Dodaj do ulubionych

Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włoszech???

IP: 213.25.3.* 26.07.04, 15:28
Chcialabym wybrac sie do Włoch na wycieczke objazdowa. Zamierzam jechac tam
sama, dlatego zalezy mi na takiej wycieczce by nie siedziec w miejscu (bo
sama sie zanudze i bedzie smutno),ale by ciagle zmieniac miejsca i jak
najwiecej zobaczyc: Florencje, Wenecje, Rzym...... i nie tylko!
Poleccie mi prosze biura(najlepiej w Łodzi), ktore organizuja takie
wycieczki, bo ja w tym temacie jestem zupelnie zielona :-)
A moze ktos byl na takiej wycieczce i moze mi polecic??!!
A moze ktos z Was byl na wycieczce objazdowej po innym kraju i moze polecic???
Z gory dziekuje,
pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • Gość: papryczka Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: 212.160.106.* 26.07.04, 16:03
      Pewnie mnie zakrzyczą zaraz, ale w tym układzie polecam TRIADĘ - mają dwie
      wycieczki tego typu. 10 dni objazdu Włoch i 8 dni objazdu Rzymu i okolic.
      Ja z nimi byłam z kolei na wycieczce objazdowej po Bawarii i choc krótsza, to
      była fajna. A trzeba przyznać, że objazdówka w lecie po Italii może być
      zabójcza w takim upale.
    • Gość: Pablo Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.07.04, 08:02
      Ja też byłem z Triadą na objazdówce dwa lata temu.O tej porze roku nie polecam,
      straszne upały.
    • Gość: ewe Re: Z jakim Biurem Podróży - single IP: 213.25.3.* 27.07.04, 08:45
      Dzieki za odpowiedzi.
      Ja wybieram sie na wycieczke dopiero we wrzesniu/pazdzierniku (wczesniej nie
      dostane urlopu).
      A czy jadac sama nie bede sie czula wyobcowana i jak z zakwaterowaniem? doplata
      do pokoju jednoosobowego? czy dowkaterowanie do kogos?
      Single podzielcie sie doswiadczeniami z wycieczek!
      • Gość: zuzia Re: Z jakim Biurem Podróży - single IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 14:36
        Byłam 2 lata temu z ITAKĄ na wycieczce Bella Italia (13 dni) - doskonały
        program - gorąco polecam. Co do singli, to albo do kogoś Cię dołączą w pokoju,
        albo dopłata, i jedno i drugie ma swoje plusy - nie wiesz na kogo trafisz, ale
        nie płacisz dodatkowo. Zintegrować najłatwiej można się przy stole, ludzie przy
        jedzeniu i piciu ławiej się otwierają na kontakty.
        • Gość: Krystyna.j Re: Z jakim Biurem Podróży - single IP: *.wsz-pou.edu.pl 27.07.04, 15:22
          Miałam takie same obawy wybierając się na objazdówkę do Portugalii. Byłam sama,
          trafiłam na świetną grupę.Było znakomicie. Byłam na objazdówce we Włoszech (14
          dni + Capri), wprawdzie nie sama, ale był osoby pojedyncze. Obydwie wycieczki z
          Sigmą-Travel, b. dobrze zorganizowane.Również polecam Triadę. W tym roku byłam
          z nimi w Turcji (7+7). Wyjazd bez zastrzeżeń. Myślę, że spokojnie można jechać
          samej. Zawsze ktoś się znajdzie, kto też będzie sam.Ocywiście można różnie
          trafić , ale trzeba zaryzykować. Powodzenia
    • aseretka Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze 27.07.04, 18:19
      Szukając czegoś na podróż poślubną dla syna natrafiłam w Grandtourze przy pl.
      Dąbrowskiego na katalog Lekiera. Między innymi jest tam też objazdówka po
      Włoszech. Możesz zobaczyć na stronie
      www.lekier.com.pl/04/04-it.htm
      • Gość: arek Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:25
        Polecam Triade Bedziesz miala urlop pelen niespodzianek a od czasu do czasu
        pozytywny jak sie smochod nie popsuje
        Przyklad objazdowka zaczynajaca sie od 10 tego na lotnisku w Lamecji ( Kalabria)
        • Gość: krzych Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 20:51
          Zgadzam się, byłem na tej samej wycieczce. 3 zepsute autobusy to nic. Najpierw
          było 6 godz. na lotnisku i stracony 1 dzień wycieczki. Do tego TRAGICZNA
          pilotka. Pod każdym względem. Nie było kiedy zjeść, plotła od rzeczy, nie było
          czasu na to co najciekawsze.
          Złóżyliśmy reklamację. ZROBCIE LUDZIE TO SAMO, bo biuro nabiera następnych, a
          prezesowi brzuch rośnie.
          Uprzedzam komentarze: NIE było tanio, bo 3500 od osoby, z samymi "śniadaniami"
          (suchy chleb z dżemem).

• Gość: muza Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.08.04, 20:58
            cha cha cha a czego ty sie spodziewales we Wloszech?? bufetu?? ciesz sie, że
            miales chleb a nie 2 sucharki... Myslałby kto! Od kiedy we Wloszech sie jada
            normalne posilki. Ciekawe ile jest przesady w twojej wypowiedzi? Moze 5
            autokarow bylo popsutych?
    • Gość: Asia Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:59
      Polecam ITAKĘ ! Byłam z nimi na wycieczce "Klasyczne Włochy" i było świetnie.
      Znakomita organizacja, wspaniała pilotka. A Italia bella :) Nie byłam sama ale
      wsród 40 osób zawsze znajdzie się grupa fajnych ludzi, zresztą na wycieczce i
      tak prawie wszędzie grupa chodzi razem więc nie obawiaj się, towarzystwa Ci nie
      zabraknie :) Pozdrawiam i życzę udanych wakacji !
    • Gość: Tania Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 20:04
      Tak....Itaka będzie idealna.Poczytaj sobie co Cię czeka
      www.republika.pl/alicjast/wlochy/
      • Gość: Asia Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 21:58
        Trudno mi to dementować, ale ja byłam bardzo zadowolona z wakacji z ITAKĄ.
        Takie wpadki mie miały miejsca. A Frosinone jest godzinę drogi od Rzymu, 8
        godzin to chyba przez Neapol jeżdzili.
    • Gość: ewe Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: 213.25.3.* 28.07.04, 15:22
      dzieki za wszystkie rady
      mam nadzieje, ze znajde ciekawa wycieczke i wroce z niej zadowolona
      pozdrawiam wszystkich pa
      ewe
    • saskia1 Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze 01.08.04, 17:53
      wiesz jestem pilotem i polecam takie biuro jak Vela jesli chodzi o Włochy, co
      prawda oni robia pielgrzymki ale naprawdę to nie modla sie na nich tylko bardzo
      duzo zwiedzają
    • Gość: L&J Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 14:45
      Poszukujemy jakiejś młodej, miłej pary [hetero] na wyprawę na Sycylię z małym
      objazdem okolic. Mamy 22 i 24 lata, kilka wypraw za sobą [w różnych
      warunkach;)] oraz pozytywne nastawienie do świata i ludzi! szukamy pary
      spontanicznej, dobrze zgranej i gotowej na zmienne, czasem nawet survivalowe
      warunki [nie zawsze będą pensjonaty i hotele:) noce na plaży i jedzenie z
      puszek pewnie nas nie ominie:)]. Nastawiamy się na zwiedzanie, trochę
      aktywności ale także na odpoczynek, plażę i zabawę.
      Pary, które które zdecyduję sie z nami kontaktować powinny posiadać prawo
      jazdy [przynajmniej jedno z nich] koniecznie z doświadczeniem w dłuższych
      trasach;) poczucie humoru i klimatów [dotyczy obojga:)]. Pijaki, palacze i
      nieustanni imprezowicze nie wchodzą w grę:)

Termin wyjazdu: połowa września, conajmniej 3 tygodnie
      Transport: auto, klima, diesel power
      Ważne: w pierwsze 2 dni musimy zachaczyć o Frankfurt, tam będzie jeden dzień
      free bo musimy coś załatwić;
      Target: Sycylia, po drodze Rzym i ciekawsze miejsca w drodze, wejście na Etne,
      plaże i rekiny etc.
      Warunki: mieszane, czasem namiot, czasem open space, czasem fajny hotelik
      Koszty: na głowe trzeba mieć około 2 tys.PLN ale może wypaść jeszcze taniej:)

W zeszlym roku w podobnych klimatach zwiedzilismy caly Krym, bylo na prawde
      extra!

zainteresowani, spełniający nasze niewygórowane warunki;) prosimy o kontakt:

liv-johnny@go2.pl
    • Gość: robert21 Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:21
      Naleze do grupy ktora moze polecic wyjazd do Wloch z Triada.
      Maja,jak juz ktos pisal,dwie wycieczki Italia 10dni i Rzym 8.
      Ja bylem na Italia 10 dni 3lata temu w pazdzierniku i bylo naprawde super.
      Podobno najlepsze miesiace do zwiedzania to maj oraz wrzesien i pazdziernik bo
      w innych upal jest nie do wytrzymania. Programu nie bede opisywal znajdziesz go
      w katalogu.Pilotka Agnieszka byla b.kompetentna,choc od mojej mamy ktorej
      wykupilem Rzym 8dni w nastepnym roku slyszalem ze p.Monika jest jeszcze lepsza
      (mama tez byla b.zadowolona. Wyjazd byl niedrogi ok 1200zl + obiadokolacje +
      bilety wstepow i przewodnicy lokalni co daje lacznie jak dobrze pamietam ok
      2000zl od osoby. Co wazne w tym wyjezdzie (moja zona byla wtedy w 4miesiacu
      ciazy) zadnego noclegu nie spedzalismy w autokarze!!! 2 byly w Czechach w
      miejscowosci Trebic,2 w Lido di Jesolo,2 w okolicach Neapolu a 3 w Rzymie-
      Hotele niestety o roznym standardzie bo takie sa juz Wlochy ze *** nie zawsze
      znacza to samo.Posilki tez nie zawsze byly super ale ogolnie mozna bylo sie
      najesc (najlepiej w Czechach)...Ogolnie uwazam ze naprawde ten produkt Triadzie
      sie udal.
      • Gość: pik Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.08.04, 21:03
        moja siostra byla w zeszłym roku na tej wycieczce (italia 10 dni) i
        powiedziala, że SUPER. W tym roku byla juz na nastepnej wycieczce z Triady.
        BDB. I pilotka Monika rewelacyjna.
    • Gość: Karina Re: Z jakim Biurem Podróży - objazdówka po Włosze IP: 217.153.52.* 09.08.04, 12:26
      polecam Itakę, dobra organizacja, hotele średniej klasy, ale w zasadzie to
      niewiele czasu się w nich spędza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka