Dodaj do ulubionych

Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:47
Ciekawa sprawa. Zupełnie zniknęla oferta Ecco do Egiptu z calej Polski na razie do 15 czerwca. Co z tymi którzy mają rezerwacje.Czy komuś anulowali wyloty?
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 14:55
      Niestety tak, nam do Sharmu. I oczywiście nic w zamian. Zadzwon do nich i dowiedz sie o co chodzi, jesli masz wykupioną wycieczkę.
      • Gość: mob-os Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 15:47
        Mam wykupioną wlaśnie na 15 czerwca .Kupowałam w Listopadzie 2011.Na dzień dzisiejszy nie odwołali, rezerwacja samolotowa wyświetla się jako aktualna i potwierdzają wylot z W-wy .Ale to bardzo dziwne skoro nie ma ofert .Ciekawe jak długo bedziemy czekali na kłamstwa ECCO HOLIDAY.
        • Gość: turysta Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 02.05.12, 15:58
          A może warto poprosić o pomoc czy interwencję u nich jakąś organizację? izbę turystyczną, rzecznika konsumentów czy kogoś takiego? Zebyscie nie zostali z niczym. Oczywiscie zycze aby Wam się udało poleciec, ale lepiej nalegac i robic szum, dopoki są jeszcze miejsca do Egiptu w innych biurach w razie czego.
        • Gość: Kama do mob-os IP: *.elk.mm.pl 02.05.12, 20:13
          A jakie linie lotnicze są podane? Midwest Airlines?
          • Gość: mob-os Re: do mob-os IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 21:50
            Dokładnie MidWest wylot z W-wy 15 czerwca o 12.05 do Hurghady Zeby było ciekawiej to te linie czarterowe nie mają podpisanej z Ecco żadnej umowy.Ciekawe!!!!!!
            • Gość: Kama Re: do mob-os IP: *.elk.mm.pl 02.05.12, 21:52
              No właśnie! U mnie też tak było a potem anulowali (z powodów ogólnie znanych...). Na mój wrześniowy wylot z kolei nadal pojawia sie informacja o wylocie... z Midwest oczywiście... ciekawe, co będzie?
    • Gość: zuza Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 19:11
      Kolejny wątek na ten sam temat.:/ W jednym wątku nie da rady?
      • Gość: mob-os Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 21:52
        Najlepiej by bylo żeby taki wątek wcale nie musiał powstać.
        • Gość: zuza Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 22:11
          I dlatego zakładamy ich naście.:/
          • Gość: Hanka Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 03.05.12, 08:55
            A zgłaszliście to gdzieś poza Ecco? To są ewidentnie jakieś nieczyste zagrania i pisanie na forum nie wiele da. Poproście o pomoc jakieś organizacje kosnumenckie, może zapytajcie sie w Izbie turystyki czy to normalne? Nie wiem czy to coś da, ale na pewno nie zaszkodzi.
            • Gość: moi Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 13:40
              Ja się dziwię że jeszcze nigdzie głośno o tym mega przekręcie sie nie mówi a za to kilka dni temu na wszystkich portalach pisali o ludziach oczekujących kilka godzin na lotnisku na wylot na Teneryfę. Ecco chyba zaproponowało fajne zniżki dziennikarzom w zamian za ciszę z ich strony
              • Gość: .... Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.205.67.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 14:05
                Podstawowe pytanie czy ktoś z poszkodowanych przekazał info do mediów...
                Przy wylocie na Teneryfę to uczestnicy sami poinformowali media.
                Może warto aby tym zainteresować tv... ale to przeciez muszą zrobić poszkodowani. Cisza jest dla BP na ręke!
                Ciekawe czy ktoś był w Izbie Turystyki, instytucjach broniących praw konsumenta...
                Może tylko swoje żale wylewają na forach... a to nic nie da! Trzeba działać !
                • Gość: moi Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 14:13
                  Przez Ecco zostało oszukanych setki / (a może nawet) tysiące ludzi więc nie wierzę że nikt z tych osób nie skontaktował się z mediami.
                  • Gość: .... Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.205.67.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 14:18
                    Skoro cisza... to może właśnie nikt się nie skontaktował!
                    Większość odzyskując pieniądze pogada i da sobie spokój, inni wyleją swe żale na forach, a znikomy odsetek będzie chciał coś zdziałać.
                    Tak samo było w naszym przypadku... opóźnienie lotu 14 godzin... wszyscy zbulwersowani, wkurzeni itp. reklamację złożyło ze 189 pasażerów 70 osób, po odpowiedzi odwołanie chyba ok 25 osób, następne odwołanie chyba niespełna 10 osób a do sądu poszły 3 osoby...
                    Ot tak chce nam się walczyć o swoje. A biurom o to chodzi!
                    Uprzedzając pytanie/atak kolega pracuje w BP i stąd wiem jak było ;)

• Gość: Jula Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 03.05.12, 15:18
                      Dokładnie, większości nie chce sie walczyć o swoje. Gdyby mnie to spotkało, to zrobiłabym wszystko co się da, napisała we wszystkie możliwe miejsca, zawiadomiła wszystkie media itp. A ludzie co? Na forum tylko piszą. To przecież nic nie da! Obudżcie się i zacznijcie działać! Na co jeszcze czekacie? Aż za rok kolejne biuro potraktuje was tak samo?
              • an-na2 Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? 03.05.12, 20:31
                Również się bardzo dziwię, że od jakiegoś czasu aż się gotuje na tym forum z powodu Ecco a w mediach cisza. Też nie widzę sensu wylewania swoich żalów tylko i wyłącznie w tym miejscu. To co się dzieje nadaje się do jakiegoś programu interwencyjnego, ponieważ dotyczy mnóstwa ludzi, no i jeszcze ktoś, kto tutaj nie zagląda a planuje wyjazd może skorzystać z oferty Ecco H. Gdyby to mnie spotkało, to nie wyobrażam sobie, abym siedziała cicho. I co z tego, że oddają pieniądze ( w końcu nie robią żadnej łaski), jeżeli tanie i atrakcyjne oferty w innych biurach już raczej wyprzedane? O nadszarpniętych nerwach nie wspomnę. Jakiś czas temu zwiedzałam Egipt z Alfa Star. Program nie został zrealizowany w całości, ponieważ z powodu zamieszek nie można było nic już zwiedzić w Kairze. Nasz przewodnik odwiózł nas do Hurghady, grzecznie się pożegnał i wysiadł z autokaru nie zwracając nam pieniędzy za wstępy do muzeum, do piramid i do innych miejsc. Opłaconą mieliśmy również przeprawę promową do Sharm, a więc uzbierało się trochę grosza w kieszeni naszego przewodnika, tym bardziej, że na wycieczce było ok.20 osób. Oczywiście nie miałam zamiaru tego tak zostawić, ponieważ do tej pory jak podróżowałam, to przewodnicy zawsze się rozliczali z turystami na koniec wycieczki. Tak było jak podróżowałam ze świętej pamięci Orbisem i Triadą i tak postępują również przewodnicy Rainbow (przynajmniej ja mam takie doświadczenia). W związku z tym złożyłam w Alfa S. reklamację i lojalnie uprzedziłam, że jak nie dostanę zwrotu pieniędzy, to powiadomię media lokalne i ogólnokrajowe, jak również odpowiednie pismo dostanie odpowiedni Urząd Marszałkowski, Federacja Konsumentów itp. Pieniądze zwrócono z przeprosinami i nikt nawet nie próbował wspominać o "czynnikach niezależnych od biura". Fakt, zamieszek biuro miało prawo nie przewidzieć, i nikt z naszej wycieczki nie grymasił, że nie zwiedzamy Kairu, ponieważ widzieliśmy, że zaczyna robić się niebezpiecznie, ale nic nie usprawiedliwiało naszego przewodnika. Dlatego jestem zdziwiona, że klienci Ecco siedzą cicho. Najbardziej dotkliwą karą byłoby głośne napiętnowanie biura w mediach ze wspomnianym programem interwencyjnym na czele. Spadek obrotów, to jest to, co może ukrócić takie praktyki Ecco i dać do myślenia innym biurom podróży, aby czasami nie wpadLy na podobny genialny przekręt.
                • Gość: .... Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.205.67.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 20:42
                  Popieram !!!
                  Ludzie nie narzekajcie w ukryciu na forach tylko ruszcie walczyć o swoje!
                  Jak będziemy tolerowac takie praktyki to stanie się to standardem.
                  • Gość: Jula Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 03.05.12, 21:04
                    Gdyby każdy oszukany zamiast napisać kilkanaście postów w róznych wątkach na różnych forach wysłał mail do tvn-owskiej uwagi, polsatu, izby turystycznej, urzedmu marzszałkowskiego, uoiku itp. to może już by było po sprawie, bo ktoś by się w końcu tym zainteresował i zrobiłaby się afera. A tak Ecco dalej robi swoje, anuluje kolejne wycieczki, a ludzie pokornie to przyjmują, tylko co któryś coś na forum skrobie... Obudźcie się w końcu!
                    • jedrek99 Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? 03.05.12, 22:14
                      Czytam to forum z dużym zainteresowaniem, bo sytuacja napawa mnie obrzydzeniem, brak jakiejkolwiek etyki ze strony biura, które pewnie już od stycznia, albo wcześniej wiedziało, że nie zrealizuje żadnej z wycieczek zamawianych w first, a następnych pewnie już nikt nie kupował, bo zrobiły się dużo droższe niż u konkurencji.
                      W związku z tym, że byłem z nimi już parę razy to też dostałem ofertę przedpremierową, która była cenowo b. atrakcyjna. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności jedziemy jednak z konkurencją.(dzieci losują z trzech rożnych ofert)

Uważam że, ludzie dotknięci przekręceni przez to biuro na pewno pisali już do TV i prasy, ale jak zawsze powiązania kapitałowe(grupa Skok), mogą powodować nie dopuszczenie tematu na wizje.
                      (cała grupa to ogromny rynek reklam)

Może grupa Skok udzieliła sobie darmowej pożyczki od klientów Ecco, bo jak się przeliczy zaliczki oraz jak pamiętam można tez było opłacić od razu całość za dodatkowy rabat, to powstaje ogromna kasa do zagospodarowania.
                      Idąc dalej może biura własne Ecco przekształcą się teraz w ramach wychwalanej przez nich reorganizacji w miejsca sprzedaży produktów Skok, który w sumie nie jest bankiem oraz co ważne nie jest objęty gwarancją BFG. itd.

• Gość: toja Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 22:45
      też pilnie śledzę poczynania Ecco, bo kupiłam komuś w prezencie od nich wyjazd, Hurghada, 31.08. Póki co, nie odwołali wyjazdu, ale siedzę jak na szpilkach. Pierwszy raz z Ecco, choć od lat obserwuję to biuro, i nie miało dotąd większych wpadek.
      Miałam wpadki wyjeżdżając z Eximem czy Itaką. Reklamowałam gdzie się dało, i nic. Odpowiadali jakieś pierduty, może trzeba było iść do sądu. Bo na pisma do urzędu marszałkowskiego czy UOKiK nigdy nie dostałam odpowiedzi (!!!?). Może to jakieś martwe urzędy? W każdym razie pamiętam, jak Itaka miała taki rok wpadek, od razu jakieś biuro Goldblum, czy inaczej brzmiąca koszerna nazwa, szukała ludzi poszkodowanych, żeby napisać pozew zbiorowy. Tak teraz jakoś dziwnie, nikt się tymi cudami Ecco zająć nie chce.
      • Gość: Wściekły Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 17:01
        Znalazłem taki post na easygo "“ Witam. Jestem jedną z wielu osób oszukanych przez Ecco Holiday.Napisałam w tej sprawie do gazety Fakt i jestem z nimi umówiona na rozmowę w poniedziałek.Jeśli ktoś chce okazać swoje niezadowolenie proszę pisać na adres basia170971@wp.pl Przekażę wszystkie email.Pozdrawiam ”
        Piszcie tam wszyscy, ktorym ecco odwołało wakacje. Może Fakt sie zainteresuje.
        • mikiminix Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? 04.05.12, 18:29
          Dobry pomysł, napiszę.
          • Gość: mob-os Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 19:47
            Przyznam szczerze że taki był moj cel.Mianowicie skupienie ludzi ktorym odwolano wyjazdy z bliżej nie określonych przyczyn . Proszę piszcie swoje info na facebooku. Bo są na tyle bezczelni że nawet przestali komentować i odpowiadać na wpisy.To jest jednak środek opiniotwórczy.
    • Gość: mob-os Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 22:42
      Minęło kilka dni i wynika że Ecco nie odwolalo nikomu wylotu?
      • Gość: Kama Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.elk.mm.pl 08.05.12, 23:07
        Może komu mieli odwołać - to odwołali, a reszta poleci? Mam przynajmniej taką nadzieję, bo wprawdzie na 25 maja mi odwołali ale udało mi się znaleźć przyzwoitą cenowo ofertę z innego biura na ten termin, ale na 21 września też mam wykupiony u nich wylot do Hurghady z firsta grudniowego...
        • Gość: Issika Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 12.05.12, 19:11
          Ja mam u nich Egipt na wrzesień i nic się nie mogę dowiedzieć. oczywiscie jestem pewna, że nie polecę, ale chciałabym to wiedzieć już teraz żeby mieć czas zarezerwować sobie coś innego. To straszne chamstwo, trzymać smnie tak długo w niepewności. Chciałam sama z tego zrezygnować, bo po tym wszystkiem nie mam najmniejszej ochoty lecieć z takim niepewnym biurem, ale mieli czelność mi powiedzieć, że jeśli zrezygnuję muszę zapłacić koszty anulacji!!! Czujecie, odwołują wszystko wszuystkim, masowo i jeszcze mają tupet mnie straszyc kosztami, mimo, ze jestem pewna, że za jakiś czas odwołają mi ten wyjazd sami. najwyrazniej chcą moją kasę jeszcze trochę potrzymać. Mam tylko nadzieję, że będą mieli z czego oddać.
          • Gość: Demi Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.204.92.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.12, 21:18
            14.09.2012 -Egipt wylot z Bydgoszczy- odwołany.
          • Gość: Pati Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 15:05
            I odwołali
            • Gość: toja Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: 217.153.153.* 06.07.12, 15:35
              ale kiedy odwołali? Teraz?
              • Gość: Ja Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.icpnet.pl 10.07.12, 08:40
                Co odwołali., Egipt? teraz?
                • Gość: Jako Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 17:19
                  Dalej jeszcze odwołują?
                  • Gość: Mania Re: Ecco-Holiday brak ofert do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 13:29
                    Mają Egipt w ofercie, widzialam, ale ja omijam to biuro szerokim łukiem, wiec nawet ich ofert nie brałam pod uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka