Dodaj do ulubionych

Z jakim biurem jedziecie?

03.07.12, 22:57
Sytuacja biur podroży mnie przyprawia o dreszcze.. z Triadą jeszcze 2 lata temu miałam naprawdę genialne wakacje, a za chwilę nie będzie po nich nawet śladu...
Z jakim biurem wyjeżdżacie w tym roku? Jest w ogóle jakieś pewne??Nawet Neckermann należący do jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group plc - może spotkać to samo! Thomas Cook Group od dłuższego czasu ma problemy w Wielkiej Brytanii!
Może Itaka albo TUI...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 23:00
      Od wielu lat zawsze wybieram TUI, żadnych zastrzeżeń do tej pory. Może trochę więcej płacę niż u innych ale przynajmniej śpią spokojnie...
      • Gość: Piotr Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 23:01
        tzn śpię spokojnie:)
        • voyager747 Re: Z jakim biurem jedziecie? 03.07.12, 23:06
          my byliśmy przed chwilą z Itaką
          • Gość: kasia Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.jjs.pl 04.07.12, 01:05
            Ja od 10 lat jeżdże z tui. Nigdy zastrzeżeń nie miałam, co nie znaczy, że mieć ich nie będę. Każde biuro może upaść, nie mam na to większego wpływu. W tym roku wyjeżdzałam z tui 2 razy i mam zamiar wyjechać trzeci raz. Na pewno nie będę na zapas zamartwiała się upadłością.nCo ma być to będzie.
            • Gość: turystka Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.pl 04.07.12, 07:14
              Od wielu lat jeżdżę z Itaką i Rainbow...
            • paolaa07 Re: Z jakim biurem jedziecie? 04.07.12, 09:45
              No właśnie poważnie biorę teraz pod uwagę oferty TUI jednak bądź, co bądź należy do koncernu Preussag AG i zajmuje pozycję lidera na większości turystycznych rynków europejskich (TUI Niemcy, Austria, Szwajcaria) to chyba bezpieczniejsze niż biura tylko z polskim kapitałem. Zresztą już sama nie wiem...
          • paolaa07 Re: Z jakim biurem jedziecie? 04.07.12, 09:51
            Myślałam też o Itace ale widzę na różnych forach, że jest co raz więcej niezadowolonych klientów, a sezon dopiero tak naprawdę sie zaczyna. Historie w stylu "zakwaterowanie w innym hotelu niż był zapłacony, zmiana godziny lotu po 3 razy" to norma. Czytałam, że wielu stałych klientów było w tym roku bardzo niezadowolonych i zdziwionych ich poczynaniami. I, że to wszystko właśnie tylko zmierza do tego samego, co spotkało Sky Club.
            Naprawde zostanie nam chyba własne auto.....eh:)
            • Gość: Ania Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: 195.116.20.* 04.07.12, 11:02
              Jesli masz auto to się nie zastanawiaj, albo leć samolotem i je wypożycz, wtedy jest pewność.
      • ruella Re: Z jakim biurem jedziecie? 03.08.12, 11:36
        ja różnie, w tym roku wyjeżdżałam z Alfa Star - nie narzekam. Ale generalnie mam szczęście nie należeć do grupy turystów poszkodowanych przez upadających lub nieuczciwych tur-operatorów.
    • Gość: A Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.mielec.mm.pl 04.07.12, 07:21
      A ja pierwszy raz lece z Oasis. Wie ktoś coś na temat sytuacji tego biura?

Pozdrawiam
      • gantowa Re: Z jakim biurem jedziecie? 24.07.12, 18:33
        Ja jeżdże tylko z Itaką, 2 tygodnie temu wrócilam z Grecji z Thassos!
    • alundra79 AlfaStar 04.07.12, 07:24
      rok temu AlfaStar, w tym roku AlfaStar..
      • Gość: ja Re: AlfaStar IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 10:46
        Czwarty już raz z Grecosem
      • prawdziwyradomianin Re: AlfaStar 04.07.12, 11:30
        Chyba juz wrociles....z daleka od tej firemki...
        • Gość: gość Re: AlfaStar IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 22:13
          Ale od której firemki konkretnie? I dlaczego?
    • Gość: olek wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 07:27
      w tym roku byłem o krok od wykupienia wyjazdu z biura podróży ale kalkulacja była na korzyść wyjazdu zoranizowanego samemu: cenowo wyszło podobnie lecz mam samochód na cały wyjazd w cenie.
      Grecja: wylot Ryanairem z wrocławia na Kretę, 14 dni, zakwaterowanie ( jeden z trzech gdyż chcę zwiedzić wyspę): village-apartments.gr/ , samochód na cały pobyt, bez wyżywienia 1800 za pobyt ( lot+hotel+ samochód) - jadę tam gdzie chcę i mam pewność że nikt nie zbankrutuje
      • ceide.fields Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie 04.07.12, 07:54
        tjaa....czyli za samochód płacisz 5 euro dziennie???
        • Gość: Kuba_csw Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.scansafe.net 04.07.12, 08:34
          Kolega Oleg faktycznie troszeczkę przesadził z ceną, jednak mimo wszystko z mojej perspektywy rodziny 5 osobowej (dzieci 11 lat oraz bliżnięta 2,5 roku) wyjazdy samodzielne wychodzą zdecydowanie korzystnie. od lat latam na costa del sol niestety w tym roku jest drożej ze wzgledu na chłopców którzy ukończyli dwa lata i podam Wam tak: 17 dni w Benalmadena Costa ceny z uwzględnieniem okresu zakupu ( to bardzo ważne - nie każdy pójdzie na ryzyko z małymi dziećmi - my jednak idziemy) : samolot zakup pażdziernik 2011 na wylot lipiec 2012 air berlin 5250 zł powyższe 5 osób - wylot Berlin - sprawdzona linia bezpieczna soki, kawa, herbata przekąska oraz zabawki dla dzieci typu kolorowanki piłki plażowe wliczone w cenie, parking przy lotnisku Tegel 75 eur na cały pobyt auta - droga z polski dowóz przywóz nieopłacalne, wynajem auta na lotnisku w Maladze 1880 zl zakup 1 grudzień 2011(Sixts) - na cały pobyt, apartament (mieszkanko bez szału :) ) ok 4400 zł bez widoku na morze 3 pokoje dwie łazienki 40 metrowy taras ze stronki www.holidaylettings.co.uk na 17 dni plus kieszonkowe 1500 euro więc nas kosztuje to ok 17 tysięcy złotych z kieszonkowym i nie ma takiego biura które w okresie letnim - córka ma szkołe więc wyjazdy maj czerwiec wrzesien odpadają da mi taką cenę. z drugiej strony rozumiem wszystkie inne małżonki iż wybierając turystyke zorganizowana typu ALL INc. równiez chca odpocząć od gotowania, zamiatania - dziękuje przy tym swojej :) iż jej to nie przeszkadza zupka na dwa dni - jakaś kolacja co drugi dzien w knajpce- jest ciepło więc jeść sie tak nie chce.
          Sorki za długi wywód proponuję zastanowić się wziąc wszystkie za i przeciw - wynajem auta a wcieczki fakultatywne etc. i podjąć decyzje - zdecydowanie życze udanych wyborów biur podróży pozdrawiam Kuba
          • Gość: Ania Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: 195.116.20.* 04.07.12, 09:51
            Jeśli chodzi o biura, korzystałam już z róznych, i nigdy się nie zawiodłam:-)
            Jesli mam tylko okazję i ceny lotów są w sensownych cenach to jadę samodzielnie. Nie zawsze jednak jest to możliwe, bo urlop muszę dopasować do lotów nie odwrotnie
        • Gość: olek Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 09:46
          lot kupilem tydzien temu za 400zl w dwie strony- wylot 30lipca na 14 dni (bez bagazu rejestrowanego). Samochod rezerwowany w arguscarhire.com za 1450 zl za pobyt, kwatery bukowane na hotels4u.com lub booking.com. cenowo wyszlo identycznie jak z biura podrozy lecz dodatkowo mam samochod na 14 dni i nie spie w jednym lecz w trzech miejscach na wyspie. Zakupy na miejscu w Lidlach. Jedyne za co musialem teraz zaplacic to bilet lotniczy- pozostale platnosci na miejscu: czyli w przypadku bankructwa linii Ryanair trace tylko kase za bilety
          pozdrawiam i udanego urlopu zycze :)
          • Gość: Ona Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 10:05
            A jak z wyżywieniem ? Kto bedzie robił zakupy, śniadania itp. ? To nie są miłe czynności - robię to na codzień, więc w wakacje chciałabym odpocząć od cholernego gotowania i podtykania jedzenia pod nos mojej męskiej rodzinnej populacji.
            • Gość: olek Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 10:36
              jesli szukasz wyjazdu z wyzywieniem to na stronie hotels4u.com po prawej stronie masz filtr: all inclusive, Hb, BB -wiec znajdziesz cos z wyzwieniem. Na dzien dzisiejszy wyzywienia nie potrzebuje ale w przszlym roku bede juz podrozowal z niemowlakiem i na 100proc bede zainteresowany wyjazdem z allinclusive - ale wtedy rowniez bede robil kalkulacje: wyjazd samodzielny i z biura. Uwazam ze w dobie internetu wyjazd zorganizowany samodzielnie jest znacznie latwiejszy i atrakcyjniejszy: dodatkowo moje pieniadze trafiaja do lokalnych spolecznosci a nie na reklamy, pensje prezesow itp
              • Gość: ja Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 10:53
                Właśnie sprawdziłam kalkulację na polecanej przez ciebie stronie hotels4you. Rezerwacja przez h4y kosztowałaby mnie 1828,40 funtów a ja w maju w biurze podróży zapłaciłam 9100zł wraz z przelotem! oczywiście porównuję pobyt w tym samym terminie, w takich samych warunkach. No i gdzież ta opłacalność??? Jakoś nie dostrzegam
                • Gość: olek Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 12:38
                  oczywiście w Twoim przypadku wyjazd z biura był bardziej opłacalny.
                  Na problemy co się bardziej opłaca zawsze radzę: po prostu wziąść kartkę i ołówek i liczyć - ale i tak najważniejsze są własne preferencje: ja przykładowo kiedy chcę zwidzać biorę najtańszy hotel, kiedy chcę odpoczyć biorę lepszy: 7 dni lepszy hotel i odpoczynek, 7 dni gorszy i zwiedzanie ( all inclusive mi wtedy nie potrzebny). Bukując Grecje również szukałem wyjazdu z biur podróży: ale wszystko od 1900 zł/os - za każdym razem wyjazd zorganizowany samodzielnie ( na ten dzień i na tą godzinę) wychodził taniej.
              • Gość: Ona Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 12:04
                Piszesz, ze nie potrzebujesz wyżywienia ;) ...długo nie pociągniesz. Jedziesz sam ?
                • Gość: Ania Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: 195.116.20.* 04.07.12, 12:05
                  Ja z konieczności (okradziono koleżankę)w zeszłym roku wydałam na 5 dni wyżywienia w Barcelonie ok 60 euro na 2 osoby:-) ale to naprawdę minimum.
                  • Gość: kris Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 13:21
                    Uprawiałaś żywienie extremalne ;-) ale w takim miejscu jak Barca nie próbować przysmaków w knajpkach czy na targowisku to grzech a wtedy wychodzi:
                    - lunch na 2 osoby po lampce wina na głowę - 30-70 euro
                    - kolacja na te same 2 osoby no i tu już butelka wina albo 2 bo ten kieliszek rozochocił - 60 - 120 euro ;-)
                    czyli 5 dni to masz
                    wersja basic - 450 euro za 2 osoby
                    wersja standardplus - 950 euro na 2 osoby
                    a jak nie daj boże gdyby się chciało korzystać z restauracji z gwiazdkami Michelina np. ABAC, LaSarte czy Moo (jest ich kilkanaście w Barcy) to na 5 na 2 osoby musisz liczyć 1500-2000 euro ;-)
                    • Gość: Ania Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: 195.116.20.* 04.07.12, 13:30
                      Dałysmy rade:-) Moja kasa na pyszne jedzonko musiała opłacić nocleg, więc żyłam na bagietce za 0,45€ -0,75€ dżemie, pasztecie
                      obiad to kawałki pizzy za 2,5-3,5€
                      raz nawet byłam na króliku z frytkami za jakies 6,5€;-)
                      Jak sytuacja zmusza i człowiek musi poszukać to i znajdzie, ale nie polecam takiej extremalnej diety na wakacjach:-)
                      • Gość: kris Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 13:51
                        ten królik to przegięcie ;-) a tak BTW to w Barcy są "bufety" czyli jedz ile możesz od ok 9-10 euro są to głównie jakieś makarony, mączno-ziemniaczane dana ale na low budget jak się patrzy ;-) nawet jedno blisko Rambla i Plaza Catalunya.
                        Ostatnio na Majorce w Port Soller widziałem azjatycki buet z krewetkami itp za 11'99 ;-) ale było po lunchu i nie udało mi się spróbować za to jadłem w Soller na placu PYSZNE orzechy w świeżych daktylach zawijane w boczku i zapiekane w piecu ;-)
      • voyager747 Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie 04.07.12, 10:58
        chyba, że linia lotnicza padnie, albo hotel...
      • Gość: janc Re: wyjazd zorganizowany samodzielnie IP: *.torun.mm.pl 15.08.12, 19:00
        My też sami się organizujemy. Gdyby byli chętni to zapraszamy
        poznan.lento.pl/powitanie-jesieni-w-bawarii,501052.html
    • warmianka35 Re: Z jakim biurem jedziecie? 04.07.12, 10:13
      Gustuję raczej w objazdach, więc od lat korzystam z Rainbow. Zdarzyło mi się po razie skorzystać z Orbisu, Alfy i Triady. Myślę, że jak nic się nie będzie działo, to zostanę przy Rainbow. Jak znudzą mnie objazdy i zacznę jeździć na pobyty, to będę się zastanawiała nad innymi biurami. Mam nadzieję, że za jakiś czas będzie jeszcze nad czym się zastanawiać.
    • Gość: Pleon Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.12, 10:15
      Co do TUI nie byłbym taki pewien. W tym roku zmienili mi hotel nie informując mnie wczesniej. A na miejscu okazało się, że tamtym hotelu do którego miałem lecieć mieli spore zaległości i sprawdziłem o co chodzi. TUI POLSKA sp z o.o. kapitał zakładowy 200 000 pln - to kawalerka spory kawałek od Warszawy ;-) a to informacja z ich strony
      • Gość: Ania Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: 195.116.20.* 04.07.12, 10:43
        Ja na objazdy z Itaką, a na pobytówkę to jak sie trafi. Karlik, Martin, teraz Almatour.
        Przez 2 lata sama organizowałam sobie pobyt w Hiszpanii i Włoszech. Organizacja moja bez zarzutu, tylko pechowo koleżankę dwa razy okradli, ale przy zorganizowanych teoretycznie też się to może zdażyć:-)
        W tym roku z racji okrojonego bużetu korzystam z autokaru, zamaiast samolotu.(te rejony gdzie bym poleciała jak był tani lot to drogie noclegi itd. Wiem, że koszta porównywalne, i komfort przy lataniu lepszy, ale nie jestem aż tak wybredna.
        Zbieram na dalekie, naprawdę dalekie samodzielne podróże, a odpocząć chce każdy.
        • Gość: Słowik Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 12:43
          Z almaturem jest tak że faktycznie mają niskie ceny ale za tym idzie słaba jakosc (najtansze hotele z kiepskim jedzeniem). Wiec polecam uważać i np sprawdzic czy hotel ma klimatyzacje (w razie co uzbroic sie we wlasny wiatraczek) bo potem ciezko jest miec udane wakacje w wielkim upale jak na stolowce jest 100 stopni;) aczkolwiek bylam z nimi 3 razy (Chorwacja i 2 razy w Hiszpanii) w ramach studenckich wakacji i jak dla mlodych sa dobrze zorganizowane.
      • paolaa07 Re: Z jakim biurem jedziecie? 04.07.12, 10:57
        taak, ja już wcześniej widziałam ten ich polski "kapitał zakładowy". Dlatego juz naprawdę nie wiem, co wybrać w tym roku, jakie biuro nie przyprawi mnie o mase nerwów... a naprawde nie chce organizować sama, musiałabym zatroszczyć się absolutnie o wszystko, nie mam siły na to:)
    • Gość: MarcinB Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.12, 11:57
      Ja ostatnio byłem z TUI, ale z ofertą z dojazdem własnym. Była to Hiszpania - Lloret de Mar. Byłem bardzo zadowolony, ponieważ dostałem pokój na ostatnim pięterze z widokiem na morze. Nie wiem czy to przypadek, ale inni turyści z Polski, którzy byli z Neckermana mieli gorsze pokoje (jeśli chodzi o położenie). Wszystko było ok, wyżywienie bardzo dobre. Niestety widzę, że ten kierunek zniknął z oferty. Widocznie mało osób jeździło, bo nie wychodziło to tanio (dodatkowym kosztem było oczywiście paliwo).
    • Gość: gosc m Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 22:23
      My w tym roku z wezyr-em co roku zresztą z innym biurem, kurcze strach teraz korzystac z biur podrózy
      • zjawa1 Kiedy Triada miala sie dobrze????????? 04.07.12, 22:48
        Przepraszam, ale autorka watku chyba nie wie o czym pisze!
        To biuro juz od 10 lat bylo dnem! Zawsze oszukiwalo klijentow. Sama tego doswiadczylam.
        W zeszlym roku przejelo je dzis upadle Sky Club, o czym pisalam juz wielokrtotnie na forum gazety.
        Przepraszam za szczerosc, ale chyba tylko idioci ryzykowali i wykupowali wycieczki z tego biura!
        Bo sprawa byla bardzo ,,interesujaca".
        Teraz trzeba szukac, ktore z biur bylo spoinowacone z upadlym Sky Clubem. W tym sensie, ze wspopracowalo z nimi. Tj. W celu zmniejszenia kosztow wspolnie w koalicji rezerwowali konkretne hotele, czartery itp.
        Im blizsze relacje, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze i te biura zatona razem z pierwotna driada, a wtorny Sky Club.
        • paolaa07 Re: Kiedy Triada miala sie dobrze????????? 05.07.12, 09:47
          zjawa1 a gdzie ja napisałam, ze Triada "miała się dobrze" - to nie ja " nie wiem o czym pisze" - tylko Ty NIE UMIESZ czytać ze zrozumieniem. Nie wiem "Jak się miała Triada" bo nie jestem ani ich pracownikiem, ani członkiem zarządu.Napisałam, że byliśmy z nimi dwa razy za granicą na zorganizowanym wyjeździe i BYŁY to nasze najlepsze wyjazdy. Wyobraź sobie, ze wówczas (ostatni wyjazd dwa lata temu), nikt nas nie oszukał, wszystko był jak w ofercie. No a co się działo później, aż do dziś i wydarzeń ze Sky Clubem to już całkiem inna historia....Chciałaś mnie obrazić? CYTUJE: "Zawsze oszukiwalo klijentow. SAMA tego doswiadczylam." A DALEJ
          "Przepraszam za szczerosc, ale chyba tylko idioci ryzykowali i wykupowali wycieczki z tego biura! " - chyba nie do końca Ci się udało:) Ogarnij się albo w ogóle nie udzielaj. Udanych wakacji.
          • warmianka35 Re: Kiedy Triada miala sie dobrze????????? 05.07.12, 17:02
            Potwierdzam. W tamtym roku byłam z Triadą na objeździe po Izraelu i Jordanii z pobytem w Egipcie i były to moje jedne z lepszych wakacji. Nikt mnie nie oszukał i wszystko było zgodne z ofertą. Moi znajomi przez wiele lat jeździli z Triadą i zawsze wracali zadowoleni. Więc określenie "idioci" to chyba lekka przesada, jak również stwierdzenie, że "zawsze oszukiwali klientów" jest jak najbardziej nieprawdziwe. To, że oszukali klientów można stwierdzić tylko na podstawie tego, co się stało ostatnio, ale nie można tak określać ich 20-letniej działalności
            • zjawa1 warmianka35 05.07.12, 23:27
              W tym roku tj. 20112 ,, bylas z Triada"??????// Jakim cudem skoro w zeszlym roku oglosila upadlosc o od roku nie istnieje na rynku:))))
              • warmianka35 Re: warmianka35 06.07.12, 11:53
                W jakim tym? Przeczytaj moją poprzednią wypowiedź ze zrozumieniem. Wyraźnie napisałam "w zeszłym roku" a dokładnie w lipcu i zapewniam, że wtedy Triada jak najbardziej istniała. Z tego co pamiętam (ale mogę się mylić) głośno o problemach Triady zrobiło się pod koniec 2011, ale na pewno było to po wakacjach, więc ja w lipcu jak najbardziej spędziłam urlop bezstresowo
    • Gość: agnieszka Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.12, 09:40
      na stronie rp.pl jest raport na temat biur podróży i tam widziałam, że Nekermann jest OK. Ważne żeby biuro było członkiem PIT i podawało informacje na temat swoich obrotów - część biur ukrywa tą informację i jest to mocno zastanawiające.
      Ten raport opisał również innych operatorów. Polecam gorąco rp.pl raport na temat kondycji biur podróży.
    • Gość: Monia Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 08:12
      Tylko TUI, jeżdżę z nimi od 6 lat i wszystko bez zarzutu, wcześniej wyjeżdżałam z innymi biurami (Triada, Alfa Star, Exim Tours) i po roku musiałam szukać czegoś innego , bo byłam niezadowolona, odkąd latam z TUI, wszystko jest OK, i mam nadzieję, że nadal tak będzie.
      • voyager747 Re: Z jakim biurem jedziecie? 09.07.12, 22:11
        a w innym miejscu na forum jest, że TUI nie polecam :)
        • Gość: Monia Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 07:39
          Ja uważam, że TUI to świetne biuro, ale zawsze znajdą się niezadowoleniu z różnych powodów, nie ma na rynku biura, na które ktoś by nie narzekał. W przypadku TUI to raczej nie polecają go ludzie, którzy z nimi nie byli, bo np. TUI odwołało im hotel, do którego chcieli lecieć,a nie chcieli do innego. W moim przypadku zawsze wszystko było OK, a organizacja perfekcyjna i hotele super.
    • Gość: guido Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.cust.tele2.se 10.07.12, 08:14
      W ciagu ostatnich dwoch lat 4 razy bylem z Alfa Star. Jak dotychczas w zasadzie bez zastrzezen. Wyjatkiem byl zawily proceder placenia online poprzez posrednika Moneybookers, u ktorego utknely moje srodki i dopiero udalo mi sie je odzyskac po tygodniu. Najbardziej irrytujacym faktem byla bezradnosc biura podrozy w tej sytuacji i absurdalene odpowiedzi ich posrednika. Wlasnie pojawila sie informacja o opoznieniu wylotu i przylotu. Ciekawe jak zrekompensowani zostana pokrzywdzeni.
    • Gość: Słowik Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 12:45
      Ja sie waham miedzy TUI, Neckermannem (te są zagraniczne wiec pewniejsze) a Itaka (ta z kolei najwieksza i ma najwieksze ubezpieczenie). Ostatecznie zdecyduje si ena jakies last minute i porpostu porównam ich oferty na interesujacy mnie termin, ale mocno bym sie zdziwila gdyby któreś z tych 3 biur mialo miec za miesiac owazne kłopoty...
      • Gość: Hela Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 14:35
        Co do najwiekszego ubezpieczenia Itaki to te chyba zalezne jest od ilosci zeszlorocznych wykupionych wycieczek, wiec kazde biuro ma proporcjonalne do ilosci sprzedazy...Itaka sie tu nie wyroznia.
        • Gość: Rafcio Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 15:12
          Najwyższą sumę ubezpieczenie w stosunku do obrotów (przychodów) ma TUI, bo ponad 20%, Itaka ma ok.13%.
          • gantowa Re: Z jakim biurem jedziecie? 28.07.12, 17:54
            Jeśli kogoś interesuje - to Itaka już przedłużyła gwarantowane ubezpieczenie na przyszły rok - jest wyższe od tegorocznego. Info ze strony Itaki.
    • Gość: eeeeskk Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.play-internet.pl 02.08.12, 10:57
      Jeszcze jestem studentem więc jeżdżę ze Studenkiego Klubu Turystycznego. W zeszłym roku byłem w Bułgarii, a w tym jadę na Krym. Biuro pewne i solidne. Zresztą poczytaj sam co i jak.
    • Gość: Melba Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 12:01
      My byliśmy z Itaką i wszystko było jak w najlepszym porządku.
      • Gość: Andr77 Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 00:14
        Ostatnio sporo biur bankrutuje. Ja zazwyczaj organizowałem wakacje sam, namioty, wędrówki, kampingi. Ale z czasem nie ogrania się wszystkiego. Duże biura duże ryzyko. Może warto zainteresować się lokalnymi klubami, stowarzyszeniami, które też organizują wakacje. A jak ktoś bardziej ambitny i gotowy na wyjazd egzotyczny, jak na przykład do popularnej ostatnio Azji, otrzymałem ostatnio mail z propozycją wyjazdu do Birmy od klubu podróżników: papayatravelclub.pl/birma-oferta.htm Może warto szukać alternatywnych form wypoczynku.
    • beata.1968 Re: Z jakim biurem jedziecie? 03.08.12, 08:22
      zazwyczaj jeżdżę na objazdówki z Itaką i w tym roku tez wybieram się do Włoch na "Pesto presto". Na urlopie lubię mieć wszystko zorganizowane i podane, załatwione bilety wstępów itp. Wycieczki nie są drogie więc hotele raczej średnie, jedzenie słabe ale zależy to od hotelu : w niektórym znośne a w niektórym bułka o smaku styropianu mini masełko i mini dżemik = fuj. ale za takie pieniadze trudno oczekiwać pyszności.
      na bliższe weekendowe wycieczki jechałam już z biurem "tęcza" Bielsko Biała, Marco też B-B i byłam bardzo zadowolona (3 dniowe pobyty we Wiedniu, Budapeszcie itp)
      • sandra00 Re: Z jakim biurem jedziecie? 03.08.12, 10:03
        Nie wiem pewne czy nie pewne z istniejących byłam i to kilkakrotnie z Itaki , Grecos i Bravo Tours , z Itaką nigdy nie miałam żadnych problemów i było wszystko ok. ale Grecos i Bravo Tours miały lepszą organizację , rezydentów itd, dlatego je polecałabym bardziej !
    • Gość: Agulat Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.komputerlan.pl 14.08.12, 14:01
      Ja od kilku lat jeżdzę z Rainbow Tours, zawsze jestem zadowolona z ich organizacji, nigdy nie mialam powodów do narzekań. Teraz gdy te biura padają jedno po drugim, nie ma co ufać jakimś maleńkim nieznanym spółkom. Przejrzałam kilka rankingów, w każdym RT jest w ścisłej czołówce. W tym roku byłam z nimi na Półwyspie Iberyjskim, świetny wyjazd, jak zwykle.
    • Gość: Magister Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.183.239.169.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 15:30
      Ja od lat korzystam z usług touroperatora Rainbow Tours. Każdy może sprawdzić jego kondycję finansową i w rankingach zajmuje czołowe miejsce wśród biur podróży w Polsce.
    • Gość: gość Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.ibs.net.pl 16.08.12, 12:49
      Ja jak zwykle z Alfa Starem. Oczywiście w obecnej sytuacji nie można być pewnym niczego ale jak poczytałam ostatni ranking biur podróży to się uspokoiłam. (www.rp.pl/galeria/705167,1,922193.html).
      Mam nadzieję, że wrócimy jak zwykle zadowoleni.
    • Gość: Anastazja Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.12, 19:43
      W tym roku wybrałam pierwszy raz mniejsze biuro, tj Bee Free. Znalazłam wycieczkę do Turcji w atrakcyjnej cenie, a że koleżanka z pracy była w lipcu z Bee Free na bardzo udanym urlopie, też się zdecydowałam.
      • Gość: philomena Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.komputerlan.pl 16.08.12, 22:26
        O, a to kiedy i w jakiej cenie jedziesz? Ja słyszalam tez o tym biurze, ale jakos nigdy nie przeglądałam ich oferty. Niemniej jednak chętnie to zrobię. Wiem, ze mają solidne zaplecze w postaci Rainbow Tours.
      • Gość: Helena Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.183.242.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.08.12, 18:26
        Z własnego doświdczenia i doświadczenia tegorocznych wakacji gorąco polecam biuro podrózy BeeFree. Fachowe porady, świetna informacja, dobre środki transportu i hotele. Z takim biurem to wakacje udane na 100%! Dziękuję!
        • norwich_city Re: Z jakim biurem jedziecie? 21.08.12, 05:14
          skarpa travel
    • Gość: Dorota Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 15:30
      Ja lubię wyszukać sobie wycieczki z różnych ofert, dlatego przekonują mnie internetowe biura podróży - tam mam wycieczki od koloru do wyboru i nawet nie trzeba z domu wychodzić żeby wszystko załatwić. Sprawdziłam różne biura i tak jak mówicie itaka i rainbow super, a internetowo www.planujemywakacje.pl
      • Gość: gruby Re: Z jakim biurem jedziecie? IP: *.204.105.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.13, 22:44
        ostatnio miałem parę razy okazje przejechać się w różne części europy z margotravel z wrocławia. I jestem bardzo zadowolony z wyboru biura!
    • logostour1 Re: Z jakim biurem jedziecie? 03.09.13, 16:37
      Witamy,

jeśli szukasz opinii o biurach podróży zachęcamy do zasięgnięcia opinii u samych turystów, którzy odwiedzili z nami już niejeden zakątek Świata! Znajdziesz ich bez problemu na naszym Facebooku (www.facebook.com/LogosTour).

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka