Dodaj do ulubionych

Turcja + Rodos z Triady. Warto ?

24.01.10, 23:45
Miałem jechać do Chorwacji na 7 + 7, ale żona wypatrzyła jeszcze Turcja +
Rodos z Triady. Co Wy na to ? Może hotel Belair Beach w Ixia ? A może inny
hotel ? Mamy ok 30 lat i chcemy miejsca gdzie mozna pójść do tawerny, na
romantyczny spacer ale też może na disco lub posłuchać jakieś muzyki na żywo-
uroczo ale nie odcięci od świata. Myslałem też nad Grecja + Korfu z Grecos ale
tam zbyt dużo zwiedzania ruin (opinia żony) no i nie wiem co zrobić. Żona ma
troszkę opory przed wyjazdem na 2 tygodnie do Chorwacji, a wyspy greckie mają
fajny urok. Mam kilka dni i chciałbym dobrze wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: kropaa Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 23:58
      Z tego co wiem, jest to nowa kierunek wprowadzony dopiero od tego roku, więc
      nikt co do tego czy warto się raczej nie wypowie;]
      Aczkolwiek wydaje się to być ciekawa oferta połączenie dwóch krajów. Szczególnie
      część pobytowa w Turcji
      • deoand Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 00:02
        Hm moim zdaniem w Turcji sa lepsze hotele niz w Grecji więc może to strzał w
        dziesiątkę ... ale wybierz Ty Mario cos w końcu bo zostanie ci Pcim Górny z
        wycieczką fakultatywną do Dolnego !
        • Gość: Gość Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 08:23
          Pobyt jest na Rodos, a objazd po Turcji zachodniej.
          • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 09:21
            Bardziej mi chodzi czy są fajne te hotele na Rodos z Triady. Bo że
            są super w Turcji to słyszałem. Z pobytem na Rodos zwiedziłbym 2
            kraje (no jedno to wysepka:-)). Jeśli słabe na Rodos z Triady to
            może sama Turcja (tylko co będę robił na pobycie jeśli wszystko
            obejrzę na objeździe - a tygodnia przy basenie nie wytrzymam). W tym
            tygodniu na 100% coś wybiorę dlatego mam taką burzę w mózgu:-)
            • Gość: kasika Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 12:32
              mario.79 czy Tobie chodzi tylko o "zaliczenie" krajów, czy faktycznie ich
              zwiedzenie? Bo z twoich wypowiedzi to raczej zależy Ci na dobrym hotelu i
              "romantycznych" miejscach.
              >Myslałem też nad Grecja + Korfu z Grecos ale
              >tam zbyt dużo zwiedzania ruin (opinia żony)
              może żona w ogóle nie chce zwiedzać?
              >tygodnia przy basenie nie wytrzymam
              Nie umiecie sobie sami czasu zorganizować?
              • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 12:55
                narazie sprawdzam gdzie jest fajnie, bo zwiedzić kraj to można w
                miesiąc anie tydzień
                • Gość: kasika Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 13:26
                  > narazie sprawdzam gdzie jest fajnie, bo zwiedzić kraj to można w
                  > miesiąc anie tydzień

Fajnie to jest i w Turcji i Grecji. Kopiuję moja odpowiedź do Ciebie z innego forum:
                  Przed wszystkim co chcesz zwiedzić, zobaczyć? Takie wycieczki (7+7) są w
                  expresowym tempie. Może warto się zastanowić nad pobytówką, a na miejscu
                  wypożyczyć samochód na 7, czy więcej dni i w spokoju zobaczyć to co Wam będzie
                  odpowiadać. Ewentualnie w miejscowych biurach dokupić jakieś wycieczki/rejsy.
                  Taka forma jest bardzo fajna, bo
                  nikt Wam nie nadaje tempa, a urokliwe miejsca sami sobie dobieracie. Może na
                  początek jakaś Grecka wyspa?
                  • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 13:57
                    Ja to w ogóle nie chciałbym pobytu (robię to tylko dla żony –
                    kompromis 7 +7). Opcja wypożyczenia auta odpada, bo nie mam prawa
                    jazdy. Chciałbym zobaczyć jakieś znane miejsca (Stambuł, Ankara,
                    Troja, Kapadocja - te nazwy nie są dla mnie obce), żeby nie było
                    zbyt dużo ruin (żona nie lubi, jej podobało się we Włoszech –
                    wulkany, watykan, pisa itp. lub w Barcelonie). Portugalia lub
                    Hiszpania jest za droga dla nas bo ok. 4 k. Rodos ma fajny klimat,
                    Korfu jest też fajne ale drogie (tylko hotel Akti Arillas z Grecos
                    jest w przystępnej cenie, bo z Triady wszystkie wykupione na Korfu).
                    Pobyt 14 dni to tylko Włochy (to mój ukochany kraj), więc padło na
                    to.
                    • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 19:41
                      To gdzie polecacie jechać ? Turcja + Rodos czy Grecja + Korfu. Wszystko kusi
                      ale cos wybrać trzeba ...
                      • deoand Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 20:31
                        Turcja + Rodos - ktos tu pisał , że objazd jest po Turcji a pobyt na Rodos ale
                        co wchodzi w skład objazdu po Turcji .
                        Klasyczne 7 + 7 po Turcji to Kapadocja Ankara Stambuł Efez Troja Pammukale i
                        pobyt gdzieś w tzw Turcji Egejskiej albo na Riwierze Tureckiej czyli w Alanyi
                        lub okolicach .. W Alanyi masz bodaj 3 duże dyskoteki czyli możesz hulać do woli
                        ale trzeba bodaj płacić
                        Pamiętaj wszakże że objazdówka po Turcji to jest ok 3200 km w autokarze ,
                        objazdówki po innych krajach sa z reguły krótsze ..
                        Grecja kontynentalna ok 1600 km.

No wybór jest trudny ale wybieraj

Zawsze możesz zaczekac i wybrać jakąs objazdówke tzn 7 + 7 na lasta w tzw
                        ofercie tygodnia Triady czy tam innego biura .. tyle tylko , ze hotele i miejsca
                        pobytowe są z reguły gorsze niż w ofercie first

pzdr deoand
                        • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 25.01.10, 21:07
                          W last się już nie bawię - w zeszłym roku byłem tylko na pobyt od 22 sierpnia.
                          Szukałem ok 15 lipca (różne kraje) i nie dość że było drogo to zwykle ochłapy.
                          Teraz mogę na spokojnie coś wybrać a z okaz nawet coś zamienić gdyby coś.
                          Z opisu Turcja objazd wydaje się ciekawsza niż Grecja kontynentalna (no i
                          potem jest Rodos). Portugalię trzeba było chyba rezerwować w listopadzie to
                          może było taniej więc zostaje na przyszły rok:-) A w tym zostaje Grecja +
                          Korfu z Grecos lub Turcja + Rodos z Triady. Na Korfu 3* za 3400 zł a Rodos
                          3000 za 4*. Chyba coś wylosuję:-)
                          • Gość: kasika Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:46
                            W takim razie ja bym wybrała Turcja + Rodos. Tylko tak jak pisze deoand trzeba
                            się liczyć z ilością kilometrów do przebycia;-) ale warto to zobaczyć. A pobyt
                            na Rodos. Jeśli nie macie praw jazdy, może uda Wam się poznać kogoś kto chętnie
                            z Wami wspólnie wypożyczy samochód.
                            • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 26.01.10, 11:44
                              Dziękuję za rzeczową odpowiedź. Rodos ma większe możliwości rozrywki
                              (a pewnie też ma urocze miejsca), Korfu jest bardziej włoskie i
                              romantyczne ale cóż – drogie. A co do objazdu to mam nadzieję że
                              wygodny będzie autokar a poza tym widoki będą fajne i zobaczę duży
                              kawałek kraju. Dziś jeszcze pójdę do biura (choć wątpię by
                              powiedzieli mi coś nowego, ale może coś dopowiedzą), w domu ostro
                              przemyślę i jutro zamawiam. Co będzie to będzie – za rok też jest
                              lato
                              • mario.79 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 26.01.10, 23:19
                                właśnie zaczyna przechodzić żonie 7+7 bo zwiedzanie ruin, bo za wcześnie
                                wstawanie:-) a jak postawi na swoim to co proponujecie za wyspę na sam pobyt ?
                                jaki hotel ? 2 tygodnie da się wytrzymać na wyspie greckiej czy tydzień to
                                wszystko ?
                                • Gość: kasika Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 09:46
                                  hehe, wiesz co, może żona powinna wybrać jakieś wakacje, żeby potem nie narzekać?
                                  A czy da się wytrzymać 2 tyg. na wyspie to chyba zależy od osoby. Dla jednych to
                                  będzie za mała a dla drugich za długo.
                                  Wybierz jakąś wyspę, poczytaj o niej, co warto na niej zobaczyć i jak (oprócz
                                  samochodu, skuteru, quada) można się po niej przemieszczać. Jakie są pobliskie
                                  wyspy. Na miejscu wykupić jakieś rejsy i wycieczki.

• christoph33 Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 27.01.10, 13:37
                                    Może jednak poczytaj o Chorwacji i centrum Riviery Makarskiej- MAKARSKA. Piękne
                                    widoki na dolomityczny masyw górski Biokowo, z drugiej strony na wyspy Brać i
                                    Hvar. Ponad kilometrowa promenada z knajpami wzdłuż mariny portowej, kilka
                                    dyskotek - w tym urokliwa "Grota" na samym cyplu skalnym przy morzu (to coś dla
                                    żony:).
                                    Możecie się wybrać na okoliczne wysepki Hvar, Brać czy Korćule - dużo bardziej
                                    urokliwe niż greckie (sprawdzone). No i wyjazd na zwiedzanie typowo rzymskich
                                    zabytków w pobliskim Splicie i Trogirze. Tak więc coś dla Ciebie i Żony - bardzo
                                    rozrywkowa miejscowość i niedaleko wiele zabytków i urokliwych zakątków.
                                  • mario.79 Rodos - jaki fajny hotel by było ciekawie ? 28.01.10, 08:50
                                    Coraz bardziej się do tego przekonuję by wybrać sam pobyt.
                                    Codziennie wstaję o 5:40 a w wakacje mam wstawać o 4:00 w Turcji ?
                                    Zacznam się znichęcać do 7+7;-) Wykupię jakiś hotel na 14 dni
                                    (obojętnie z jakiego biura) byle było ciekawie tzn blisko ładnej
                                    plaży, hotel dobry (nie musi być 5*:-)) standard, blisko fajnych
                                    miejsc do zobaczenia (miasto Rodos ?), a na wycieczki wybiorę się na
                                    własną rękę (jest dużo przewodników w ksiegarni) a jak nic nie
                                    wymyślę to kupię coś na miejscu. A może popłynę na jakąś inną fajną
                                    wyspę niedaleko ? Macie jakieś propozycje ?
                                    • Gość: turystka Re: Rodos - jaki fajny hotel by było ciekawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 00:11
                                      z Rodos można popłynąć do Turcji wodolotem - piękna wycieczka. A i na Rodos jest
                                      co zwiedzać (nie ruiny) można kupić wycieczki na miejscu. Polecam - nie
                                      będziecie się nudzić!
                                      • mario.79 Re: Rodos - jaki fajny hotel by było ciekawie ? 29.01.10, 18:18
                                        a możesz podać więcej szczegółów ? co można zobaczyć przez 2 tygodnie ?
                                        a swoją drogą myślicie że jest sens jechać od 15 września na Kretę ? Ciepło
                                        tam jeszcze jest ?
                                        • Gość: kasika Re: Rodos - jaki fajny hotel by było ciekawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:00
                                          Z pogodą to może być różnie
                                          forum.wakacje.pl/read.php?29004,1001706
                                          Ja wolę na wyspy greckie jeździć w maj/czerwiec. Jest to początek sezonu,
                                          wszystko jeszcze "świeże", kwitnące a nie wypalone słońcem (krajobraz księżycowy).
                                          No i mimo wszystko wybrałabym Rodos
    • Gość: rozczarowana Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 16:20
      Właśnie wróciłam z wycieczki 7+7 Turcja+Rodos i wiem już, że to moja ostatnia wycieczka z Triadą. Na objeździe trafiła mi się szalenie niesympatyczna i arogancka przewodniczka - Monika Machura. Nie miałam możliwości skorzystania z wycieczki fakultatywnej - lot balonem nad Kapadocją. Pędziła z programem jak szalona. Ludzi zostawiała jak się spóźnili. Jednego z uczestników zostawiła w szpitalu bez tel. kom, paszportu i pieniędzy bez znajomości języków obcych z tureckim przewodnikiem i gdybyśmy się nie złożyli na taxi żeby nas dogonił ok 700 km to pojechałaby bez niego na Rodos. Pędziła jak szalona za wszelką cenę, po czym się okazało, że skrócono nam objazd o jeden dzień. Zrealizowaliśmy program nie do wykonania w tak krótkim czasie pomijając niektóre jego punkty. Katastrofa! Na Rodos dotarłam wkończona psychicznie i fizycznie. Dla mnie - TRIADA odpada. Nikomu nie polecam
      • wycieczkiznami Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 19.03.11, 16:16
        Polecam program TURCJA INNA NIŻ MYŚLISZ... na www.wycieczkiznami.pl Skońzyło sie kupowanie kota w worku. Teraz znasz hotele i pilota przed wyjazdem! I wssytko za przystępną cenę! :-)
    • wycieczkiznami Re: Turcja + Rodos z Triady. Warto ? 19.03.11, 16:19
      Polecam program "TURCJA INNA NIŻ MYŚLISZ... " na www.wycieczkiznami.pl Skończyło się kupowanie kota w worku. Teraz znasz hotele i pilota przed wyjazdem! I wszystko za przystępną cenę! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka