Dodaj do ulubionych

Star Wars z Alfa star

07.02.11, 20:52
No to dzięki, Xagono, za pomysł. Wczoraj widziałam nawet Bułgarię po 299, ale dziś bylo już przy niej "stop". Udalo mi się jednak znaleźć tydzień bez wyżywienia i z wlasnym dojazdem za 390 zł.
Przygoda z Alfą zakończy się więc tylko niewielką stratą finansową.
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:00
      Tonący brzytwy się chwyta (to o AS, nie o Tobie).

biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/481803,egipski_kryzys_turystyczny.html
      Zwróć uwagę w tym artykule na jakże bagatelizowany przez to biuro drobiazg:

"Strata Alfa Star, która na koniec 2010 r. wyniosła 100 tys. zł, mogłaby się znacząco zwiększyć. Firma na szczęście ma rezerwy, więc bankructwa się nie obawia..."

To chyba jedyne biuro, które dzięki stratom twierdzi, że będzie lepiej.
      • prynsztarn Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:14
        Znowu, napisze delikatnie, piszesz o czym nie masz pojęcia.
        www.alfastar.com.pl/download/dobrafirma2009_artykul.pdfW
        2006 roku przychody Alfa Star przekroczyły 129 mln zł, a zysk 5,4
        mln zł. Rok później wielkość sprzedaży sięgnęła już 202 mln zł, a
        zysk podwoił się, wzrastając do ponad 10,5 mln zł. Wysoka
        dynamika utrzymała się także w roku ubiegłym: mimo początków
        kryzysu gospodarczego przychody przekroczyły 330 mln zł,
        natomiast zysk netto wyniósł ponad 12,8 mln złotych.

Czym że jest strata 100 tysięcy złotych? Żeby się wypowiadać trzeba mieć elementarne pojęcie.
        Kolejna sprawa. Wielokrotnie byłeś w HRG i nie widziałeś wozów opancerzonych? Ani zamkniętych bram hoteli? Pewnie stanowisk kontrolnych z karabinami maszynowymi też nie? Zasieków przy lotnisku? Dziwne. Był czas że bramki z wykrywaczami metali sprawdzały na wejściu do hoteli nawet turystów. Ale pewnie ja byłem w innej Hurghadzie. Pewnie ten stały posterunek przy El Joker mi się przyśnił.

• wojtek37k Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:21
          Posterunki były odkąd pamiętam , wojsko z bronią , umocnienia betonowe , zasieki , czasem transporter opancerzony ..... czołgów nigdy
          Posterunek przy El Joker to jeden z moich ulubionych tematów , do obserwacji z górnego tarasu restauracji
          • prynsztarn Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:28
            Toć ja kolego nurku o czołgach nie wspominam. ;-)
            Osobiście El Joker to dla mnie ulubiona knajpa, o klase lepsza jak choćby pobliska El Mina, bo o "Rybnym domku" na przeciw hotelu Regina nie ma co wspominac.
        • n.wataha Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:29
          prynsztarn napisał:
          ...

Czy mi się wydawało, czy to sz. Pan wspominał coś o "trollowaniu"? Jak to się ma do Pańskiej wypowiedzi, że zostałem dodany do osób ignorowanych i nie Widzi Pan moich postów?

Ja nie zamierzam bawić się w księgowego, jedynie przytoczyłem artykuł, w którym czarno na białym podane jest, ze AS miało stratę za zaszły rok (nie ważne czy 10 PLN, czy 100 mln PLN, ważne, że strata to nie zysk i jeśli pisze się dalej w tym artykule, że biura, które Egipt mają za główny kierunek odczują na obecnych zdarzeniach największą stratę.

Teraz rozumiem czemu tak Panu zależy na tym by Polacy jeździli obecnie do Egiptu. Nie o Egipt Panu chodziło, a raczej o AlfaStar. Cóż, wyszło szydło z worka. Trzeba było mnie jednak dodać do niewidocznych, jak to się Pan zarzekał.
          • prynsztarn Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:36
            Mylą Ci się nicki pod jakimi piszesz.

Z Alfa star mam tyle wspólnego co Egipt z Grenlandią, a w/w firmie życzę żeby ich szlag jasny trafił. Gardzę tylko kłamstwem i naciąganiem faktów. Tylko tyle i aż tyle.

Pozdrawiam, winszuję spokoju ducha i jasnej głowy. Szczerze.

NIe wiem dlaczego szukasz we mnie wroga.
            • wojtek37k Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:47
              czołgi wpadły przy okazji w moją wypowiedź ;-)
              • prynsztarn Re: Star Wars z Alfa star 07.02.11, 21:51
                wojtek37k napisał:

> czołgi wpadły przy okazji w moją wypowiedź ;-)

Lepiej się przebadaj! To może być efekt choroby "xenonowej"!!!
                MSPANC
                • wojtek37k Re: Star Wars z Alfa star 08.02.11, 09:14
                  "Xenonowe" to bywają żarówki , ale miło mądrego poczytać
                  :-))
        • angelfree Drogi Prynsztarnie 08.02.11, 07:30
          Przy tej skali operacji zysk czy starata rzędu 100 000 zl świadczy, ze firma wyszla w zeszlym roku na zero. Jak to sie ma do wysokiej dynamiki i zysków netto rzędu 12,8 mln zł?
          Można powiedzieć, że AS zanotowala w zeszlym rokuwzrost ujemny. ; )
          Nie może być w dobrej kondycji, skoro utrata kierunku Tunezji tak mocno ją dotknęla.
          W tym roku straci Egipt i to ją prawdopodobnie dobije.
          Zwlaszcza, że zrobila sobie przy okazji ogromną antyreklamę usilując na silę zatrzymać przy sobie klientów. Pokazala tym samym swoją slabość. Mocne firmy zachowaly się inaczej.
          Wątpię, żeby AS miala takie rezerwy, żeby to przetrwać, ale zobaczymy. Przy tak marnych wynikach finansowych za zeszly rok i kiepskich perspektywach na ten banki będą bardzo udzielać finansowania.
          Pozyjemy, zobaczymy.
          • prynsztarn Wielce Szanowna Angelfree 08.02.11, 08:17
            Jasna sprawa że przyhamowali lub, co równie możliwe uciekając z zysku(czytaj: podatku) zeszli w starty. Zwróć uwagę że podobny dynamiczny wzrost miała tak wykpiwana przez niektórych Triada.
            Jak wspomniałem, życze Alfie Star jak najgorzej i w żadnym razie nie zależy mi na ich dobrej opinii, jeśli tak można wyczytać z mojej wypowiedzi to bardzo mi przykro, nie było to zamierzone.

Faktem jest że ubiegły rok był specyficzny ze względu na wiadomy wulkan(nazwy nie podejmę się wymówić) plus tegoroczne problemy z Tunezją i Egiptem i biura zorientowane na te destynacje mogą być w czarnej d...ziurze.

Pozdrawiam porannie - pogodnie.
            • angelfree Drogi Prynsztarnie 08.02.11, 22:03
              Skąd wziąleś dane o wynikach AS? Link nie działa. ; )
              • xagona Re: Drogi Prynsztarnie 08.02.11, 23:30
                A resztę kasy Ci oddali? I na ten moment masz tylko 399/os za tą Bułgarię?
                • Gość: Alina Angelfree... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 09:29
                  Napisz proszę czy masz zwrot pieniędzy i czy zamiana przebiegała bezproblemowo... Była dokonana przez agenta czy bezpośredni w AS?

Pozdrawiam
                  • angelfree Re: Angelfree... 09.02.11, 19:27
                    Zamiana zostala dokonana przez agenta, więc mam nadzieję, że pieniądze wplyną na jego konto bezproblemowo.
                    Najpierw Alfa zażądała opłaty manipulacyjnej, chociaż twierdzą, że nadal zamieniają wycieczki bezkosztowo - i tu zostałam wybroniona przez agentkę. Natomiast AS nie pozwolila mi zamienić Egiptu na wybraną najtanszą wycieczkę. Wycieczka musiala być z transportem lotniczym.Zaminilam więc na najtańszą wrześniową Bułgarię.
                    Napiszę, że operacja zakończyła się sukcesem, jak zobaczę pieniądze na koncie, bo wiem skądinąd, ze robią różne sztuczki.
                  • Gość: gość Obstawiamy kiedy AS odwoła loty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 19:32
                    ;)
                    jutro czy w piątek, czy...

Właśnie potwierdzili nam rezerwację na tanią Bułgarię, a była walka...
                    • angelfree Re: Obstawiamy kiedy AS odwoła loty... 09.02.11, 19:52
                      Co Ty. Oni będą latać, nawet jak Egipt zamknie przestrzen powietrzną.
                      • Gość: Anq28 Re: Obstawiamy kiedy AS odwoła loty... IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.11, 04:35
                        Tania Bułgaria nagle ma STOP na wyszukiwarce...czyżby się wyprzedała czy specjalnie zablokowali......(?)

Napiszcie potem ile naliczyli kary za rezygnację z tej Bułgarii (Jak z 1000zł będzie na tyle czasu przed wylotem więcej jak 200zł to będzie chamstwo). No chyba, że jednak pojedziecie:D
                        • Gość: gość Re: Obstawiamy kiedy AS odwoła loty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 08:36
                          My mamy wykupione na sierpień 2 połowę, z tego co widzę to tylko ost termin na 23 września jest stop.
                          Na dzień dzisiejszy nie podjęliśmy decyzji o rezygnacji...

Ale jak cos to napiszę ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka