Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.03.04, 13:07
Witam, chcemy z tym roku razem z moim chłopakiem pojechać na jakąś ciekawą
wycieczkę po Europie. Bardzo bogatą i interesującą ofertę na Rainbow Tours,
stąd moje pytanie. Jakie macie doświadczenia i opinie o tym biurze?
A może znacie inne fajne biura z ofertą zwiedzania miast Europy?

Pozdrawiam,
zatroskana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maraska Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 14:17
      A czym sie troskasz z tego powodu:-)?

A powaznie to osobiscie radzilam jechac na wlasna reke. nie wiem ile macie lat,
      ale chyba wiek odpowiedni:-) A zadna wycieczka z biurem podrozy nie da Wam tego
      co mozeciez poczuc i zobaczyc podrozujac sami. Przede wszystkim jestescie
      wolni, mozecie jechac gdzie Wam sie podoba a jezeli jakies miejsce Wam sie
      spodoba mozecie tam zostac jak dlugo chcecie. Nie goni Was pilot albo nie
      biegacie z zegarkiem w reku, bo za iles tam zbiorka. I albo trzeba wybierac
      zwiedzania, albo odpoczynek w kafejce. Podrozujac na wlasna reke mozecie miec i
      to i to i jeszcze duzo duzo wiecej.
      Cenowo to wyjdzie Wam albo podobnie jak z biurem albo nawet taniej, w koncu dla
      mlodziezy jest tyle roznych znizek, mozna nocowac w schroniskach mlodziezowych,
      ktroe za granica maja calkiem niezly standard.
      Sama tez mlodsza bedac:-) jezdzilam na wlasna reke z chlopakiem. Potem sie
      kilka razy skusilam na wycieczki zorganizowane... tego sie nie da porownac,
      zdecydowanie polecam ten pierwszy wariant.
      A jezeli juz sie uprzecie na biuro, to chyba darowalabym sobie RT, bylam z nimi
      raz na objazdowce w Andaluzji i Portugalii (+tydzien pobuty na Costa del Sol).
      Pobyt super zadnych zastrzezen, co do objazdowki nie moge powiedziec ze bylo
      zle, bo fajna mielismy grupe ludzi, do tego podobalo mi sie to co widzialam,
      ale widzialam za malo, bo wszedzie bylismy biegiem. nie mowiac o tym ze hotele
      mielismy na odludziu, wiec nawet wieczorem nie mzona bylo wyjsc do miasta.
      poza tym ogladaja katalogi to wydaje mi sie wrecz ze Itaka ma chyba ciekawsza
      oferte, ale to juz zalezy od osobistych gustow.
      Ewentualnie moge jeszcze polecic wariant wyjazdu z biurem na pobyt i zwiedzanie
      oklicy na wlasna reke, jesli nie chce sie miec zamieszania z szukaniem noclegu,
      wyzywieniem itp. Ja ostanio wlasnie ten wariant uskuteczniam, jednak nawet to
      nie jest w stanie zapewnic tylu wrazen co samodzielne podrozowanie.
      A jesli juz macie mozliwosc pojechac samochodem... to bym sie nawet nie
      zastanawiala! Naprawde!
      A jak masz jakies pytanie to postaram sie odpowiedziec, zreszta teraz wszystko
      mozna znalezc w necie:-) a JAKA FRAJDA Z PLANOWANIA TAKIEJ TRASY:-)
      goraco polecam
      pozdrawiam Maraska
    • wrednyznawca3 RT - to niezły wybór 06.03.04, 11:39
      witam,

zasadniczo nie zdaża mi się chwalic biura, ale akurat Rainbow Tours nalezy do
      nielicznych touroperatorów na których mozna polegać. Mam nowy katalog na lato i
      widac że oferta jest szersza i ciekwasza... sam (z rodzina) korzystałem już
      kilkakrotnie z usług biura (Kreta, Egipt, Chorwacja) i oferta przedstawiona w
      biurze pokrywała sie z tym co było na miejscu. Kilkakrotnie kupowałem taz u
      nich sane bilety lotnicze i zawsze kiedy była potrzeba (np zmiany terminu
      rejsu powrotnego) otrzymywałem pomoc (ukłony dla pani Zosi od biletów
      lotniczych)...
      nie widziałem nigdy złych postów na ich temat, to takze swiadczy że ciesza sie
      zaufaniem (nie tylko moim)...

pozdrawiam,
      wredny (????) znawca3
    • Gość: koczkodan Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:32
      wredny znawca jest chyba prezesem Rainbow bo jedzie po wszystkich innych
      biurach , a tu zna nawet jaks panią Zosie. Rainbow moze i dobre , ale lekko do
      upadłosci sie chyli bo komornik juz ich ściga za jakies 900 000 za niezapłacone
      w zeszłym roku samoloty
      • kulejaca_zmijka Re: Rainbow Tours 29.06.04, 15:23
        Byłam z nimi w Maroku i bez zastrzeżeń. Wycieczka była rewelacyjna :))
      • rena650 Re: Rainbow Tours 31.07.13, 20:04
        Bylam z RT na 4 objazdówkach, ta ostatnia "Bałkańskie skarby" to niestety porażka - 4 noclegi w fatalnym hotelu w Czarnogórze. Pozostałe 3 inne objazdówki - całkiem dobre. Rainbow biuro w sumie dobre, ale niestety, czasem imcoś nie wyjdzie....
        Ci było nie tak? Opisuję w temacie Bałkańskie skarby z Rainbow Tours (także w Turystyce zorganizowanej)
    • alibaba1 RT to dobre biuro 29.06.04, 16:40
      nie jeżdziłem z nimi po europie... ale wróciłem niedawno z egiptu i jestem
      zachwycony...
      polacy z innych biur mieli zmiany hoteli z lepszych na gorsze itd, a w Rainbow
      tours kupiłem hotel aladin i dostałem Aldin, miało być all inclusive i było...
      dodatkow dla mnie i mojej rodziny (3 osoby) przygotowali szybko wycieczkę
      lotnicza do Kairu na 2 dni...

pozdrawiam,
    • Gość: Marek Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 16:05
      Byłem na 2 wycieczkach z tym biurem -polecam to biuro. Mają wspaniałych pilotów. Na jedzenie ani na hotele nie narzekałem. Zawsze w czasie zwiedzania jakiegoś miasta jest czas na robienie zdjęć, zakupy, wypoczynek.
    • Gość: madrek Re: Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 17:49
      Byłam z nimi na 16 objazdówkach i naprawdę szczerze polecam. Pisałam o swoich wrażeniach na forach wiec szukając po autorze spokojnie znajdziesz. Jedynie do Maroka pojechałam z Itaka i tez było ok. ale wybrałam Itakę bo mieli jako jedyni zwiedzanie w środku meczetu Hasana II w Casablance a RT ma tylko z zewnątrz. Inne z RT fantastyczne...np. dookoła Hiszpanii, Portugalia, Francja, Grecja, Turcja, Chorwacja x 2 bo różne programy, Egipt, Izrael, Jordania, Włochy x 2, Londyn, Dania, Szwecja, Norwegia, Austria, Szwajcaria, Holandia, Luksemburg naprawdę wszystko było bez zastrzeżeń. Samemu jadąc NIGDY bym nie zobaczyła tak dużo i w takich cenach, nie wierz, ze sama możesz taniej...byłam w grudniu w Madrycie sama i zapłaciłam za 5 dni więcej niż 10 dniowa objazdówka po Hiszpanii.
      • Gość: edi Re: Rainbow Tours znowu !!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.13, 18:42
        przeginasz chłopie....i ma ci ktoś uwierzyć.? niepotrzebnie zmieniasz nicka......żałosne :(
        • Gość: wioślarka Re: Rainbow Tours znowu !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.13, 19:22
          a na dodatek jaki bystry!!! odpowiedź tworzył 9 lat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka