mar1982 09.07.07, 22:27 Jak zrobić np. htmlu, javie, flashu taki efekt. Mam jakiejś zdjęcie, najeżdzam na niego myszką i wyświetla mi się w chmurce jakiś tekst wraz ze zdjęciem z u góry z lewej strony Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommy_from_cracow Re: efekt 10.07.07, 17:11 Masz tomvata albo Jbossa na serwerze? jakiego konternera uzywasz do Javy? Poza tym nie rozumiem po co po najechaniu na zdjecie ma sie pojawiac chmurka ze zdjeciem? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mario1982 Re: efekt 10.07.07, 20:06 Tylko podałem taką możliwość a nie mam tego o czym napisałeś. Chodzi mi tylko o sposób jak to zrobić, żeby najechać na zdjęcie i wyświetliła się chmurka z informacją. Odpowiedz Link
beata_ Re: efekt 10.07.07, 20:36 No to na samą chmurkę podałam Ci przepis - możesz tam wpisać co chcesz i ile chcesz :-) Odpowiedz Link
mario1982 Re: PS. kolorku sie chyba tylko nie da zmienić ht 10.07.07, 21:05 Zamykam temat, kombinowałem z javą i sobie poradziłem:) Odpowiedz Link
beata_ Re: No to super :-) 10.07.07, 22:45 mario1982 napisał: > kurcze kod się nie mieści tutaj :-))) Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: efekt 11.07.07, 23:15 To jeden z najbardziej absurdalnych watkow jakie znam z tego forum... Jaka Java, chmurki i dzielenie sie kodem? LOL Odpowiedz Link
beata_ Re: efekt 12.07.07, 00:30 Ja tam nie wiem... z ciekawości zapytałam i niekoniecznie zaraz o kod "do podziału" :-) Etykiety robię zwyczajne i zwyczajnie, jeśli ich potrzebuję, Mar miał jakieś większe potrzeby, to i zaciekawiło mnie co i jak (mniej więcej) osiągnął :-) Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: efekt 12.07.07, 01:03 Heh... Google wylaczyli ostatnio. Jesli dobrze rozumiem to chodzi o to: boxover.swazz.org/ www.walterzorn.com/tooltip/tooltip_e.htm ashishware.com/Tooltip.shtml tooltip.crtx.org/ www.tamingthebeast.net/articles6/tooltip-scripts-uses.htm Ale zadne z rozwiazan z Java nie ma nic wspolnego... Odpowiedz Link
beata_ Re: efekt 12.07.07, 21:51 Wiesz, mnie wystarcza (przynjamniej na razie) zwyczajne "etykietkowanie" :-) Ciekawa byłam po prostu, jak sobie Mar poradził... i tyle :-) Odpowiedz Link