Dodaj do ulubionych

PROGRAMY do tworzenia stron WWW

20.01.06, 12:32
Witam
Chciałbym stworzyć stronę WWW.
Proszę o radę z jakiego programu skorzystać który umożliwiałby stworzenie i
obsługę strony bez koniecznośći znajomości HTML. Wiem że takie programy
istnieją i umożliwiają szybkie tworzenie strony. Z którego skorzystać?
Czekam na odpowiedź

Krzysiek
Obserwuj wątek
    • igelkott Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 20.01.06, 13:34
      no wiesz szybko to można przerzucać kartofle. A i tu trzeba nieco wysiłku
      włożyć. Prawda jest taka, że wszystkie edytory stron www są mało doskonałe (też
      wymagają nauki) i tak na prawdę, żeby tworzyć samemu stronę i mieć nad nią pełną
      kontrolę to trzeba umieć kodować i znać przynajmniej html & css oraz umieć
      przygotować zdjęcia i grafikę na potrzeby internetu. Ale jeżeli chcesz mieć
      szybko własną stronę i nie wkładać w jej tworzenie wiele wysiłku to najlepiej
      skorzystaj z szablonów, albo z bloga. Tam nie musisz nic wiedzieć o html.
      Postępujesz zgodnie z instrukcją i za chwilę masz już jakąś stronę. Ale nie
      możesz wymagać zbyt wiele, także co do jej jakości.
    • daga1977 Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 07.02.06, 12:02
      Ja moge z czystym sumieniem polecic Web Page Maker. Wczesniej pracowalam na FrontPage ale cos mi w nim przeszkadzalo. Zaczelam po siei szukac edytorow graficznych, bo z html u mnie bardzo cienko. I znalazlam :)
      Strone robilam niecale 2 dni, ale tak dlugo ze wzgledu na spora galerie zdjec.
      W tym programie robi sie wszystko metoda przeciagnij i pusc gdzie tylko ci sie podoba. Ma kilkanascie gotowych szablonow. Nie trzeba znac kodu na zmiane okna po najechaniu na nie myszka - zaznaczasz tylko, ze takie cos chcesz, wybierasz kolor, czcionke, wielkosc. Miodzio! Naprawde polecam.
      A, najwazniejsze - program zapisuje cala strone jako jeden plik o rozszerzeniu .wss. W tej formie nie chcial mi wejsc na strone. Jest jednak opcja "eksportuj do html" i wyodrebnia nam wszystkie strony i zapisuje jak trzeba.
      Tu przedstawie wam moja strone wykonana wlasnie w tym edytorze - www.duo.fututo.pl
      • szczurek1983 Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 07.02.06, 18:16
        No to takiego czystego sumienia nie powinnaś mieć, bo zbyt ładnego kodu to ten
        program nie stworzył.
    • szczurek1983 Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 07.02.06, 14:21
      Możesz też skorzystać z gotowych CMS'a takiego jak Mambo wielu funkcji nie
      wykorzystasz ale są one dość łatwe nie wymagają znajomości html i jeśli chcesz
      tylko mieć strone i móc ją spokojnie aktualizować to lepszym rozwiązaniem jest
      taki skrypt niż edytor. Oczywiście wtedy musisz podiadać serwer z obsługą php i
      bazą mysql czasem postgesql.
    • pocztamichala Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 17.02.06, 09:39
      polecam
      NetObjects Fusion 7 doskonały program:-)
      xara webside- ciakawy
      i darmowy Actual Drawing(PY SOFTWARE)

a tu musisz się troszkę znać...
      Pajączek
      FronPage

przydadzą ci się też programy do tworzenia gifów
      Easy Gif Animator
      Gif Movie Gear
      pozdrawiam powodzenia
    • kamila3345 Re: PROGRAMY do tworzenia stron WWW 08.12.13, 16:23
      Ja osobiście polecam
      Raptor Web Designer
      Nie trzeba bujać się z kodowaniem czegokolwiek. To przyszłość w tworzeniu stron www. Wszystko ustawia się jak z klocków. Jak trzeba dodać kawałek kodu ręcznie to też się da wstawić ale przede wszystkim program sam generuje wszystkie tagi w html (strona zawsze przechodzi przez walidator). Ty tylko musisz ustawić elementy na stronie. Szybko łatwo i przyjemnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka