Dodaj do ulubionych

Last minute jak szukać ???.............

IP: *.183.159.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.05.12, 22:11
Witam !
Jak ktoś napisał że trzeba umieć szukać lastów................
więc jak je szukać i gdzie, interesuje mnie Europa.........
z dziećmi + 2 osoby dorosłe............
może macie jakieś tajne miejsca ........................
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Last minute jak szukać ???............. 25.05.12, 23:17
      tajnych nie ma, wszystkie oferty są w necie, a na kiedy ten wyjazd ?
      • Gość: Artik Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.183.148.94.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.05.12, 10:31
        Początek lipca ...lub sierpień .... ogólnie okres wakacji.
    • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 26.05.12, 02:35
      To nie tajne miejsca tylko sposoby szukania i płatności. Najlepiej szukać w takich serwisach gdzie masz kompleksowo wszystko - czyli serwis z ocenami hoteli, porównywarkę cen biur na konkretną ofertę i możliwość szybkiej rezerwacji on-line bez potrzeby wysyłania zapytania do oferty i gdzie generują bony zniżkowe. Takie coś masz np. na holidaycheck.pl
      Pośrednik generuje różne bony zniżkowe, czasami przychodzą w e-mailach jako spam, życzenia świąteczne jak zapiszesz się do ich newslettera, albo ostatnio na jakimś serwisie filmów-on line w połowie filmu wyświetliła się ich reklama i wystarczyło kliknąć a baner żeby dostać kod na 200zł zniżki. Kupon może być dodany do jakiegoś produktu, ich partnera w biznesie itd. Ja tak miałam w tym roku rezerwację tańszą o 400zł. W ubiegłym o 200zł. Podanie kodu nic mnie przecież nie kosztuje poza spisaniem go z e-maila lub załączonego kuponu:) Co ważne ich zniżki obejmują wszystkie oferty, łącznie z LM. Jako, że jest zakazana sprzedaż wycieczek po niższej cenie niż organizatora, to cenę w umowie masz pełną a oni dopłacają wartość bonu z kieszeni sponsorów reklamujących się z nimi itd. a na konto wpłacasz kwotę pomniejszoną o wartość bonu. Niby to tylko np. 300, ale przy LM za 3000zł to jednak 10% dodatkowej zniżki:) Poza tym cwaniaki na allegro za symboliczne 20zł odsprzedają takie kody jak jest potrzeba:) Jak chcesz mogę Ci wysłać jakiś kod za free na e-mail jak podasz, bo mam chyba na 250zł, którego nie zdążę wykorzystać bo jest na rezerwacje do 30 czerwca (wyjazd może być później, rezerwację telefoniczną musisz zrobić do 30 czerwca i powiedzieć, że masz kod).

Inna droga szukania Lm to wchodzenie bezpośrednio na strony biur i zawsze na głównej stronie są banery z aktualnymi promocjami. Czasami można tam znaleźć perełki. Wczoraj natknęłam się w ten sposób na ofertę TUI 2tyg na czerwiec w niezłym hotelu w Portugalii BB za 1600zł (pełna cena z przelotem). Potem patrzę czy nie ma tej oferty na holidaycheck, sprawdzam opinie o hotelu i już wiem czy warto czy nie. Jak dorzucę swój zniżkowy kod na 400zł to mam Portugalię dla 2os na 2 tyg. za 2800zł.

Trzeba też wiedzieć, które biuro ma jakie zniżki na LM. Np. w TUI 2tyg. LM to niebywała okazja. Za to tygodniowych mają dużo i to w naprawdę dobrych cenach. Natomiast Itaka ma dużo zniżek na 2 tyg. wczasy. TUI wrzuca pierwsze LM nawet do 2-3 miesięcy przed wylotem, Itaka np. na kilka dni przed. Są biura, które mają kiepskie LM np. Exim mało schodzi z ceny. W Neckermanie można za to trafić tygodniowe wczasy za grosze w bardzo dobrym obiekcie ale na 3-4 dni przed wylotem dopiero.

Inny świetny sposób na tanie wczasy to odkupienie ich od kogoś. Ciągle są ogłoszenia na forach i allegro, że ktoś coś odsprzeda i zazwyczaj na kilka dni przed wylotem odsprzedaje za bezcen. Tutaj jednak nie można mieć bardzo sprecyzowanych wymagań co do kierunku.

Są też super LM, żeby taki zdobyć, dzwonisz do biura do centrali tak dwa dni przed wylotem najwcześniej są takie oferty i pytasz o najbardziej atrakcyjną ofertę LM do danej kwoty jaką możesz przeznaczyć. Często do wylotu zostaje niewiele czasu i biuro nie wrzuca na stronę oferty, a tym bardziej nie trafia ona na stronę internetową agenta. Czasami ląduje na szybie biura, ale to jak się chyba nudzi pracownikom:) Robisz wstępną rezerwację na godzinę, szukasz w necie info i albo opłacasz tą rezerwację i potwierdzasz albo rezygnujesz jak okaże się niezbyt fajna.

Wiesz ogarnięcie tematu trochę zajmuje. Już nazwa miejscowości, w której jest hotel a raczej dzielnica albo miasteczko, w którym dokładnie się znajduje hotel (bo biura w ogólnej ofercie podają np. Alanya (Konakli) w Turcji, a tak naprawdę hotel jest 20 km od Alanyi bo liczy się to co w nawiasie. To pozwala automatycznie odrzucać oferty nieciekawe ze względu na położenie. Można też sprawdzić hotel na tripadvisor.com, wówczas pokaże się jego miejsce w rankingu. No i oczywiście położenie na mapie google. Zdjęcie satelitarne mówi nam jaka jest plaża, okolica itd. Jak masz obrany jakiś kierunek (najlepiej wybrać 2-3) to warto już na miesiąc wcześniej obserwować np. na fly.pl, travelplanet.pl i fostertravel.pl (najlepiej w kilku miejscach bo współpracują z różnymi biurami), które hotele pojawiają się na LM. Częste ich pojawianie się oznacza, że albo biuro ma z nimi duży kontrakt i mają wiele pokoi zarezerwowanych albo, że hotel jest do d....., co można sprawdzić na holidaycheck;)...potem pozostaje czekać i we właściwym momencie zarezerwować.
      • Gość: Artik Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.183.148.94.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.05.12, 10:36
        Dziękuje za wyczerpujące info........
        • voyager747 Re: Last minute jak szukać ???............. 26.05.12, 17:27
          to masz już odpowiedź :) Z wakacjami gorzej, z moich obserwacji wynika, że biura teraz obniżają ceny na 1-2 dni przed wylotem ( np. w Itace) są najlepsze ceny " na jutro". Czasami jest tak, że np. w czerwcu kupowałem u nich Turcję po 1000 pln od osoby na 5 dni przed wylotem, a na 2 dni sprzedawali to po 800 pln, ale reguły nie ma.
          Ja latam głownie z Itaką, Eximem, kiedyś Necermannem, GTI, z Wezyrem też dwa razy byliśmy, ale tak sobie było.
          W Itace trzeba patrzeć na godziny lotów, bo oni lubią o 3-5ej w nocy.
          • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 27.05.12, 00:08
            "W Itace trzeba patrzeć na godziny lotów, bo oni lubią o 3-5ej w nocy."

:D To fakt, mają na część kierunków własne chartery więc biorą najtańsze godziny lotów. No ale coś za coś. Akurat ja jestem zadowolona z tego biura. Nie potrzebuję podcierania tyłka i jedyne co mnie interesuje to hotel, a oni mają dobrą ofertę hoteli. LM mają czasami perełki, ale właśnie tak na 2-3 dni przed wylotem.
            • voyager747 Re: Last minute jak szukać ???............. 27.05.12, 01:52
              Kiedyś nie było takich godzin lotów dziwnych, teraz jest gorzej, a pierwszy raz z nimi byłem chyba w 2006 roku.
              Ostatnio byliśmy z Itaką na Lanzarote, w listopadzie. Kupowałem w piątek, a wylot był w sobotę po 15ej. Cena nie była rewelacyjna, bo 1500 pln od osoby, ale i tak nic nie było wtedy, a chcieliśmy lecieć do Jordanii, ale paszport mi się kończył w lutym i lipa. Jordania była chyba za 1300 pln wtedy ( 4 * z ALL).
              Na Lanzarote mieszkaliśmy w hotelu z animatorami Itaki ( Cay Sun), było bardzo fanie. Pograłem w pingponga z panem animatorem, dziecko siedziało w klubie, ludzie młodzi, sympatyczni. Hotel całkiem fajny, a tylko 3 * miał. Nawet był kryty basen, który nie był opisany w katalogu Itaki.
              • hugo43 Re: Last minute jak szukać ???............. 27.05.12, 08:48
                ja korzystam z lastminuter.pl.wszystko w jednym miejscu,jasno i czytelnie.
                • Gość: Jara Re: Last minute jak szukać ???............. IP: 94.75.86.* 28.05.12, 10:28
                  Co do godzin wylotów to ja wolę lecieć o tej 3,4 bo i tak zawsze przed wyjazdem gdziekolwiek nie mogę zasnąć a dwa to, to że jak wylecisz o 4 dolecisz załóżmy o 8 to masz cały dzień dla siebie. Owszem możesz być zmęczony, ale prześpisz się i w nocy pójdziesz na miasto, a nie oszukujmy się w basenie morza śródziemnego(na przykład) dzień się zaczyna w nocy.
                  I tak reasumując to jak mam do wyboru wylot z itaką o 15 czy 3 to wolę lecieć o 3, a że przez to mam tańszy wyjazd to dla mnie to bomba!!! :D
                  • voyager747 Re: Last minute jak szukać ???............. 28.05.12, 11:12
                    mnie akurat też to za bardzo nie przeszkadza, chociaż nie można robić zdjęć podczas lotu, ale teraz latamy z dzieckiem, to już pod katem jego na to patrzę.
                    • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 28.05.12, 13:43
                      Wszystkie godziny lotów są dobre...byle na czas samolot leciał:).....i leciał:P Ja już zaczynam się pakować. W tym roku całkiem przyjemne godziny lotu mi się trafiły, nic nie odwołane, LM na mój kierunek nie ma bo się wyprzedały miejsca w samolotach, po drodze od first do wyprzedania cena niemal dwukrotna była niż jak ja rezerwowałam, na tripie same pochwały o moim hotelu....no więc doczekać się już nie mogę:D

A jak ktoś aktualnie szuka LM to bardzo atrakcyjny cenowo wyjazd ma teraz TUI do Portugalii. Gdyby mi się terminy nie pokrywały to aż bym się skusiła, bo cena rewelacyjna jak na Portugalię i aż żal nie skorzystać.

www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/portugalia/algarve/hotele;show,2590,mirachoro-sol-fao41003?hotel=8363&m=h&transport=1#wylot=WAW&len=ln68&lm=1&os_dorosle=2
                      • voyager747 Re: Last minute jak szukać ???............. 28.05.12, 18:21
                        byłem w lutym w Lizbonie :)
                        • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 28.05.12, 23:00
                          Ach...ja ubolewam, że te terminy tak się zbiegły. Może we wrześniu się jakaś okazja do Portugalii trafi jeszcze:(
                          • papalaya wyloty itaki - bzdury 29.05.12, 07:53
                            nigdy nie ma wylotów z Polski w godzinach nocnych czy nad ranem
                            • Gość: brehia78 Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 08:42
                              Dlaczego tak uważasz? Mnie się ostatnio kilka razy z rzędu trafiły wyloty o 5.00 rano, raz koło 3.00 nad ranem i bardzo późne powroty. To mi akurat bardzo pasowało :)).
                            • voyager747 Re: wyloty itaki - bzdury 29.05.12, 10:51
                              nie pisz bzdur jeśli nie masz o tym pojęcia, mnóstwo jest takich lotów, np. w zeszłym roku nie polecieliśmy na Sycylię przez to.
                              Pierwszy lepszy przykład:
                              inie lotnicze: Travel Service

Warszawa > Izmir

05.06.2012, godz.23:00 - 02:30

13.06.2012, godz.03:30 - 05:10

Izmir > Warszawa
                              inny:

Linie lotnicze: Travel Service

Warszawa > Palermo

02.06.2012, godz.22:30 - 01:10

10.06.2012, godz.02:10 - 05:00

Palermo > Warszawa

szukać dalej ?
                              • Gość: gtw Re: wyloty itaki - bzdury IP: 195.158.247.* 29.05.12, 13:21
                                no i papalaya ma rację, polskie lotniska nie operują od 23 do 5 rano

zamisat Sycylii mozna było wybrac Somiankę, byłeś tam wielki globusowy podrozniku ?

• voyager747 Re: wyloty itaki - bzdury 29.05.12, 18:33
                                  taaaak, gtw, masz rację jak zwykle, ha ha ha
                                  • Gość: turysta Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 18:46
                                    TP 7053 Frankfurt TAP Portugal TAP Portugal TERMINAL A 22:40
                                    LO 376 Monachium LOT Polish Airlines LOT Polish Airlines TERMINAL A 23:00
                                    LH 5752 Monachium Lufthansa Lufthansa TERMINAL A 23:00
                                    JP 9514 Monachium Adria Airways Adria Airways TERMINAL A 23:00
                                    W6 1310 Londyn-Luton Wizz Air Wizz Air TERMINAL A 23:00
                                    W6 1382 Charleroi-Gosselies Wizz Air Wizz Air TERMINAL A 23:00
                                    W6 1502 Nykoping Wizz Air Wizz Air TERMINAL A 23:00
                                    ENT7522 Sharm El Sheik TERMINAL A 00:15
                                    YAP7324 Sharm El Sheik TERMINAL A 01:20

może u was na wsi nie latają, ale u nas w Warszawie latają, to kawałek z tablicy przylotów Okęcia, objaśnić ci to cepie gtw ?
                                    • Gość: turysta Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 11:29
                                      hej gtw ? potrafisz już korzystać z netu ? gzie twoje wypociny ? potrafisz przyloty/odloty sprawdzić na stronie lotniska, albo biura czy nie ? tak to jest z "globusowymi" podróżnikami ze wsi, he he, a papalaya gdzie jest ?
                                • Gość: turysta Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 18:38
                                  przecież to są godziny, które podaje Itaka w swoim rozkładzie lotów, więc po co dyskutować z idiotami jak gtw ? Pewnie nawet nie wiesz gdzie leżą te kraje i miejsca, w których był voyager, co łatwo sprawdzić po zdjęciach, a to dla ciebie za trudne zapewne, idiota gtw
                                • voyager747800 Re: wyloty itaki - bzdury 01.07.12, 18:02
                                  to zdjęcie zrobiłem specjalnie dla ciebie globusowy podróżniku gtw, mam nadzieję, że nie będę musiał objaśniać ?
                                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3154385,2,1,Odloty-WAW.html
                            • Gość: Anq28 Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 29.05.12, 14:37
                              Bzdura, znajomi mieli dzisiaj wylot z TUI na GC o 6:35 rano ( i bez opóźnienia bo samolot od wieczora nocował na lotnisku), powrót mają koło 12 i o 18 są w Polsce. Pierwszy dzień na plaży, ostatni nie muszą się zrywać w nocy na samolot ani też koczować na walizkach. Godziny idealne.
                            • Gość: turysta Re: wyloty itaki - bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 18:40
                              sprawdź rozkład lotów w Itace, na stronie, to łatwe !
                            • voyager747800 Re: wyloty itaki - bzdury 01.07.12, 18:04
                              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3154385,2,1,Odloty-WAW.html
                              paplaya ponoć się znasz jak nikt, zerknij na to zdjęcie
      • Gość: Artik Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.183.147.76.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.05.12, 21:04
        Witam !
        Czy mogę poprosić o ten kod na artkrawczyk@interia.pl i o instrukcje !
        Bardzo Dziękuje !
        • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 02.07.12, 01:39
          Dopiero odczytałam....a kod już odsprzedałam:(
    • letsgodance [...] 29.05.12, 10:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Anq28 Re: Last minute jak szukać ???............. IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 29.05.12, 14:38
        Beznadziejny ten scanner.
    • travelsky Re: Last minute jak szukać ???............. 18.06.12, 15:50
      W sezonie i dla 4 osób to może nie być już nic superatrakcyjnego, ale warto sprawdzać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka