Dodaj do ulubionych

Biuro Topodróże

IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.12, 21:56
Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tym biurze podróży, proszę o pomoc. Chciałabym u nich wykupić wczasy dla seniora i jestem w kropce. Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: anjagi Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 19:55
      Mam ten sam problem, nie są członkiem Polskiej Izby Turystyki ani-co ważniejsze- nie figurują w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników turystycznych, tak samo nie ma tam KTM Sp. z o.o.Zatem istnieje duże ryzyko zawierania umowy- może "wyjść " ale niepewne...
      • Gość: ania Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.lte.plus.pl 25.09.12, 19:59
        to nie korzystajcie z wątpliwego biura, przecież jest z czego wybierać, są jeszcze inne biura podróży. pozdrawiam.
        • Gość: Maria Re: Biuro Topodróże IP: *.rzeszow.mm.pl 18.06.14, 15:39
          Osobiście sprawdziłam wyjazd dla seniorów na Sycylie . Biuro bardzo odpowiedzialne, sprawdzone hotele , swietna organizacja , fantastyczny klimat w hotelu Conchiglia d "Oro w Palermo . Polecam . Organizacyjnie dopięte ze szczegółami . Wylot z Krakowa Balic do TRAPANI . Na lotnisko czekała miła pani z naszymi nazwiskami ( było nas dwie) i przewiozła ekstra autem do Hotelu w Palermo ( ponad 1oo km) . Po zakończeniu pobytu również przyjechał Pan ponktualnie i przewiozł nas na lotnisko do drogi powrotnej . W hotelu czyściutko , codziennie świeże ręczniki , obsługa przemiła. Wyżywienie smaczne różnorodne, specjalnie dla polaków jadłospis po polsku , ponadto stół szwedzki bogato zastawiony, kawa, woda , codziennie butelka wina do wyboru : czerwone - białe. Swieże kwiaty zdobią stoliki podaczas posiłków . Pobyt to bajka do tego kolorowa dla SENIORÓW . Dobry wybór .Wycieczki do wyboru - organizacja fantastyczna . To Podróże - Gratulacje ! dlaczego tak mało o Was słychać ........mało reklam. Seniorzy zasługuja na takie wyjazdy . Oby jak najwięcej
      • Gość: marek Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 19:37
        Byłem z nimi od 3 lutego do 10 lutego w pięknym hoteliku też się bałem ale wszystko pięknie zorganizowane a co najważniejsze taniej niż przez inne renomowane biura. Kontakt zarówno telefoniczny jak i meilowy bez zarzutu Bilety i pobyt wydrukowałem z internetu i trochę się bałem ale na lotnisku wystarczyło że podałem dowód i już byłem po odprawie.Na miejscu po skontaktowaniu się z biurem podróży podano mi miejsce postoju busa który zabrał mnie pod hotel. Hotel super bardzo czysto cicho i atrakcyjnie. Polecam i nie macie si czego obawiać. Gdyby ktoś potrzebował więcej informacji to podaję adres Mejlowy marekcioch@poczta.onet.pl Pozdrawiam Marek
      • Gość: Gandi Re: Biuro Topodróże IP: *.play-internet.pl 28.06.14, 16:28
        Odradzam stanowczo, wykupiliśmy wycieczkę na 4 osoby, mieliśmy określony termin zapłaty, zażądano od nas wcześniej, a tylko dlatego, że wiedzieli już o upadku organizatora. Nie pomogli nam w niczym, udawali widmo, a na dodatek zaproponowali wykupienie kolejnej wycieczki. Straciliśmy prawie 11tyś. Pomimo wielokrotnych telefonów nie dostaliśmy też oryginału umowy, wysłali nam tylko na pocztę. Zachowanie skandaliczne, trzymajcie się z daleka od nich.
      • Gość: Anna Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 14:10
        Wróciliśmy z mężem z 10-dniowego pobytu na Sycylii w Mondello, pierwszy raz podróżowaliśmy z tym biurem. Cała podróż załatwiona była b. profesjonalnie, dojazd z lotniska do hotelu i z powrotem, bez żadnych problemów. Biuro odpowiadało wcześniej na wszystkie pytania i udzielało wskazówek, jęśli takie były potrzebne. Hotel b. przyjazny, prowadzony przez rodzinę, po dwóch dniach czuliśmy się jak w domu. Dobry dojazd miejskim autobusem do centrum Palermo. Można je zwiedzić samemu, jak i okolice, np. Monreale (wystarczy się przesiąść opodal Palatiny w autobus 369, potem za 1 euro taksi do góry pod samą katedrę). Może też pomóc w zwiedzaniu niezastąpiona p. Irena (ma kontakt z biurem), mieszkająca od wielu lat w Palermo. Jest osobą inteligentną, rzetelną i pełną pasji - miłości do Sycylii. Dzięki niej zobaczyliśmy kawał wyspy, fantastyczne przeżycie! Anna
