Dodaj do ulubionych

grecos holiday

IP: 78.133.250.* 04.07.12, 21:46
Jeśli ktoś ma info odnośnie sytuacji finansowej BP Grecos to proszę o pomoc. Sytuacja z biurami robi się przerażająca, więc chcę sprawdzic to z którego mam wykupione wakacje. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: yucca Re: grecos holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 22:29
      nikt z wyjątkiem księgowej i prezesa danego biura nie powie prawdy ;). pociesz się tym że na temat Grecosa nie ma praktycznie żadnych negatywnych opinii (o Sky było ich bardzo dużo).
      Życzę udanego wypoczynku :)
    • Gość: dokladnie Re: grecos holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 23:26
      wlasnie powinienem zaplacic za wycieczkę i się waham :)

w dobie bankructw przydaloby się oswiadczenie biura GH ze nie zalegają, itp.
      • sally_y Re: grecos holiday 05.07.12, 05:43
        Podobno trzeba sprawdzać czy biuro na stronce internetowej ma na banerze znaczek "rzetelnej firmy". Grecos ma więc póki co mozna sie nie martwic.
        Ale lepiej sprawdzac to na bieżąco.
        • Gość: Sonia Re: grecos holiday IP: *.tktelekom.pl 05.07.12, 10:36
          jak się kliknie na znaczek "rzetelna firma" to można zobaczyć aktualny certyfikat rzetelności:

CERTYFIKAT RZETELNOŚCI
          Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej S.A. zaświadcza, że:
          Grecos Holiday Sp. z o.o.
          Poznań
          NIP: 7781432010

na dzień 2012-07-05 r. godzina 10:34
          firma nie posiada żadnych przeterminowanych zobowiązań
          notowanych w Krajowym Rejestrze Długów Biurze Informacji Gospodarczej S.A.,
          określonych w Ustawie z dnia 9 kwietnia 2010 r.
          o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych
          (Dz. U. Nr 81, poz. 530).
          • Gość: ja Re: grecos holiday IP: *.aste.pl 05.07.12, 10:49
            Dzięki Sonia :)

• irima2 Re: grecos holiday 05.07.12, 10:54
            Ludzie! Nie dajcie się omamić. KRD to nie jest wyrocznia. Po prostu nikt nie zgłosił długów do tej PRYWATNEJ firmy a nie że długów na pewno nie ma.
            Co oczywiście nie oznacza, że Grecos ma jakieś długi.
            • kasia_p45 Re: grecos holiday 05.07.12, 12:10
              Więc póki co nie zgłosił to jeszcze nie jest tak źle chyba co?
              • Gość: . Re: grecos holiday IP: *.bialnet.com.pl 05.07.12, 12:39
                Żeby zgłosić to wierzyciel musi mieć z KRD umowę i opłacać abonament. Firma w której pracuję ma wielu dłużników, umowę z KRD i ich nie zgłaszamy bo właściwie tylko to trzeba by było robić.
                To odnośnie Krajowego Rejestru Długów i jego wiarygodności.
                Co oczywiście nie oznacza, ze Grecos nieujawnione długi ma.
            • Gość: Witka Re: grecos holiday IP: *.free.aero2.net.pl 20.05.13, 20:51
              Proszę sprostować swoją wypowiedź !! Gdyż sugeruje jakoby firma Grecos posiadała jakieś nie wyjasnione zadłużenia.
          • Gość: gość 227 Re: grecos holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 08:20
            Piszą "rzetelna" a dla nas to firma, z której usług już nigdy nie skorzystamy ponieważ znajomi na początku lipca polecieli na Kretę, niesety przetransportowali ich do zupełnie innego hotelu. Nam z kolei zmieniono godziny lotu na Majorkę z 6.00 na 21.40 - co nie można nazwać opóźnieniem. Na szczęście pracuję z b. dobrymi prawnikami i o ten jeden dzień będziemy ostro walczyć. Nie po to płaci się grube pieniądze, żeby dowiedzieć się na tydzień przed odlotem, że godziny uległy zmianie przez co klient traci jeden pełny dzień! Niestety jest to nienzależyte wykonanie umowy i z tego tytułu po powrocie będziemy domagać się odszkodowania i to konkretnego! Są lepsze biura niż Grecos. Wiem, bo skorzystałam już nie raz.
            • Gość: anja Re: grecos holiday IP: *.rena.de 24.07.12, 08:31
              >Nie po to płaci się grube pieniądze, żeby dowiedzieć się na tydzień przed odlotem, że godziny uległy zmianie przez co klient traci jeden pełny dzień!<

Na tydzien przed odlotem, to chyba standard? Ciesz się, ze nie godzinę przed odlotem
    • Gość: ja Re: grecos holiday IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 17:04
      Właśnie wpłaciliśmy pieniądze za wczasy w sierpniu... Mam nadzieję, że już więcej BP w tym roku nie upadnie...
      • Gość: ladyinred Re: grecos holiday IP: 78.133.250.* 05.07.12, 21:20
        Ja mam jeszcze tydzień czasu do zapłaty za całośc wakacji a że jedziemy z dziecmi to kwota naprawdę jest duża. Tylko naprawdę człowiek już się boi po ostatnich wydarzeniach. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
        • Gość: piekiełko Re: grecos holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:56
          człowiek tak naprawde nigdy nie wie jak jest...ale w Grecosie pracuje moja kuzynka i mowila mi ze raczej nic zlego sie nie dzieje, wiec mozna chyba na razie spokojnie oddychac ;)
    • Gość: gosia Re: grecos holiday IP: *.home.otenet.gr 26.04.14, 09:07
      Jestem właśnie na Krecie i mam dość! Szlag by trafił tego grecosa! Zero organizacji, zero opieki rezydenta, zero pomocy. Jutro wylatujemy do domu - wylot o 2.50 w nocy w poniedziałek a hotel zapewniony do 12 w południe w niedziele. Jesteśmy z małym dzieckiem i nie wiemy co mamy robić przez tyle godzin czekając na zbiórkę pod hotelem. Jestem wściekła. Ostatni raz z tym biurem podróży.
      • Gość: polskiburaczek Re: grecos holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 18:06
        no jak z małym dzieckiem to bym sobie dobę przedłużyła w hotelu?jakieś dziwne pytania i oburzenia,w sumie nie wiadomo na co :-)przedłużony pobyt na Krecie źle,wcześniejszy wylot źle :-)a godziny nieznane były?
        • Gość: sisi Re: grecos holiday IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.14, 18:53
          Właśnie. Jest przed sezonem, nie powinno byc z tym problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka