Gość: amata IP: 195.205.44.* 11.03.03, 15:04 Czy ktos mieszka, lub wie cos więcej o budynkach TBS, które buduje Polewczyk? Szukam informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz Re: TBS - Polewczyk IP: 195.205.44.* 11.03.03, 17:01 Polewczyk to bankrut - omijaj z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amata Re: TBS - Polewczyk IP: 195.205.44.* 14.03.03, 14:23 Ale wiem że na Poświęckiej stoi już jeden budynek TPS Polewczyka i ludzie tam mieszkają. Obok ma być budowany drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: TBS - Polewczyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.03, 00:00 Gość portalu: Amata napisał(a): > Ale wiem że na Poświęckiej stoi już jeden budynek TPS Polewczyka i ludzie tam > mieszkają. Obok ma być budowany drugi. TBS-y są finansowane przez panstwo wiec nie musisz sie niczego obawiac.Po prostu firma dostaje od panstwa zlecenie na iles mieszkan i je wykonuje.Prawdą jest,że Polewczyk wybudował jakies garaże i ich nie sprzedał wiec ma kłopoty finansowe ale własnie budowa tych TBS-ów jest ratunkiem dla tej firmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: TBS - Polewczyk IP: 195.205.44.* 18.03.03, 11:05 a czy nasze panstwo stoi lepiej niz upadajaca firma? marne to pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para1 Re: TBS - Polewczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 16:11 Gość portalu: Rafis napisał(a): > TBS-y są finansowane przez panstwo wiec nie musisz sie niczego obawiac.Po > prostu firma dostaje od panstwa zlecenie na iles mieszkan i je wykonuje.Prawdą > jest,że Polewczyk wybudował jakies garaże i ich nie sprzedał wiec ma kłopoty > finansowe ale własnie budowa tych TBS-ów jest ratunkiem dla tej firmy. > pozdrawiam Po raz kolejny byłeś nadmiernym optymistą: www.slowopolskie.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030901/WROCLAW/308310033 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2 Re: TBS - Polewczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 07:59 Polewczyk buduje mały budyneczek - marnie to mu idzie - teraz leci 1 piętro, może do jesieni sie wyrobi /może/ a tak wogóle to cieniutko z infrastrukturą Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: TBS - Polewczyk 18.04.03, 21:02 Polewczyk jest w układzie, wykręcił masę wykonawców - wiem bo ich sama windykuję:-). A co do TBS - ów to jednak ostrożnie, był taki "latający" Prezes TBS-ów który wykręcił ludzi w różnych miastach. Generalnie mówienie, że państwo płaci a gość buduje to spore uproszczenie, z tego co wiem to przyszły lokator powinien wnieść ok. 30% wartości mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
s.ciesiolka Re: TBS - Polewczyk 23.04.03, 11:04 Co do Budynku przy Poświęckiej i samego TBSu to mogę dużo powiedzieć ponieważ tam mieszkam. Generalnie architektonicznie jest bardzo ciekawie rozwiązane, ale... I tu się zaczyna. Gdyby budynek został wykonany do końca zgodnie z projektem wyglądałby nieźle, niestety nacisk kładziony był na maksymalne obniżenie kosztów budowy i widać tego efekty. Gdy odbierałem mieszkanie - dwa lata temu - nie było jeszcze kostki brukowej wokół osiedla i na dziedzincu (właśnie ją zakładali!) Proszę sobie wyobrazić przenoszenie mebli po kolana w piachu. A robotnicy którzy jeszcze wykończali moje mieszkanie (tak jeszcze nie było skończone!) ze zdziwieniem na mnie patrzyli, że ja chcę się już wprowadzać. I z łaską zainstalowali mi muszlę bo wprowadzałem się z małym dzieckiem, w przeciwnym razie pewnie by mnie olali. Ogólnie budynek pęka gdzie się tylko da - ponieważ został zbyt szybko wybudowany, a i po drodze pewnie wystąpiło kilka nieprawidłowości :-) Co do otoczenia samego budynku to jest tragedia! Brak wystarczającej liczby miejsc parkingowych (na ok. 250 mieszkań do dyspozycji jest ok. 50 miejsc parkingowych płatnych (50zł/mc), za nic bo szlabanu już dawno nie ma. Są oczywiście miejsca parkingowe w garażu podziemnym (jedyne 122zł/mc), ale jeśli ktoś chce mieszkać w TBSie to wiadomo, że jak zapłaci ponad 600zł za mieszkanie to go nie stać na parking podziemny, który i tak nie jest monitorowany (co tam się dzieje :-) ). A o zieleni już nie wspominam. Po prostu proszę przyjechać i zobaczyć. A jeszcze wrócę do tej naszej kostki brukowej, która od początku była już 3 razy przekładana ponieważ ją ciągle poprawiali, a to ponieważ przeciekało do garaży, a to nie wiadomo dlaczego, no ale teraz już nie jest najrówniej. Sam zarząd TBSu niedawno się zmienił, myślę że poprzedni słabo się spisywał w stosunku do J.W.P. Polewczyka, który jest nastawiony na kasę i oszukiwanie podwykonawców (wniosek wysnuty na podstawie rozmów z tymi właśnie podwykonawcami). Placu zabaw doprosiliśmy się po ponad roku (na osiedlu jest bardzo dużo dzieci) - jest zajebiście mały, że jak mam tam iść z dzieckiem to wolę iść na sąsiednie osiedle (INTAKUS) tam jest plac zabaw praktycznie pod każdym blokiem. Nie mówiąc już o miejscach parkingowych - tam poprostu widać, że zostało to wybudowane dla ludzi a nie dla pieniędzy przede wszystkim. Co do bloku, który jest budowany nieopodal to jest już drugie piętro. Należy też mieć na uwadze, że w okolicy nie mam żadnego parku ani nic zielonego na czym można by zawiesić wzrok, poprostu wiocha w najgorszym wydaniu. Jeśli macie szansę to uciekajcie na południe Wrocka. A jeszcze jedno między moim blokiem a tym nowo budowanym będzie przebiegać obwodnica śródmiejska. Jak dla mnie jest to zaleta ponieważ wyjazd z poświęckiej jest beznadziejny. Z Poświęckiej jest wszędzie daleko! No może przesadzam - to jest opinia mojej żony bo ona jeździ tramwajem :-) POZDRAWIAM Wszystkich mieszkających "u Polewczyka" i tych którzy będą mieszkać :-) ElSe A propos: niedługo podam namiary na moją stronę ze zdjęciami z mojego mieszkania i nie tylko to zobaczycie jak to "wspaniale" wygląda :-) Nie mam czasu wskanować. Odpowiedz Link Zgłoś
r2 Re: TBS - Polewczyk 24.04.03, 14:52 no i właśnie - nic dodać nic ująć - to właśnie TBS Polewczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: TBS - Polewczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 09:13 A nowy budynek zatrzymał się na IV piętrze. TBS nie otrzymał kredytu z BGK. 60 rodzin zostało oszukanych, kasy dla nich nie ma. Część ludzi wchodzi na drogę sądową, część próbuje porozumienia z Polewczykiem (współczuję). Polewczyk próbuje ciągnąć pieniądze od mieszkańców pierwszego budynku: wprowadzenie dozoru przed kradzieżą żarówek ze słupów, naciąganie kasy za ogrzewanie, wprowadzenie opłat za parkowanie wokół budunku na chodniku, itd. Szkoda gadać!!! Omijajcie go z daleka!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alka24 Re: TBS - Polewczyk 23.03.04, 10:53 Słuchajcie, to jest granda po prostu!!!!!!!! Polewczyk podpisał z ludźmi ugody, że odda kase do końca lutego - nie udało mu się ale sprzedał inwestycję i lada dzień bedzie miał pieniądze. ( wiem z pewnego żródła). Twierdzi, że bedzie sie rozliczał i oddawał pieniądze pod warunkiem , że ludzie podpiszą kolejne ugody, w których zrzekną sie wszystkich odsetek!!!!!!! To granda!! POwinno sie coś z tym zrobic!! Niech się chociaż prasa tym zainteresuje!!!!!!! Kto decyduje sie na mieszkanie w TBSie - najczesciej ci, których nie stac na kredyt by kupic sobie mieszkanie na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: TBS - Polewczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 20:16 prosze opodanie tej strony bardzomnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: TBS - Polewczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 10:15 jeszcze raz prosze o podanie tych fotek albo wiecej informacji na ten temat macko1@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Re: TBS - Polewczyk IP: *.magma / *.magma-net.pl 26.12.03, 18:36 mieszkam na Poswieckiej i narazie jestem zadowolony, poza parkingiem, odpadajacymi kaflami, popekanymi scianami, luznymi futrynami okien, ciepla woda ktora po odkreceniu leci po dluzszej chwili, itd. Odpowiedz Link Zgłoś