tropem_misia1 19.06.12, 05:38 plum, plum nad gul,gul. taką rozprawkę chciałam uskutecznić , ale potrzebna pomoc naukowa.Wasze doświadczenie może mnie wesprze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka.11 Re: O wyższości 19.06.12, 05:53 plum, plum to z woda sie kojarzy, ale gul, gul... jakoś tak "trunkowo" brzmi )) Odpowiedz Link
darima_ka Re: O wyższości 19.06.12, 20:41 Jedno i drugie dzisiaj mnie z wodą się kojarzy , piję jak smok ,wszystko co mokre Odpowiedz Link
debi_bebi Re: O wyższości 19.06.12, 05:54 Nie wiem, czy da tu sie rozprawiać o wyższości, no bo tak: plum,plum może być z wysoka, ale gul gul też. Jednak plum plum wydaje sie być zewnętrzne, podczas gdy gul gul kojarzy mi się z kierunkiem do wewnątrz. Dodatkowo czasami plum plum następuje w wyniku gul, gul, a czasem jest na odwrót. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: O wyższości 19.06.12, 06:03 Widzę,że najwięcej doświadczenia wykazała Debi)) Pragnę zwrócić uwagę ,że gul i plum maja wspólny mianownik. Ciecz. Z jednym się nie zgadzam.Czemu plum,plum ma być z wysoka? Przecież nie chodzi tu o plask ,plask i zepsuty kran. Co do gul,gul to i owszem -wysokość zależy od osobnika spożywającego. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: O wyższości 19.06.12, 06:08 Bo plum plum czasem pochodzi z samego nieba. Kropelki spadają z wysoka, i plumkają. Zwłaszcza, kiedy uderzają o wodę. Hm? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: O wyższości 19.06.12, 06:14 plum,plum powiadasz? Myślałam ,że plusk , plusk a plum, plum na niższych rejonach przy pływaniu na ten przykład Odpowiedz Link
debi_bebi Re: O wyższości 20.06.12, 05:30 Jak nie ma wody, to nie ma ani plum plum, ani plusk plusk. Piszę o tym, bo usłyszałam w TV, że szykują się spore podwyżki cen wody. Bardzo spore, bo w niektórych rejonach ma ponoć podrożeć o 100%. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: O wyższości 20.06.12, 06:33 No u mnie drożeje... A na dodatek - jakość tej wody pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: O wyższości 20.06.12, 06:58 Wszędzie drożeje ,im bardziej ją oszczędzamy tym droższa. Odpowiedz Link