Dodaj do ulubionych

Gwarancja niezmienności ceny

28.03.11, 09:33
Proszę o poradę doświadczonych.

Planujemy jeszcze w marcu wykupić wycieczkę na Minorkę (2+2). Czy warto wykupować gwarancje niezmienności ceny? Wychodzi ona 99 zł od osoby. CZy zawsze są dopłaty? Czy może się zdarzyć tak, ze nie będziemy musieli dopłacać? Pani w biurze nie była nam w stanie odpowiedzieć na te pytania.
W zeszłym roku nie mieliśmy takiego problemu bo rezerwowaliśmy wycieczkę juz w grudniu i tą gwarancje mieliśmy w cenie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Gwarancja niezmienności ceny IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 09:38
      każda dodatkowa oferta jest po to aby więcej ZAROBIĆ.
      tym razem nazwali to "gwarancją niezmienności ceny".

Wyobraź sobie jakie to byłoby komiczne: wykupując wczasy z biura podróży tak naprawdę nie wiesz ile w końcu zapłacisz :) idziesz do salonu po nowy samochód, zamawiasz go w cenie X a cena ostateczna to X + 30 % - bo tak zachciało się dealerowi- chyba, że kupując samochód wybrałeś opcję "gwarancji niezmienności ceny za 1000 zł ekstra" :)
      • Gość: kasia Re: Gwarancja niezmienności ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:42
        Z tego co obserwuję co roku większość biur na dopłaty paliwie.
        • Gość: olek Re: Gwarancja niezmienności ceny IP: *.mobile.project4.pl 28.03.11, 11:14
          straszne :( dlatego organizuje wczasy bez biura - mam pewna niezmiennosc ceny. Cale szczescie ryanair lata do coraz wiekszej ilosci wakacyjnych stolic z polskich lotnisk.
    • Gość: ewe Re: Gwarancja niezmienności ceny IP: *.net.stream.pl 28.03.11, 20:44
      A paliwo nie zdrożało czasami ? Lotnicze też.
      • Gość: Anq28 Re: Gwarancja niezmienności ceny IP: 31.63.226.* 29.03.11, 15:58
        Na 100% będą w tym roku dopłaty paliwowe, Itaka ogłosiła już, że wprowadza je od kwietnia. Dlatego kupuję tylko tam gdzie dają mi tą gwarancję w gratisie.
        • Gość: olek zmowa biur podróży i przewoźnika ? IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 18:13
          czy to przypadkiem nie jest tak że przewoźnik lotniczy zmawia się z biurem podróży: podnieśmy cenę aby więcej zarobić pod hasłem " dopłata paliwowa" ?

do cholery dlaczego Ryanair najdroższe bilety lotnicze z Polski ma za 400 zł w dwie strony a czarter sprzedaje bilet za ok 800 zł i nadal trzeba dopłacać ? !!

w dodatku charter ma niemal 100% pewność, że samolot będzie pełny, nie musi wydawać na reklamę ponieważ ma podpisane umowy z biurami podróży

wygląda mi to na ściemę z tymi dopłatami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka