Dodaj do ulubionych

Z Itaką do Goa

IP: *.home.aster.pl 08.12.09, 08:38
Lecę na Goa. W przelocie jest stop na zatankownie w Bahrajnie .
Czy będzie mozna wysiąć z samolotu czy też godzinę mamy w nim być.
Biuro nie umie na to pytanie odpowiedzieć.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: btg881 Re: Z Itaką do Goa IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 10:10
      Nie leciałam z Itaka na Goa jednak generalne zasady sa takie że ze względów
      bezpieczeństwa podczas tankowania samolotu nie moze być w nim pasażerów.Podobna
      sytuacje miałam podczas międzylądowania na Antylach Holenderskich. Pozwolono nam
      wtedy na godzinne przebywanie w strefie lotniska bez prawa jego opuszczania.
      • hrderduch Re: Z Itaką do Goa 08.12.09, 12:23
        Gość portalu: btg881 napisał(a):

> Nie leciałam z Itaka na Goa jednak generalne zasady sa takie że ze względów
        > bezpieczeństwa podczas tankowania samolotu nie moze być w nim pasażerów

Bzdury piszesz.

Z Itaką za Sri Lankę przez Emiraty nie wysiadasz tylko kwitniesz w samolocie,
        podobnie było w Omanie czy na Cyprze. Kilka lat temu lecąc np. na Dominikanę
        było lądowanie w Gander w Kanadzie i wychodziło się z samolotu na godzinkę, w
        ubiegłym roku lecąc na Kubę już w Gander nie wysiadalismy tylko czekaliśmy w
        samolocie az nakarmią samolot, tak było w obie strony.

• Gość: jasio Re: Z Itaką do Goa IP: *.home.aster.pl 08.12.09, 12:38
          Dziękuje za rady
          widze, że zastosuje zasadę INSZ ALLAH {chyba sie to tak pisze]
          Pozdrawiam
          j
          • kordula57 Re: Z Itaką do Goa 08.12.09, 12:52
            Nie liczyłabym na wysiadkę, nie chcą mieć kłopotu , więc nie
            wypuszczają na lotnisko , a szkoda , bo to zawsze rozprostowanie
            kości.Nie lubię latać czarterami , ale cóż czasami trzeba. Pozdrawiam
            • Gość: jasio Re: Z Itaką do Goa IP: *.home.aster.pl 08.12.09, 20:50
              Wiem że nic nie wiem
              Dziś Pani w Itace powiedziała, że na 90% wysiadamy na ok 30 minut.
              Jak mówią nasi wschodni sąsiedzi WOT
              • jolantas1955 Re: Z Itaką do Goa 08.12.09, 20:56
                Leciałam z Itaka na Sri Lankę - siedziałam w samolocie. Podobnie lecac do Kenii,
                Istambuł obejrzałam wyłącznie z otwartych drzwi samolotu.Nie licz na to, że Cię
                wypuszczą.
        • gbogusia59 Re: Z Itaką do Goa 11.12.09, 11:23
          Mój drogi bzdur nie pisze tylko opisuje własne w tym względzie doświadczenia (
          uczciwie zaznaczając ze na Goa nie leciałam ). Było jak mówię, ale być może
          czartery kierują się innymi, mniej restrykcyjnymi zasadami. Ja leciałam
          regularnymi liniami rejsowymi.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka