Dodaj do ulubionych

BP Sun&Fun to oszusci!

12.10.10, 20:50
BP Sun&Fun z bezczelną premedytacją oszukuje turystów!
Pojechaliśmy na wakacje do Egiptu, będąc jeszcze w PL biuro wiedziało, że nie będzie dla nas miejsc w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, a my dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu o 23.00, byliśmy zmęczeni po podróży, a oni specjalnie okłamali nas, że tylko na 1 noc zostaniemy w hotelu o znacznie gorszym standardzie, niż w hotelu, w którym wykupiliśmy miejsca, ostatecznie zostaliśmy zmuszeni do pozostania w tym hotelu cały pobyt!
na spotkanie z Rezydentem, arogancki Rezydent imieniem Kuba, spóźnił się, nie potrafił nawet przeprosić nas za zaistniałą sytuację! w takiej sytuacji jak my, było 30 osób, nikt z nas nie chciał zostać ani chwili dłużej w tym śmierdzącym, brudnym, hotelu, w którym nawet wody w kranie brakowało!!! Żądaliśmy natychmiastowego powrotu do PL, nie było szans, zostaliśmy w tym hotelu uwięzieni jak we WIĘZIENIU!!!
BP Sun&Fun jest NAJGORSZYM BIUREM JAKIE POZNAŁAM!!!
Odradzam kupna wycieczek za pośrednictwem tego biura i obiecuje tutaj Wszystkim forumowiczom, że napiszę do Rzecznika Praw Konsumenta, by zajął się tymi OSZUSTAMI!!!

jeśli są osoby, które chcą się dołączyć do tego, aby oszuści Sun&Fun przestali istnieć na rynku, proszę pisać: emso@post.com
Obserwuj wątek
    • Gość: mob-os Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:05
      Mysle że dobrze by było podać konkrety tj.jaki hotel wykupiliście i na jaki wam zmieniono.Dlaczego 30 osób nie zlozylo reklamacji wpierw u rezydenta na miejscu a dopiero pożniej w Polsce .30 osób ma ogromne szanse na realizację reklamacji.W warunkach uczestnictwa w imprezach turystycznych jest wyjaśnione jaki obowiązuje tryb składania reklamacji.Od razu zaznaczam że nie reprezentuję żadnego biura turystycznego.
      • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 12.10.10, 22:25
        reklamację mamy podpisaną przez rezydenta, teraz będziemy pisać do biura w Warszawie, a jeśli nawet będzie trzeba, to pojdziemy do Sądu. nie chcemy tego tak zostawić, potraktowali nas bezczelnie i my teraz się odwdzięczymy, odpłacimy pięknym za nadobne.
        • Gość: ania Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.leon.com.pl 12.10.10, 23:26
          Napisz o jakie hotele chodzilo.Czy ilosc gwiazdek sie zgadzala?Napisz cos wiecej.
          • Gość: Ciekawski Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 11:17
            Napisz w końcu coś o tych zamianach bo pomału zastanawiam sie kto tu jest oszustem.Na tym forum można znaleść wątki na podobne tematy ale w większości są poparte jakimiś dowodami.
            • kris7109 Re: BP Sun&Fun to oszusci! 13.10.10, 16:59
              Właśnie podaj konkrety,my byliśmy z SUN&FUN dwa lata temu w Egipcie w Trpicana Grand Azur i wszystko było OK, ale pewnie to BP niestety jest jak każde czyli ani dobre ani złe.Chociaż z drugiej strony nie rozumię osób które min. na tym forum uznaja to za normę .Ja nie ,jak płacę to wymagam i nie chcę totolotka z hotelami,samolotami czy innych poważnych niespodzianek.
              • Gość: Wojtek Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.chello.pl 13.10.10, 17:30
                Mi Scan Holiday zamienił hotele nz Serenti na Ikiz ale do sądu ich nie podałem bo byliśmy pozytywnie nastawieni i nie szukaliśmy dziury w całym.Zmiany hoteli trafiają się we wszystkich BP nawet Tui i Neck nie raz zamieniało hotele z różnych powodów.Napiszcie w reklamacji że morze było za słone i na kolicji nie było schabowych.
                • Gość: bebe64 Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.10, 18:12
                  nam tez zmienili hotel w tym biurze i ponoc tez o zmianie bylo wiadomo juz w polsce, mielismy byc w tropicana club azure a przeniezli nas do 5 gwiazdkowego nowiutkiego hotelu rewelacja i wiele osob bylo w podobnej sytuacji, wydaje mi sie ze zmeczenie zmeczeniem ale w takiej sytuacji trzeba byc czujnym i nie potrzebnie zgodziliscie sie na zakwaterowanie, nam dano do podpisania jakies papiery i dopoki nie pkazano hotelu i konkretnego pokoju nie wiedzieli co zrobimy wiec obu stronom zalezalo zeby wszystko bylo w porzadku i bylo, a z tego co slysze dookola to naprawde czesto sie to zdaza, i naprawde duzo zalezy od asertywnosci poszczegolnych osob jak kto zostanie potraktowany i niesty znajomosc jezyka tez nie jest bez znaczenia, ale jesli juz tak zmarnowali wam pobyt to jak najbardziej reklamujcie to bo zgodnie z umowa biuro podrozy moze zmienic hotel na inny w tym samym lub wyzszym standardzie, i nie tyczy sie to tylko gwiazdek ale takze oddalenia od centrum lotniska plazy itp wiec walczcie w koncu wakacje sa raz do roku
    • Gość: madzi Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: 178.73.49.* 13.10.10, 19:53
      W jaki sposób mam się ustosunkować do twojej wypowiedzi skoro nie znam żadnych faktów .ńapisz jaki miał być hotel a do jakiego was zakwaterowali.
      • Gość: bill Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 21:07
        jak 30 osob to mozna pozew zbiorowy zlozyc w sadzie. tylko jak juz pisali forumowicze wczesniej. jakies konkrety - bo rzucac slowa na wiatr to moga wszyscy
    • magdola1 Nie zgadzam się 13.10.10, 21:47
      Wróciłam 12.10 z Sharmu. Wyjazd byl organizowany przez Sun & Fun, byliśmy w hotelu, który sami wybraliśmy (Sunrise Island View Resort)- nic nam nie zamieniono jeśli chodzi o hotel. Jedyne co uległo zmianie to godziny wylotu, ale o to nie mozna mieć pretensji biorąc pod uwagę upadek Orbisu. Wypadło wielu turystów, a samoloty nie mogą latać nie do końca zapełnione. Kontakt z rezydentką był bardzo dobry, wszystko to co chcieliśmy wiedzieć wytłumaczyła, wycieczki wykupione i to co chcieliśmy było. Z moich obserwacji tańsze niż z Neckermanna.
      Bardzo serdecznie pozdrawiamy p. Agnieszkę Kusiewicz i chłopaków z biura Abaudi (nie jestem pewna czy tak sie pisze).
      Trudno ustosunkować sie do Twojej wypowiedzi - za mało danych.
    • Gość: Ola Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 20:36
      Zeby sie ustosunkowac do Twojej wypowiedzi, trzeba poznac szczegoly. Dlaczego nie piszesz co to za hotele, jakie standardy, czy podobnej klasy itd.

Ja z rodzina spedzilam wspaniale wakacje z Sun&Fun w termini 25.09-2.10. Bylismy w Hurghadzie, w hotelu Titanic Beach. Mielismy kontakt z rezydentem - Kuba. To bardzo sympatyczny i chetny do pomocy chlopak.

Moze Wy po prostu nalezycie do ludzi, ktorym wszystko przeszkadza ? Standard egipski rozni sie znacznie od europejskiego - warto wziac to pod uwage wyjezdzajac w te rejony.
      • Gość: Wojtek Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.chello.pl 14.10.10, 21:10
        Standard eg
        > ipski rozni sie znacznie od europejskiego - warto wziac to pod uwage wyjezdzaja
        > c w te rejony

Powiem tak po wakacjach na Fuercie(Kanary) zatęskniłem za Egipskimi hotelami są bez porównania lepsze i jedzenie również bez porównania większy wybór ze smakiem bywa różnie ,to samo tyczy się Grecji .Uważam że Egipt ma naprawdę świetną baze hoteli ,a szczególnie nowe 4-5 ***** biją na głowe konkurencje z basenu morza Śródziemnego.
        Jeśli chodzi o artykuł to prowokacja bez jakich kolwiek dowodów .
        • marcysia51 Re: BP Sun&Fun to oszusci! 14.10.10, 21:23
          Piszcie gdzie sie da,ja miałam podobną sytuację dwa lata temu ale z innym biurem i na Majorce.Po roku przepychanek dostalismy odszkodowanie plus jakies tam drobne upusty na kolejne wyjazdy.
    • Gość: Lola Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: 94.254.148.* 14.10.10, 23:11
      Masz całkowitą rację że to oszuści. Nie liczcie na jakiekolwiek wygrane sprawy,odwołania itd Czekają do rozprawy sądowej na którą mało kto się decyduje... Ja pojechałam na wycieczkę Tunezja w pigułce, miałam w cenie 3 wycieczki a zorganizowano tylko 2. Do wszystkiego dopłaty o których nie było mowy przedtem. Na skargę odpisują szablonowo że aż śmiac się chce... Porażka
      • kris7109 Re: BP Sun&Fun to oszusci! 15.10.10, 10:50
        No tak ,od BP podróży powinno sie wymagać bardzo dużo ,ale one nie podnosza swoich usług min. przez takie osoby którym ,,nic nie przeszkadza'' .Co z tego że zmieniono hotele,-godzine odlotu-wylotu ,że nie zrealizowano programu wycieczki,że standard hotelu był inny niż w folderze ,przecież grunt to... dobry humor i wyluzowanie.Ludzie mało oczekujecie mało dostajecie-prosta zasada.Ja sie z tym nie zgadzam i zawsze będę gonił BP za te ich ,,małe kłamstewka''.
      • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 19.10.10, 14:20
        nie było mnie tutaj ostatnio, wiec nie pisałam.
        już pismo do Warszawy wysłane, zobaczymy co odpiszą...
        W umowie mieliśmy mieć hotel Empire 3* w centrum Downtown w Hurghada, gdzie to jest kompleks 3 hoteli, i z opcja all można było korzystać z każdego z hotelu. W zamian dostaliśmy rzekomo też 3* hotel Nefertity - hotel WIDMO, na totalnym zadupiu, gdzie w opcji all za przekąski między posiłkami musieliśmy dodatkowo płacić.
        Najgorsze w tym wszystkim, że oni doskonale wiedzieli, że nie będzie dla nas miejsc w Empire, kiedy my jeszcze byliśmy w PL, dlaczego nas nie poinformowali? a skąd wiem? Turyści, dla których już nie było miejsc w Empire byli już przywiezieni do Nefertiti ok godziny 10.00, bo mieli wcześniej lot. My w tym czasie byliśmy jeszcze w Polsce, wylot mieliśmy dopiero około 16.00 mogli zadzwonić, poinformować nas o zaistniałej sytuacji, czego nie uczynili, powiedział nam o tym Egipcjanin dopiero w autobusie w Egipcie.
        Ja sama pracuje z Turystami, wiem na czym to wszystko polega, ale nigdy mi się nie zdarzyło, żeby zrobić coś tak bezczelnego. dlaczego sprzedali wycieczkę do hotelu, w którym nie było miejsc? jeśli już taki problem się znalazł, to dlaczego nas o tym nie poinformowali, od razu? i dlaczego impertynencki rezydent nawet nas wszystkich nie przeprosił za zaistniałą sytuację?
        uwierzcie, biuro potraktowało nas lekceważąco, dla nich najważniejsza jest w tym wszystkim kasa, nie chcemy tak tego zostawić, bo jeśli z nami im się uda, to będą tacy jak my następni. z biurem podpisuje się umowę cywilno-prawną, jeśli biuro nie wywiąże się z warunków umowy, powinno ponieść konsekwencje swego czynu.
        • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 19.10.10, 14:48
          aaa i jeszcze jedno, piszcie co chcecie, ja nie wierzę w żadną pozytywną opinię o tym biurze!
          w autobusie powrotnym na lotnisko jechał cały autobus z BP Sun&Fun 95% ludzi było NIEZADOWOLONYCH z jego usług.
          nikogo tutaj nie będę przekonywała o mojej racji, każdy ma swój rozum. Chcę tylko żeby wszyscy się dowiedzieli o sytuacji, jaka spotkała mnie i nie tylko, było nas 30 osób.
          Nie należę do osób wymagających, ale nie NIENAWIDZĘ, jeśli ktoś NIE DOPEŁNIA WARUNKÓW UMOWY!!!
          • Gość: rk Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.077.c92.petrotel.pl 19.10.10, 17:40
            ja dołączyłbym do tej listy również EXIM TOURS - miałem z tym biurem też niezłe przejścia, nic nie robią sobie z ludzi, można powiedzieć, że większość biur jest to jedno wielkie bagno, gdzie klienta mają totalnie w czterech literach, dlatego po ostatnich negatywnych doświadczenia organizuję sobie sam wypoczynek, co wychodzi znacznie taniej i bez większych niespodzianek, a na tym forum to w większości i tak pracownicy biur
            • Gość: andrzej Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 19:08
              nie polecam tego biura, totalnie brak organizacji. od kiedy dostana pieniądze na konto, tak współpraca z nimi się kończy. Ja rozumiem wpadki biur podróży, ale niech oni za te wpadki ponoszą konsekwencje, a niestety biuro sun&fun sprzedaje wycieczki do droższego hotelu, a kwateruje ludzi w hotelu znacznie tańszym!!!
    • Gość: emila Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 19:15
      najgorszy jest fakt, że takie wpadki w biurze sun&fun zdarzaja sie - z tego co ja wiem- to od 2005 roku, pytanie moje, dlaczego to biuro nienauczylo sie jeszcze organizowania prawidlowych wycieczek? MASAKRA to biuro powinno juz dawno NIE ISTNIEC NA RYNKU!!!
    • Gość: madzi Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: 178.73.49.* 19.10.10, 20:35
      Do hotelu EMPIRE 3* można mieć jakieś zarzuty ale to co zobaczyłem na stronach holidayCheck przechodzi wszelkie granice.. www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Nefertity+Beach-ch_hb-hid_169580.html Najbardziej podobały mi się zdjęcia łazienki (horror).Zastanawiam się jak można przeżyć tam 2 tygodnie.Idealne miejsce na organizowanie obozów przetrwania.Całkowicie cię popieram walcz z tymi oszustami do końca !!!!!!
    • Gość: madzi Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: 178.73.49.* 19.10.10, 20:40
      aaaaa ten obrazek wszystkowyjaśnia . www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Nefertity+Beach-ch_ub-hid_169580.html?action=detail&mediaId=115614128
    • Gość: turysta oszuści, oszuści, oszuści, oszuści, oszuści! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.10, 11:43
      NIE DOTRZYMUJĄ WARUNKÓW UMOWY, jak z tym biurem to tylko kupujcie hotel TRAF, znacznie taniej a i tak nie wiadomo w jakim hotelu zostaniesz zakwaterowany!
    • Gość: oliko Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 15:54
      Ale chyba widziałaś co podpisujesz? Przecież w umowie jest że biuro może zmienić hotel. Zmienili Wam na ten sam standard 3* na 3* więc o co chodzi?

Co by to zmieniło gdybyście dowiedzieli o zmianie na lotnisku? nie polecielibyście, no to trudno, wasza strata, bo kasy i tak by Wam nikt nie oddał.

• malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 20.10.10, 18:07
        tu już nawet nie chodzi o kase, tutaj najważniejszy jest fakt, jak nas potraktowali.
        jestem klientem -turystą, na takie wakacje niestety mogę sobie pozwolić tylko raz w roku i chcę na nich czuć się bezpiecznie i pod dobrą opieką. Podstawowe moje potrzeby zostały tutaj zachwiane! a co najważniejsze byliśmy wówczas w tym hotelu "Empire" i to jest mimo wszystko niebo a ziemia w porównaniu do hotelu "Nefertiti"
        Będziemy dążyć do zadość uczynienia, za tą całą sytuację.
    • nchyb Re: BP Sun&Fun to oszusci! 20.10.10, 18:54
      zarówno z pochwałami, jak i negatywami na temat biur podróży na forum można zetknąć się co chwila. Jedne osoby chwalą, inne ganią. I pewnie tak właśnie jest, zazwcyzaj ok, w każdym biurze i czasem jakaś wpadka, także w każdym biurze. Ktoś tu narzekał na Exim, byłam z nimi wiele razy, ani razu nie miałam powodów do narzekań. Latałam i z nieistniejącymi już ElGreco i z Alladynem, też były to bardzo udane wyjazdy, mimo że złych opinii czytałam mnóstwo.

Kwestia szczęścia na co się trafi, nie zetknęłam się jeszcze z żadnym biurem, na które by ktoś nie narzekał, podobnie jak z hotelami, zawsze ktoś jest zadowolony, a ktoś nie...
      • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 20.10.10, 19:30
        to masz szczęście.
        Z tego co teraz się dowiaduję, to biuro Sun&Fun nadzwyczaj często ma takie wpadki! poznaję coraz więcej ludzi, z podobnym traktowaniem przez biuro, rezydentów Sun&Fun.
        • nchyb Re: BP Sun&Fun to oszusci! 21.10.10, 10:33
          Nie, to raczej Ty miałaś pecha niestetyy. Wielu moich znajomych często korzystało z usług S&F, ja tylko raz, nikt nie narzekał.

A jak to napisała niżej Kasika, to fakt, najczęściej te zmiany trafiają się przy tańszych, właśnie 3gwiazdkowych hotelach, chociaż nie jest to regułą.

Ja tam życzę Ci powodzenia w załatwieniu reklamacji, ale biura nie przekreślam, bo naprawdę, ja z nimi nie mam złych doświadczeń.
          Pozdrawiam
      • Gość: kasika Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 21:21
        Dokładnie, każde biuro ma jakieś wpadki. Ja parę razy byłam z Triadą która ma bardzo dużo negatywnych opinii, a jakoś ja się na nich nie zawiodłam. Tydzień temu wróciłam z Egiptu i byłam z sun&fun i wszystko było ok. Trafiliśmy do hotelu który mieliśmy wykupiony, godziny lotów jak najbardziej ok, więc ja nie mogę o tym biurze nic złego powiedzieć. Ale z tego co czytałam to zmiana hotelu dotyczy przeważnie tych najtańszych 3*.
    • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 21.10.10, 10:44
      w takim razie współczuję im, że to właśnie na mnie trafiła ta wpadka.
      Za każdą wpadkę trzeba zapłacić. i życzę Wam, żebyście zawsze mieli wakacje, takie, jakie będą w ustaleniach początkowych.
    • Gość: artemizja1 Re: BP Sun&Fun to oszusci! IP: 193.108.194.* 26.10.10, 10:03
      zgadzam się, że to oszuści - cały wątek na forum Egipt "czy kotoś wie coś o hotelu Amwaj" to potwierdza. Nam zmieniono nowy 5* hotel na inny, rzekomo również 5* (stary, z zapleśniałym basenem i karaluchami w pokoju). W odpowiedzi na reklamację (składało ją kilkudziesięciu innych turystów oszukanych w ten sam sposób) dostaliśmy standardowe pismo (jednakowe dla wszytskich), które zupełnie nie odnosiło się do konkretów podanych w naszej reklamacji. Pisze teraz odwołanie od ich odpowiedzi na reklamację, jeżeli po raz kolejny mnie zignorują -zdecyduję się na sprawę w sądzie.
      • malynia Re: BP Sun&Fun to oszusci! 27.10.10, 12:59
        Walczcie, my też będziemy walczyć, ile się słyszy, że to biuro oszukuje!
    • krakowart Re: BP Sun&Fun to oszusci! 08.05.19, 12:37
      Joachim Sklorz ! Zna ktoś ? Kto to jest ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka