Dodaj do ulubionych

Do klientów Sky-Club

IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.12, 11:45
Witam Wszystkich, mam pytanie do Klientów SKy-Club a w szczególności do tych, którzy wrócili niedawno z wyjazdu z tym BP. Jestem jedną z tych "szczęśliwców", którzy zakupili u nich wyjazd na Teneryfę z oferty First Minute ( Sky-Club), na czerwiec 2012 r. Niestety również przeczytałam w jakiej sytuacji jest Triada i znam jej powiazania ze Sky. Mimo, że organizatorem wszystkich wyjazdów, także tych z Triady, jest właśnie SC, zastanawiam się czy moje wakacje w ogóle dojdą do skutku. Proszę powiedźcie jak teraz wygladają wyjazdy ze Sky- Club?? Czy odczuwa sie że coś jest nie tak?? Przyznam się, że trochę się martwie całą sytuacją... Dzięki z góry za odp i życzę wesołych Świąt:)
Obserwuj wątek
    • Gość: jorg45 Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 21:55
      11.o4.2012 jadę na objazdówkę w "Dolinie Jordanu" wykupioną w grudniu 2011 w biurze Triady przyczym organizatorem jest Sky Club. Przestraszony informacjami na necie dzwoniłem wczoraj do nich na inf. i potwierdzili że wszystko przebiega zgodnie z umową. Jak będzie to mogę Ci opisać po powrocie. Radzę się nie stresować gdyż ja osobiście po tych wszystkich publikacjach nie sądzę aby Sky Club a najbliższym czasie mógł się przewrócić. Na ogół bywa to tak że najpierw jest nachalna reklama po tzw. okazyjnych cenach a po kilku tygodniach ogłoszona zostaje plajta. W tym przypadku uważam nawet że reklama Sky Clubu jest bardzo umiarkowana i być może wynika to poprostu z reorganizacji biura.
      • marta.2808 Re: Do klientów Sky-Club 10.04.12, 10:58
        Dziękuję za odp, bardzo bym Cię prosiła o opis jak sie BP zachowuje:) mam nadzieje, ze wszystko będzie ok i na Twoich i na moich wakacjach. Pozdr M
        • kkk Re: Do klientów Sky-Club 12.04.12, 11:25
          mysle ze nie masz co się martwić - może Sky jest jakaś spółką -córką Triady ale to zupełnie inne biuro, osobne finansowanie itd. to że Triada ma (?) jakies problemy nie ma żadnego znaczenia dla SKY ;) zauważ że nawet hotele mają inne... spokojnie ;)
          Byłam kilka razy ze Sky, ostatnio w październiku 2011r na objazdówce, wsyztsko było OK, chociaz już wtedy coś sie mówilo o upadku Triady...
          • baz12 Re: Do klientów Sky-Club 12.04.12, 16:04
            co ty gadasz za głupoty ! może w zeszłym roku to były 2 osobne biura, ale od września 2011 Sky przejął Traidę i jest to teraz JEDNO biuro pod marką Sky Club.
            • kkk Re: Do klientów Sky-Club 13.04.12, 09:28
              a c mnie Triada jaks obchodzi? jesy, ne ma jej... pytali o Sky! a to osobne biuro
              • Gość: Sid1 Re: Do klientów Sky-Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 11:37
                Biuro podróży Triada, gigant polskiej turystyki sprzed kilku lat, ostatecznie upadło. Sąd gospodarczy w Warszawie wyznaczył syndyka i wezwał wierzycieli do zgłaszania roszczeń

Ogłoszony w „Monitorze Sądowym i Gospodarczym" z komunikat dotyczy formalnie BBPT SA, bo taka była ostatnia nazwa spółki Triada.

„Postanowieniem z dnia 4 kwietnia 2012 r. Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych, w sprawie o sygn. akt X GU 76/12 ogłosił upadłość BBPT Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie, ul. Złota 61 lok. 100 (dawniej Triada S.A.), obejmującą likwidację majątku.

Sąd uznał postępowanie upadłościowe BBPT S.A. za główne postępowanie upadłościowe w rozumieniu art. 3 ust. 1 Rozporządzenia Rady (WE) w sprawie postępowania upadłościowego Nr 1346/2000 z dnia 29 maja 2000 r.

Sąd wyznaczył Sędziego komisarza w osobie SSR Moniki Mysiakowskiej-Choiny oraz syndyka masy upadłości w osobie Joanny Opalińskiej.

Wzywa się wierzycieli upadłego do zgłoszenia wierzytelności w wyznaczonym terminie trzech miesięcy od dnia ukazania się obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w «Monitorze Sądowym i Gospodarczym».

Wzywa się osoby, którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomości należącej do upadłego, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia w wyznaczonym terminie miesiąca, od dnia ukazania się obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w «Monitorze Sądowym i Gospodarczym», pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym".

W ostatnich tygodniach z BBPT odszedł prezes Krzysztof Wójcik, który na stanowisku prezesa Triady zmienił Piotra Zawistowskiego, współtwórcę Triady, i który przeprowadził zmianę nazwy spółki na BBPT SA. Wójcik jest związany z głównym inwestorem w Sky Clubie Domem Maklerskim IDM.

W ostatnich czasach pracownicy na formach narzekali też, że nie dostają pensji. Nie wiadomo, ilu będzie wierzycieli. Nie wiadomo też jaki spółka ma majątek. Wiele jej dawnych biur sprzedaży przejęła spółka Hello Holidays, powiązana z dawnym współtwórcą Triady i jej prezesem Piotrem Zawistowskim (jego żona Ewa Zawistowska zasiada w radzie nadzorczej Hello Holidays).

Jednym ze składników majątku jest zapewne marka Triady, ten znak towarowy dzierżawi teraz Sky Club, który przejął we wrześniu 2011 r. organizowanie wyjazdów Triady. Według naszych nieoficjalnych informacji Sky Club płaci za dzierżawę 30 tysięcy złotych kwartalnie. Prezes Sky Club Agnieszka Dral pytana o to przez Turystykę.rp.pl, ani nie potwierdziła tej sumy, ani jej nie zakwestionowała.

www.rp.pl/artykul/705167,860069-Biuro-podrozy-Triada-zbankrutowalo.html
                Skoro rozkradli świadomie, uciekli od długów przez takie słupy jak Sky Club, lub Hello Holidays itp. i Uważasz że to jest OK to nie mam pytań..., może Ciebie też ktoś tak kiedyś załatwi... pomyśl
                • Gość: gosc Re: Do klientów Sky-Club IP: *.okopowa-gw.waw.supermedia.pl 14.04.12, 15:56
                  Niesamowite, upadło jedno z janwiększych biur podróży w Polsce, które dla ochrony marki niedawno zmieniło nazwęna BBPT, a w Gazecie wyborczej nie ma słowa o upadku Triady. Podobnie w TVN24. Tak wygląda rzetelność dziennikarska, chroniąca interesy ... ;)
          • Gość: jurex2 Re: Do klientów Sky-Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:51
            Właśnie dowiedziałem się że objazdówka "Dookoła Grecji" w czerwcu została odwołana z uwagi na nie skompletowaniu składu . Szybkie wywieszenie białej flagi. Zostałem na lodzie. Diabli nadali wcześniejsze przedpłaty.
            • Gość: gość Re: Do klientów Sky-Club IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 19:46
              A w ten weekend organizują coś na kształt Wielkiej Niedzieli Triady. Zobaczcie:
              triada.pl/strona,wielka-niedziela,13.html
    • Gość: Piotr Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 12:42
      Mam wykupione wakacje w czerwcu, więc też z niepokojem śledze wszystkie informacje dot. Triady i Sky-Club. Poniżej link, mam nadzieje, że pocieszający i uspokajający.
      www.rp.pl/artykul/856668.html?p=3
      • Gość: gość Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 14:46
        witam
        ja też bacznie śledzę te wieści mam lecieć z nimi w sierpniu
        • Gość: sisi Re: Do klientów Sky-Club IP: 78.9.7.* 16.04.12, 19:19
          Ja tez. Teraz Teneryfa , w sierpniu Kreta.
          • Gość: Sid1 Re: Do klientów Sky-Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:53
            Sky Club ma własne, podpisane w swoim imieniu, umowy regulujące współpracę z kontrahentami i agentami, i nie odpowiada za wierzytelności BBPT względem jej byłych kontrahentów i pracowników. - Sky Club ma umowę licencyjną, na podstawie której używamy loga Triady. Obsługujemy też stronę internetową www.triada.pl - mówi.

www.rp.pl/artykul/705167,861187-Klienci-Triady-nie-narzekaja.html
            Przecież nastąpiła konsolidacja grupy Triada...,
          • Gość: gość Re: Do klientów Sky-Club - do sisi IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 09:07
            Proszę o jakieś info po powrocie z pierwszej wycieczki czekamy niecierpliwie. Życzę miłego wypoczynku.
            • Gość: sisi Re: Do klientów Sky-Club - do sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 19:31
              Wróciłam . Wszystko było w porzadku. Enter air czarterowany przez TUI, Rainbow i Sky nie miał opóżnień. W hotelu bez niespodzianek-pełne wyposażenie, czysto. Skorzystałam z 3 wycieczek fakultatywnych i jestem zadowolona. Mam jeszcze na sierpień Kretę kupiona w Triadzie. Zobaczymy co bedzie bo syndyk sie rzuca. Jeśli ktoś ma pytania-chetnie odpowiem. To była teneryfa-hotel Vigilia Park w Puerto Santiago
              • krzych10a Re: Do klientów Sky-Club - do sisi 11.06.12, 11:08
                Witaj Sisi
                Też tam będziemy za tydzień ( to samo biuro i hotel ). Na jakich wycieczkach byłaś i czy było na nich dość czasu. Czy w najbliższej okolicy oprócz klifów jest coś ciekawego turystycznie. Czy rezydent biura jest kompetentny. Miałbym jeszcze wiecej pytań
                pozdro
                • Gość: sisi Re: Do klientów Sky-Club - do sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 18:05
                  Hotel w porządku. Rezydentka chyba też. Nic do niej nie miałam. Korzystałam z wycieczki na Gomerę(objazd jeepem) , objazdu po Teneryfie z długim pobytem w Loro Parku-4 godz i wycieczki na Teide i do Masca. Byłam zadowolona. Poza tym wypożyczyłam auto na 2 dni i na własna ręke pojechałam do Siam Parku, przejechałam trasą górską do stolicy-piekne widoki. A ostatniego dnia popłynęłam łodzia z portu na poszukiwanie wielorybów i delfinów-2 godz. Tak,że czas miałam wypełniony. Niewiele czasu spędziłam na plaży.
                  • krzych10a Re: Do klientów Sky-Club - do sisi 12.06.12, 08:39
                    Dzięki za już a proszę o jeszcze
                    A do Masca wyjeżdżaliście wcześnie rano ? czy w wąwozie czasu było wystarczajaco dużo czasu ( foto mania )?. Wycieczki kupowane na własną rękę czy u rezydentki. Za auto za 2 dni ile płaciłaś ?
                    • Gość: sisi Re: Do klientów Sky-Club - do sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 18:18
                      Teide i Masca to była jedna wycieczka. wyjazd ok 7 rano. Dla mnie czasu bylo dość. Wjechałam kolejką na szczyt, było 0stC, zimny wiatr. Masca to trasa nieco ekstremalna-jechaliśmy busem. Sama wioska ciekawie połozona troche jakby Machu Pichu(?). Był czas na fotki i spacer oraz posiłek. Do wąwozu nie schodzilismy. Wycieczki kupiłam u rezydentki. Nie szukałam biur miejscowych. Auto bylo stosunkowo drogo bo to 2x1 dzień, bez rabatu. ok 90 euro jesli dobrze pamietam-raz byl VW Polo a raz Seat Ibiza.
                      • krzych10a Re: Do klientów Sky-Club - do sisi 13.06.12, 09:05
                        Dzięki wiele mi rozjaśniłaś wątpliwości
                        A jeżeli tak wcześnie wyjeżdzaliście lub późno wracaliście to było w hotelu jeszcze coś do zjedzenia ?. W hotelu dawaliście napiwki ?
                        pozdro
                        • Gość: sisi Re: Do klientów Sky-Club - do sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.12, 11:21
                          Zamawialo sie suchy prowiant. Obiadokolację wydawano od 19-21.30. Nie zdarzyło sie nie zdążyć. Zwykle powrót był ok 18. Napiwki dawałam kierowcy-taki zwyczaj. I na koniec pobytu zostawiłam dla sprzataczki. Byłam tydzień. Aha-to jest all incl soft, więc czegoś tam nie ma. Poczytaj na stronie hotelu. Z lunchu nie skorzystałam bo mnie po prostu nie bylo. Wieczorem cos organizowali ale ja nie lubie tego typu rozrywki. I była tzw godzina...(zapomniałam). Wtedy przy barze na basenie sprzedawali drinki za pół ceny. Miałam bardzo fajny pokój-widok na klify i ocean. Nie ma klimatyzacji tylko wiatrak u sufitu. Przy upałach może to byc za mało. Pozdrawiam
                          • krzych10a Re: Do klientów Sky-Club - do sisi 13.06.12, 12:59
                            Serdeczne podziękowania za wszystkie info.
                            Pozdrawiam
    • Gość: jorg45 Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:24
      Wróciłem z objazdówki w Dolinie Jordanu i chcę uspokoić wszystkich zestresowanych że nic nie wskazuje na to aby to były ostatnie imprezy organizowane przez Sky-Club .Była to kolejna moja wycieczka wykupiona w Triadzie a druga organizowana przez SC. Plusy: wycieczka się odbyła, program objazdu został zrealizowany, hotele przyzwoite a nawet dobre.Minusy:kiepskie autokary /podobno nie sprawdzony miejscowy kontrahent/, organizacja wycieczek fakultatywnych /ten temat w ogóle zasługuje na osobny wątek/.Osoby nie uczestniczące w fakultecie pozostawiono na środku pustyni w jakiejś wymarłej wiosce w sklepiku z suwenirami na okres 4 godzin. W ogóle ceny wycieczek fakultatywnych ni jak mają się do cen podanych w aktualnych przecież katalogach, gdzie Morze Martwe kosztuje 25 dolarów a na miejscu pilot informuje o kwocie 42 dolarów nie potrafiąc w żaden sposób uzasadnić tej różnicy. W minusach umieszczam również pilota Macieja Czapskiego. Facet ma dużą wiedzę i nawet potrafi ciekawie opowiadać lecz szczegóły historyczne i tak usypiały połowę autokaru, nie należy jednak liczyć na niego na jakąkolwiek pomoc. Wyjątkowo asertywna postać co ma kolosalne znaczenie na trasach objazdowych.
    • Gość: pb Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:21
      nowe wieści: www.rp.pl/artykul/705167,874744-Syndyk-zamierza-sprzedac-znak-towarowy--Triada-.html
    • malgorzataba Re: Do klientów Sky-Club 24.06.12, 19:52
      Uwaga na Sky Club !!!! własnie wróciłam z Costa Brava, gdzie ponad 300 turystów zostało poinformowanych , iż anulowano wszystkie hotele przez nas zarezerwowane na całym wybrzeżu !!! Zakwaterowano nas w przypadkowych hotelach, dużo gorszych, bez świadczeń typu aniamcje, all inclusive, niektórzy zmieniali hotele trzykrotnie podczas tygodnia !!! Myślę, że biuro ma poważne problemy, a na pewno będzie je miało jak wszystkie poszkodowane osoby skorzystają z siły internetu !!! ”
      • juju.1 Re: Do klientów Sky-Club 24.06.12, 19:56
        Nie wiedziałaś wcześniej, że z triadą często są problemy. można powiedzieć " wiedziały gały co brały"
      • Gość: gosc Re: Do klientów Sky-Club IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 05:50
        napiszesz cos wiecej tez jade do hiszpanii tylko almeria
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka