Dodaj do ulubionych

TUI First Minute

01.02.13, 09:17
wczoraj sie skończyła promocja w TUI z 30% rabatem jako FIRST MINUTE a dzisiaj ceny sa dokładnie takie same jak wczoraj ( sprawdzałem na 4 hotelach w 3 krajach , które biore pod uwagę ) jedyna wartość dodana to było te 3 % rabatu rezerwując przez neta w końcówce miesiąca . To jest robienie z ludzi kretynów ale miałem przeczucie , że tak bedzie i nie wpłaciłem zaliczki . Ceny w porównaniu z zeszłym rokiem sa z kosmosu .
Obserwuj wątek
    • garwena Re: TUI First Minute 01.02.13, 10:04
      No to chyba bardzo dobrze, że ceny nie wzrosły, bo byłoby jeszcze drożej, nie wiem co cię tak oburza. Nikt przecież cię nie zmusza do kupowania czegokolwiek w TUI.
      • flyr Re: TUI First Minute 01.02.13, 10:22
        rozumiem , że promocja polega na tym , że mam taniej jezeli kupuje wcześniej !!!! MNie nic nie oburza chociaz czuje niesmak ale oburzać może tych co z tej promocji skorzystali licząc na to , że bedą to najlepsze ceny . Niestety tak nie jest w ich przypadku .
        • anetta70 Re: TUI First Minute 01.02.13, 15:19
          W moim przypadku first minute jak najbardziej zadziałało. Mam na myśli ferie zimowe, które rezerwowałam już na początku sierpnia. Za 2 tygodnie (rodzina 2+2), wyszło mi taniej, niż zapłaciłabym za tydzień z oferty last minute w tym samym hotelu, nie mówiąc o tym, że od dawna nie ma opcji wypoczynku dwutygodniowego dla naszej rodziny.
          • flyr Re: TUI First Minute 01.02.13, 15:31
            mi chodzi o lato 2013 . Zawsze w TUI Firsty były ok . Od lat u nich kupuje ale w tym roku ściema była od samego początku z ofertą na lato . Za ten sam hotel co w zeszłym roku chcieli 1500 pln więcej tak dla porównania a na wakacje 2013 podpatrywałem głownie Tropicane sea beach ( pare innych hoteli też ale ten ze wzgledu na dzieci i aqua park bardzo mi pasuje ) i jak cena x była tak dalej jest tylko tyle , że hasło -30 % znikneło . Niestety ceny bazowe od których dawali w tym roku rabat były na bardzo wysokim poziomie . Róznicy in+ dla klienta nie ma zadnej . Zobaczymy blizej wakacji może jakieś lasty w tym roku beda lepsze niż zazwyczaj .
            • l-a Re: TUI First Minute 01.02.13, 17:26
              W moim przypadku jak najbardziej opłacała się rezerwacja firsta w TUI, bo już dawno nie ma pokoi rodzinnych w na lipiec w hotelu na Teneryfie, który zarezerwowałam, nawet nie mogę sprawdzić jak cena byłaby teraz, bo już nie ma w ofercie takich pokoi (2+2) na całe wakacje, czyli lipiec i sierpień.
              • bemarjo97 Re: TUI First Minute 03.02.13, 12:22
                Jestem agentem TUI.Mogę podać,że first minute w TUI polega tylko i wyłącznie na dostępności pokoi. Nic więcej.
                Ceny z kosmosu( mimo,że cena euro w porównaniu z zeszłym rokiem o ok. 8% niższa).
                A dojazd własny to już kpina w biały dzień- całe szczęście,że można porównać z TUI DE- a tam ceny są niższe.
                Wniosek- wywindowali ceny na maxa i czekają jak się będzie sprzedawało.
                A rabat- zawsze jest uwaga,że " do "- z tego wynika,że równie możesz mieć rabat np. 30% jak i 0 %.
                pozdrawiam
                • iwona.2302 Re: TUI First Minute 06.02.13, 19:13
                  Ja niestety wykupiłam u nich wycieczkę na początku stycznia, bo First miał być do chyba 9.01. I więcej tego nie zrobię. Z ich strony internetowej nie wynika, że promocja dotyczy ilości pokoi, tylko ceny. Zostałam więc wprowadzona w błąd. Aż o sąd się prosi, to naciąganie.
                  Miałam bardzo dużą rezerwę do wykupienia wycieczki w ogóle w Tui, ale w końcu się ugięłam.
                  A tę rezerwę miałam po tym, co w zeszłym roku zrobili z ludźmi, którzy wykupili wycieczkę na Kos.
                  Otóż moi znajomi wykupili wycieczkę w lutym, a w marcu zostali poinformowani, że miejsce wylotu zmienia się z Warszawy na....Poznań. I w zaproponowali rozwiązania: 1. zwrot pieniędzy, 2. rabat 200 zł (wycieczka kosztowała 9 tys.), 3. wykupienie innej wycieczki u nich, ale po cenach obowiązujących w marcu...czyli wyższych.
                  Tam chyba pracuje banda osłów, w ogóle nie dbają o klienta. Jak można zaproponować rabat 200 zł? co to miało pokryć? przejazd z W-wy do Poznania i z powrotem? a była to wycieczka z katalogu familijnego, więc wiadomo kto z niego korzysta - rodziny z małymi dziećmi. I sporo ludzi zwraca uwagę na czas podróży. Tui będzie się bronić, że zapis w regulaminie pozwala na zmianę miejsca wylotu. Ale klient nie po to tyle płaci, a Tui tanie nie jest, żeby być narażonym na takie niedogodności. Chcąc dojechać do Poznania trzeba doliczyć kilka godzin podróży, bo wiadomo, że trzeba wyjść odpowiednio wcześniej, żeby zdążyć, a podróż z dziećmi trwa.
                  Gdyby byli w porządku - zaproponowaliby wykupienie innej wycieczki, ale po cenach obowiązujących w tym czasie, kiedy była dokonana pierwotna rezerwacja, tj.w lutym. Ale nawet tego nie zrobili. O czym to świadczy? Brak mi słów, po prostu klient jest totalnie ignorowany!!!
                  A teraz ten First....
                  W nast.roku będę omijać Tui szerokim łukiem. W innych biurach też mogę się spotkać z podobnym traktowaniem, bo żadne biuro nie jest idealne, ale może chociaż mniej zapłacę.
                  • bemarjo97 Re: TUI First Minute 06.02.13, 19:41
                    TUI ustala ceny w zależności od tego jak się sprzedaje oferta. Pewne oferty będą w atrakcyjnej cenie na first minute,pewne będą wyjątkowo drogie, bo np. parę osób kupi tą samą ofertę jednocześnie i system uzna,że cieszy się wyjątkową popularnością.

pozdrawiam
                    Mariusz
                    • iwona.2302 Re: TUI First Minute 06.02.13, 19:48
                      Dlatego w przyszłym roku dam zarobić innemu biurze podróży. Czuję się oszukana. W styczniu usłyszałam - zapłacę 30% mniej, sprawdzam ceny w lutym i są takie same, chociaż nie ma już 30% promocji. Nie musiałam się tak spieszyć z wydaniem pieniędzy.
                      • werkaem Re: TUI First Minute 07.02.13, 07:18
                        Zauważyłam, że na wakacjach jest grupa osób - i to wcale nie mała wypytująca resztę ile zapłacili. Jak się okaże, że mniej to potrafią się wyżywać na przedstawicielach biura. Tak trudno się wyluzować i spokojnie wyczekiwać wymarzonego urlopu i tym bardziej cieszyć się nim już w jego trakcie? Pozdrawiam wszystkich ciekawych świata, a nie szukających wszędzie wokół oszustwa i naciągania. Resztę zachęcam zrezygnujcie z firstów na rzecz lastów, wtedy zobaczycie co to znaczy wakacyjny cyrk, gdy mieszkając w Olsztynie wolne miejsca na wylot potrafią być z Wrocławia lub Katowic. Dla mnie jest oczywiste, że kupując jakiś wyjazd akceptuję cenę, którą płacę, kolejne ruchy biura z promocjami mnie nie interesują.
        • Gość: evka Re: TUI First Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 14:15
          nie zgodze sie z Tobą, akurat zarezerwowałm wczasy z tej oferty i może ceny się nie zmieniły ale np tego terminu który ja wybrałam juz po promocji nie było, a 2 tyg później cena juz była znaczbie wyższa, więc uważam że skorzystałam kupując w ofercie firs minut, zresztą juz 3 raz:)
    • doral2 Re: TUI First Minute 01.02.13, 19:57
      hmm...ja nie w tui rezerwowałam, ale już widzę różnicę o 120 zet na osobie.
      a dopiero sezon się zaczyna.
      ciekawa jestem, o ile zdrożeje na lasta?
      • tamerza Re: TUI First Minute 01.02.13, 21:25
        w moim przypadku jest tak ze na moj hotel sa juz dostepne tylko pokoje familijne, ja kupilam standardowe, placilismy 7500 zl a teraz musielibysmy zaplacic 9800 zl. Wiec moze ceny sie nie zmieniaja, ale zostaja coraz czescie tylko drogie pokoje.
    • jessikorbin Re: TUI First Minute 02.02.13, 12:21
      z TUI odradzam, po podpisaniu umowy nie interesuja się klientem
      w grudniu wykupiłem wycieczkę do tajlandii. Kilka dni po dokonaniu dopłaty poinformowali mnie,że w hotelu 4* w którym mam mieszkać będzie remont a obok basenu będzie budowa jakiego obiektu. Poprosiłem o rekompensatę albo zmianę na inny hotel a oni odpowiadali nie na temat. W końcu po wielu interwencjach miałem sobie wybrac inny hotel ale po aktualnej cenie czyli drożej o ponad 20 %.
      To jest skandal. Osoby na infolinii wogóle nie sa zorientowane. Nie sa w stanie udzieli żadnych przydatnych informacji...
      • tamerza Re: TUI First Minute 02.02.13, 19:15
        latam z Tui kilka lat i o ile na miejscu zawsze super, o tyle masz racje, jezeli tutaj przed wylotem masz jakis problem to wszyscy maja cie w d...ie, a najbardziej infolinia, bo nie u nich na call center kupiles tylko np. gdzies indziej w necie i twoje problemy nie sa ich problemami. Ale wystarczy dobrze pismo napisac i sie uginaja, przerobilam to juz trzy razy. Ale tak czy owak polecam TUI, bo na miejscu zawsze wszytsko super a to najbardziej chyba chodzi :)
        • de_ska Re: TUI First Minute 08.02.13, 13:39

To, że cena się nie zmieniła po promocji to jeszcze nic. Właśnie sprawdziłam, że moje first minute w GTI Travel to porażka, ponieważ cena jest wyższa o 350 zł niz miesiąc temu! A skusiła mnie "gwarancja najniższej ceny"... Jak się okazało w regulaminie - ta gwarancja obowiązywała tylko przez miesiąc. Rozumiem, że taka gwarancja nie może trwac wiecznie i lasty będą tańsze, ale po 3 tygodniach od rezerwacji czuję niesmak...Chyba już nie skorzystam z GTI.
          • de_ska Re: TUI First Minute 08.02.13, 13:42
            de_ska napisała:

errata: Oczywiście miało być, że cena obecnie jest niższa o 350zł

de_ska napisał(a): >ponieważ cena jest wyższa o 350 zł niz miesiąc temu! <
    • 4lata Re: TUI First Minute 09.02.13, 11:55
      kupiłam w tym roku ,,firsta" z Tui bo chcę jechać do konkretnego hotelu, którego w sierpniu może nie być w ofercie. znam jego wartość i wiem , że cena jest adekwatna. dużo taniej raczej nie będzie. np Sun&Fun sprzedaje ciasne klitki bez balkonów po cenach pokoi rodzinnych w Tui. miałam jeszcze cenę o ok 100-200 zł niższą w Wezyrze ale wole nie ryzykować;) to , ze ceny się nie zmieniły wcale mnie nie dziwi. nie tylko tak jest w Tui. w zeszłym roku w Sun&Fun latem ceny były niższe aniżeli w firstach. pozostaje mi nadzieja, ze na miejscu będzie super bez żadnych niespodzianek ze strony Tui.
      • flyr Re: TUI First Minute 09.02.13, 14:48
        latam z TUI od lat i z reguły kupuje Firsta . W zeszłym roku za 3800 tyś ( dwie os osoby ) Iberotel Makadi Oasis na tydzien . Później kosztował więcej , w latach poprzednich tez tak było a w tym roku to juz jakis kosmos cenowy . Co do dostepności pokoi w hotelach czy tez miejsc w samolotoach to spokojnie . w tym roku nikt specjalnie sie nie wyrywa z kupnem wycieczek . Mysle , że na lipiec-sierpien spokojnie miejsca beda jeszcze w lipcu a i przekonany jestem , że równiez i taniej da sie kupić później niz teraz . Mam podrukowane swoje oferty i sledze to na bieżąco . Nigdy generalnie jakiejs dużej wagi nie przywiazywałem czy kupie taniej lub przepłace 200 czy 400 pln ale w tym roku sie zawziąłem bo ewidentnie rabaty sa naliczany od jakis cen z kosmosu . To juz nawet nie chodzi czy kupujac First później nie bedzie taniej tylko o cene wyjściową od , której jest naliczany rabat . 5500 tys - 30% czyli 3850 za os za 2 tyg . Przecież to chore . Nie będę im kabzy nabijał ale oczywiście jest wolny rynek więc kazdy robi jak mu się zywnie podoba
        • africa5 Re: TUI First Minute 13.02.13, 17:24
          My też od lat latamy z Tui - teraz kupiliśmy firsta do Iberotelu Lamaya - ostatnie dwa pokoje na 31 sierpnia... (zostały tylko z widokiem na morze w tym terminie). Byłam zaskoczona, bo zawsze kupowaliśmy pod koniec lutego i nie było jeszcze problemów z pokojami w Egipcie. Jednak okazało się, że nasz hotel bardzo szybko ma zajmowane pokoje, bo jest super pod każdym względem - więc dobrze wybrałam :). Będziemy w nim pierwszy raz, a 4 w Egipcie. Płaciłam za firsta 2.554 za tydzień - za osobę. Wyżywienie all, niezmienność ceny i miejsce darmowe na parkingu w Warszawie, do której musimy dojechać. . . A to jeszcze pół roku.......
          • bemarjo97 Re: TUI First Minute 13.02.13, 20:24
            Faktycznie , w TUI nie ma już dostępnych pokoi standardowych.Nie wynika to z wyjątkowej sprzedaży, tylko z małej oferty TUI w tym roku( strata za 2012r. w wysokości 5mln.zł.).Inni organizatorzy mają cały czas w sprzedaży ten hotel: ITAKA -2478,00zł, Sun& Fun-2515,00zł,Alfa Star 2599,00zł.
            Dlatego ja zawsze proponuję porównanie ofert :)
            • africa5 Re: TUI First Minute 13.02.13, 20:45
              Tak - inni mają ten hotel, ale ja ich chcę..... Raz Itaka zmieniła nam hotel na miejscu (nie po to ślęczę miesiąc, czy dwa nad hotelami i wybieram w/g mnie najlepszy, aby potem mieszkać w innym rezerwując w lutym...) na Fuerteventurze, a Rainbow raz zmieniła nam nie tylko hotel, ale i miejscowość.... Było to na przestrzeni wielu lat, ale jednak. Triada była za to w porządku.... Poza tym często czytam o takich praktykach tu na forum, więc dziękuję. O Alfie Star, czy Sun Fun w ogóle nie chcę słyszeć. Wezyr drogi... Z Tui zaczęłam latać od paru lat. Zastanawiam się tylko nad Neckermannem - może w przyszłym roku spróbuję, bo mają trochę więcej różnych upustów w naszym przypadku. Co do ceny, to porównywałam te biura wymienione do Lamay, różnice były niewielkie, niewarte moich nerwów - czy wyląduję w Lamay, czy w innym miejscu. I jeszcze jedno - zauważyłam, że Tui ma pokoje jednak w trochę lepszych miejscach w hotelach.
              • africa5 Re: TUI First Minute 13.02.13, 20:48
                Źle napisałam na początku poprzedniego mojego posta - miało być oczywiście że "ja ich NIE chcę" :)).
                • bemarjo97 Re: TUI First Minute 13.02.13, 20:58
                  Ja oczywiście rozumiem Pani wybór, tylko zwracam uwagę na to,że cena w TUI nie była atrakcyjna jak na first minute :) Mamy luty, a konkurencja ma niższe ceny. Co do pokoi, to w TUI faktycznie można wybrać typ pokoju, ale często klienci nie widzą tego, tylko patrzą na cenę, a potem TUI tłumaczy im,że kupili pokój tzw. oszczędnościowy i niestety też mają widok na śmietnik:(.
                  Jeżeli mówimy o zmianach hoteli lub lotów- dotyczy to wszystkich organizatorów- TUI ,ITAKA już odwołały całe kierunki na ten rok- taki jest biznes- słabo się sprzedaje dany kierunek, to go likwidują.
                  Miejmy nadzieję,że Egipt będzie spokojny :).Pozdrawiam
                  • Gość: Ewa Re: TUI First Minute IP: *.225.224.91.static.amelek.eu 07.03.13, 21:41
                    Ja też latam od kilku lat z TUI i w tym roku kupiłam ponownie wyjazd w first minute. Po pierwsze nie ma już w tym okresie wolnych miejsc, a w tańszym pokoju we wcześniejszym terminie wycieczka jest o 1 tys droższa w porównaniu do mojej rezerwacji. Tak samo było w poprzednich latach, ale proszę pamiętać, że first zaczął się w grudniu, a zaczynał się nawet w listopadzie. Od strony organizacyjnej i opieki na miejscu nie mogę im nic zarzucić. W tym roku tylko dzień po dokonanej i opłaconej rezerwacji zmienili mi miejsce wylotu z Gdańska na Warszawę, ale otrzymałam satysfakcjonującą bonifikatę. Mam nadzieję, że uda mi się wylecieć i odpocząć, a biuro nie padnie. Jeżeli chodzi o ceny, to one są porównywalne we wszystkich biurach, różnice są nieznaczne. Nawet w tym roku ITAKA zabiła cenami wchodząc z oferą letnią w listopadzie.
                    • juju.1 Re: TUI First Minute 08.03.13, 09:47
                      Ja zyskałam 100 pln! Przy 14000 to śmieszne. To są rabaty do!!! 30 procent. A realnie...
                      • Gość: Giga Re: TUI First Minute IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.13, 14:28
                        Ta nierzetelna polityka TUI pod tytułem: tylko do ..... najniższe ceny ( w miejsce kropek wpisują non stop nowe daty ) jest samobójcza dla tej firmy. To jest polityka aby załapać klienta na dziś a nie długofalowa strategia marketingowa. Oceniam, że połowa zmanipulowanych w tym roku nie da z siebie zrobić idiotów w przyszłym. A kiedyś naprawdę mieli klasę. Szkoda !
                        • Gość: africa5 Re: TUI First Minute IP: *.toya.net.pl 08.03.13, 15:01
                          Ja nie narzekam na TUI. Jeździmy z nimi już 4 rok. Ostatnio był dzień - tylko jeden dzień jak wynika z mojej obserwacji do tej pory - że bardzo staniała opłata za pokój z widokiem na morze - więc zamieniliśmy naszą już opłaconą (ta pierwsza wpłata) rezerwację z firsta, o której napisałam parę postów wyżej z 2 x 2 pokojów standard DZX1 na te z widokiem na morze. Dopłata wynosiła zaledwie 40 zł od osoby. Do tego nie pobrali żadnej opłaty manipulacyjnej za zmianę rezerwacji, a taka opłata była za darmo w grudniu - a my rezerwowaliśmy w lutym tą pierwszą rezerwację. Tak, że udało nam się trafić na firsta za standard, a teraz niewielka dopłata także z firsta jednodniowego za widok. W tamtym roku byliśmy z nimi w Tunezji w podobny sposób i było warto, bo widok był imponujący. Co do cen, to w tym roku wszystkie inne biura (jeździliśmy przez wiele lat prawie z wszystkich) mają podobne ceny, a niektóre wiele większe niż w Tui. A dlaczego jeżdżę z Tui - pisałam posty wyżej. Już nie mogę się doczekać.....
        • rafu75 Re: TUI First Minute 08.03.13, 15:54
          Ja też juz parę razy latałem z TUI zawsze z firsta i zawsze zyskiwałem na tym. Oczywiście zawsze obsługa na miejscu była ok (choć nie należę do klientów, którzy potrzebuja stałej opieki rezydenta i jak mogę to sam sobie organizuję fakultety na miejscu). Niemniej w tym roku trochę finansowo przycisnęło i musiałem liczyć przysłowiową każdą złotówkę. Planowałem wakacje na Zakynthos i trafiłem ofertę tego samego hotelu w TUI i RAINBOW. Ten sam termin oraz standard wyszedł korzystniej w Rainbow o ok.400zł przy tygodniowej wycieczce. Zadzwoniłem na infolinię TUI i powiedziałem, że taka sama oferta u konkurencji jest tańsza i czy z racji tego, że juz z nimi latałem parę razy mogę liczyć na zbliżoną cenę (chciałem lecieć z TUI). Pani niestety nic nie mogła zrobić i mnie olała. Więc ja ich też i po raz pierwszy polecę z Rainbow. To co zaoszczędziłem bedę juz miał na zwiedzanie wyspy. Także choć wg mnie TUI o dobra firma - nie stara się o klientów zwłaszcza stałych. Pozdrawiam
          • Gość: africa5 Re: TUI First Minute IP: *.toya.net.pl 08.03.13, 16:22
            W innych niektórych biurach są różne upusty dla stałych klientów. A poza tym my mamy już swoje lata i np. także zniżka wiekowa (np. Neckermann) też jest nam na rękę. Pytałam w Tui, dlaczego stali klienci nie mają żadnych zniżek - uzyskałam odpowiedź, że może już w przyszłym roku wprowadzą takie profity - oby..... Podobno zaczęli o tym myśleć. Natomiast co do rezydentów, to przez te wszystkie lata - nie wiem, czy mieliśmy szczęście - ale nie mamy żadnych zastrzeżeń ani z Itaki, ani z Rainbow, czy Grecos, czy dawnej Triady..... - rezydenci tak jak wyżej w poście napisano - nie są nam w zasadzie potrzebni. Znamy języki, radzimy sobie :). Raz tylko w Turcji z Triady potrzebny był lekarz dla córki - odbyło się jak w bajce, byłam w szoku, darmo wizyta, badania laboratoryjne na miejscu natychmiast i leki od lekarza za darmo włącznie z antybiotykiem (zapalenie nerek nieświadomie wywiezione z Polski....). A było to w Oludeniz - pozytywny szok. Niby taka jeszcze wtedy nieplajtująca Triada, a wszystko na wysokim poziomie.... No ale to poza tematem :).
            • jicek_69 Re: TUI First Minute 10.03.13, 20:14
              Latamy z TUI od lat, zawsze korzystaliśmy z firsta i dobrze na tym wychodzilismy. Ale jak to wygląda na dalekich kierunkach - konkretnie chodzi mi o Dominikanę. Planuję w przyszłym roku (luty) wyjazd. Czy warto kupować w first (lipiec), czy też czekać na last ? W jakich cenach udało się Wam zdobyć ofertę ? Chcemy wyjechać z Wawy lub innego polskiego lotniska.
              Jot.De
              • Gość: bemarjo Re: TUI First Minute IP: *.icpnet.pl 10.03.13, 20:28
                Jeżeli chcesz kupić Dominikanę z wylotem z Berlina, to wtedy opłaca się kupić firsta, jeżeli z Polski, to w tym roku lepiej było czekać na lasta :)
                pozdrawiam
              • Gość: Gosia Re: TUI First Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 09:32
                Jeżeli planujesz wyjechać do konkretnego hotelu w konkretnym terminie to lepiej rezerwować w first minute, ceny w lastach są niższe tylko na najmniej atrakcyjne hotele, a jest ryzyko, że w lastach w ogóle nie będzie dostępny hotel, do którego chcesz jechać, ja tak czekałam na niższą cenę w TUI do Kenii i w końcu nie pojechałam, bo zostały w lastach tylko 2 hotele, niezbyt zachęcające. Śledziłam ceny i jednak w first były najniższe, potem trochę wzrosły, ale nie jakoś znacząco, a potem w ogóle już nie było tego hotelu, do którego chciałam wyjechać, w tym roku zamierzam rezerwować w first minute, żeby znowu nie zostać na lodzie. Sądzę, że w przypadku Dominikany może być podobnie, bo TUI nie ma jakieś bardzo szerokiej oferty hoteli na kierunki egzotyczne.
                • Gość: bemarjo Re: TUI First Minute IP: *.icpnet.pl 12.03.13, 10:52
                  TUI ma b. dobrą ofertę,ale na wyloty z Niemiec. Podobnie inni organizatorzy niemieccy :)
                  • Gość: Gosia Re: TUI First Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 10:55
                    Ja pisałam o TUI Poland i o wylotach z Warszawy.
                    • Gość: bemarjo Re: TUI First Minute IP: *.cable.net-inotel.pl 12.03.13, 15:14
                      Wiem, wiem- teraz mają dobrą ofertę na Kenię , na 16.03- all,4*, 7 dni; za 3197zł/os. :)
                      W first minute dobre ceny miał też Rainbow.
                      pozdrawiam
    • janekf0 Re: TUI First Minute 22.05.14, 23:41
      UWAGA!!!
      TUI ODWOŁUJE WAKACJE NA 3 TYGODNIE PRZED WYJAZDEM, CHCESZ MIEĆ SPI…LONY URLOP WYBIERZ TUI

UWAGA!!!
      TUI ODWOŁUJE WAKACJE NA 3 TYGODNIE PRZED WYJAZDEM, CHCESZ MIEĆ SPI…LONY URLOP WYBIERZ TUI

UWAGA!!!
      flyr napisał:

> wczoraj sie skończyła promocja w TUI z 30% rabatem jako FIRST MINUTE a dzisiaj
      > ceny sa dokładnie takie same jak wczoraj ( sprawdzałem na 4 hotelach w 3 krajac
      > h , które biore pod uwagę ) jedyna wartość dodana to było te 3 % rabatu rezerwu
      > jąc przez neta w końcówce miesiąca . To jest robienie z ludzi kretynów ale miał
      > em przeczucie , że tak bedzie i nie wpłaciłem zaliczki . Ceny w porównaniu z ze
      > szłym rokiem sa z kosmosu .
    • mellotron Re: TUI First Minute 20.07.14, 13:52
      Dla mnie ta rozmowa jest niezrozumiała, wychodzę z założenia, że jak mnie stać na coś co mnie zainteresowało to kupuje i nie szukam dziury w całym. Jeśli mnie nie stać to nie kupuje i szukam coś innego, a nie na siłę staram się zabłysnąć i później mam pretensje do całego świata, że kupiłem coś na co tak naprawdę nie było mnie stać. Z daleka omijam podróżników którzy na urlopie wypytują mnie ile zapłaciłem za wakacje. Nie chcę tu przytoczyć jakiegoś obraźliwego uogólnienia ale uważam że to żenujące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka