Dodaj do ulubionych

Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży!

IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 15:09
Jakiś czas temu odwołano wycieczki na teneryfę z katowic, rzekomo za mało chętnych. I co widzę dzisiaj? Znowu są na ich stronie, tylko znacznie drożej!!! Moim zdaniem ewidentnie chciano się pozbyc tanio sprzedanych rezerwacji. Jak ktoś miał odwołany ten kierunek z Katowic to ma teraz swietny argument dla sądu.
Obserwuj wątek
    • Gość: daras Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 17:29
      Faktycznie , ( ciekawe czy Poznań też powróci ? ) tylko nikt już tego śmiecia nie kupi , nie za te pieniądze .
      • Gość: A. Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 19:33
        W sezonie ludzie wszystko kupią. Kurde, interes życia. Najpierw "sprzedać" tanie imprezy, obracać zaliczkami klientów przez pół roku, potem wszystkie tanie wycieczki odwołać, a jak już odwołane to zacząć sprzedawać niby "odwołane" kierunki od nowa, po dwa razy wyższych cenach.
      • Gość: Issika Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 13.05.12, 09:14
        @Daras: z Poznania też wróciła
        • Gość: qaz Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 14:05
          Gran Canaria również wróciła do sprzedaży

ale nie wiem czy ktoś kupi jakiś wyjazd od EccoHoliday
          • rubin777 Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! 13.05.12, 15:01
            Mam nadzieję,że tego badziewia teraz nikt nie kupi.
            Na przykład:
            Teneryfa Lagos de Cesar w prapremierze cena 2 tyg.all - 2.690
            obecnie:
            wylot z Katowic 24.05-07.06. - 5.460
            a z Tui " " " - 3.029
            Kto mądry dopłaci prawie 2.500 na osobę,aby lecieć z ecco?
            • Gość: Kasia Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 15:55
              Mam nadzieję, ze nikt, bo to jest wielkie chamstwo - najpierw anulowac wszystkie tanie rezerwacje tłumacząc się brakiem chętnych, a teraz odwołane kierunki przywrócić do sprzedaży, udając, że to "inna oferta".

I co, wtedy nie mieli chętnych i musieli odwolac, a teraz nagle w tajemniczy sposob mają wystarczającą ilość osob, zeby te wyjazdy doszly do skutku?

I powiem Wam jedno, nigdy nie zrozumiem dlaczego UOKIK sie tym przekrętem nie zainteresowal.
        • Gość: daras Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 14.05.12, 17:09
          Faktycznie , to są kpiny , zaraz napiszę maila do poznańskiego oddziału UOKiK .
          • Gość: daras Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 18.05.12, 15:50
            Polska Izba Turystyki przekazała sprawę do właściwego oddziału ( Wielkopolskiego ) , UOKiK milczy na razie , Rzecznik Praw Konsumenta pisze tak :

" Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych, klient ma prawo, według swojego wyboru:

-uczestniczyć w imprezie zastępczej,
            -żądać zwrotu świadczeń.

Jeżeli posiada Pan wiedzę na temat imprezy zastępczej, to proponuje wezwać na piśmie organizatora do jej wykonania. Jeżeli się nie zgodzi to pozostaje zwrot gotówki. Ponadto jeżeli się okaże, że informacja o braku wymaganej liczby uczestników była nieprawdziwa, to klient będzie mógł żądać dodatkowo naprawy odszkodowania. Proponuje zgłosić sprawę do Marszałka Województwa właściwego dla siedziby organizatora, który sprawuje nadzór nad organizatorami oraz Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. "

• Gość: daras Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 22.05.12, 19:26
              A to odpowiedź z PIT :

" W imieniu Wielkopolskiego Oddziału Polskiej Izby Turystyki informuję, że

PIT jest organizacją reprezentującą interesy Członków Izby, a nie ich

klientów.

Nie odpowiadamy za działania handlowe biura podróży Ecco Holiday ani
              też
              nie możemy ingerować w decyzcje przez nich podejmowane.
              Ze względu na dużo ilość podobnych reklamacji i skarg wystosowaliśmy
              do
              biura Ecco Holiday pismo by ustosunkowali się do owych zarzutów i
              wyjaśnili nam całą sytuację, która jest wysoce niestosowna.

Polska Izba Turystyki w ostatecznym wypadku może ewentualnie wykreślić
              firmę Ecco Holiday z listy Członków, niestety nic więcej zrobić nie
              będziemy mogli. "

• Gość: E Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 24.05.12, 08:29
                Czyli do niczego ta Izba. Jak coś się dzieje robią dużo szumu, radzą by sprawdzać przed zakupem czy biuro jest w niej zrzeszone a w rzeczywistosci nic nie mogą :(

Kolejne odwołane kierunki wracają do oferty Ecco, oczywiście w innych cenach, a Ecco bezczelnie twierdzi, że to "inna oferta, oparta na innych zasadach". Ale sprawa trochę przycicha i zaczynam się obawiam, że ten mega przekręt ujdzie im płazem. Jeżeli tak faktycznie będzie, że pozbyli się najtańszych rezerwacji bez konsekwencji to inne biura mogą pójsc ich śladem i żadnego firsta nie będzie warto kupować, bo w każdej chwili mogą uznać, że wolą to sprzedac drozej i pod pozorem braku chętnych "odwołają" wyjazd, a potem w w magiczny sposób go przywrócą, twierdząc, że to coś innego.

Kurde, jeszcze nie widziałam, żeby w tak bezczelny sposób robić z ludzi idiotów.
                • Gość: Ania Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 17:37
                  Nie tylko Teneryfa, moj wyjazd tez wrocił do oferty. Gdybym chciała mogę sobie u nich kupić to samo mi odwołali, ale nie za ok. 2 tys. tylko za ok. 4tys.
                  • Gość: Lks Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 18:10
                    Niezły biznes. Sprzedac najpierw cos z 2tys, trzymac kase przez pol roku. Potem to odwolac, a teraz sprzedawac za 4tys. Chyba biuro podrózy otworzę:)
                    • wielkopolanka0 Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! 02.06.12, 18:17
                      Moje wakacje tuż wróciły do ich oferty. Zrobili mnie w konia i tyle.
                      • ka_ja1 Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! 02.06.12, 21:40
                        Czytam te wsze przykre doświadczenia z Ecco i w pełni się z wami wszystkimi solidaryzuję! nie korzystałam nigdy z tego biura, chociaż o mały włos w tym roku..... zachowali się SKANDALICZNIE! Nigdy nie wykupię u nich wyjazdu! bardzo dobrze, że piszecie to wszystko na forach mam nadzieję, że spotka ich kara za ten chamski przekręt !
                        • Gość: Halka Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 06.06.12, 21:35
                          Faktycznie!! Sprawdziłam i moje wakacje też są znowu w sprzedazy. Tylko w inny dzien samolot leci. Nawet nie wiem jak nazwać coś takiego.
                          • Gość: daras Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 09.06.12, 15:28
                            Jakby co to my mieliśmy mieć wylot 30 lipca z Poznania liniami Aegean Airlines , 6 osób , można by napisać do przewoźnika zapytanie czy wogóle Ecco miało z nimi umowę .
                            • Gość: yasumi Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 17:48
                              Słyszałam od osoby pracującej w BP, że osoba odpowiedzialna za ustalanie cen firstów, źle policzyła koszty, do tego wzrosły kursy walut i biuro stanęło przed wyborem odwołać firsty i nie stracić lub nie odwołać i stracić kupę kasy. Wybrali to pierwsze, bo to działanie zgodne z umowa, a że rozczarowali klientów, ludzie zapomną , sprawa przycichnie, odbiją sobie za rok.
                              • Gość: Zdegustowany Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 09.06.12, 18:10
                                Jak można źle policzyć całą ofertę? Rozumiem jakiś drobny błąd, ale całość? No chyba, że kazali to zrobić praktykantowi.

Poza tym, spójrzmy prawdzie w oczy, to było widać na pierwszy rzut oka, że oferta premierowa była bardzo tania, za tania by mogła sie opłacać, była ewidentnie poniżej kosztów.
                                Lasty też są często poniżej kosztów, myślałem ze to celowe działanie, ze chcą to odwrócić. Najpierw sprzedać tanio, potem resztę miejsc drożej.
                                A co z pozostałymi pracownikami biura? Jedna osoba źle policzyła i nikt inny tego nie zauważył? Na ślepo to sprzedawali????

Co do kursów, to z tego co kojarzę to euro nieco staniało, nie wzrosło w stosunku do tego co było pół roku temu.
                              • Gość: daras Do yasumi IP: *.icpnet.pl 09.06.12, 20:19
                                Turyści nie zapomną , jeszcze się zdziwią jak dostaną wezwanie do sądu , jeżeli wcześniej nie padną .
                                Będę w lipcu na Teneryfie z innym biurem w tej samej miejscowości i mam zamiar udać się do hotelu gdzie miałem wypoczywać z Ecco , jeżeli potwierdzą się moje przypuszczenia , że to wielki przekręt to nie popuszczę .
                                • Gość: I Re: Do yasumi IP: *.icpnet.pl 10.06.12, 12:23
                                  Daras, a do linii lotniczych napisałeś?
                                  • Gość: daras Re: Do yasumi IP: *.icpnet.pl 10.06.12, 17:53
                                    Rzuciłem taki pomysł , jak nie zbierze się więcej osób to sam napiszę , proponuję żeby każdy sprawdził jakiego miał wpisanego przewoźnika i dał znać na forum .
                                    • Gość: I. Re: Do yasumi IP: *.icpnet.pl 17.06.12, 07:48
                                      I co, wyjaśniło się coś w kwestii przewoźników i czy mieli umowy?
                                      • borcu umowy z liniami 26.06.12, 08:03
                                        Mi się nie udało nic dowiedzieć, a Wam? Macie jakieś potwierdzenia ze umowy były albo odwrotnie?
                                        • borcu Re: umowy z liniami 17.07.12, 09:59
                                          Ponawiam pytanie, macie coś?
    • Gość: Ona Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.free.aero2.net.pl 28.07.12, 13:24
      Mnie spotkalo dokl adnie to samo, odwoany wyjazd wrocił do oferty biura, oczywiście po odpowiednio wyższej cenie. Próbowałam tę sprawe u nich jakoś wyjasnic, ale spotkałam się jedynie ze stekiem wykretów i wyraznym brakiem chęci jakiegokolwiek dialogu z klientem. Szumnie o sobie piszą jako o uczciwym i bezpiecznym biurze, a w praktyce robią coś zupelnie innego. Zdecydowanie nie polecam ich usług, można się naciąć tak jak ja.
      • Gość: Mania Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.icpnet.pl 01.08.12, 08:45
        Pisałam w tej sprawie do urzędu Marszałkowskiego i dostałam niedawno odpowiedź, że z powodu wielu otrzymanych sygnałów od turystów zgłosili tę sprawę do UOKIKU do zbadania. Może UOKiK stanie na wysokości zadania.
    • katowice.23 Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! 01.08.12, 21:19
      Lista biur podrózy w rankingu , Itaka na plusie , ecco na minusie

Itaka jest najlepiej ocenianym w Internecie biurem podróży. Internauci mówią o niej dużo i w większości dobrze. Jeszcze więcej mówią o Ecco Holiday, ale w tym wypadku przeważają opinie negatywne

Najlepiej ocenianym biurem podróży w Internecie, jeśli brać pod uwagę liczbę pozytywnych komentarzy, jest Itaka (498 pozytywnych wypowiedzi). Tuż za nią, na drugim miejscu, znalazło się Rainbow Tours (207). Kolejne dwa miejsca zajęły biura: Almatur (177) oraz Neckermann (115).
      www.rp.pl/artykul/706099,921092-Internauci--o-Itace-dobrze--o-Ecco---zle.html
      • Gość: Gośka Re: Teneryfa z Ecco odwołana? znowu w sprzedaży! IP: *.unknown.vectranet.pl 03.08.12, 14:53
        I co się dziwić, w końcu itaka jest tyle lat na rynku:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka