freewolf 03.12.06, 13:05 Czy ktoś z Was zna może jakąś dobrą stronę www, gdzie opisane by było, jak uruchomić kompilator C++ za pomocą przeglądarki internetowej. Interesuje mnie rozwiązanie w kodzie PHP. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pontif Re: Kompilator online 03.12.06, 15:18 Kompilator z racji swojej natury musi być mocno powiązany ze sprzętem i systemem operacyjnym, w końcu efektem jego działania jest kod zrozumiały wyłącznie dla danej architektury. Dodatkowo kompilatory wykorzystują dość dużo zasobów komputera. Do znalezienia w sieci jest mnóstwo dobrych darmowych kompilatorów na prawie każdą platformę uruchamianych oczywiście lokalnie. W tej sytuacji tworzenie takiego sieciowego dziwolągu byłoby niezrozumiałe z punktu widzenia ekonomicznego. Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Kompilator online 03.12.06, 15:38 Hej Wejdz na strone: www.dziennik.pl/ podejzyj zrodlo i zobacz co jest w pierwszym metaTagu. Z tegpo co sie orientuje to do serwera dolaczony jest swego rodzaju modul, tak troche jak w przypadku PHP, ktory pozwala na swoista obsluge C#. Jakie sa z rtego zyski i jak to dziala nie wiem. Ale to wszystko dziala po stronie serwera, a strona jest w asp. Nie wiem wiec czy nie jest to rozwiazanie dedykowane pod serwery windowsowe. Domyslam sie, ze chcesz zeby programy napisane w C++ nie byly wykonywane juz u klienta, tylko "obrabiane przez php", bo szczerze odradzam tworzenia stron z natywnymi rozwiazaniami. Moze jeszcze to Ci cos pomoze: www.oracle.com/technology/pub/columns/from-cpp-to-php.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Kompilator online 03.12.06, 15:43 PS Sorry ale drugi link to nie ten, ktory chcialem p[odeslac.Musze poszukac tamtego... Odpowiedz Link
freewolf Re: Kompilator online 03.12.06, 18:06 Ja tego nie chcę robić, ja to MUSZĘ niestety zrobić. Wiem, jak się to robi w ASP, jest ot stosunkowo proste, jednak problem polega na tym, że wymagane ode mnie jest PHP ewentualnie JAVAScript. Nie jestem szczęśliwy z tego powodu i nie mam pojęcia jak to zrobić, dlatego proszę o pomoc. Odpowiedz Link