Dodaj do ulubionych

Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace

IP: *.play-internet.pl 14.06.12, 10:36
Są już dostępne wczasy na sezon zimowy. Itaka proponuje nowość Wyspy Zielonego Przylądka i kusi chyba wszelkimi możliwymi gwarancjami.. Mam ochotę na te wyspy, tylko teraz nieśmiertelne pytanie - czy nie odwołają tego kierunku? Czy jakieś inne biura mają jeszcze ten kierunek w swojej ofercie? To jest chyba jeszcze bardzo mało znany kierunek dla Polaków. A myślę, że jest dobrą alternatywą dla Dominikany, czy np. Kuby.
Obserwuj wątek
    • Gość: BBB Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 18:32
      Oby nie było tak jak ostatnio z La Palmą - w marcu była w katalogu ( w internecie ), miała być dostępna od czerwca. Liczyłam na miły wyjazd na jesieni, bo inne Wyspy Kanaryjskie już widziałam. Nie wiem co się stało, ale w tej chwili nie ma tego kierunku... ( tylko objazdówki ) Nie sądzę, żeby nie było zupełnie zainteresowania ( samoloty na Kanary pękają w szwach ).
      To samo może być z Wyspami Zielonego Przylądka - kilka lat temu już były w ofercie ITAKI. A cenowo całkiem ciekawie :)
    • Gość: Domdom Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.unknown.vectranet.pl 15.06.12, 13:43
      Jak się tego boisz to zamiast rezygnować z marzeń proponuję po promować ten wyjazd :) Chodzi mi o to, że jakbym ja chciała tam jechać i przeczytałabym informację że ktoś się boi odwołania wylotu przez małe zainteresowanie to też bym się bała. DLATEGO PO CO SIĘ BAĆ? kupuj wycieczkę i namów znajomych, albo innych a potem opowiedz czy warto i co CI się podobało :D
      • kristofer1973 Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 18.06.12, 09:32
        Klienci mają promować kierunki ? To paranoja co robi Itaka, ja mam wykupione na wrzesień PORTO SANTO i ta wyspa również została usunięta z oferty. Biuro nawet mnie jeszcze o tym nie poinformowało. Zniknęło wielie kierunków min. Azory ..., pojwiły się nowe i też pewnie na próbę. Itaka prowadzi eksperymenty na swoich klientach?
        • Gość: M Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.aster.pl 06.10.12, 19:48
          Witam
          Mój grudniowy wyjazd właśnie został odwołany, trzy miesiące przed odlotem z uwagi na małe zainteresowanie! sic! To skandal! Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz w Itace. Wycofali większość ciekawych kierunków. Nauczka na przyszłość. Najlepiej korzystać z niemieckich lub angielskich biur podróży. Teraz muszę odzyskać wpłacone pieniądze...
          k
          • Gość: megilis Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 13:32
            W ten sposób Itaka bada rynek. To co się sprzedaje na poziomie satysfakcjonującym Itakę, wejdzie do oferty, to co nie- odwołują.
            Klienci są takimi królikami doświadczalnymi.
    • kasia_p45 Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 18.06.12, 10:22
      Z tymi nowosciami to bym uwazała. Juz kilkakrotnie zaobserwowałam w ciągu ostatnich kilku lat, ze wszelkiego typu nowosci im blizej sezonu znikaja z oferty katalogowej. Sama sobie kilka razy ostrzyłam zęby na rózne ciekawostki i chciałam najpierw zaobserwowac jak to pójdzie i w nastepnym sezonie wykupic jakis fajny wyjazd.. No ale niestety wszystko zawsze znikało..
      • Gość: Żólw Ninja Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 15:33
        Proponuja nowe oferty zeby przyciagnac klientow roznorodna oferta - cos musza robic zeby wybrano konkretnie ich biuro. Egiptow i Tunezji juz wszedzie jak psów;)
        Natomiast to, że wycofują, to pewnie jdnak efekt mimo wszystko malego zainetersowania ludzi. Moze powinni promowac jakimis reklamami, kmapaniami, bo skad ludzie maja o tym wiedziec? samo wejscie na strone nie zalatwi sprawy i nie spowoduje ze ktos sie zainteresuje nowym kierunkiem...
        • jakanu Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 18.06.12, 15:44
          Fajnie, że znowu mają Wyspy Zielonego Przylądka. Parę lat temu się nie załapałem w porę, a później już nie było. Może tym razem ten kierunek zawita na dłużej, bo tam jeszcze mnie nie było :)
          • Gość: Domdom Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.12, 11:54
            Mnie bardziej chodziło o złapanie byka za rogi, ale każdy zrobi jak zechce. Dorzucę jeszcze, że śledząc ich ofertę na zimę dorzucili wyjazdy na narty do Banska i Erzurum.
    • Gość: sisi Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.12, 12:18
      Z wieloma ofertami sie cos dzieje. Obcieli mi Sycylię z Katowic w ub roku. Maroko tylko z Warszawy. Nie ma tez Kenii . Mysle o Gran Canarii z Katowic ale juz bywała , nie przetrwala i kończyła sie wylotem z Warszawy. Zreszta po tegorocznych bankructwach biur strach z tymi firstami..
      • Gość: gość Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.leon.com.pl 07.09.12, 15:46
        przecież Kenia jest w ofercie
        • Gość: sisi Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.12, 16:21
          Masz racje-jest. Niedokładnie patrzyłam. Od 2 lat poluje na Maroko z Katowic i nie udaje mi się. W ofercie zimowej. Oferta jest i znika. Pewnie mało chetnych. Właśnie rozmawiałam z RT , tez maja ale żadnych gwarancji,że sie utrzyma.
    • matanzas Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 11.09.12, 16:46
      Gość portalu: niezalogowany napisał(a):
      To jest chyba jeszcze
      > bardzo mało znany kierunek dla Polaków. A myślę, że jest dobrą alternatywą dla
      > Dominikany, czy np. Kuby.

Ja byłem kilka lat temu z Exima gdzieś tu na forum jest relacja i zdjęcia na fotoforum
      Co do alternatywy dla Dominikany czy Kuby....Ty chyba niewiesz co piszesz.....bardziej alternatywa dla Kanarów jak co i do tych bardziej pustynnych wysp....
      WZP są tylko w nazwie zielone.....Ja byłem na Sali krajobrazy księżycowe fakt duża plaża tylko bez ,- właściwie plaża i nic więcej 0 jakich kolwiek drzew palma zieleni tak jest na całej wyspie !
      wyżywienie trzeba brać all bo tam nic niema sklepów ( a jak są to i tak niema co kupić do jedzenia np. a ceny z kosmosu )
      owoce zapomnij !
      Ale fakt Capirinie mają pyszną :))
      • matanzas Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 11.09.12, 19:02
        Nie zwróciłem uwagi na datę....ktoś wyciągnął post chyba z archiwum ...:)))
      • Gość: niezalogowany Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 21:19
        Co do alternatywy dla Dominikany czy Kuby chodziło o wysokość temperatur w zimie - są podobne (23- 25 stopni), a podróż krótsza. Na Wyspach Kanaryjskich jest jednak trochę chłodniej.
        • Gość: anqela0000 Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.11.12, 21:18
          Teraz Itaka ma fajną ofertę zimową do Bulgarii i Turcji, ciekawa też jest. My sie zastanawiamy. Widzieliście?
          • Gość: izabella Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 20:33
            Nie kupie juz firsta w Itace, skusilismy sie na Izrael - objazdowke i pobyt w Ejlacie, nie chcielismy wypoczynku w Sharm i wlasnie nas zawiadomili, ze skasowali. Pieniadze trzymali od czerwca, rekompensaty zadnej dla nas nie przewiduja. Podobnie bylo w zeszlym roku, czailismy sie na Riwiere Lizbonska, ale tez szybko wycofali.
            • Gość: Robert Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: 212.87.231.* 11.12.12, 08:47
              Pytanie do tych, co ostatnio byli na Sal z oferty Itaki. Jak wygląda temat łączności komórkowej - zasięg w okolicy hotelu Crioula - i jake ceny w roamingu do unii? Czy jest w pobliżu kościół katolicki?
              • do-de Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 13.12.12, 13:08
                Robert,
                zasięg na wyspie mieliśmy cały czas ( z tym ze hotel Melia), ale rezydentka ostrzegała, ze może zanikać. Ceny w zależności od operatora, generalnie 1,5 zł sms, 5 zł przychodzące, 10 zł wychodzące, podobno plus miał taniej, ale nie wiem na pewno.
                Kościół jest.
                pozdr.
                D.
                • Gość: Robert Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace IP: 212.87.231.* 13.12.12, 13:52
                  Dzięki serdeczne za info. Pozdrawiam
            • beatka201971 Re: Zima 2012/13 w sprzedaży w Itace 11.12.12, 09:57
              W tym roku mieliśmy z Itaki lecieć na wybrzeże lizbońskie i miesiąc przed planowanym wylotem dowiedzieliśmy się że nasze wakacje zostały odwołane bo było za mało chętnych ( termin w lipcu) i w zamian możemy sobie wybrać coś innego a wczasy zakupiliśmy w GRUDNIU żeby załapać się na zniżki. Myślałam że padnę z wrażenia na twarz ! Oczywiście pieniądze mi zwrócą jeżeli sobie nie wybiorę czegoś innego w podobnej cenie, ale co mi po kasie jeżeli za miesiąc mam mieć urlop który był zaplanowany już w grudniu żeby dopasować się do wylotu i nie ma możliwości przesunięcia go.Jeżeli planowałam sobie wakacje z dużym wyprzedzeniem, to jak nagle mam coś na szybko sobie wybrać jeżeli nic innego mnie nie interesowało oprócz Lizbony.Nie dam się już nabrać na żadne wcześniejsze oferty z Itaki żeby "zyskać" na rabatach, niezmienności cenowej itp bo potem okazuje się że człowiek zostaje na lodzie tak, jak ja z moją rodziną. NIE POLECAM ITAKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka