Dodaj do ulubionych

Praca webmastera

27.01.11, 19:12
Czy jest szansa, żeby znaleźć pracę jako webmaster bez doświadczenia, tylko po kursach, mając doświadczenie w pracy informatyka? I jakie umiejętności należy posiadać?
Obserwuj wątek
    • retropercepcje Re: Praca webmastera 29.01.11, 12:41
      U mnie nie ma szans, sorry.
      I wcale nie dla zasady, po prostu przetestowalam to juz i w zyciu nie zaryzykuje ponownie.

Za pierwszym razem chodzilo o drobne zlecenie, na zasadzie masz tu szanse, wykaz sie, byl deadline, ale z zapasem, ze jak 'magik' moj nowy nie da rady, to zrobimy to sami... po (przewidywalnych) perturbacjach udalo sie sprawe zamknac i oddac nawet w terminie. To byl ten pierwszy szczesliwy raz...

Za drugim juz nie bylo tak slodko, malo tego, osoba, ktora dostala zlecenie sklamala w zw z doswiadczeniem i umiejetnosciami, natrafilismy na kowboja krotko mowiac. Koles mial miesiac na skonczenie pewnej rzeczy. Robil to 2 miesiace. Bol, pot, krew i lzy... nie skonczyl, ba - smiem rzec, ze nawet dobrze nie zaczal, a byl to duzy projekt, wymagajacy zaangazowania calego zespolu... oraz klient perfekcjonista.

Od tej pory, choc zycze wszystkim startujacym jak najlepiej, niestety nikt taki nie dostanie u mnie wiecej szansy na 'sprawdzenie' - czy i cokolwiek potrafi... nie stac mnie na takie proby.

Poza tym, webmaster po kursach??? Ale ze czego tam ucza?
      Modyfikacji modulow joomla i wordpress?? Bo ta umiejetnosc, jak ostatnio zauwazylam, stala sie podstawa wsrod 'mlodych' do naduzywania pojecia webmaster...
      Sama widzisz, ze nawet nie potrafisz sprecyzowac ewentualnego (podstawowego) zakresu obowiazkow...
      • mona.blue Re: Praca webmastera 29.01.11, 13:02
        Skończyłam kurs html i css, w kwitniu mam zamiar skonczyć javascript i php.
        CMS Joomla też kończyłam, ale nie chciałabym przy tym pracować.

Chodziło mi o to, że może jest taka mozliwość robienia mniejszych projektów na początek, pod czyimś nadzorem - w mojej poprzedniej pracy programiści, którzy świeżo przechodzili na Javę mieli taką mozliwość, fakt, że wcześniej sprawdzili się już w firmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka