pilot9999 08.03.11, 00:05 Witam wszystkich serdecznie - czy ktoś z braci pilotów zna restaurację w Paryżu, gdzie grupa może zjeśc tanio kolację lub obiad. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk4 Re: Restauracja w Paryżu 08.03.11, 15:14 Już chciałam na ciebei nakrzyczeć, że wystarczy przeszukać forum, ale sama je najpierw przeszukałam i faktycznie nic nie znalazłam. W Paryżu najlepiej żywić się w sieci Flunch. Jedna jest przy centrum Pompidou, druga jest w budynku Castoramy prawie na placu Clichy. Za 10 euro bar sałatkowy, drugie danie, deser, woda do picia. Sam danie główne było w zeszłym sezonie za 6,9. Troszkę taniej to Self Service jeden na samym placu Clichy, drugi na Rue Rivoli na wprost wejścia do ogrodów Tuilerie strona www.rivoli.fr, trzeci do którego ciągnę wszystkich w ciemno koło Łuku Triumfalnego www.monte-carlo.fr. Nie znam cen na ten sezon, ale zwykle było drożej o jakieś 2 euro. Trzeba robić rezerwacje. No i oczywiście koło katedry Notre Dame wzdłuż Rue de la Harpe i Rue Xavier Privas masz jakiś milion restauracji z cenami za obiad ok 14-16 eur. Jak masz jeszcze jakieś pytania to proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_pl Re: Restauracja w Paryżu 08.03.11, 16:45 w poblizu placu Republiki na boulevard St Martin jest restauracja Le huit prowadzona przez Polke, p. Asie. Tel: +33698715064 Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: Restauracja w Paryżu 08.03.11, 18:28 Sorry, ale czy prowadzi Polka, czy Chińczyk, czy Marokańczyk, to mi zwisa, byle była dobra micha za przyzwoitą cenę. Ta polskość jest przeszkodą. Jak ludzie jadą do Paryża, to nie oczekują schabowego z kapustą. Zawsze lepiej zaoferować lokalne smaki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-05 Re: Restauracja w Paryżu 08.03.11, 19:21 smerv napisał: > Sorry, ale czy prowadzi Polka, czy Chińczyk, czy Marokańczyk, to mi zwisa, byle > była dobra micha za przyzwoitą cenę. Ta polskość jest przeszkodą. Jak ludzie j > adą do Paryża, to nie oczekują schabowego z kapustą. Zawsze lepiej zaoferować l > okalne smaki. Podaję namiar na restaurację prowadzona przez Polkę -Dorotę, ale ona widocznie tez ma awersję do polskości, bo żadnego polskiego dania nie uświadczysz. Natomiast typowo francuskie tak. Nie jest to "Tour d' argent", ani " Divellec", ale ludzie mogą spróbować ślimaków, cassoullet, boeuf bourgignon etc...Poza tym, wieczorem przychodzą grajkowie, przy których można sie pobawić, pośpiewać. Aha, cene możesz oczywiście negocjować, nie sugeruj sie tym, co napisane na stronie internetowej. Kiedyś było fajnie, teraz głowy nie dam, bo dawno w tej knajpie n ie byłam. Będę pod koniec marca w Paryżu, sprawdzę, czy nadal warto polecać. www.bistrotlamontagne.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak7719 Re: Restauracja w Paryżu 08.03.11, 20:58 Bistro de la montagne również polecam, byłam tam w październiku , jedzenie dobre, ale dość drogo więc ewentualnie na wieczór francuski z grupą aby zintegrować bandę, a wino i wspomniani grajkowie sprawiają , że atmosfera fajna. Część obsługi jest polska. A do Fluncha, jeśli Ty płacisz za całą grupę, dobrze jest wcześniej wykupić sobie talony, ale to już sprawa biura. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_pl Re: Restauracja w Paryżu 09.03.11, 10:08 u pani Asi w "Le huit" tez mozna zjesc dania kuchni prawie calego swiata, niekoniecznie polskiej kuchni:) wystarczy sie umowic na to co sie chce:) z grupaa jedlismy nawet moule i wszyscy byli zadowoleni:) Odpowiedz Link Zgłoś
julitkac Re: Restauracja w Paryżu 09.03.11, 13:04 Jeżeli masz mały budżet na grupę to we flunchu posiłek z wodą można dostać już za 5,90. A całe menu express (czyli z piciem do wyboru) 6.50. Bony niepotrzebne - dzwonię godzinę przed dotarciem, żeby się przygotowali. Fajne jest to, że dzięki barowi sałatkowemu można najeść się do syta. Niestety tłok i często niezbyt miła obsługa dla grup - dlatego proszę dzielcie się z nami wszystkimi innymi adresami i kontaktami - bardzo się przydadzą! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: Restauracja w Paryżu 10.03.11, 14:48 U Doroty nadal OK, jednak tak jak wspomnieliscie, raczej nastawiłabym się na Wieczór francuski, gdyz ceny wcale nie sa niskie. W Monte Carlo 10,50 najtansze, za 12,90 przystawka+danie główne+deser. Jeśli grupa bardziej wymagająca, to polecam Bistro Romain, ceny od 15 euro, ale dobre jedzonko. Pozdrowionka, Ania Odpowiedz Link Zgłoś