy ulicy Zlotoryjskiej do ktorej firma GANT
        dobudowala budynek mieszklany < przy ul. Strzegomskiej> i smiesza mnie te
        wizualizacje na ich stronie bo wcale nie jest tak ladnie i sielankowo jak sie
        wydaje na ich zdjeciach, ten trawniczek,drzewka wstawione komputerowo oby
        faktyznie zrobili tak cale podworko bo mowiac szczerze to wyglada
        nieciekawie,widok na parking samochodowy-ktory nota bene zabral powierzchnie
        bylego podworka <w tym 2 trzepaki oraz kosz do basketu>czyli atrakcji dla
        dzieci nie ma, ten niby pobliski ''park'' to nic innego jak zbiorka miejscowych
        pijaczkow i jakos matki z dziecmi tam nie chodza za czesto.Plusem jest
        lokalizacja bo blisko do centrum, pelna komunikacja w zasiegu reki i te barwy
        takie ''marynarskie'' dodaja swierzosci okolicy. PS: insektow z rodzaju
        Blattodea nowym sasiadom nie zycze ale moze to byc powazny ich problem w
        przyszlosci.Pozdrawiam
        • Gość: polpol Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.06, 20:57
          bo to są wizualizacje obrobione komputerowo takie same mają teraaz w biurze na
          Szewskiej 74 a ty myslisz ze oni patrzyli gdzie pijaczki chodza na patrzylu
          gdzie wiecej kasy zarobią to oczywiste a to ze wam zabrali boisko to widocznie
          zapłacili za to i z tych pieniedzy utrzymuje sie twoja spółdzielnia
          mieszkaniowa!!!
          • mika232 Re: GANT S.A. opinie 10.11.06, 14:51
            Wiadomo ze chodzi o kase.Jesli chodzi o ''moja''spoldzielnie to nawet nie wiem
            kim sa ludzie ktorzy zarzadzaja moja brama jakos nie ma nowych inwestycji co do
            wnetrza,czy renowacji budynku z zewnatrz,jaki syf byl taki jest nadal wiec
            wzbogacili sie co najwyzej ludzie ''wyzszego szczebla''.
            • Gość: Nabywca Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.06, 19:24
              Slodcy to oni sa dopoki nie podpisze sie z nimi umowy i nie wplaci
              pieniedzy ,pozniej po kilka miesiecy prosi sie o poprawe partackich bledow
              budowlanych ,malo tego umowa zawiera niedozwolona klauzule ,ze sprzedawca nie
              musi sie zgodzic na odstapienie kolejnemu nabywcy np lokalu za kwote
              przepisania umowy 5 tys.Na budowe pracuja ludzie ,ktorzy nie znaja sie na fachu
              i nikt tego nie sprawdza ,poczawszy od kierownika budowy po zarzad.Zapraszam
              wszystkich na Powstancow Slaskich tam jest ich kolejne dzielo ,radze sie
              przejsc i zobaczyc jak wygladaja mieszkania i lokale ,recze ,ze kazdemu odechce
              sie kupna jak zobaczy w jakim stanie sa oddawane mieszkania ale zaryzykuje bo
              wiadomo ,ze mieszkan brakuje .Jak ktos chcialby wiecej wiedziec to wystarczy
              pojechac na Strzegomska i tam porozmawiac z lokatorami ,gdzie tocza sie sprawy
              w sadzie o odszkodowania za niewywiazanie sie z umowy o oddawany stan
              techniczny .Zapraszam do ogladania ,nie zeby kogos zniechecic tylko aby
              wiedzial co sie moze spdziewac i posluchac w jaki sposob developer traktuje
              nabywcow jak maja czelnosc cokolwiek reklamowac i wymagac i nie myslscie ,ze
              ktos bedzie Wami pozniej zainteresowany ,niedlugo wplyna do sadu kolejne pozwy
              na stan oddawanych lokali na Powstancow Slaskich gdzie ekipy budowlane
              dewastuja elementy np.nie stosuje sie zabezpieczen folia w czasie prac
              budowlanych okien a nastepnie tynkuje sie maszyna sciany ,nie zabezpiecza sie
              drzwi i niszczy sie je wnoszac materialy na budowe ,nikt nie sprawdza podloza
              czy wylewki sa rowno wylane ,jak sie wyleje tak bedzie ,kaloryfery sa zle
              osadzone ,nierowne otwory drzwiowe ,zle osadzone okna itd ,firma wykorzystuje
              boom na rynku i bierze byle jakie partackie ekipy budowlane na zasadzie jak Ci
              sie nie podoba to TY bedziesz miec problem. Miesiacami czeka sie na
              poprawki,ktorych nie ma i wkoncu trzeba je wykonac na wlasny koszt aby
              zamieszkac.Przynajmniej jak ktos z was sie przejdzie i zobaczy bedzie wiedzial
              co moze sie akutalnie teraz od nich spodziewac ,moze inwestycja na kaszubskiej
              bedzie NORMALNA?!.Zapraszamy serdecznie aby przyszlym nabywca otworzyly sie
              oczy.
              • Gość: mika232 Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.06, 21:56
                Czesc.... a o ktorym dokladnie budynku mieszkalnym mowisz? Tym na
                Strzegomskiej??
              • Gość: Tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.06, 23:06
                Zgadzam się z Twoją opinią w 1000 %.
    • Gość: tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.06, 23:01
      hej.
      jest to rzadka praktyka wśród developerów, ale w związku z tym, że Gant buduje
      ze środków kredytu korzystając z rachunku powierniczego, jest to dość
      bezpieczna transakcja. ja tak płaciłem i pod tym względem jestem zadowolony.

kupiłem od nich mieszkanie na Strzegomskiej. niestety oprócz znacznej kasy za
      mieszkanie, kosztowało mnie to dodatkowo bardzo dużo nerwów. przede wszystkim
      dzięki generalnemu wykonawcy jakim jest Intacus. nie szanują klienta, mają go
      gdzieś. jedyną kompetentną osobą, jak dla mnie, jest Pani Iwona - ale co ona
      sama może zwojować. o wszystko trzeba było się wykłócać i walczyć. inwestycja
      oddana z półrocznym opóźnieniem. w dodatku mnóstwo usterek i poprawek, a budowa
      jeszcze pretensje miała, że się upominam i coś mi się nie podoba. jakość
      wykonania jest beznadziejna. a... i na etapie budowy ciągle robili problemy ze
      zmianą czegokolwiek, a nawet z dostępem do własnego mieszkania. przyjdź na
      Strzegomską i zobacz. gdybym teraz miał podejmować decyzje i miał tę wiedzę,
      jaką przez własne doświadczenie zdobyłem - nie kupiłbym od tej firmy
      mieszkania. i jest to zdanie wielu moich sąsiadów, nie tylko moje. życze
      powodzenia Krzysztofie i dużo wytrwałości będzie Ci bardzo potrzebna. pozdrawiam
      • Gość: nela Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.06, 11:18
        Niestety widzialam przez caly okres budowy jak to wygladalo.... zawsze sie
        zastanawialam dlaczego sa takie opoznienia z oddaniem lokalu, jezeli wczesniej
        sa obliczane statystyki i czas wykonania,przy czym poslizgi napewno zostaly
        uwzglednione,ano rozchodzi sie o dobor osob wykonujacych prace
        budowlane,jezeli przez pol roku kreca sie robotnicy i udaja ze cos robia, no to
        nic dziwnego...mialam wrazenie ze tam panuje totalny haos, bez osoby ktora
        dyrygowala by caloscia, juz nie wpsominajac o kulturze osobistej , na co
        uskarzaly sie osoby zamieszkujace okoliczne bloki, a co nie dalo sie pominac
        przy tymczasowych odwiedzinach budowy..... generalnie do firmy gant nic nie
        mam, ale jesli chca byc wiarygodni i powazani pzrez nabywcow to niech najpierw
        zaczna selekcje swojej kadry pracowniczo-wykonawczej.
        • Gość: tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.06, 20:57
          Nela.
          Zgadzam się z Tobą. Ci ludzie nie mięli żadnej kultury. Pani architekt
          nadzorująca wykończenia była strasznie niemiła, nie mówiąc już, że potrafiła
          wyzwiskami rzucić w klienta puszczając, że nikt mi nie kazał kupować tutaj
          mieszkania. Zapomniała, że Ci klienci dali jej pensję. Kierownik budowy -
          totalna niekompetencja. Masakrycznie żałuje tego zakupu.
          Dzisiaj pierwszy raz wjeżdżałem do swojego garażu, który także jest porażką.
          Nikt mi nie powiedział,ani nie miałem tego w projekcie, że przez niego na całej
          szerokości i długości będą biegły jakieś rury wentylacyjne.W dodatku kiedy już
          z trudem wjechałem do tego garażu, okazuje się, że jest tak wąski iż z
          ledwością otworzyłem drzwi od strony kierowcy.
          Czy ktoś się orientuje jaką prawidłową szerokość powinien on mieć???
          No i zdaje mi się, że dołączę do kolejnych osób, które złożą pozew przeciwko
          Gantowi.
          Pozdrawiam wszystkich.
          Tom
          • Gość: mika Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.06, 23:04
            A od ktorej strony masz okna Tom?? Powiedz mi ten duzy taras jest dostepny dla
            wszystkich mieszkancow tego bloku czy tylko jednego z mieszkan?:)Ja bym zaraz
            po oddaniu lokalu przyszla z fachowcem-budowlanym ktory ocenilby stan
            wykonczenia mieszkania i jesli byloby cos nie tak- to albo niech poprawiaja i
            nie robia laski albo sie sadzic, bo z takimi to sie nie dogadadasz.
            • Gość: tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.06, 23:28
              hejka.
              okna mam od ulicy Strzegomskiej.
              tak, taras jest dostępny dla wszystkich mieszkanców bloku. każdy dostał klucz
              od drzwi na taras, ale chyba nie są zamknięte. tak samo, jak drzwi do klatki
              schodowej. nie wszyscy za sobą zamykają, nie ma samozamykacza więc spokojnie
              każdy wejdzie do bloku :-(
              racja. najlepiej wszystko obejrzeć z własnym budowlańcem. zobaczę co to będzie.
              pozdrawiam
              • Gość: GANG Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 23:50
                nabywcy- jak spierdzielą coś to będą musieli poprawić w końcu tak jest w
                umowie zapisane i tak wszyscy zarobiliscie na tych waszych bublach
                mieszkaniowych drugie tyle bo kupowaliscie po 3000 a niektórzy sprzedaja
                mieszkania na Strzegomskiej za 7000 tys/m2 nawet jak maja buble.
                • Gość: tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.06, 13:11
                  nie po to kupowałem mieszkanie by je teraz sprzedawać. kto na tym zarobił, to
                  jego sprawa. proponuję Ci też coś kupić, co okaże się bublem. czy będziesz się
                  z tego cieszyć???
                  • Gość: mika Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.06, 16:32
                    Dokladnie Tom sie z Toba zgadzam.... ja tez jestem osoba ktora kupuje
                    mieszkanie bo chce w nim mieszkac a nie zbijac kase..a jak dostaje sie lokum
                    nie dosc ze z niedokladnym wykonczeniem i jeszcze z takim opoznieniem to mozna
                    sie zdenerwowac.W sumie to dobrze ze masz okna od Strzegomskiej bo od podworka
                    nie sa zbyt ciekawe widoki, no tyle ze pewnie jest glosno jak samochody
                    jezdza.Przez pewien czas bylam zaiteresowana kupnem mieszkania przy tej ulicy
                    od Ganta ale wszystko bylo sprzedane.Zdecydowalam sie na Agromet przy ulicy
                    Wankowicza -mam nadzieje ze beda bardziej kompetentni, aczkolwiek jak dla mnie
                    to juz pomalu zaczyna sie kombinacja, niby na budowie juz kopia fundamenty a
                    tymczasem co nie pojade to cisza i pustki tyle ze teren ogrodzony.... w kazdym
                    badz razie zycze Ci abys dopial swego ! I walcz o swoje :) Pozdrawiam <papa>
                    • Gość: tom Re: GANT S.A. opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.06, 21:55
                      dzięki. mam andzieję, że wszystko się dobrze ułoży.
                      fakt, od ulicy jest trochę hałasu, ale jakoś nie narzekam.
                      hm... trudno mi powiedzieć coś więcej na temat Agrometu i dlaczego nic tam się
                      nie dzieje. akurat znam firmę, która wcześniej dla nich wykonywała i wiem, że
                      tę inwestycję także realizują. zawsze byli solidni, a przede wszystkim nie
                      odstawiali fuszery.
                      życzę powodzenia i jak najmniej nerwów.
                      pozdrawiam
                      tomek
    • Gość: polpol GANT-Śliczna-Bielbud-Kaszubska.-o pinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.06, 00:29
      Nowa inwestycja GANTA największa www.podfortem.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka