barbara.k80
07.10.12, 19:42
Witam
Bardzo proszę o rzetelną informację na temat wyjazdu do EGIPTU.Co nieco czytałam ale chciałabym uporządkować jakoś te informacje i podsumować ostatecznie by zakońmczyć planowanie.
Chodzi o takie rzeczy jak:
-Statek jaka nazwa w którym BP lepszy, warunki jedzenie , czy warto brać ALL na statku albo dopłacać do kabiny na wyższych pokładach, lub do kabiny z oknem
-Zemsta Faraona- leki jakie polecacie Stoperan czy typowo egipskie..
-Która opcja z Itaki a która z RBT??tzn chodzi o nazwe np biore pod uwage RT- dla wygodnych a z Itaki- Faraoniada7+7 lub REjs po Nilu
-Pociąg do Kairu opinie na co zwrocić uwage, czy grupa jest w jednym wagonie itp
-Realizacja programu- czy na hop siup pośpiech na zasadzie to jest tu tam macie godzine i wracamy...? -Bilety , kolejki do zwiedzanych obiektów ...prosze o krótka relacje.
- Ile pieniędzy wziąść?? koło 2 tys- 2,5 tys wystarczy licze w tym wize, bakszysz, bilety wstępów i moze2 wycieczki fakultatywne na cześci wypoczynkowej, małe pamiątki.
-Strój kobiety czy faktycznie trzeba zakrywac i chodzić opatulonym?? chodzi o kobiete jak i faceta jakie ubrania przygotowac np szorty czy jednak długie bawełniane spódnice itd.chodzi mi o cześć zwiedzanie.
----------------------------------
Biorę pod uwage 2 BP:Itaka ,Rainbows Tours,opcja zwiedzanie +wypoczynek(rejs,wypoczynek,zwiedzanie , opcja 7+7...).
Chodzi o 15/16 dni(2 tyg), opcja ALL.Hotel od 3* w góre do max5*
Zależy mi zwiedzić jak najwięcej , nigdy nie byłam na takim wyjeździe ale to moje marzenie i mam zamiar je w 2013 r zrealizować.
Ogólnie jak w Itace jak w Rainbow??
Zauważyłam ze w RBT jest objazd dla wygodnych dosyć fajnie zrobiony bo w programie jest prawie wszystko co chciałabym zobaczyć a na cześći odpoczynkowej fakultetem byłby np tylko rejs łodzią ze szklanym dnem cos takiego/safari .Jednak częsci odpoczynkowej jest nie dużo bo odpoczynek , aklimatyzacja jest na początku też, boje sie ze jak na 1 wyjazd zachłysnę sie tym wszystkim i nie odpoczne:D
Co do Itaki to fajna opcja ale brakuje mi przymnajmniej info na stronie czy do Kairu to pociągiem czy Autokarem? Noi na wypoczynku z Marsa Alm -mam na oku Abu Simbel - gdzie w RBT jest to w programie objazdu...
Cena wydaje się być taniej w RBT ...Itaka z kolei ma ciut lepsze opnie w necie, o hotalach i statku.I czy Egip na ten czas to dobry kierunek - slyszało się o konfliktach,zamieszkach...?
-------------------
Jeśli ktoś z Państwa tak jak ja przeżywał swoja 1 wyprawe w ten rejon i miał podobne dylematy co wybrać proszę podzielić się ze mna opinią.
Z góry dzieki za opinie i wypowiedzi.
pozdr
Barbara