te1109 11.10.07, 21:16 A jeszcze tak nie dawno o tej porze było jasno,lub słonko się kładło spać,teraz już noc,ciemno i sennie. free.art.pl/sco/zachod%201.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
te1109 Re: Zachód słońca* 11.10.07, 21:49 No może nie o 7 ale o 6:30 to jeszcze tak,a będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
asiouek Re: Zachód słońca* 11.10.07, 22:05 A ja miałam dziś rano ochotę pstryknąć fotę z poddasza na dacy we mgle i ciemności... o 7.30 Podobno brak słońca działa depresyjnie. Jestem człek melancholijny i nieraz słyszałam, że jak się naświetlę, to mi humor jesienią skoczy. Coś w tym jest... Niemniej jednak najbardziej ciekawe wspomnienia z dzieciństwa to dla mnie Trójmiasto jesienią. Pamiętam, jak jeździłam raz z mamą, raz z tatą na zakupy do Gdyni (mieszkając na kaszebskiej wiosce). Jesienią i zimą około 17tej panował już zmierzch. Ciemność czasem. A witryny sklepów były jasne. Kolorowe. Pamiętam do dziś ten stan zagapienie i... ukojenia, poczucia bezpieczeństwa. Znacie to uczucie, kiedy zaglądacie ciemną porą w okna wieżowca??? Te oświetlone pokoiki, cienie ludzi krzątających się po mieszkaniu. Wciągało mnie to... Odpowiedz Link
te1109 morze liści 11.10.07, 22:21 www.strykowski.net/jesien2006/Aleja_-_zdjecia,_fotografie_aleji_2517.php Odpowiedz Link
asiouek no i jak nic trzeba będzie przywdziać palto... 11.10.07, 22:28 Wiewiórka Śmiech ze łzami pomieszany, ileż w tobie niepokoju. Znowu dziś na śnieg wybiegłaś weź przynajmniej palto swoje. Pyłem śnieżnym przyprószona natychmiast mi się wydałaś, taka cicha i bezbronna w wielkim świecie taka mała. Zobacz kończy się przedmieście, las wyrasta bezszelestnie w pstrych wiewiórek krzątaninie. Palto, palto załóż wreszcie. Kto to widział tak po śniegu w przedwieczornym mrozie biegać, w samym tylko cienkim swetrze, w samych lekkich pantofelkach, a już nogi ci się plączą, włosy okrywają szronem. Pewnie jutro będziesz znowu przeziębiona Zobacz kończy się .... Staniesz oprzesz się o drzewo, sen nadejdzie nieproszony, a las woła: palto! Zobacz kończy się .... sł. na podstawie „Newa poezją płynąca” muz. J. Stefański, Z. Stefański Odpowiedz Link