      • Gość: Dorin Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.15, 08:06
        To moga być zwykli hochsztaplerzy jakich niemało.
      • Gość: Józek Re: Biuro Topodróże IP: 185.14.148.* 04.07.15, 12:50
        warto zajrzęć do innych wpisów o tym biurze - przestrzegam, po zawaleniu sprawy wypierali się swojej odpowiedzialności, jak masz szansę to szukaj gdzieś jak najdalej od tego biura
    • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 00:16
      Ja wyjechałam za ich pośrednictwem na wyspy kanaryjskie w listopadzie 2012r.
      Wszystko było załatwione ok, dostałam nawet niewielka zniżkę.
    • Gość: staszek Re: Biuro Topodróże IP: *.107.117.111.mediahost.pl 01.02.13, 14:49
      Serdecznie odradzam.Jesienią ub.roku wpłaciliśmy im na wczasy dla seniorów w Hiszpanii.
      Po wpłacie okazało się,że miejsc w hotelu w uzgodnionym terminie nie ma.Odstąpiliśmy więc od umowy i zaczął się koszmar z odzyskaniem pieniędzy.Mnóstwo telefonów,maili ,próśb i gróźb
      zanim oddali pieniądze i to w ratach.Okazało się,że nie byli członkami federacji zrzeszającej organizatorów turystyki ani nie byli zarejestrowani w Urzędzie Marszałkowskim. Zanim odzyskaliśmy pieniądze (kilka tygodni) minęły dogodne terminy wyjazdu
      • Gość: ToPodroze.pl Re: Biuro Topodróże IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.02.13, 22:09
        Dziekujemy za opinie pozytywne na nasz temat. Co do opinii krytycznej co innych wpisów odpowiadamy...W naszym portalu jest dokonywanych bardzo wiele rezerwacji .Ta konkretna sytuacja miała miejsce na etapie zamawiania rezerwacji w roku 2012 u jednego z organizatorów, których mamy w ofercie portalu. Rezerwacja nie została potwierdzona przez organizatora bo zabrakło mu miejsc w hotelu. Organizatorzy rezerwują sobie takie prawo w regulaminie. Proponowaliśmy alternatywy, na które Klient się nie zgodził, bo nie odpowiadały Klientowi hotele. Klient skorzystał z prawa odstąpienia od umowy. Klient otrzymał zwrot wpłaconej kwoty. Działaliśmy rzetelnie, zgodnie z prawem.
        Zaistniała sytuacja jest opisana i regulowana w regulaminie organizatora, który akceptuje klient.
        Topodroze.pl nie podlega wpisom do wymienionych rejestrów bo nie jest touroperatorem biurem podróży , a jedynie agentem sprzedającym oferty wielu różnych touroperatorów. Tylko touroperatorzy maja taki obowiązek.
        Dosyć często pokutuje nieświadomość, nieznajomość kto w jakiej roli działa. Mylenie touroperatora z agentem i nazywanie ich ogólnie razem biurami podróży.
        Nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że na wiele tysięcy klientów nie znajdzie się, klient , który mimo wszystkich naszych działań nie będzie zadowolony lub jakaś rezerwacja będzie miała komplikacje.
        W razie wątpliwości polecamy kontakt z naszą firmą udzielimy szczegółowych informacji.
        Zespół www.topodroze.pl
      • Gość: Włodek Re: Biuro Topodróże IP: *.204.116.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 10:05
        wraz z żoną pobyt na Sycylii wspominamy bardzo mile. Hotel Scaren jest wystarczająco wygodny, natomiast posiłki bardzo dobre, obfite. Przesympatyczna obsługa w szczególności kelner Michael. Przylot na lotnisko Trapanii odbiór wraz z dojazdem do hotelu był bardzo dobrze zorganizowany, tak jak wcześniej było to ustalone z organizatorem. Również wyjazd z hotelu na lotnisko odbył się luksusowym autokarem. Opieka Pani rezydent Irenki była fantastyczna.
        Hotel Scaren położony jest 50 metrów od morza, a na plażę bezpośrednio prowadzi tunel.
        Biuro godne polecenia
    • Gość: E. Michałkiewicz Re: Biuro Topodróże IP: *.icpnet.pl 18.02.13, 20:25
      Wyjechaliśmy na Senior Travel z pomocą Portalu "To Podróże", na Majorkę. Wróciliśmy 16 lutego 2013. Wyjazd bardzo udany. Dolot, odbiór i dowóz z powrotem na lotnisko - bez żadnych problemów. Hotel świetny, zgodny z opisem w ofercie. Opieka polskiej rezydentki bardzo profesjonalna. Ceny rozsądne. W ubiegłym roku również "To Podróże" zorganizowało nam wyjazd w lutym na Costa del Sol i również wszystko odbyło się zgodnie z planem. Polecamy:) 4-osobowa grupka z Poznania.
      • Gość: Ania W. Re: Biuro Topodróże IP: *.tktelekom.pl 04.03.13, 11:56
        Witam! Czytając żenujące teksty niedowiarków - dostaję gęsiej skórki. W ubiegłym roku byliśmy na Majorce z "Topodróże"w m-cu październiku. Jesteśmy bardzo zadowoleni, więc w tym roku również zarezerwowaliśmy wczasy na Majorce w powiększonej ekipie.
        Polecam gorąco "Topodróże", którego pracownikom życzę samych zadowolonych klientów.
        Poznaniacy/ Wielkopolanie.
        • Gość: J. Kraków Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 21:51
          Wróciliśmy 18.03.2013 z Benidormu z wczasów dla seniorów. Biuro załatwiło wszystko szybko i bezbłędnie.
          • Gość: Grazyna Re: Biuro Topodróże IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.13, 11:06
            27-05-2013 wróciliśmy z Majorki hotel Sol Antillas Barbados z wczaswów dla seniorów.Organizacja wyjazdu bardzo dobra . Hotel połozony nad brzegiem morza ,pokoje czyste,obsługa hotelu bardzo miła. posiłki zróżnicowane obfite i smaczne. Transfer z lotniska do hotelu bardzo punktualny Super.
          • Gość: Maria z Rzeszowa Re: Biuro Topodróże IP: *.rzeszow.mm.pl 18.06.14, 15:25
            Wielkie brawa dla Biura "Topodróże" wróciłam z Sycylii , hotel na przedmieściach PALERMO , tuż nad piękną plażą , wyloty z Krakowa. Biuro szybko i sprawnie załatwia wszelkie formalności . Na miejscu jest opieka polskiego rezydenta ,, przejazdy z lotniska do hoteli SUPER !!! Właściciele hotelu i obsługa przemiła. Czysty hotel , codziennie świeże ręczniki, pościel wymieniana do 2 gi dzień. Wyżywienie wyśmienite, do woli , różnorodność .Jetem bardzo zadowolona ,ze byłam na Sycyli . Swietna oferta dla seniorów - prawdziwe wakacje. Na początku nie wierzyłam że takie wyjazdy istnieją . Teraz polecam wszystkim . Przepiękna cudowna przygoda wypoczynkowa na Sycylii . Wyspa słońca .
            • Gość: jurek Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.15, 20:36
              Dobry wieczór Jestem z Rzeszowa. Czy moge liczyc na kontakt inny niż mejlowy?
              502 370 597
              Z góry dziękuję
              Jurek
    • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: *.ibs.net.pl 26.03.13, 15:31
      A nie lepiej poszukać w jakimś znanym biurze?
    • Gość: Jolanta Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 16:39
      Byłam tydzień na Majorce. Biuro świetnie wszystko zorganizowało, łącznie z tym , że o 4.00 rano odwieziono nas z hotelu na lotnisko. Polecam - dobra organizacja.
      • Gość: basia Re: Biuro Topodróże IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 20:28
        Jolanta
        to jest ich psim OBOWIĄZKIEM dowieźć klienta na lotnisko, bez względu na godzinę
        i do tego nie robi to agent, tylko biuro podróży, a właściwie współpracownik tego biura na miejscu w danym kraju
        więc chwalenie bp top p - to już chyba żart pracowników tego agenta, zabrakło pomysłów ??
        • Gość: Ania W. Re: Biuro Topodróże IP: *.tktelekom.pl 11.06.13, 12:47
          Pani Jolanto! Cóż za zgorzknienie w Pani słowach!!! W życiu codziennym jest Pani taka sama? Jeśli tak, to masakra. Współczuję najbliższym osobom...
          Wróciliśmy przed czterema dniami z wakacji na Majorce. Kolejny raz przekonaliśmy się, że warto wyjeżdżać z "Topodróże". Konkretnie, solidnie, wspaniale załatwione wszelkie formalności. Wyjeżdżam z różnymi touroperatorami od wielu lat i mam porównanie i wiele, wiele doświadczeń.
          W tym roku lecieliśmy w powiększonym składzie osobowym na całkowitym luzie, gdyż wiedziałam, że mam do czynienia z perfekcjonalistami, których zresztą serdecznie pozdrawiam.
          • zoga Re: Biuro Topodróże 24.06.13, 11:47
            Byliśmy z "Topodroze" na Majorce (31.05 - 07.06).
            Wszystkie formalności związane z wyjazdem i powrotem zrealizowane precyzyjnie i na czas.
            Nawet pogodę "załatwili" wspaniałą.
            Pogratulować profesjonalizmu.
            Będziemy korzystać w przyszłości i polecamy.
            ZLG
          • Gość: Ania W. Re: Biuro Topodróże IP: 217.170.174.* 24.06.13, 19:24
            Małe sprostowanie... Mój komentarz z dnia 11.06. br. dotyczył rozgoryczonej Pani Basi, a nie Jolanty. Pani Jolu - przepraszam bardzo!!!!
          • Gość: ciekawaswiata Re: Biuro Topodróże IP: *.devs.futuro.pl 25.06.13, 10:59
            ..."perfekcjonaliści ".... no comments

• Gość: Ania W. Re: Biuro Topodróże IP: 217.170.174.* 26.06.13, 20:35
              Poprawka... Pracowników "Topodróże" cechuje perfekcjonizm! Teraz dobrze? :)
              Sorry - Pani Ciekawska!
      • Gość: berek Re: Biuro Topodróże IP: *.smsilesia.katowice.pl 17.06.13, 11:19
        Byliśmy tydzień w Callela. Hotel piękny, jedzenie wyśmienite, transfery dobrze zorganizowane. Z czystym sumieniem polecam Biuro Topodróżę jako organizatora wypoczynku. Mam nadzieję skorzystać z ich oferty również w sezonie jesien2013-wiosna 2014
    • Gość: terra Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 16:06
      Korzystałam z usług tego biura w miesiącu maju jadąc na urlop na Sycylię.Wróciłam bardzo zadowolona po pierwsze bardzo dobra opieka rezydenta , piękny hotel z bardzo dobrym jedzeniem i co ważne blisko morza. Miałam pokój z widokiem na morze więc każdy zachód słońca nie mógł być nie zauważony.Hotel ma piękny teren wokół ,z trzema basenami i bardzo zadbaną roślinnością śródziemnomorską.Hotel to Saracen.
    • 55mariola55 Re: Biuro Topodróże 26.11.13, 10:33
      Wykupiłam u nich wakacje na Lanzarotcie w listopadzie. Bardzo dobry kontakt z biurem w tym również telefoniczny, pełna opieka i troska. Duży wybór propozycji spełniajacych właściwie wszystkie oczekiwania co do terminu, miejsca pobytu, transportu itp. Nie znalazłam najmniejszego powodu do niezadowolenia.
      • Gość: Irena Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 21:22
        Zamówiłam tygodniowy pobyt na Lanzarote dla 8 osób w lutym. Zgodnie z życzeniem wszystko było załatwione super, hotel, wyżywienie, nawet pogoda na medal. Dzięki
    • beamas1053 Re: Biuro Topodróże 24.12.13, 23:58
      Byliśmy na przełomie września i października 2013 r. na 14 dniowych wakacjach na Costa del Sol. To nasze najlepsze wakacje. Bardzo doba oferta i za rozsądną cenę, świetny hotel (miał 5* ale brak remontu i spadł do 4*, hotel Torrequebrada), doskonałe jedzenie, czysto, piękne otoczenie. Polecam to biuro. Mamy zamiar skorzystać z ich oferty w 2014 r.
    • Gość: marek Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 19:48
      Chciałem dodać że byłem na Fuerteventurze 3 km od lotniska super miejsce Hotels Globalis Gdyby ktoś chciał coś więcej to służę pomocą Pozdrawiam Marek
    • Gość: Mariola Re: Biuro Topodróże IP: *.ip.netia.com.pl 17.05.14, 14:32
      Podróżowałam dwa razy za pośrednictwem tego biura i mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim tego organizatora wszystko przebiegało bez zarzutu.Bez obaw można jechać.
      Wróciłam 14.05.2014 z Hiszpanii wczasy dla seniorów w Benidormie, było super piękny hotel super jedzenie i cudowna pogoda.
      Pozdrawiam
      Mariola
      • Gość: jolanta Re: Biuro Topodróże IP: *.icpnet.pl 03.06.14, 14:24
        Za pośrednictwem tego biura byłam już dwa razy na wczasach dla seniorów. Właśnie 25 maja 2014r. wróciłam z Fuerteventury, hotel nad samym Atlantykiem, pogoda wspaniała jedzenie bez zarzutów. Jestem bardzo zadowolona z organizacji jaką zapewnia to biuro, transport z lotniska do hotelu i odwrotnie o czasie, bez żadnych problemów. Polecam wszystkim wczasy przez to biuro, wspaniała obsługa, kontakt telefoniczny i majlowy. Nic dodać nic ująć.
        • Gość: Paweł Re: Biuro Topodróże IP: 91.210.237.* 24.07.14, 00:48
          Pełen profesjonalizm przy zachowaniu dobrych cen. Wróciłem z Rodziną z Sycylii, wszystko było zorganizowane na medal. Zwiedzam świat już tylko z Nimi :)
      • Gość: Teresa Re: Biuro Topodróże IP: *.toya.net.pl 26.09.14, 17:47
        Podrózowałam z tym biurem czterokrotnie, zawsze wszystko realizowano zgodnie z ofertą .
        Były to wycieczki z programu Senior-travel.Ostatnia na Majorkę z której wróciliśmy 24 września 2014. Pogoda cudna ,hotel bardzo dobry.
      • Gość: Andrzej Re: Biuro Topodróże IP: *.telpol.net.pl 29.09.14, 18:21
        Wróciliśmy 21.09.2014 z Fuerteventury - wczasy dla seniorów. Było super, piękny hotel znakomite jedzenie i cudowna pogoda.
        Pozdrawiam
        Andrzej
      • Gość: Piotr Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 15:44
        Topodróże zorganizowały nam znakomity pobyt w Benalmadenie 15-22.10 br.Jesteśmy bardzo zadowoleni ze wszystkiego. Organizacja znakomita. Specjalne podziękowania dla p. Tomasza.-
    • Gość: Mariola Re: Biuro Topodróże IP: *.ip.netia.com.pl 17.05.14, 14:35
      Ja również przedwczoraj wróciłam z Benidormu z wyjazdu organizowanego przez
      Topodróże.pl polecam wszystkim tego organizatora wszystko przebiegało bez zarzutu .
      Po raz drugi korzystałam z usług tego biura i nie zawiodłam się.
      Pozdrawiam
      Mariola
    • bratek20 Re: Biuro Topodróże 22.06.14, 19:58
      Wczoraj wraz z mężem wróciliśmy z tygodniowego pobytu na Sycylii w Mondello w hotelu Conchiglia d'Oro.Pobyt zorganizowało nam biuro Topodróże.Zaczęło się pechowo,bowiem mimo obietnic nikt nie czekał na nas na lotnisku po przylocie.Okazało się ,że pracownik biura pomylił termin naszego przylotu i zamiast w sobotę gdy przylecieliśmy samochód po nas miał przyjechać następnego dnia.Na szczęście kontakt telefoniczny z biurem pozwolił na wyjaśnienie sprawy.Czekaliśmy prawie 2 godziny na lotnisku na wysłany po nas samochód.Z wyjątkiem pechowego początku cała reszta super.Hotel wspaniały,rodzinna atmosfera,przemili ludzie,dbający o dobre samopoczucie klientów.Było nam tym przyjemniej,że mąż dobrze zna język włoski,więc nawiązanie miłych kontaktów było bardzo łatwe.Jeżdzimy do Włoch b.często więc kuchnię znamy ,ale ta w hotelu była wyjątkowo wspaniała,lepsza niż w niejednej włoskiej trattorii.Hotel mimo,że 3 gwiazdkowy naprawde na poziomie 4 gwiazdek,codzienna zmiana pościeli i ręczników,czyściuteńko,dobrze urządzony,fajny barek,internet,pomocni pracownicy.Trochę daleko do przystanku autobusowego więj niż 200m co pisze w opisie hotelu,niedaleko do plaży,autobus jedzie do centrum Palermo nie 20 minut tylko 35 do 40 minut,ale to drobiazgi.Ogólnie pobyt świetny i mimo kiepskiego początku jesteśmy bardzo zadowoleni.Dodaję ,że za błąd zostaliśmy miło przeproszeni,więc złe pierwsze wrażenie minęło.Ponieważ podróżujemy często chyba skorzystany ponownie z usług Topodróże.
      • Gość: GG Re: Biuro Topodróże IP: *.play-internet.pl 28.06.14, 16:36
        ---
        • Gość: Topodroze.pl Re: Biuro Topodróże IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.14, 12:39
          Witamy , to jest wpis własny portalu www.ToPodroze.pl

Chcemy się ustosunkować do wpisu powyżej.

Wpis dotyczy rezerwacji z roku 2012 i upadku biura Africano Travel z Poznania.

Jako agent Africano Travel sprzedaliśmy rezerwację podróży, pobraliśmy należność od klienta i odprowadziliśmy płatność do Africano Travel.

Africano Travel było członkiem Polskiej Izby Turystyki i miało wpis w rejestrze Marszałka Województwa Wielkopolskiego i stosowną gwarancję ubezpieczeniową.

Adresatem roszczeń w przypadku tej rezerwacji jest Africano Travel i Marszałek Województwa jako dysponent polisy ubezpieczeniowej.

Klient wini nas niesłusznie.

Rozumiemy rozgoryczenie Klienta ale po tym jak odprowadziliśmy środki za jego rezerwację do Africano Travel nie możemy i nie jesteśmy w stanie nic zrobić.

Klient podróżował z firma Africano Travel w roku 2011, znał tą firmę i wykupił ponownie ofertę tej firmy w 2012 . Poza drobnymi sprawami nie było wątpliwości co do wykonania usług przez Africano Travel.

Jest to jedna z nielicznych rezerwacji które miały coś wspólnego z upadkiem biur podróży sprzedawanych w naszym portalu. Staramy się unikać ryzykownych partnerów ale nie możemy odpowiadać za kondycję firm które legitymują się członkostwem w Polskiej Izbie Turystyki , posiadają gwarancje ubezpieczeniowe i wpisy w rejestrze odpowiedniego Marszałka Województwa.

W portalu można zarezerwować oferty kilkudziesięciu polskich touroperatorów. Z firmą Africano Travel współpracowaliśmy od wielu lat, nic nie zapowiadało upadku tego biura . Z tego co nam wiadomo Africano Travel zostało pociągnięte w dół przez upadające biuro Alba Tour gdyż firmy te współpracowały ze sobą w zakresie lotów.

Zespół www.ToPodroze.pl
    • Gość: Bratek20 Re: Biuro Topodróże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 13:36
      Opinii jest wiele w Turystyka zorganizowana.Dobre i średnie.Ja z mężem byłam w czerwcu na Sycylii.Gdyby nie fakt,że Biuro zapomniało nas odebrać w uzgodnionym terminie z lotniska i musieliśmy w upale poczekać ponad 2 godziny ;wrażenia z hotelu i pobytu bardzo dobre.
    • beamas1053 Re: Biuro Topodróże 24.09.14, 12:22
      Pani Mario! Proszę o więcej informacji na temat wyjazdu na Sycylię.
    • Gość: Elzbieta Rojek Re: Biuro Topodróże IP: *.205.90.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.14, 09:56
      Ostrzegam i odradzam!
      Lepiej skorzystać z innego portalu. Oto moje doświadczenie:
      Dwa (2) dni przed wylotem do Malagi w ramach „Słońca dla seniorów” droga mejlową otrzymaliśmy informację, że impreza jest odwołana. Przeprowadziłam kilka rozmów z pracownikami portalu. Były uspokajania i zapewnienia zwrotu pieniędzy. Zwrócono mniej niż połowę, wyjaśniając, że, aby zwrócić pozostałą kwotę – ponad 2 tys. zł, portal musi zarobić, choć przecież naszych pieniędzy na nasz wyjazd nie wykorzystano.
      Minęło 6 tygodni od odwołania podróży i miesiąc od ostatniego przelewu.
      I cisza.
      Nie ryzykujcie! Skorzystajcie z ofert innych biur, agencji, portali. Powodzenia!
      Elżbieta Rojek-Palczewska
      • Gość: Józek Czerwiński Re: Biuro Topodróże IP: 185.14.148.* 12.02.15, 10:05
        moja żona się skusiła na Sycylię bo ja tak bardzo chciałem zobaczyć klimat "mafiosów",
        w dniu wylotu w drodze z Zielonej Góry do Warszawy na lotnisko żona zadzwoniła do biura i zapytała czy i gdzie mamy do odbioru dokumenty a "uprzejmy" zdziwiony że nie dostaliśmy informacji o odwołaniu imprezy ?
        K A T A S T R O F A a nie biuro podróży, amatorszczyzna i bezczelność,
        jak tylko możecie to unikać dziadostwa
    • Gość: Kik Re: Biuro Topodróże IP: *.tvk.torun.pl 14.04.15, 19:29
      Biuro wiarygodne, byłam na Costa del Sol- to były cudowne wakacje,wszystko tak jak w ofercie, w przyszłym roku pojedziemy na Costa del la Luz,pozdrawiam!!
    • Gość: Józek Re: Biuro Topodróże IP: 185.14.148.* 04.07.15, 12:49
      zajrzyj do innych wpisów o tym biurze - przestrzegam, po zawaleniu sprawy wypierali się swojej odpowiedzialności, jak masz szansę to szukaj gdzieś jak najdalej od tego biura
      • Gość: turysta Re: Biuro Topodróże IP: *.146.57.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.15, 12:24
        Nie polecam tego biura , organizowali mój wyjazd na Majorkę. Po przyjeździe do zamówionego hotelu okazało się że nic nie wiedzą o mojej rezerwacji - nerwowe poszukiwania rozwiązania zastępczego w innym miejscu trwały parę godzin.
    • lena575 Re: Biuro Topodróże 28.07.15, 22:38
      To nie jest biuro podróży. To portal internetowy. Zbieranina ofert z róznych biur podróży
      Czytać ich regulamin !
      Wszystko załatwiasz przez internet, jak masz zawalone wczasy, to powiedzą ci wtedy, że to organizator a nie oni są winni.
    • lena575 Re: Biuro Topodróże 28.07.15, 22:39
      Podają Pl. Defilad 1, czyżby w Pałacu Kultury ?
    • varistor2 Re: Biuro Topodróże 09.10.15, 10:02
      Właśnie wróciliśmy z Costa Blanca. Byliśmy tam 14 dni w hotelu Gran Bali , za pośrednictwem Topodróże. Wszystko było OK, organizacja perfekcyjna i profesjonalna, bez najmniejszych zastrzeżeń. Za pośrednictwem Topodróże byliśmy w ubiegłym roku na Costa Bravo i też było OK. W przyszłym roku też polecimy na urlop z Topodróże. Bardzo polecam Costa Blanca, to najlepszy rejon Hiszpanii na wspaniały urlop. W razie pytań: varistor2@wp.pl
      • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: *.krus.gov.pl 27.10.15, 13:52
        Byłam za pośrednictwem topodroze dwukrotnie ( 4 lata temu i teraz w październiku). Wszystko odbyło się lekko, łatwo i przyjemnie. Nikt o mnie nie zapomniał a nawet poszukiwali mnie telefonicznie gdy dłużej wiadomości nie odczytywałam. Było i tak , że na lotnisku odbierał mnie pan z kartką z moim nazwiskiem, bo nikt wiecej nie przyleciał. Za ich pośrednictwem skorzystałm z biura podróży w Ameryce o czym dowiedziałam sie dopiero na miejscu:) może to z mojej strony lekkomyślne ale ufam im jak swojemu psu.
      • Gość: klientka Re: Biuro Topodróże IP: 88.220.43.* 13.10.17, 09:43
        Dzień dobry
        Czy komuś w tym roku topodróże odwołało urlop?Proszę o kontakt na forum.

klientka
        • drawiny-13 Re: Biuro Topodróże 04.11.17, 17:36
          tak, oczywiscie. Wykupiłam wyjazd od 1 szego Pazdziernika do 8 mego paxdziernka, w sumie miało jechac 8 osob. Gdyby nie fakt, że zadzwoniłam tydzien przed wyjazdem, w celu poinformowania sie o aktualności lotów, to pewnie nie dowiedziałabym sie o tym, ze lot jest odwolany. Oczywiscie, pieniedzy nie możemy odzyskać, pomimo licznych telefonów i ustawicznych utarczek słownych z panem konsultantem,który nawet nie ujawnił swojego nazwiska. Czy ktoś miał podobna sytuację? Proszę o kontakt. Wszystkim zainteresowanym wyjazdem ztego biura kategorycznie odradzam, poniewaz nie będzie ani wczasów, ani pieniedzy.
          • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: 88.220.43.* 04.11.17, 18:05
            @drawiny-13 prosze o kontakt
          • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: 88.220.43.* 04.11.17, 18:05
            prosze o kontakt
          • Gość: gość Re: Biuro Topodróże IP: 88.220.43.* 04.11.17, 18:07
            agnieszkaaugustyniak1995@gmail.com
        • drawiny-13 Re: Biuro Topodróże 04.11.17, 18:51
          tak, oczywiscie. Wykupiłam wyjazd od 1 szego Pazdziernika do 8 mego paxdziernka, w sumie miało jechac 8 osob. Gdyby nie fakt, że zadzwoniłam tydzien przed wyjazdem, w celu poinformowania sie o aktualności lotów, to pewnie nie dowiedziałabym sie o tym, ze lot jest odwolany. Oczywiscie, pieniedzy nie możemy odzyskać, pomimo licznych telefonów i ustawicznych utarczek słownych z panem konsultantem,który nawet nie ujawnił swojego nazwiska. Czy ktoś miał podobna sytuację? Proszę o kontakt. Wszystkim zainteresowanym wyjazdem ztego biura kategorycznie odradzam, poniewaz nie będzie ani wczasów, ani pieniedzy.
        • nowalska Re: Biuro Topodróże 02.12.17, 11:45
          Bardzo proszę o kontakt - mnie też odwołano wyjazd. tel. 602 489 649 lub nowalska@wp.pl
        • nowalska Re: Biuro Topodróże 06.12.17, 21:32
          Mnie też odwołano - roszę zadzwonić do mni 602 489 649
        • nowalska Re: Biuro Topodróże 14.12.17, 22:54
          proszę o telefon 515 125292
      • varistor2 Re: Biuro Topodróże 10.11.18, 22:11
        Ostrzegam! Tylko nie Topodróże. Dwa razy byliśmy za pośrednictwem tego biura w Hiszpanii i było OK. W tym roku też zrobiliśmy rezerwacje za ich pośrednictwem na wyjazd do Hiszpanii. Kilka dni po przesłaniu na ich konto pełnej sumy 6180 zł otrzymałem inf. że wycofują się umowy. Oczywiście pieniędzy nie oddali, a minęło już prawie 3 miesiące. Typowe złodziejstwo. Sprawę kieruję na drogę sądową. Mój e-mail varistor2@WP.PL
    • drawiny-13 Re: Biuro Topodróże 04.11.17, 21:57
      tylko nie to bioro wycieczke odwołano i zaczoł sie koszmar z odzyskaniem pieniedzy kazdemu odradzam to biuro
      • drawiny-13 Re: Biuro Topodróże 04.11.17, 22:02
        nie zaden wyjazd z tego biora miałam jechac na majorke wtym roku zapłaciłam za wycieczke i nie na ani wycieczki ani pieniedzy odradzam ta bioro z całego serca teraz ciagam sie po adwokatach zeby odzyskac pieniadze pomietajcie tylko nie topodroze
      • nowalska Re: Biuro Topodróże 02.12.17, 11:46
        Poproszę o kontakt - 602-489-649 lub nowalska@wp.pl. Mnie tez odwołano wyjazd....
    • aalukaszewska Re: Biuro Topodróże 14.12.17, 20:41
      Czy ktoś z państwa miał wykupioną wycieczkę z tego biura, biuro wycieczkę odwołało - Teneryfa w listopadzie 2017 w dniach 15-24
      zwrotu pieniędzy też nie ma, proszę o kontakt na mój tel. 515 125 292
      • Gość: ToPodroze.pl Re: Biuro Topodróże IP: 62.102.148.* 15.12.17, 11:38
        To jest wipis własny firmy ToPodroze, osoba dokonująca wpisu nie jest stroną umowy. Firma odstąpiła od wykonania usług zgodnie z regulaminem, w przewidzianym terminie z uwagi na nieopłacenie usług, w terminie, w pełnej wysokosci przewidzianej w umowie. Korespondencja w tej sprawie jest prowadzona z zamawiajacym zgodnie z trybem reklamacyjnym przeiwdzianym w zamówieniu w oparciu o regulamin i zamówienie. Zastrzegamy sobie skutki prawne publikacji w tej sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka